12:57 - 16/03/2013

Η σκοτεινή πλευρά της σοκολάτας

Διαφημίσεις

Τι κρύβεται πίσω από την σοκολάτα; Ο Δανός δημοσιογράφος Μίκι Μιστράτι ταξιδεύει στην Αφρική για να μας αποκαλύψει ένα σκοτεινό παρασκήνιο για το οποίο ελάχιστα γνωρίζουμε.

Πίσω από τις απατηλές διαφημίσεις της βιομηχανίας σοκολάτας η οποία έχει κέρδη δισεκατομμυρίων ευρώ, υπάρχουν παιδιά που δουλεύουν ως σκλάβοι για τα συμφέροντα των μεγάλων επιχειρήσεων.

Το ντοκιμαντέρ καταγράφει την διακίνηση των παιδιών που είναι κάτω των 15 ετών (μερικές φορές ακόμη και επτάχρονα) και τα οποία «δουλεύουν» παράνομα στις φυτείες της Ακτής του Ελεφαντοστού κυρίως και σε άλλες φυτείες της Αφρικής, όπου παράγεται το 80% του κακάο που διακινείται στον υπόλοιπο κόσμο μέσω των μεγαλύτερων εταιρειών που παρασκευάζουν σοκολάτες.

Ο Μίκι Μιστράτι συναντά παιδιά τα οποία έχουν πέσει θύματα αυτής της βιομηχανίας, υπευθύνους εταιρειών που καλύπτουν την παιδική εκμετάλλευση καθώς και ανθρώπους οι οποίοι με κίνδυνο της ζωής τους προσπαθούν να σταματήσουν αυτό το κακό.
The Dark Side of Chocolate (2010) – Ντοκιμαντέρ [46′]

Έρευνα: Μίκι Μιστράτι | Κάμερα: Ρομπέρτο Ρομάνο

πηγη

ΠΗΓΗ



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Select Your Subscription Plan

    1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Σχόλια Αναγνωστών (6)

  1. Ανώνυμος 03/16/2013 @ 3:18 ΜΜ

    ti mas niazi emas gia tin afriki
    kala kanoun ke doulevoun ta pedia
    stin ellada pio palia ta pedia doulevan sta horafia ke voithousan tous gonis tous
    se kathe topo oi anthropoi doulevoun simfona me tis anages tous
    sta arhea mas ti kanoun se alo topo
    den ehoume kanena simferon
    emis mporousame na ehoume dikamas dendra ke paragogi sokolatas

  2. Ανώνυμος 03/16/2013 @ 4:03 ΜΜ

    τιποτα σωστο σε αυτον τον κοσμο

  3. πόσο ηλίθιος μπορεί να είσαι εσύ εκεί ο πρώτος??

  4. Ανώνυμος 03/17/2013 @ 6:01 ΠΜ

    esy ekei prwte…o elafruteros xaraktirismos pou mou rxetai etsi proxeira einai oti eisai skatopsuxos…apo kei pera eisai k zwon…vevaia oloi oi anthrwpoi eimaste zwa apo tin viologiki skopia alla esu eisai k me tin metaforiki ennoia…ta paidia pou douleuan sta xwrafia k voithousan tous goneis tous opws les me perifania…ena megalo pososto autwn einai oi simerinoi 50arides-60arides k anw…mia ap tis xeiroteres genies autou tou topou pou ftasane ta pragmata edw pou ta ftasane…apo kei k pera…i douleia…einai opws to leei i leski…dou-lei-a..eimaste douloi diladi…den paragoume pneumatiko ergo k sinepws den dimiourgoume para mono anousio ulistiko ergo k einai etsi epitides domimena ta pragmata gia na eimaste antiparagwgikoi se pneumatiko epipedo..to piases auto pou eipa???…to xrima den einai to pan…einai apla ena gam…eno xarti xwris kamia ousia…telos den einai i afriki tous k i ellada mas…i gi den einai kanenos…

  5. Ανώνυμος 03/18/2013 @ 8:50 ΜΜ

    otan tha exoume dika mas dentra opws les, eyxomai ta paidia sou na einai sklavoi ekei.

  6. Ανώνυμος 03/20/2013 @ 1:47 ΠΜ

    κλασσικος ελληναρας, ο πρωτος.
    ο δε βαριεσαι τυπος, και αφου δεν ειναι στη πορτα μας το προβλημα δε γαμ….
    δουλειά να υπαρχει και ας ειναι κ δουλεία.
    σιγουρα θα εισαι απο αυτους που συμφωνουν για να εξορυξουν το χρυσο στη χαλκιδικη.
    ας εχουν δουλεια μερικοι μαλ…νοικοκυραιοι και δε γαμ…και το περιβαλλον,και τα νερα και τα λιβαδια κ η ποιοτητα ζωης ολων των γυρω χωριων.
    εγω τη παρτη μου κοιταω κ να μαζευω ευρουλακια..
    κατα τα αλλα για ολα φταινε se αυτη τη χωρα οι μεταναστες που μας περνουν τις δουλειες ε?
    οχι το κλουβιο μας κεφαλι….

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*