Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

04:09 - 11/04/2012

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ! ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΕ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΜΕ ΟΜΙΛΗΤΗ ΜΕΓΑΛΟΜΑΣΩΝΟ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕ Η ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΚΕΡΚΥΡΑΣ!

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Διαφημίσεις
Ποιος έδωσε την άδεια για μασωνική προπαγάνδα μέσα σε Ορθόδοξο Ιερό Ναό;

Πολύ θα θέλαμε να είναι ένα κακόγουστο αστείο. Δυστυχώς όμως,…

τα όσα μας κατήγγειλαν αναγνώστες για την πραγματοποίηση “εκδήλωσης” της Φιλαρμονικής Λέσχης Κέρκυρας “Καποδίστριας” με προσκεκλημένο τέκτονα “Διδάσκαλο” ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΣΤΙΣ 11 ΜΑΡΤΙΟΥ, είναι πέρα για πέρα αληθινά!

Γράφουν σε σχετική τους ανακοίνωση οι μασώνοι της “Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος”:

Ομιλία του Ενδοξ. Μεγάλου Διδασκάλου
στον Αγιο Γεώργιο Κερκύρας, επ’ ευκαιρία της
δοθείσης συναυλίας  στις 11.3.2012 από την
Φιλαρμονική «ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ»

Ο Ελληνικός Τεκτονισμός στις 21.5.2011 εόρτασε μία ιστορική πορεία 200 ετών από της ιδρύσεώς του το 1811. Ηταν έτσι καθήκον της ηγεσίας του Τεκτονισμού να προσφέρει τη συναυλία αυτή  στην Κέρκυρα από την οποίαν ουσιαστικά ξεκίνησε ο Ελληνικός Τεκτονισμός και η ίδρυση της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος.   

Κυρίες και Κύριοι,
Ο Ελληνικός Τεκτονισμός είναι ιστορικά αποδεδειγμένο ότι εγκαταστάθηκε στα Ιόνια και δη εδώ στην Κέρκυρα το 1781 με την ίδρυση της Στοάς Beneficenza (Αγαθοεργία) από την Μεγάλη Μητρική Στοά της Βερόνας – Πάντοβα.
Επακολουθεί το 1807 η ίδρυση της Στοάς Φιλογένεια, το 1810 πραγματοποιείται η ανεπίσημη συνένωση της Philogenie με την Beneficenza από τον Ζακύνθιο Διονύσιο Ρώμα, ενώ το 1811 ο Ρώμας διαδέχεται τον Lesseps (Λέσσεψ) και ιδρύει την Μεγάλη Στοά της Ελλάδος εν Ανατολή Κερκύρας, της οποίας και αναλαμβάνει Μέγας Διδάσκαλος.
Ο Διονύσιος Ρώμας, διορατικός πολιτικός, διέβλεπε ότι η μοίρα της Επτανήσου ήταν  άρρηκτα συνδεδεμένη με την Αγγλία. Η Εθνική αναγκαιότητα του επέβαλε στροφή προς τους Αγγλους, αποβλέποντας πάντα στην υποστήριξη του αιτήματος της Ιονίου Γερουσίας για την πολιτική ανεξαρτησία των Επτανησίων. Η στροφή αυτή του πρώην γαλλόφιλου Διονυσίου Ρώμα ήταν απαραίτητη και αναγκαία, αλλά έπρεπε να γίνει μέσα από τους αθέατους δρόμους του Τεκτονισμού.
Προς τούτο, στη συνεδρίαση της Beneficenze et Philogenie της 26 Απριλίου 1816 αποφασίζεται η μετονομασία της Μεγάλης Στοάς εις Γαληνοτάτη Μεγάλη Ανατολή της Ελλάδος και προσφέρεται ο τίτλος του Μεγάλου Διδασκάλου στον Δούκα του Σάσσεξ, αφού πρώτα διέκοψε κάθε σχέση με τη Μεγάλη Ανατολή της Γαλλίας και τη Μεγάλη Στοά της Σκωτίας.


Παράλληλα και δη από το 1810, ο Ρώμας δραστηριοποιείται και αρχίζει την προσπάθεια επέκτασης του Τεκτονισμού στα υπόλοιπα Επτάνησα.
Αρχικά το κίνητρο φαίνεται να ήταν η ανάπτυξη του Τεκτονισμού, μετά όμως, με τα νέα εθνικά σχέδια, υπεισήλθε το κίνητρο της ύπαρξης, εν δυνάμει επαναστατικών φορέων στις περιοχές εκτός του Οθωμανικού ζυγού.
Ετσι ιδρύονται : στην Ζάκυνθο η Στοά Φιλανθρωπία στην οποία μυήθηκε ο  Θεόδωρος Κολοκοτρώνης, στην Κεφαλλονιά οι Στοές Ευκλείδης και Φιλοτιμία, στην Ιθάκη η Στοά Πλάτων, στην Λευκάδα η Στοά Φιλαλήθεια, παράλληλα με την γαλλική Στοά L’ Union (Ενωση) στην οποία μυήθηκε ο Εμμανουήλ Ξάνθος και στην Πάτρα η Στοά «Φίλοι Ενωμένοι».
Σήμερα στην Κέρκυρα, λειτουργούν υπό την αιγίδα της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος, οι Στοές Φοίνιξ υπ’ αριθμ. 1, Φιλογένεια, Λόρδος Βύρων και Αγιος Ιωάννης. Λειτουργούν βεβαίως και οι Στοές “Beneficenza” και «Φοίνιξ Κερκύρας» υπό άλλη Μεγάλη Στοά, ως και διάφοροι άλλοι σύλλογοι με τεκτονική υφή.
Από της ιδρύσεως του Τεκτονισμού, οι Ταγοί του, άνθρωποι ανωτάτης παιδείας και πνεύματα γιγάντια, συνεκέντρωσαν το απαύγασμα της ανθρωπίνης λογικής και σοφίας και εδημιούργησαν το Τεκτονικό σύστημα, το οποίο κατέστη διανθρώπινο και Παγκόσμιο, εις το οποίο υπάρχει  ένας  εσωτερισμός από παλλόμενη ανωτερότητα, που κατέκτησε με τον καιρό όλο τον ανώτερο πνευματικά κόσμο της Ευρώπης αρχικά και των άλλων Ηπείρων αργότερα.

Ο Ελευθεροτεκτονισμός είναι θεσμός φιλοσοφικός, προοδευτικός και φιλανθρωπικός, αποσκοπεί την ηθική και πνευματική βελτίωση των μελών του, διά της αυτογνωσίας, της έρευνας της Αλήθειας, της Αλληλεγγύης και της εφαρμογής των Αρχών της Τεκτονικής Ηθικής. Εργάζεται δε αδιαλείπτως υπέρ της προόδου και της ηθικής και πνευματικής ανορθώσεως της Ανθρωπότητος διά της ειρηνικής και βαθμιαίας ανυψώσεως του Ατόμου.
Θεωρεί ως ύπατο αγαθό την ελευθερία της σκέψεως και της συνειδήσεως.
Για τον Τέκτονα η αφοσίωση εις την οικογένεια, ο σεβασμός προς τους κοινωνικούς θεσμούς, η αγάπη προς την πατρίδα και η τήρηση των καθηκόντων του πολίτου, είναι ιερά, χωρίς να αντιτίθενται προς την αγάπη την οποία οφείλει προς όλους τους ανθρώπους, μέσα στο πνεύμα της παγκοσμίου αδελφότητας και δικαιοσύνης.
Αλλωστε όλα αυτά οι Ελληνες Τέκτονες τα απέδειξαν έμπρακτα, καθ΄ όλη την δύο αιώνων πορεία του Τεκτονισμού στην Ελλάδα και την Κύπρο.
Από τους αείμνηστους Τέκτονες, ιδρυτές της «Φιλικής Εταιρείας». Ξάνθο, Σκουφά και Τσακάλωφ, που συνέβαλαν ουσιαστικά στην Εθνική Παλιγγενεσία, μέχρι τους πρωτεργάτες των μετέπειτα Εθνικοαπελευθερωτικών αγώνων, με πιο διάσημο τον ήρωα Παύλο Μελά, μέχρι τους δύο στυλοβάτες της Ελληνικής Δημοκρατίας, Αλέξανδρο Παπαναστασίου και Ελευθέριο Βενιζέλο, αλλά και μέχρι τους συντελεστές του υπέροχου Ελληνικού Επους του 1940-41, Βασιλέα Γεώργιο Β΄ και πρωθυπουργό Ιω. Μεταξά, οι Ελληνες Τέκτονες, γνωστοί και άγνωστοι, μαζί με όλους τους λοιπούς ακραιφνείς Ελληνες, δεν έπαυσαν να συμβάλουν από όπου είχαν και έχουν ταχθεί ανάλογα με τις δυνάμεις τους, στην πρόοδο, στην ανάπτυξη και στο μεγαλείο της πατρίδος μας.
–    Ο Τεκτονισμός πιστεύει ακλόνητα στην ύπαρξη του Θεού, αλλά δεν προβάλλει συγκεκριμένο Θεό, γιατί ο Θεός είναι υπεράνω του λογικού, η δε προσέγγισή του, προϋποθέτει υπέρβαση και θρησκευτική πίστη εκάστου ατόμου, στις οποίες δεν παρεμβαίνει το Τεκτονισμός.
Ο Θεός είναι υπερνοητός, άρρητος και μοναδικός στο Σύμπαν, είναι ο Πλάστης και Δημιουργός του Παντός. Για τον λόγο αυτό ο Τεκτονισμός τον αποκαλεί, απρόσωπα, Μεγάλο Αρχιτέκτονα  του Σύμπαντος, προκειμένου, απλά, να μπορούν να συνεννοούνται όλοι οι Τέκτονες μεταξύ τους, ανεξάρτητα από το επί μέρους θρήσκευμά τους και να αποφεύγονται συζητήσεις και προστριβές που απορρέουν από την πίστη του καθενός σε θρησκευτικό δόγμα.

Οι ανά τον κόσμο Τέκτονες, στην συντριπτική πλειοψηφία τους είναι στο θρήσκευμα πιστοί Χριστιανοί (Ορθόδοξοι, Καθολικοί, Διαμαρτυρόμενοι). Πιστεύουν στον Θεό και την διδασκαλία της Αγάπης του Θεανθρώπου Χριστού, δεν εμπλέκονται όμως σε θρησκειολογικά θέματα, εφ’ όσον, ο Τεκτονισμός «αυστηρώς αποκλείει πάσαν συζήτηση επί θρησκευτικών ζητημάτων και δεν συμμετέχει των επ’ αυτών αγώνων», ούτε εμπλέκουν ή συγχέουν  τη θρησκευτική πίστη τους με την ενασχόλησή τους με τον Τεκτονισμό.
Τέκτονες.

ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ Η ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΤΟΥ ΑΡΧΙΜΑΣΩΝΟΥ, ΜΕΣΑ ΣΕ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΙΕΡΟ ΝΑΟ!!!
Προκύπτουν εύλογα ερωτηματικά:
– Ποιος έδωσε την άδεια για να γίνει η συγκεκριμένη εκδήλωση; Η Ιερά Μητρόπολη Κερκύρας ήταν ενήμερη για το θέμα;
– Δεν γνωρίζουν ότι η Ιερά Σύνοδος έχει καταδικάσει πολλές φορές τον Τεκτονισμό ως “ιδιότητα ασυμβίβαστη με τον Χριστιανισμό”, επομένως παρά τα ψέματα του Αρχιμασώνου πως “πιστεύουν στον Μέγα Αρχιτέκτονα και τον Χριστό”, η Εκκλησία μας τους απορρίπτει;
– Είναι δυνατόν ένας σύλλογος που φέρει το όνομα του μαρτυρικού Κυβερνήτη Ιωνάννη Καποδίστρια, να προσκαλεί μασώνους για ομιλητές; Δεν γνωρίζουν πως ο δολοφονημένος ΗΓΕΤΗΣ απέστειλε έγγραφο σε όλους τους δημοσίους λειτουργούς της εποχής του, ζητώντας τους ΤΗΝ ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΚΑΙ ΑΠΟΚΗΡΥΞΗ ΤΗΣ ΜΑΣΩΝΙΑΣ ;;;
Με ποιο δικαίωμα λοιπόν όλοι αυτοί παραχώρησαν (!!!) τον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου σε έναν αρχιμασώνο, έτσι ώστε να προπαγανδίσει για την “οργάνωσή” του;
Πρόκειται για πρόκληση ΤΕΡΑΣΤΙΟΥ ΜΕΓΕΘΟΥΣ που δεν πρέπει να περάσει έτσι! 
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΑΖΗΤΗΘΟΥΝ ΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΤΗΣ ΒΕΒΗΛΩΣΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΝΑΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΘΟΥΝ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΙΚΑ, σύμφωνα με τα όσα προβλέπει η Εκκλησία μας για τους αιρετικούς και τους συνομιλητές τους!
Κι επιτέλους, να ξυπνήσει η Ιερά Σύνοδος, εκτός κι αν η “πρόσκληση” μασώνων σε Ορθοδόξους Ναούς την αφήνει αδιάφορη!

hellas-orthodoxy
Οι διαχειριστές του katohika.gr διατηρούν το δικαίωμα τροποποίησης ή διαγραφής σχολίων που περιέχουν υβριστικούς – προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Απαγορεύεται η δημοσίευση συκοφαντικών ή υβριστικών σχολίων.Σε περίπτωση εντοπισμού τέτοιων μηνυμάτων θα ακολουθεί διαγραφή

Φιλε μου ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα.



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Be the first to comment

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*