Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

07:55 - 12/12/2011

Ανταποκριτής του BBC στην Αθήνα έκανε εμβόλιο για τον κίτρινο πυρετό στο Κέντρο Εμβολιασμού της Παλλήνης και πλέον νοσηλεύεται σε ψυχιατρική κλινική!!!

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Διαφημίσεις

Ο Μ. Μπράμπαντ υπήρξε για πολλά χρόνια ανταποκριτής του BBC στην Αθήνα.


Πλέον νοσηλεύεται σε κλινική της Κοπεγχάγης με προβλήματα υγείας.
Στην άχαρη θέση να προετοιμάσει τον 12χρονο γιο τους ότι ο πατέρας του δεν θα περάσει μαζί τους τα Χριστούγεννα, βρίσκεται η Δανέζα συγγραφέας Τρίνι Βίλεμαν, σύζυγος του Μάλκολμ Μπράμπαντ, ο οποίος για χρόνια ήταν ο ανταποκριτής του BBC στην Αθήνα και τώρα νοσηλεύεται σε κλινική της Κοπεγχάγης με σοβαρά προβλήματα υγείας.

Οπως εξηγεί στο «Εθνος της Κυριακής» η κυρία Βίλεμαν, η περιπέτεια του συζύγου της ξεκίνησε τον περασμένο Απρίλιο, όταν ο δημοσιογράφος, που έχει βραβευτεί για την κάλυψη της πολιορκίας του Σεράγεβο, αλλά και του βομβαρδισμού του Γκρόζνι στην Τσετσενία από το ρωσικό πυροβολικό, εμβολιάστηκε για τον κίτρινο πυρετό στο Κέντρο Εμβολιασμού της Παλλήνης, προκειμένου να ταξιδέψει στην Ακτή του Ελεφαντοστού. Το εμβόλιο ήταν το Stamaril της γαλλικής εταιρείας Sanofi Pasteur.
Τα συμπτώματα
Μόλις 24 ώρες μετά τον εμβολιασμό, ο δημοσιογράφος παρουσίασε υψηλό πυρετό και τρέμουλο. Εισήχθη στο «Υγεία» όπου υποβλήθηκε σε εξετάσεις, ωστόσο, σύμφωνα με τη σύζυγό του, «οι γιατροί δεν μπορούσαν να καταλάβουν τι φταίει». Αν και ο πυρετός τελικά έπεσε, ο Μπράμπαντ άρχισε να γίνεται οξύθυμος και αγχώδης. Η οικογένειά του μερίμνησε για την εισαγωγή του στην ψυχιατρική κλινική Σινούρη όπου κατά τη διάρκεια της νοσηλείας του είχε δύο ψυχωτικά επεισόδια.
Στο ένα νόμιζε ότι ήταν ο… Ιησούς και στο άλλο, ενώ παρακολουθούσε με τη σύζυγό του τον γάμο του πρίγκιπα Ουίλιαμ, άρχισε να κλαίει και να χαιρετάει στρατιωτικά κάθε φορά που έβλεπε ένστολο. Τελικά, τον Μάιο πήρε εξιτήριο έχοντας περάσει «σύντομο ψυχωτικό επεισόδιο».

Ο Μάλκολμ Μπράμπαντ με τη σύζυγό του Τρίνι Βίλεμαν κατά τη διάρκεια καλοκαιρινών διακοπών στην Ελλάδα, πριν ξεκινήσουν τα προβλήματα.


Ο Μάλκολμ Μπράμπαντ με τη σύζυγό του Τρίνι Βίλεμαν κατά τη διάρκεια καλοκαιρινών διακοπών στην Ελλάδα, πριν ξεκινήσουν τα προβλήματα.

Ομως, παρότι επέστρεψε στη δουλειά του, τον Ιούλιο, ενώ βρισκόταν στη Βρετανία, έπαθε κι άλλο επεισόδιο. Τώρα νοσηλεύεται σε κλινική της Κοπεγχάγης, κι όπως λέει η σύζυγός του, «έχει παρουσιάσει πνευμονική εμβολή και πλέον είναι σε πολύ εύθραυστη κατάσταση».
Για την κυρία Βίλεμαν, η οποία υπήρξε βασιλική συντάκτρια, υπαίτιος για την κατάσταση της υγείας του άνδρα της, είναι το εμβόλιο. «Πριν από τον εμβολιασμό, ο άνδρας μου ήταν ευτυχισμένος και υγιής, τώρα είναι ένας πολύ άρρωστος άνθρωπος.
Ευθύνες στην εταιρεία. Επιπλέον ο σύζυγός μου δεν είχε παρουσιάσει στο παρελθόν κάτι παρόμοιο ούτε υπάρχει ιστορικό στην οικογένειά του», υποστηρίζει. «Αρχικά», επισημαίνει, «όταν κατάφερα να έρθω σε επαφή με τους υπεύθυνους στη Sanofi, μου έστειλαν κάποια e-mail συμπάθειας, δήλωσαν όμως ότι δεν υπάρχουν ιατρικά στοιχεία που να συνδέουν την αρρώστια του άνδρα μου με το εμβόλιό τους».
Αλλαγή πλεύσης
Η εταιρεία άλλαξε πλεύση, όταν, όπως τονίζει στο «Εθνος της Κυριακής», η σύζυγος του Μάλκολμ Μπράμπαντ, «γνωστοποίησα την υπόθεση μέσω Ιντερνετ με σκοπό να προσελκύσω το ενδιαφέρον. Τότε παραδέχτηκε πως υπήρχαν κάποιες αναφορές και για άλλα παρόμοια περιστατικά από την ίδια παρτίδα εμβολίων» – 120.000 εμβόλια τα οποία διανεμήθηκαν σε Δανία, Φινλανδία, Ολλανδία, Βρετανία και Ελλάδα.
«Επίσης», συνεχίζει η κ. Βίλεμαν, «η εταιρεία ισχυρίστηκε ότι ερεύνησε την υπόθεση του άνδρα μου, αρνούνται όμως να μας γνωστοποιήσουν τα ευρήματα της έρευνας. Αν το εμβόλιό τους είναι τόσο ασφαλές όσο λένε, γιατί δεν μας λένε τι βρήκαν», αναρωτιέται. Η ίδια βρίσκεται σε συζητήσεις με τους δικηγόρους της, προκειμένου να αποφασίσει τις επόμενες κινήσεις της.
Το «στημένο» παπούτσι


Τα έξοδα νοσηλείας του κ. Μπράμπαντ στην Αθήνα καλύφθηκαν από το BBC με το οποίο, ωστόσο, ο δημοσιογράφος είχε έρθει σε προστριβή τον Σεπτέμβριο του 2010 και έκτοτε οι σχέσεις τους ήταν οριακές.
Αφορμή ήταν το γνωστό επεισόδιο στη ΔΕΘ με τον γιατρό που εκσφενδόνισε παπούτσι εναντίον του τότε πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου, περιστατικό που κάλυψε από κοντά ο Μπράμπαντ κι αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του BBC. Ωστόσο, o δημοσιογράφος κατηγορήθηκε ότι «έστησε» το θέμα σε προσυνεννόηση με τον δράστη.
Ο βαθύτερος λόγος, σύμφωνα με όσους υποστήριξαν την εκδοχή της συνωμοσίας, ήταν οι… περικοπές του BBC, καθώς πλέον ο οργανισμός πληρώνει τους ξένους ανταποκριτές με το «κομμάτι»: Οσο πιο «δραματικό» το ρεπορτάζ τόσο το καλύτερο. Μετά τις διαμαρτυρίες από ελληνικής πλευράς, το δίκτυο «κατέβασε» το επίμαχο βίντεο, κίνηση που ερμηνεύτηκε ως «άδειασμα» του δημοσιογράφου.
ΧΡΥΣΟΥΛΑ ΚΑΤΣΑΡΟΥ
katsarou@pegasus.gr

Η άποψη των Ελλήνων ιατρών
«Πιθανές οι παρενέργειες αν είχε ιστορικό»

«Φαρμακευτικό πυρετό από το εμβόλιο παρουσίασε ο κ. Μπράμπαντ και είχε συμπτώματα ανοσολογικής αντίδρασης από το εμβόλιο, δηλαδή ο ίδιος ο οργανισμός στρέφεται κατά του εαυτού του. Το ξεπέρασε και έγινε καλά». Αυτή ήταν η αρχική κλινική εικόνα που διέγνωσε στο θεραπευτήριο «Υγεία» η καθηγήτρια ανοσολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών κ. Ελένη Γιαμαρέλου.
Οταν αργότερα ο κ. Μπράμπαντ υποτροπίασε, με σοβαρά ψυχιατρικά, αυτή τη φορά, συμπτώματα, οι Ελληνες γιατροί που τον παρακολούθησαν, δεν αποκλείουν, όπως είπαν στο «Εθνος της Κυριακής», «πιθανές συνέπειες από το εμβόλιο, αν ο ίδιος είχε αποκρύψει κάτι σχετικό από το ιατρικό του ιστορικό. Εφυγε πάντως καλά από την Ελλάδα, ωστόσο φαίνεται να υποτροπίασε και πάλι», λέει γιατρός που τον παρακολούθησε σε ψυχιατρική κλινική.
Τυπική διαδικασία
«Ο κ. Μπράμπαντ, σύμφωνα με τα σχετικά έγγραφα, στο αρχείο του Κέντρου Εμβολιασμού Παλλήνης, έκανε στις 15 Απριλίου το εμβόλιο για κίτρινο πυρετό και όπως απέδειξε σχετικός έλεγχος, τηρήθηκε, σε όλες τις λεπτομέρειες, η προβλεπόμενη διαδικασία». Αυτό τονίζει ο κ. Γιάννης Κλινάκης προϊστάμενος του Κέντρου, αν. διευθυντής Δημόσιας Υγιεινής στην Περιφέρεια Αν. Αττικής.

Ειδικότερα, επισημαίνει: «Τα εμβόλια διατηρούνται σε ειδικό ψυγείο, υπάρχει μάλιστα και γεννήτρια, για την περίπτωση διακοπής ρεύματος. Ολα τα εμβόλια του Κέντρου προέρχονται από τις παρτίδες της κεντρικής προμήθειας, που κάνει συνολικά το υπουργείο Υγείας. Ολόκληρη η παρτίδα για τον κίτρινο πυρετό, συνολικά 60 εμβόλια, έχει εξαντληθεί, χωρίς να αναφερθούν άλλα περιστατικά με πιθανές παρενέργειες. Στον κ. Μπράμπαντ έγινε η προβλεπόμενη ενημέρωση. Ρωτήθηκε για όλες τις ασθένειες που σχετίζονται με παρενέργειες, δήλωσε ότι καμιά από αυτές δεν είχε και υπέγραψε τη σχετική δήλωση».

ΕΘΝΟΣ 
 πηγη

Φιλε μου ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα.



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Be the first to comment

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*