13:14 - 05/01/2021

Φουντώνουν ξανά τα σενάρια ότι ο κορονοϊός φτιάχτηκε σε εργαστήριο της Κίνας

Το φιλί της ζωής στη θεωρία συνωμοσίας που θέλει τον κορονοϊό να κατασκευάζεται σε πειραματικό εργαστήριο της Ουχάν και να απελευθερώνεται κατά λάθος έδωσε πρόσφατα ένας αμερικανός συγγραφέας.

Το πόνημά του υποδέχτηκαν μάλιστα αρκετοί επιστήμονες με θετικό τρόπο, λέγοντας πως είναι «απόλυτα πιθανό».

Στο διήγημα των 12.000 λέξεων για λογαριασμό του «New York Magazine», ο Nicholson Baker ισχυρίζεται πως ο SARS-CoV-2, ο ιός που ευθύνεται για την Covid-19, κατασκευάστηκε εσκεμμένα από μοχθηρούς επιστήμονες ώστε να γίνουν πλούσιοι μέσα στην πανδημία.

«Επιστρέφω στο βασικό, αινιγματικό γεγονός», γράφει ο Nicholson για τον μυστηριώδη ιό «που εξελίχθηκε υποτίθεται χωρίς ανθρώπινη παρέμβαση και έγινε αντιληπτός στη μόνη πόλη του κόσμου με ένα εργαστήριο που χρηματοδοτούνταν για χρόνια από την κυβέρνηση των ΗΠΑ ώστε να κάνει πειράματα σε σκοτεινούς ιούς νυχτερίδων».

«Ποιες είναι οι πιθανότητες;», αναρωτιέται ο συγγραφέας με νόημα. Η ιστορία παραθέτει μάλιστα αρκετούς επιστήμονες και ειδικούς που συμφωνούν πως ο ιός ήταν εργαστηριακά κατασκευασμένος και απελευθερώθηκε, όπως όλα δείχνουν, από το εργαστήριο της Ουχάν.

«Υπάρχει μια λογική πιθανότητα να έχουμε να κάνουμε με το αποτέλεσμα ενός εργαστηριακού ατυχήματος», είπε τον Ιούλιο στον Baker η Alina Chan, επιστήμονας του MIT και του Harvard.

Ο Baker ισχυρίζεται πως πέρασε μήνες για να φτιάξει το άρθρο του, ένα προϊόν μυθοπλασίας μεν, που πατά ωστόσο σε ό,τι ο ίδιος θεωρεί πραγματικότητα.

Ο Baker παραθέτει μάλιστα και άλλα παραδείγματα εργαστηριακών ατυχημάτων, όταν απελευθερώθηκαν στην ατμόσφαιρα στελέχη γρίπης και άλλων νόσων.

newsbeast.gr

Loading...
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα ! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Be the first to comment

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*


Μην συνεχιζεις να βοηθας της σελιδες που θελουν να σου προσφερουν προπαγανδα !

Παρακαλώ απενεργοποιήστε τον AdBlocker σας! Το να εχεις adBlocker σε ανεξαρτητες σελιδες ειναι σαν να θες αυτες οι σελιδες να σταματησουν να προσφερουν δωρεαν της υπηρεσιες τους η να κλεισουν!.. Αν μας εκτιματε σαν σελιδα σας παρακαλουμε απενεργοποιηστε τον AdBlocker σας!

How to disable? Refresh