20:01 - 27/07/2021

Η δυτική επιστήμη είναι το ατσάλινο χτένι στα χέρια του αντιχρίστου, ένα χτένι που ξύνει παλιές πληγές και ανοίγει καινούριες.

-Ποῦ βασίζεις αὐτὸ ποῦ ὑποστηρίζεις;
-Τὸ εἶπε ἡ «ἐπιστήμη»!
-Ποῦ την ἄκουσες την τάδε πληροφορία;
-Τὸ εἶπαν «στις εἰδήσεις»!
Ὅταν ἀκοῦς πρωθυπουργὸ χώρας νὰ μην ἐπιτρέπει ἀμφισβήτηση τῆς «ἐπιστήμης», καὶ νὰ ἀναφέρεται σὲ αὐτὴ σαν νὰ εἶναι μία ἀφηρημένη καὶ ἀόριστη «θεότητα» ποὺ δίνει χρησμούς στὰ κράτη, τότε καταλαβαίνεις πως ὁδεύουμε προς τον… ἀπόλυτο μεσαίωνα.
Εἶναι ὁ ὁρισμος τοῦ «ἀπευθύνομαι σὲ πολῖτες ποὺ ἔχουν ἄχυρα στὸ κεφάλι».

Διαχρονικά, ἡ μοναδικὴ ὁδός γιὰ την πρόοδο τῆς ἐπιστήμης, εἶναι ἡ ἀμφισβήτηση μεταξὺ ἐπιστημόνων.
Ἀλλιῶς δεν ὑφίσταται ἐπιστήμη, ἄλλα ἐπιστημονικὴ “θεοκρατία”.
Ἀθεοκρατία, στην προκειμένη περίπτωση.
Ἡ – ὑπὸ πολιτικὴ ὁμηρία – ἐπιστήμη γίνεται «τὸ ἀτσάλινο χτένι στὰ χέρια τοῦ ἀντιχρίστου» ὅπως ἔγραφε ὁ Ἅγιος Νικόλαος Βελιμίροβιτς*.
Εἶναι νόμος: Ἡ ὑπεργενίκευση εἶναι τὸ ἄλφα τῆς ἀλφαβήτας τοῦ φασισμοῦ.
Ελευθέριος Ανδρώνης
Ἡ εἴδηση…
«Δὲν ὑπάρχει χῶρος γιὰ διπρόσωπες τοποθετήσεις, ἡ φημολογία δὲν εἶναι ἰδεολογία» τὸ νέο μήνυμα ποὺ ἔστειλε ὁ πρωθυπουργὸς σὲ ὅσους δὲν ἐμβολιάζονται, μὲ ἀφορμὴ τὴν 47η ἐπέτειο ἀποκατάστασης τῆς Δημοκρατίας – «Ἄρνηση στὸ ἐμβόλιο σημαίνει ἄρνηση στὴν ὑγεία»
«Ἡ Δημοκρατία μας εἶναι πιὸ δυνατὴ ἀπὸ ποτέ. Έμεινε ὄρθια ἀπέναντι στὰ κύματα τοῦ λαϊκισμοῦ», τὸ μήνυμα ποὺ ἔστειλε ὁ πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, γιὰ τὴν ἐπέτειο τῶν 47 ἐτῶν ἀπὸ τὴν ἀποκατάσταση τῆς Δημοκρατίας. Προσέθεσε ὅτι στὸν 21ο αἰῶνα δὲν ἐπιτρέπεται ἡ ἀμφισβήτηση τῆς ἐπιστήμης καὶ ὄτι αρνηση στὸ ἐμβόλιο σημαίνει ἄρνηση στὴν ὑγεία.
Σὲ μία περίοδο ποὺ ὁ ἔλεγχος τῆς πανδημίας ἀποτελεῖ στοίχημα γιὰ τὴν κυβέρνηση, ὁ κ.Μητσοτάκης ἐπεσήμανε, μεταξὺ ἄλλων, πώς η «προσωπικὴ συμπεριφορὰ ἀναδεικνύεται σὲ καταλύτη τῆς κοινωνικῆς ἐπιτυχίας, τὸ μήνυμα εἶναι σαφές: Συνεπὴς πολίτης εἶναι ὁ ἐμβολιασμένος πολίτης».
Ἑστιάζοντας στήν προβλεπόμενη ἀνάκαμψη μετὰ τὴν πανδημία, ὁ πρωθυπουργὸς ἐπεσήμανε πως το «τέλος τῆς πανδημίας θὰ σημάνει τὴν ἀρχὴ μίας νέας εὐημερίας. Αὐτῆς, ποὺ θὰ φέρει τὸ Σχέδιο ”Ἑλλάδα 2.0”, αὐξάνοντας τὴν ἀπασχόληση καὶ τὸν δημόσιο πλοῦτο τῆς χώρας».
Εἰδικὴ ἀναφορὰ ἔκανε στὴ σεναριολογία γύρω ἀπὸ τὰ ἐμβόλια καὶ τοὺς ἀρνητὲς τῶν ἐμβολίων: «Ὅταν οἱ εἰδικοὶ προειδοποιοῦν πὼς ὁ κορωνοϊὸς χτυπᾶ, πλέον, μόνον τοὺς ἀνεμβολίαστους, δὲν ὑπάρχει χῶρος γιὰ διπρόσωπες τοποθετήσεις. Ἡ φημολογία δὲν εἶναι ἰδεολογία. Καὶ οἱ ψεύτικοι φόβοι ἀνήκουν σὲ ψεύτικους κόσμους».

* Ποιά ήταν ακριβώς η προειδοποίηση του Αγίου Νικολάου Βελιμίροβιτς;
Η δυτική επιστήμη είναι το ατσάλινο χτένι στα χέρια του αντιχρίστου, ένα χτένι που ξύνει παλιές πληγές και ανοίγει καινούριες.

Ο πολιτισμός δεν θεραπεύει μήτε και μειώνει την ωμότητα και τον εγωισμό των ανθρώπων, ενώ συχνά τα αυξάνει. Στη Δύση κυριαρχεί η ταραχή. Η αιτία της ταραχής στη Δύση είναι που γύρισαν την πλάτη τους στον Θεό και έστρεψαν το πρόσωπό τους προς τον Σατανά. Πάντα η ίδια αιτία, η έκπτωση δηλαδή από τον Θεό και η συμπόρευση με τον σατανά. Ο Θεός προειδοποιεί σοβαρά και πατρικά, ενώ ο σατανάς προβάλλει ψεύτικες εικόνες, προσελκύοντας κοντά του τους άφρονες και ελαφρόμυαλους. Με τα φαρμακερά του γλυκίσματα ψαρεύει και έλκει τους ηδυπαθείς και κοντόφθαλμους.
Στη Δύση όλα κατάντησαν ερώτημα και όλα τέθηκαν σε αμφισβήτηση: ο Θεός, η ψυχή, η ηθική, ο γάμος, η οικογένεια, η κοινωνία, το κράτος, αυτός ο κόσμος μα και ο άλλος κόσμος. Όλα έγιναν ερωτήματα πάνω στα ερωτήματα… Η δυτική επιστήμη είναι το ατσάλινο χτένι στα χέρια του αντιχρίστου, ένα χτένι που ξύνει παλιές πληγές και ανοίγει καινούριες… Και, πραγματικά, ο άρχοντας του Άδου, με τη συνδρομή της ψευδο-επιστήμης, γέννησε στη Δύση μια ταραχή ανήκουστη στην ανθρώπινη ιστορία. Με την ταραχή είναι εξέλιξη, πολιτισμός, πρόοδος, η ταραχή είναι ζωή!

***

Η Δύση σταμάτησε να παράγει άγιους και σοφούς. Αυτό χρονολογείται από τότε που οι πάπες σταμάτησαν να είναι άγιοι και σοφοί και έγιναν πολιτικοί και διπλωμάτες.

Ο δυτικός άνθρωπος δεν σκέφτεται ποτέ τον θάνατο, δεν έχει χρόνο να σκεφτεί τον θάνατο. Σκέφτεται μονάχα την υποταγή και την εκμετάλλευση. Την εκμετάλλευση γης και αέρα, πυρός και ύδατος, φυτών και ζώων, γειτονικών λαών και κρατών. Ανακάλυψε το σύνθημα της επιστήμης και του πολιτισμού του: υποτάξτε και εκμεταλλευτείτε. Η παγκοσμιοποίηση είναι η κατάρα των καιρών μας.

Ποιο το όφελος από το ότι η Ευρώπη, η Αμερική και όλες οι ήπειροι τρέχουν να κατακτήσουν τον κόσμο, το σύμπαν, τη Σελήνη, τον Άρη και τ’ αστέρια; Τι θα ωφελήσει τον άνθρωπο αν αποκτήσει τον κόσμο όλο και βλάψει την ψυχή του, αν χάσει την ψυχή του; Από ποιον θέλετε, ω άνθρωποι, να κατακτήσετε τη Σελήνη; Από ποιον να πάρετε τα άστρα; Από τον Κύριο ο Οποίος τα έχει σπείρει σαν άλλα άνθη στην ατέλειωτη απεραντοσύνη; Πόσο ελεεινός είναι ο ευρωπαίος άνθρωπος όταν εκστρατεύει κατά του ουρανού, σαν να πρόκειται για τον εχθρό του!

(Από το βιβλίο:Αγίου Νικολάου Βελιμίροβιτς, “Αγιοπνευματικές διδαχές για τον Θεό και τους ανθρώπους”. Εκδόσεις “Ορθόδοξος Κυψέλη” 2017, σελ. 105, 106)

Loading...

Σχόλια Αναγνωστών (1)

  1. Γεώργιος Παπαδόπουλος 07/28/2021 @ 12:42 ΠΜ

    Ψιλλά γράμματα θεοφιλοσοφείς για τον σύγχρονο μαζάνθρωπο.

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*


Μην συνεχιζεις να βοηθας της σελιδες που θελουν να σου προσφερουν προπαγανδα !

Παρακαλώ απενεργοποιήστε τον AdBlocker σας! Το να εχεις adBlocker σε ανεξαρτητες σελιδες ειναι σαν να θες αυτες οι σελιδες να σταματησουν να προσφερουν δωρεαν της υπηρεσιες τους η να κλεισουν!.. Αν μας εκτιματε σαν σελιδα σας παρακαλουμε απενεργοποιηστε τον AdBlocker σας!

How to disable? Refresh