08:53 - 07/10/2014

Μια ‘προφητεία’ από την αρχαία Αίγυπτο για τα «καλά» της πολυπολιτισμικότητας. Ο θρήνος του Ipu-Wer για την εισβολή των αλλοδαπών και το χάος στην χώρα του που χάνεται και ρημάζει

Διαφημίσεις

Μια ‘προφητεία’ από την αρχαία Αίγυπτο για τα «καλά» της πολυπολιτισμικότητας. Ο θρήνος του Ipu-Wer για την εισβολή των αλλοδαπών και το χάος στην χώρα του που χάνεται και ρημάζει

Η εισβολή αλλοδαπών, η πολυπολιτισμικότητα και η αντικατάσταση του πληθυσμού δεν είναι κάτι νέο. Η συμβολή τους στην κατάρρευση κρατών και αυτοκρατοριών έχει καταγραφεί στην ιστορία.

Παρακάτω, το προφητικό μήνυμα ενός Αιγυπτίου προς τον Φαραώ πριν από 4.000 χρόνια για το τι συμβαίνει στη χώρα του.

Είναι από το πάπυρο «Οι Παραινέσεις του Ipu-Wer», ένα ποίημα που γράφτηκε αρχικά γύρω στο 2.300-2.050 π. Χ. και μεταφράστηκε από τον John A. Wilson, από ένα χειρόγραφο που χρονολογείται μεταξύ 1.350-1.100 π.Χ. Το χειρόγραφο φυλάσσεται στο Ολλανδικό Εθνικό Μουσείο Αρχαιοτήτων στο Leiden της Ολλανδίας (διαβασέ το εδώ).

Ο Ipu-wer θρηνεί μια Αίγυπτο που έχει πληγεί από φυσικές καταστροφές και βρίσκεται σε μια κατάσταση χάους, φτώχιας, ερήμωσης, απελπισίας, όπου όλα έχουν έρθει πάνω κάτω, η τάξη έχει καταρρεύσει, οι φτωχοί έχουν γίνει πλούσιοι και οι πλούσιοι φτωχοί, και η πείνα, το έγκλημα και ο θάνατος είναι παντού, ενώ από παντού έχουν εισβάλλει αλλοδαποί έχοντας εκτοπίσει τους ντόπιους. Υπάρχει μια διαμάχη γύρω από τις ερμηνείες του κειμένου του παπύρου ως μια αιγυπτιακή καταγραφή των γεγονότων που περιγράφονται στο βιβλίο της Εξόδου.

Παρακάτω ένα απόσπασμα του παπύρου με τις παραινέσεις του Ipu-wer, από το βιβλίο «Αρχαία Κείμενα της Εγγύς Ανατολής Σχετικά με την Παλαιά Διαθήκη» (‘Ancient Near Eastern Texts related to the Old Testament’), ένα ανθολόγιο σημαντικών ιστορικών, μυθολογικών και λειτουργικών κειμένων του Αμερικάνου αρχαιολόγου James B. Pritchard (1909 – 1997). Το βιβλίο εκδόθηκε αρχικώς το 1950.

«Ένας άντρας, θεωρεί τον γιο του ως εχθρό του … ένας άνθρωπος με καλό χαρακτήρα πενθεί για αυτό που έχει συμβεί στη χώρα … Οι ξένοι έχουν γίνει λαός (της χώρας) παντού.

Γιατί πραγματικά, το πρόσωπο είναι χλωμό. Ο τοξότης είναι έτοιμος. Οι ληστείες είναι παντού. Δεν υπάρχει άνθρωπος του χθες (ντόπιος;)…

Γιατί πράγματι, ο Νείλος πλημμυρίζει, (αλλά) κανένας δεν κάθεται να οργώσει, (Διότι) κάθε φορά λέει ‘Δεν ξέρουμε τι μπορεί να συμβεί στη χώρα!’

Γιατί στην πραγματικότητα, οι γυναίκες έγιναν στείρες και καμία δεν μπορεί να συλλάβει. Ο Κνουμ (θεός των Αιγυπτίων που πιστευόταν ότι έπλαθε τα παιδιά στον κεραμικό τροχό και κατόπιν τα φύτευε στο σώμα της μητέρας τους), δεν μπορεί να διαμορφώσει τους θνητούς, λόγω της κατάστασης της χώρας.

Γιατί πραγματικά, οι φτωχοί έχουν γίνει οι κάτοχοι των θησαυρών. Αυτός που δεν μπορούσε να κάνει για τον εαυτό του ένα ζευγάρι σανδάλια είναι πλέον ο κάτοχος του πλούτου.

Γιατί πραγματικά, πολλοί νεκροί είναι θαμμένοι στο ποτάμι. Το ρεύμα είναι ένας τάφος, και ο τόπος της ταρίχευσης έχει γίνει πραγματικά το ρεύμα.

Γιατί πραγματικά, οι ευγενείς θρηνούν, ενώ οι φτωχοί, χαίρονται. Κάθε πόλη λέει: “Ας διώξουμε πολλούς από εμάς!” (Ας φύγουμε από τον τόπο μας, ας γίνουμε μετανάστες!)

Γιατί πραγματικά, … η βρωμιά είναι σε όλη τη χώρα. Υπάρχουν πραγματικά κανένας του οποίου τα ρούχα να είναι λευκά αυτό τον καιρό;

Γιατί πραγματικά, η χώρα γυρίζει γύρω-γύρω, όπως κάνει τον τροχό του ο αγγειοπλάστης. Ο ληστής είναι πλέον ο κάτοχος του πλούτου.

Γιατί στην πραγματικότητα, το ποτάμι είναι αίμα. Αν κάποιος πιει από αυτό, το απορρίπτει και συνεχίζει να διψά για νερό.

Γιατί πραγματικά, οι πόρτες, οι κολώνες και οι σανίδες του δαπέδου καίγονται, αλλά το δάπεδο του ανακτόρου – ζωή, ευημερία, υγεία! – ακόμα παραμένει σταθερό.

Γιατί πραγματικά, οι κροκόδειλοι βυθίζονται κάτω εξαιτίας αυτού που έχουν αρπάξει, επειδή οι άνθρωποι πηγαίνουν σε αυτούς από μόνοι τους.

Γιατί πραγματικά, η έρημος απλώνεται σε όλη τη χώρα. Οι Νομές (διοικητικές υποδιαιρέσεις της αρχαίας Αιγύπτου) έχουν καταστραφεί. Βάρβαροι από το εξωτερικό έχουν έρθει στην Αίγυπτο … .. Πραγματικά δεν υπάρχουν άνθρωποι πουθενά (τους Βάρβαρους δεν τους θεωρεί ανθρώπους!).

Γιατί πραγματικά, εκείνοι που έχτισαν τις πυραμίδες έχουν γίνει αγρότες. Αυτοί που βρίσκονταν στο πλοίο του θεού χρεώνονται με καταναγκαστική εργασία. Κανείς δεν πλέει πραγματικά βόρεια προς την Byblos (πόλη του Λιβάνου) σήμερα. Τι πρέπει να κάνουμε για τους κέδρους για τις μούμιες μας; Ιερείς θάφτηκαν με τα πράγματά τους και ευγενείς ταριχεύτηκαν με το λάδι τους τόσο μακριά όσο το Κεφτιού, αλλά δεν έρχονται πλέον.

Ο χρυσός λείπει. … Πόσο σημαντικό φαίνεται τώρα όταν οι άνθρωποι των οάσεων έρχονται μεταφέροντας προμήθειες για τις γιορτές τους, καλαμιές και φρέσκα κόκκινα φυτά πουλιών.

Γιατί πραγματικά, η Ελεφαντίνη, η Νομή Thinite και το ιερό της Άνω Αιγύπτου δεν πληρώνουν φόρους εξαιτίας του εμφυλίου πολέμου … .Τι είναι ένα θησαυροφυλάκιο χωρίς έσοδα; Η καρδιά του βασιλιά πρέπει πράγματι να είναι ευτυχισμένη όταν η αλήθεια έρχεται σ ‘αυτόν. Αλλά πραγματικά, κάθε ξένη χώρα έρχεται. Τέτοιο είναι το νερό μας! Τέτοια είναι η πρόνοιά μας! Τι μπορούμε να κάνουμε γι’ αυτό; Πάμε να καταστραφούμε!

…Τι είναι αυτό που θα μπορούσε να κάνει κάποιος; … Ιδού, είναι στα χέρια εκείνων που δεν το γνωρίζουν, καθώς και εκείνων που το ήξεραν. Οι ξένοι είναι πλέον ειδικευμένοι στο έργο του Δέλτα.

… Γιατί πραγματικά, τα παιδιά των ευγενών εγκαταλείπονται στους δρόμους. Αυτός που ξέρει, λέει “Ναι, είναι έτσι”. Ο ανόητος λέει, “Όχι, δεν είναι” Είναι δίκαιο στα μάτια του αυτού που δεν ξέρει.

….Έτσι η Κάτω Αίγυπτος κλαίει. Η Αποθήκη του Βασιλιά είναι ένα οποιοδήποτε μέρος στο οποίο έχει πρόσβαση ο καθένας και ολόκληρη η χώρα είναι χωρίς φόρους».

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ – το είδα εδώ



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Select Your Subscription Plan

    1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Σχόλια Αναγνωστών (20)

  1. ΠΥΡΙΦΛΕΓΕΘΩΝ 10/07/2014 @ 9:23 ΠΜ

    ΕΠΙ ΤΡΟΧΑΔΗΝ… ΘΕΩΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΞΕΝΟΥΣ ΒΑΡΒΑΡΟΥΣ, ΟΠΩΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ… ΟΙ ΑΠΟΘΗΚΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΑΤ ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΣΤΟΝ ΛΑΟ, ΟΠΩΣ ΟΙ ΜΙΝΩΙΤΕΣ… Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ ΙΕΡΕΑΣ ΜΑΝΕΘΩΝ ΛΕΕΙ ΣΤΑ "ΑΙΓΥΠΤΙΑΚΑ" ΟΤΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΗΣΑΝ ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΦΑΡΑΩ ΤΗΣ ΑΙΓΥΠΤΟΥ… ΜΗΠΩΣ ΟΙ "ΑΓΝΩΣΤΟΙ ΑΙΓΥΠΤΙΟΙ ΠΟΥ ΕΧΤΙΣΑΝ ΤΙΣ ΠΥΡΑΜΙΔΕΣ ΗΣΑΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ??? ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΑΙΓΥΠΤΙΟΙ ΙΕΡΕΙΣ ΘΕΩΡΟΥΣΑΝ ΠΑΝΤΑ ΑΔΕΛΦΙΚΟ ΛΑΟ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ???

    ΑΣΕ ΠΟΥ Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΠΛΑΚΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΑΝ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΙ ΤΟΥΣ ΑΡΧΑΙΟΥΣ ΔΙΕΘΝΙΣΤΕΣ, ΟΤΑΝ ΑΠΟΚΑΛΕΙ "ΑΝΟΗΤΟΥΣ" ΟΣΟΥΣ ΔΙΑΣΤΡΕΦΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ Κ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΙΣΒΟΛΕΙΣ !!!
    Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ, ΠΡΙΝ 4500 ΧΡΟΝΙΑ…

  2. Το Η "Κεφτιού" που λέει ποίο πάνω ότι έπαιρναν λάδι είναι η Κρήτη μας στα Αιγυπτιακά.

  3. Ανώνυμος 10/07/2014 @ 10:00 ΠΜ

    Φασιστας και ο Ipu-Wer ε ? χοαοχοαχοαχοοαοχοα

  4. Γιώργος 10/07/2014 @ 10:56 ΠΜ

    Και μην ξεχνάτε ποιοί ήταν αυτοί οι ξένοι που κατέλαβαν σαν μετανάστες την Αίγυπτο εξαθλιώνοντας τους Αιγυπτίους! Μην ξεχνάτε ότι ο Ηγέτης αυτών των εισβολέων οικονομικών μεταναστών που τους πήρε τις περιουσίες και τους εξαθλίωσε λεγόταν Ιωσήφ, ήταν Εβραίος και αναφέρεται στη Βίβλο, το ιερό βιβλίο των Ιουδαιοχριστιανών. Ήταν ένας από τους Γιούς του Ιακώβ (Αβραάμ εγέννησε Ισαάκ, Ισαάκ εγέννησε Ιακώβ). Ο 13ος. Τα άλλα 12 παιδιά του Ιακώβ, (που είχε και άλλο όνομα και τον έλεγαν Ισραήλ… βρε… βρε… βρε…) ήταν οι γεννήτορες των 12 φυλών του Ισραήλ!!!

    Για τα κατορθώματα αυτού του Ιωσήφ μαθαίνουμε από τα πρώτα σχολικά μας χρόνια και τον θεωρούμε σαν ένα καλό και δίκαιο κυβερνήτη των Αιγυπτίων!!! Αυτός ο Ιωσήφ ήταν κάτι σαν τον σημερινό πρωθυπουργό μας τον Βενιζέλο και τον βοηθό του Σαμαρά!

    Ξυπνάτε πρόβαταααααααααααααααααα
    Μπέεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεε

    • Σοβαρά,οι Εβραίοι είναι τόσο αρχαίοι?Ήταν από τόσο παλιά στην Αίγυπτο??

    • Ανώνυμος 10/07/2014 @ 6:21 ΜΜ

      Γιώργο πρόσεχε τι λες γιατί θα τα ξαναπάρει ο Stranger που είσαι τόσο "ανθενωτικός" "γαμω το φελεκι μου"!! Κατηγορώντας τον ΙΩΣΉΦ και τον ΙΑΚΩΒ και τη ΒΊΒΛΟ που τη λες ΙΕΡΌ ΒΙΒΛΊΟ και τους πιστούς τους λες ΙΟΥΔΑΙΟΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ θα τα πάρει "ΓΑΜΩ ΤΗ ΣΑΠΊΛΑ ΜΑΣ"! Αυτά τα λες, γιατί σαν και εμάς που σου μοιάζουμε ψάχνεις "ΜΙΑ ΘΈΣΗ ΣΤΟΝ ΉΛΙΟ"! Θελουμε αυτο που λέμε "τα πέντε λεπτά δημοσιοτητας μας" εμείς. Και εχει δίκιο γιατί πρέπει να ακολουθούμε τα ΈΘΙΜΑ και τις ΠΑΡΑΔΌΣΕΙΣ για να μείνουμε ενωμένοι. Τώρα εάν αυτά έχουν και ουρά όπως ένα σχόλιο ενός ελληναρα, που είχε αναφορά σε ρήσεις του… αρχαίου Έλληνα προγονου μας, του ΔΑΝΙΉΛ, ότι… "Ο ΤΡΆΓΟΣ ΤΩΝ ΑΙΓΩΝ (μέγας Αλέξανδρος) ΒΑΣΙΛΕΑΣ ΤΩΝ ΕΛΛΉΝΩΝ" δεν πειράζει! Είναι μέρος της παράδοσης και του εθίμου της ΟΡΘΟΔΟΞΊΑΣ μας! Ας κάνουμε ότι δεν τα ακούμε, στα πλαίσια του ΕΝΩΤΙΚΟΎ ΑΓΏΝΑ μας! Εξάλλου ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΎΜΕ ΝΑ ΝΕΥΡΙΑΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΌΛΑ γαμω τη σαπίλα μου! Πρέπει να είμαστε στη μέση (ίσως γέρνοντας ελαφρώς απο τη μια πλευρά!) Όσο πατάει η γάτα βρε αδερφέ!

  5. ΠΥΡΙΦΛΕΓΕΘΩΝ 10/07/2014 @ 11:34 ΠΜ

    ΣΩΣΤΑ , ΜΠΑΜΠΗ ΑΛΛΑ ΘΕΩΡΗΣΑ ΠΕΡΙΤΤΟ ΝΑ ΤΟ ΑΝΑΦΕΡΩ..ΜΗΝ ΤΟ ΦΟΡΤΩΣΩ ΠΟΛΥ…
    ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΕΛΕΦΑΝΤΙΝΗ,ΒΥΒΛΟΣ,ΑΙΓΥΠΤΟΣ ΚΛΠ…
    ΕΙΣΑΙ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΙΚΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ…

    • Σε ευχαριστώ,καλό είναι ότι ξέρουμε να το λέμε να το μαθαίνουν και οι άλλοι που δεν το ξέρουν…..διότι δεν είναι θέμα "εξυπνάδας"…"το πέζω έξυπνος",απλά είναι άνθρωποί που για τον Α η Β λόγο δεν έτυχε να έχουν χρόνο να μάθουν 5 βασικά πραγματάκια,οπότε καλό είναι να τα λέμε αυτά εμείς τα 5 λίγα πραγματάκια που μας βοήθησε η ζωή να τα μάθουμε.Αυτό που μου έκανε εντύπωση στο κείμενο είναι ότι απο το 2100 π.χ. είχαν ΗΔΗ ΕΔΡΑΙΩΜΕΝΟ ΕΜΠΟΡΙΟ… έκαναν εμπόριο λαδιού με την Κρήτη!!!!!!Άρα πάει πολύ ποιό πίσω η βαλίτσα της ναυσηπλιάς στην Ελλάδα μέχρι την Αίγυπτο.Κάποιοι βάζουν τον Μινωικό πολιτ. στα 2000 π.χ….από αυτό το κέιμενο ΠΕΡΙΤΡΑΝΑ καταλαβαίνεις ότι σφάλουν,άρα μιλάμε για εμπόριο στην ξεφτίλα από 2500 π.χ….οπότε μέχρι το 1600 που καταστράφηκε η Σαντορίνη,μιλάμε για ναυτικη-εμπορική ΜΙΝΩΙΚΗ ΠΑΝΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ 1000 ετών τουλάχιστον!!!!!ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΡΕ ΚΡΗΤΗ ΑΡΧΟΝΤΙΣΣΑ!!!!!!!!!!

  6. ΦΑΣΙΣΤΑΣ ΝΑΖΙ ΧΙΤΛΕΡ ΠΑΝΤΣΕΡ ΣΤΟΥΚΑΣ Ο ΙΠΟΥ ΒΕΡ ΦΥΛΑΚΗ ΓΡΗΗΓΟΡΑΑ …

  7. Ανώνυμος 10/07/2014 @ 5:02 ΜΜ

    Τελικα εσεις οι (ελληνες) ειστε ξενοφοβοι και ομοφοβικοι με τασεις για βιαιοτητες,αξεστοι χωρις κανενα επιπεδο.Κατοπιν αυτων των διαπιστωσεων δεν πρεπει δια νομου να ανηκετε στον (ελλαδικο) χωρο.Θα εισηγηθω στην πολιτικη εξουσια να σας αποβαλει δια παντος….Επισης καλουντε ολες οι προοδευτικες δυναμεις για να αντιμετωπισουμε με θαρρος και επιτυχια για ακομα μια φορα το εργο μας.

    • Ανώνυμος 10/07/2014 @ 5:47 ΜΜ

      Ας αφησουμε τους ανατολιτες και το ισλαμ να διδαξει πολιτισμο τοτε . τραβα στο gay pride βαλε τις αποψεις σου στο παλουκοσελο σε ποδηλατο διχως σελα και και χαμογελα στην καμερα

      • Ανώνυμος 10/07/2014 @ 7:17 ΜΜ

        Εσύ πάντως το έχεις το σεξουαλικό το θεματάκι σου. Υπάρχουν και γιατροί να πας να το κοιτάξεις.

    • Ανώνυμος 10/07/2014 @ 5:58 ΜΜ

      καλα κανουμε γιατι ετσι γουσταρουμε και αν μπορεις διωξε μας!
      εσυ τι εισαι ρε μουλε που βριζεις?

    • Ανώνυμος 10/08/2014 @ 12:31 ΜΜ

      δεν απαντας απο που εισαι κοτουλα εεε???

  8. Ανώνυμος 10/08/2014 @ 5:49 ΠΜ

    ΣΩΣΤΑ. ΤΟ ΠΑΝΑΡΧΑΙΟ- ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΚΑΙ Η ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΟΥ ΜΑΝΕΘΩΝΟΣ, ΤΟΥ ΙΕΡΕΩΣ ΤΟΥ ΑΜΩΝΟΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΣΟΛΩΝΑ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΕΠΙΣΗΣ ΟΤΙ :

    " ΠΗΡΑΜΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΑΠΟ ΕΣΑΣ, ΠΡΙΝ 9.000 χιλ. ΧΡΟΝΙΑ ! "

    ΑΛΛΩΣΤΕ, Ο ΘΑΛΗΣ Ο ΜΙΛΗΣΙΟΣ ΗΤΑΝ ΕΚΕΙΝΟΣ ΠΟΥ ΜΕΤΡΗΣΕ ΤΟ ΥΨΟΣ ΤΩΝ ΠΥΡΑΜΙΔΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΚΙΑ ΤΟΥΣ. ΕΑΝ ΤΙΣ ΕΙΧΑΝ ΧΤΙΣΕΙ ΟΙ ΑΙΓΥΠΤΙΟΙ, ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΗΡΟΥΣΑΝ ΑΡΧΕΙΑ ΩΤΕ ΝΑ ΞΕΡΟΥΝ ΤΙΣ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ??

    ΚΑΙ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΜΟΝΟΝ Η ΑΙΓΥΠΤΟΣ ΠΟΥ ΑΛΩΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ…….. ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΠΑΘΕ ΚΑΙ Η ΡΩΜΑΙΚΗ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ, ΟΤΑΝ ΕΙΣΕΒΑΛΛΑΝ ΑΠΟ ΠΑΝΤΟΥ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΠΟΥ ΟΙ ΡΩΜΑΙΟΙ ΕΙΧΑΝ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΒΙΑ.

    ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΩΣΗΦ ΤΗΣ ΒΙΒΛΟΥ…..ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣΟΥΝ ΟΤΙ ΕΙΧΕ ΚΑΙ ΤΟ ΑΞΙΩΜΑ ΤΟΥ ΑΝΤΙΒΑΣΙΛΕΑ…. ΚΑΙ ΟΤΙ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΜΠΑΙΝΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΒΓΑΙΝΕ ΣΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΤΟΥ. .. ΑΛΗΘΕΙΑ ??

    ΚΑΙ ΠΩΣ ΔΙΑΒΑΖΕ Ο ΑΣΤΟΙΧΕΙΩΤΟΣ ΚΑΙ ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΙΩΣΗΦ, ΓΙΑ ΤΑ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΑΑ ΠΟΥ ΕΜΠΑΙΝΑΝ ΚΑΙ ΕΒΓΑΙΝΑΝ ΣΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ, ΑΦΟΥ ΠΟΥ ΟΥΤΕ ΝΑ ΜΕΤΡΑΕΙ ΔΕΝ ΗΞΕΡΕ ?

    ΚΑΙ ΠΩΣ ΥΠΕΓΡΑΦΕ Ο ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΚΟΥΡΕΛΗΣ, ΠΟΥ ΤΟΝ ΠΟΥΛΗΣΑΝ ΤΑ ΙΔΙΑ ΤΟΥ ΤΑ ΑΔΕΛΦΙΑ ΓΙΑ ΣΚΛΑΒΟ ΚΑΙ ΤΣΕΠΩΣΑΝ ΚΑΙ ΛΕΦΤΑ ?

    ΑΛΛΑ Η ΠΩΛΗΣΗ ΕΝΟΣ ΑΔΕΛΦΟΥ ΣΕ ΣΚΛΑΒΟΠΑΖΑΡΟ, ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΘΕΩΡΗΘΗΚΕ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΗΝ ΕΒΡΑΙΚΗ ΒΙΒΛΟ…..ΟΠΩΣ ΔΕΝ ΘΕΩΡΗΘΗΚΕ ΕΓΚΛΗΜΑ Η ΑΙΜΟΜΙΞΙΑ ΤΟΥ κ. Λ Ω Τ , ΠΟΥ ΠΛΑΓΙΑΣΕ ΜΕ ΤΙΣ ΚΟΡΕΣ ΤΟΥ, ΤΙΣ ΓΚΑΣΤΡΩΣΕ ΚΑΙ ΑΠΕΚΤΗΣΕ ΚΑΙ ΕΓΓΟΝΑΚΙΑ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ !

    ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΘΕΩΡΗΘΗΚΕ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ Ο ΑΒΡΑΑΜ, ΠΟΥΛΗΣΕ ΤΗΝ ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΟΥ ΤΗΝ ΣΑΡΡΑ ΣΤΟΝ ΦΑΡΑΩ ΚΑΙ ΜΕΤΑ, ΑΠΟΖΗΜΙΩΘΗΚΕ ΜΕ ΜΠΟΛΙΚΟ ΧΡΗΜΑ, ΒΩΔΙΑ ΚΑΙ … ΓΑΙΔΑΡΟΥΣ ΟΠΩΣ ΗΤΑΝ Ο ΙΔΙΟΣ .

    Ο ΠΡΟΑΓΩΓΟΣ ΑΒΡΑΑΜ, ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ ΝΑ ΞΑΝΑΠΟΥΛΗΣΕΙ ΤΗΝ ΣΑΡΡΑ ΚΑΙ ΣΕ ΕΝΑΝ ΑΛΛΟΝ ΒΑΣΙΛΕΑ , ΤΟΝ ΑΒΔΕΛΙΧΕΜ, ΑΛΛΑ ΗΤΑΝ ΑΤΥΧΟΣ, ΓΙΑΤΙ Ο ΒΑΣΙΛΕΑΣ ΕΚΕΙΝΟΣ, ΗΤΑΝ ΕΛΛΗΝΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΡΡΙΞΕ ΚΛΩΤΣΙΕΣ, ΕΚΔΙΩΚΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΚΑΚΗΝ- ΚΑΚΩΣ – ΚΛΩΤΣΗΔΟΝ ΑΠΟ ΤΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΤΟΥ……

    ΑΛΛΑ ΓΙΑΤΙ ΑΛΛΗΛΟ-ΒΡΙΖΕΣΘΕ ΕΤΣΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ?
    ΠΩΣ ΛΟΙΠΟΝ ΘΑ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΕΝΟΤΗΤΑ ?

    Η ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΩΝ ΥΒΡΙΣΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΒΡΙΖΟΥΝ… ΚΑΙ Η ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΩΝ ΥΒΡΙΖΟΜΕΝΩΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΓΝΟΟΥΝ …..

    ΑΓΓΕΛΙΚΗ

  9. ΠΥΡΙΦΛΕΓΕΘΩΝ 10/08/2014 @ 11:07 ΠΜ

    ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ ΑΓΕΛΙΚΗ… ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΕΒΡΑΙΚΕΣ ΔΙΑΘΗΚΕΣ-ΜΥΘΕΥΜΑΤΑ ΝΑ ΕΚΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΑΥΘΩΡΕΙ ΚΑΙ ΠΑΡΑΧΡΗΜΑ, ΑΜΕΣΩΣ ΔΛΔ, ΣΑΝ ΑΛΗΘΕΙΕΣ, ΑΠΟ ΤΟ "ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ"ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ, ΚΑΙ ΤΕΤΟΙΑ ΑΥΘΕΝΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ, ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΟΥΝ ΣΕΙΣΜΟ, ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΧΡΟΝΟΛΟΓΗΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΠΕΡΝΑΝΕ ΑΠΑΡΑΤΗΡΗΤΑ, ΣΤΗΝ ΜΟΥΓΚΑ???
    ΓΙΑΤΙ, ΝΑΙ ΜΕΝ ΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΠΑΡΑΔΕΧΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ-ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΜΕΤΑΞΥ ΕΛΛΗΝΩΝ-ΑΙΓΥΠΤΙΩΝ, ΑΛΛΑ ΣΟΥ ΛΕΕΙ ΑΝΤΕ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΣΑ ΤΗΣ 2ΗΣ ΧΙΛΙΕΤΙΑΣ ΠΧ ΚΑΙ ΜΕΤΑ… ΟΧΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΣΑ ΤΗΣ 3ΗΣ!!! ΘΑ ΑΦΗΣΟΥΝ ΤΩΡΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΜΠΟΥΝ ΣΦΗΝΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΕΙ Η ΘΕΩΡΙΑ ΤΗΣ "ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΟΣ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ"????
    ΕΙΔΑΤΕ ΤΙ ΕΠΑΘΕ Ο ΕΞΑΙΡΕΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΑΡΗΣ ΠΟΥ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΤΟΝ ΑΡΧΑΝΘΡΩΠΟ ΤΩΝ ΠΕΤΡΑΛΩΝΩΝ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΗΛΙΚΙΑΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 700,000 ΧΡΩΝΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΕΡΡΙΨΕ ΤΗΝ ΘΕΩΡΙΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΦΡΙΚΗ !!! ΤΟΥ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΑΝ ΝΑ ΞΑΝΑΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΜΕ ΤΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ…ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΤΗΣ "ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΜΑΣΑΣ" ΤΟΥ ΕΣΤΕΙΛΑΝ ΕΞΩΔΙΚΑ…
    ΔΥΣΤΥΧΩΣ, Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΡΑΤΗΘΕΙ ΠΑΣΕΙ ΘΥΣΙΑ ΣΤΑ ΟΡΙΑ ΤΟΥ ΟΜΗΡΟΥ, ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΠΙΟ ΠΑΝΩ…ΕΤΣΙ ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΞΟΥΣΙΑ…

    • Γιώργος 10/08/2014 @ 6:38 ΜΜ

      Δίκιο έχεις!
      Πριν το 4.500 π.Χ (περίπου ΔΕΝ είχε φτιάξει ο καλός Θεούλης τίποτα και ζούσε μόνος κι έρημος στο αχανές σκοτεινό κενό!!!!! Και τότε σκέφτηκε να κάνει τον κόσμο και να φτιάξει πρώτα τη Γη, μετά το Φως και την ημέρα και τη νύχτα και μετά τον ήλιο και τα αστέρια!!! Και αυτά όλα, όπως σωστά λες, τα δέχονται αδιαμαρτύρητα οι επιστήμονες!!!!
      Καληνύχτα και όνειρα γλυκά!!!!!!

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*