ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Σάββατο, 05 Σεπτεμβρίου 2026
«Οι λαοί που
ξεχνούν την ιστορία τους
είναι καταδικασμένοι
να την ξαναζήσουν.»
Κ
ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΝΕΑΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ
«Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΕΛΘΟΝ.
ΕΙΝΑΙ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.»

ΣΟΜΑΛΙΑ: Παιδιά απαγγέλλουν στίχους από το Κοράνι και κερδίζουν… καλάσνικοφ, σε διαγωνισμό ραδιοφωνικού σταθμού ισλαμιστικής οργάνωσης

· Κατοχικά Νέα

Καλάσνικοφ, χειροβομβίδες και μετρητά χάρισε για τρίτη χρονιά ο ραδιοφωνικός σταθμός της ισλαμιστικής οργάνωσης Αλ Σαχάμπ της Σομαλίας σε… παιδιά, ως έπαθλο διαγωνισμού για την απαγγελία στίχων του Κορανίου.

Ο σταθμός Andulus, ο οποίος έχει την έδρα του κοντά στο Μογκαντίσου, χάρισε στην ομάδα των παιδιών που κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό για το Ραμαζάνι ένα πολυβόλο ΑΚ-47 και το ισοδύναμο 512 δολαρίων. Οι νικητές του δευτέρου βραβείου κέρδισαν ομοίως ένα Καλάσνικοφ και το ισοδύναμο 366 ευρώ, ενώ το τρίτο βραβείο ήταν δύο χειροβομβίδες και το ισοδύναμο 292 ευρώ.

Στον διαγωνισμό ο οποίος πραγματοποιήθηκε κατά τον ιερό μήνα των Μουσουλμάνων και έληξε τον Αύγουστο, κλήθηκαν να εκπροσωπήσουν κάθε περιφέρεια τέσσερα παιδιά ηλικίας δέκα έως 17 ετών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Τα παιδιά θα έπρεπε να χρησιμοποιούν το ένας τους χέρι για την εκπαίδευσή τους και το άλλο για να κρατάνε όπλο και υπεραμύνονται του Ισλάμ», δήλωσε ένας από τους ανώτερους αξιωματούχους της Αλ Σαχάμπ, ο Μουκτάρ Ρομπόου κατά την τελετή απονομής στην πόλη Ελάσα, 20 χιλιόμετρα από το Μογκαντίσου. Εκτός από το χρηματικό έπαθλο, οι μικροί συμμετέχοντες δέχτηκαν και βιβλία θρησκευτικού περιεχομένου.

Τα προηγούμενα χρόνια, ο διαγωνισμός οργανωνόταν στο νότιο λιμάνι του Κισμάγιο, ενώ το πρώτο βραβείο περιλάμβανε μεταξύ άλλων και αντιαρματικές ρουκέτες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Η Αλ Σαχάμπ, η οποία συνδέεται με την Αλ Κάιντα, ελέγχει το μεγαλύτερο μέρος της νότιας και κεντρικής Σομαλίας. Λόγω, μεταξύ άλλων, της μεγάλης ξηρασίας που έχει πλήξει τη Σομαλία, ορισμένες από αυτές τις περιοχές έχουν χαρακτηριστεί σε κατάσταση λιμού. Παρόλα αυτά, η Αλ Σαχάμπ απαγορεύει την πρόσβαση σε πολλές διεθνείς οργανώσεις αρωγής, με το πρόσχημα ότι έχουν πολιτικά κίνητρα και ότι υπερβάλλουν για τη σοβαρότητα της ξηρασίας, αφήνοντας εκατοντάδες ανθρώπους να πεθαίνουν αβοήθητοι από πείνα.

 
ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ

Φιλε μου ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα.

ΔΙΑΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΗ ΓΝΩΣΗ • Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ
Facebook X WhatsApp Viber Telegram
ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ

ΜΗ ΦΥΓΕΙΣ ΑΚΟΜΑ

Τρία σχετικά θέματα που αξίζει να δεις

Στρατιωτική άσκηση Aurora 26 στη Σουηδία τον Μάιο του 2026ΔΙΕΘΝΗ

Σουηδία: Προετοιμασία για ταφή έως 500.000 ανθρώπων σε σενάριο πολέμου – Τι πραγματικά έγινε στην Aurora 26

Οι ΗΠΑ επαναφέρουν τη Ρωσία στο τραπέζι του G20 και προκαλούν την οργή της ΕυρώπηςΔΙΕΘΝΗ

43.000 drones σε ένα καλοκαίρι: Ο πόλεμος επιστρέφει στο εσωτερικό της Ρωσίας – Καύσιμα, αεροδρόμια και οικονομία υπό πίεση

Ρωσία: Κλείνουν τα παραρτήματα του Goethe-Institut σε Μόσχα, Αγία Πετρούπολη και ΑικατερινούποληΔΙΕΘΝΗ

Η Ρωσία κλείνει τα Goethe-Institut: Η κρίση των drones μετατρέπεται σε διπλωματικό πόλεμο με τη Γερμανία

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elΕλληνικά