Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

09:14 - 03/11/2010

Νέο σκηνικό μετά τις κάλπες

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Διαφημίσεις

Ετοιμοι να αντιμετωπίσουν την επόμενη μέρα δήλωναν χθες αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου, που περίμεναν την τελική… ετυμηγορία της κάλπης, καθώς οι Αμερικανοί πολίτες αναμενόταν να παραδώσουν τα ηνία της Βουλής των Αντιπροσώπων στους Ρεπουμπλικάνους, ενώ εκφράζονταν φόβοι για ανατροπή της Δημοκρατικής πλειοψηφίας ακόμη και στη Γερουσία.

Συνολικά, οι πολίτες στις ΗΠΑ κλήθηκαν να ανανεώσουν τις 435 έδρες της Βουλής, 37 από τις 100 έδρες της Γερουσίας και 37 από τους 50 κυβερνήτες της χώρας.
Οπως υποστήριζαν χθες κορυφαίοι πολιτικοί αναλυτές των αμερικανικών ΜΜΕ, παρά τα σημάδια ενίσχυσης της συσπείρωσης των ψηφοφόρων των Δημοκρατικών μετά την περιοδεία του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα σε πέντε πολιτείες, η συμμετοχή των Ρεπουμπλικάνων ψηφοφόρων στις εκλογές συνέχιζε να δείχνει «πολύ μεγαλύτερη», με αποτέλεσμα να είναι πολύ δύσκολο να ανατραπούν οι προβλέψεις για «σημαντική ήττα» του κυβερνώντος κόμματος.
Σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις των αναλυτών λίγο πριν κλείσουν οι κάλπες σε όλες τις πολιτείες των ΗΠΑ (αναμενόταν να κλείσουν τα μεσάνυχτα ώρα Ελλάδος στη δυτική όχθη και στις 6 τα ξημερώματα στη Χαβάη και την Αλάσκα), οι Ρεπουμπλικάνοι αναμενόταν να διασφαλίσουν άνετη πλειοψηφία στη Βουλή των Αντιπροσώπων (υπολόγιζαν ότι μπορούσαν να κερδίσουν μέχρι και 50 έδρες, την ώρα που χρειάζονται 39 για να αποκτήσουν τον έλεγχο του σώματος) αλλά και να ενισχύσουν σημαντικά τη θέση τους στη Γερουσία.
Μάλιστα, όπως επισήμαιναν χθες, η μάχη στη Γερουσία κάθε άλλο παρά «εύκολη υπόθεση» είναι για τους Δημοκρατικούς, καθώς οι Ρεπουμπλικάνοι αναμενόταν να κερδίσουν από 7 έως 9 έδρες, δηλαδή μόλις μία έδρα λιγότερη από αυτές που θα χρειάζονταν για να έχουν πλειοψηφία και στο δεύτερο σώμα του Κογκρέσου!
Αναφερόμενοι στην «επόμενη μέρα» των εκλογών και τις συνέπειες που θα έχει για τον Μπαράκ Ομπάμα η αναμενόμενη ήττα του στις ενδιάμεσες εκλογές, οι αναλυτές τόνιζαν πως ο Αμερικανός πρόεδρος θα κληθεί να αντιμετωπίσει εφεξής πλήθος εμποδίων στις όποιες πολιτικές επιχειρήσει να προωθήσει.
ΓκουαντάναμοΕνα από τα χαρακτηριστικά ζητήματα που έθεταν χθες ορισμένα ΜΜΕ αφορούσε και το κλείσιμο του Γκουαντάναμο, μία υπόσχεση που ο Αμερικανός πρόεδρος θα είναι σχεδόν αδύνατον να εκπληρώσει με τους Ρεπουμπλικάνους να ελέγχουν τη Βουλή των Αντιπροσώπων, καθώς ήδη «εμποδίζεται» η ολοκλήρωση των διαδικασιών εξαιτίας της αντίστασης ορισμένων Δημοκρατικών!
Παρά το γεγονός ότι παραδοσιακά το εκάστοτε κόμμα που βρίσκεται στον Λευκό Οίκο χάνει σημαντικό έδαφος στις ενδιάμεσες εκλογές, οι αναλυτές τονίζουν πως η δυσμενής οικονομική συγκυρία και ο πόλεμος που ξέσπασε κατά της μεταρρύθμισης του συστήματος υγείας, που προώθησε ο Ομπάμα, ενίσχυσαν ακόμη περισσότερο την τάση καταψήφισης των Δημοκρατικών.
Από την άλλη πλευρά, οι αναλυτές υποστηρίζουν πως ακόμη και αν οι Ρεπουμπλικάνοι αναδειχθούν νικητές των χθεσινών εκλογών, αυτό δεν θα σημαίνει πως έχει κλείσει το μέτωπο που έχει ανοίξει στο εσωτερικό του συντηρητικού στρατοπέδου.
Απεναντίας, τονίζουν, η πίεση που φαίνεται να ασκεί το Κίνημα του Τσαγιού στα δεξιά των Ρεπουμπλικάνων αναμένεται να υποχρεώσει την ηγεσία της παράταξης σε μια «ιδεολογική επανατοποθέτηση», η οποία, εάν δεν καταφέρει να ισορροπήσει μεταξύ των δύο τάσεων, εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους εν όψει των επόμενων προεδρικών εκλογών.

Ελληνα ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα. Μοιραστείτε αυτή την ανάρτηση



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Be the first to comment

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*