17:45 - 08/06/2019

Το «τέλος της κυριαρχίας των ανθρώπων» είναι πιο κοντά από όσο νομίζουμε

Και ενώ το Ινστιτούτο Ρομποτικής της Οξφόρδης προετοιμάζεται για την έκθεση με εικαστικά έργα που δημιούργησε ένα ανθρωποειδές ρομπότ, είναι μάλλον η πιο κατάλληλη στιγμή να παρουσιάσουμε τις πιο εμπνευσμένες απόπειρες που έχουν γίνει ποτέ έως τώρα στον τομέα της ρομποτικής.

Το εν λόγω ρομπότ — ζωγράφος πήρε το όνομά του από την μαθηματικό Άντα Λάβλεϊς. Με το ρομποτικό της χέρι μπορεί να χειριστεί με δεξιοτεχνία το μολύβι και να ζωγραφίσει ό,τι βλέπει από την κάμερα που βρίσκεται στο μάτι της.

«Ως ρομπότ Τεχνητής Νοημοσύνης για τα έργα της χρησιμοποιεί μεθοδολογία και αλγόριθμους Τεχνητής Νοημοσύνης», δήλως ο Άινταν Μέλερ ιδιοκτήτης της γκαλερί όπου θα γίνει η έκθεση.

«Το έργο μάς οδηγεί να σκεφτούμε για την Τεχνητή Νοημοσύνη και θέματα τεχνολογίας αλλά και την κατάχρηση που υπάρχει σήμερα στον κόσμο». Η έκθεση της Ai-Da ονομάζεται «Επισφαλές μέλλον» θα φιλοξενηθεί στην Barn Gallery στις ΗΠΑ από τις 12 Ιουνίου.

Πάντως, στο παρελθόν, η όποια τέχνη είχε δημιουργηθεί με Τεχνητή Νοημοσύνη αποδείχθηκε τελικά εφιάλτης…

Sophia

Πρωτοπόρα όσον αφορά τα δικαιώματα των ρομπότ, η Σοφία έγινε γνωστή το 2017 ως το πρώτο ανδροειδές το οποίο έλαβε ιθαγένεια.

Επιπρόσθετα, η Σοφία αποκάλυψε ορισμένες — πραγματικά εκπληκτικές — προσωπικές της φιλοδοξίες, όπως το ότι μια μέρα θα ήθελε να κάνει οικογένεια, να έχει τη δική της δουλειά και ίσως να αναπτύξει ανθρώπινα συναισθήματα. Η Σοφία έγινε γρήγορα ευρέως γνωστή και παραμένει στο προσκήνιο.

Actroid

Η Actroid εμφανίστηκε για πρώτη φορά το 2003 και σε αυτά τα 16 χρόνια, έχει αναβαθμιστεί πολλές φορές τόσο στην εμφάνιση του προσώπου της όσο και στο λογισμικό της με στόχο να γίνεται όλο και εξυπνότερη και πιο ρεαλιστική. Επίσης, έχει έξυπνους αισθητήρες και ενεργοποιητές που της επιτρέπουν να ανταποκρίνεται στην αφή, καθώς και ειδικούς κινητήρες που την κάνουν να μοιάζει πως αναπνέει, μια πραγματικά εντυπωσιακή λεπτομέρεια.

Arya

Αν και δεν είναι ευκίνητη και ντελικάτη σαν άλλα ρομπότ με ανθρώπινη μορφή, (δεν έχει επιβεβαιωθεί ότι πήρε το όνομά της από το Game of Thrones), η Άρια είναι πρωτοπόρα στα ρομποτικά αθλήματα και εντυπωσίασε με τις δεξιότητές της κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης RoboCup 2017 στην Ιαπωνία.

Δημιουργήθηκε από ομάδα του γαλλικού Πανεπιστημίου του Μπορντό και κατάφερε να κερδίσει το πρωτάθλημα με το συντριπτικό σκορ 4-0. Έχουν γίνει άλματα (κυριολεκτικά όμως!) στην αθλητική ρομποτική και η Άρια είναι από τους πρωτοπόρους σε αυτό τον τομέα.

πηγή: sputniknews.gr

el.gr

Loading...
Loading...
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα ! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Be the first to comment

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*