18:29 - 14/09/2018

Τέλος οι καθρέπτες στα αυτοκίνητα – Έρχονται κάμερες για το.. «καλό» μας

Στήριξε το εργο του Κατοχικά Νέα

Ναι είναι γεγονός αλλά όχι για όλες τις χώρες ακόμη.

Μέχρι να έρθει στην Ελλάδα η καινοτομία αυτή, έχουμε ακόμα λίγο καιρό.

Η Ιαπωνία, όμως, πρωτοπορεί για ακόμη μια φορά και αντικαθιστά τους καθρέπτες αυτούς με κάμερες. Συγκεκριμένα, η Lexus αποφάσισε να αφαιρέσει τους καθρέπτες στα αυτοκίνητα και να τους αντικαταστήσει με κάμερες. Ο οδηγός θα μπορεί να έχει πλήρη γνώση και αντίληψη για το τι συμβαίνει στο δρόμο μέσα από οθόνες 5 ιντσών.

Οι πλευρικοί καθρέπτες θα αντικατασταθούν από μικρές, αεροδυναμικές κάμερες. Αυτές οι κάμερες θα παρέχουν στους οδηγούς video σε οθόνες 5 ιντσών.

Μάλιστα, η εταιρία ισχυρίζεται πως αυτές οι κάμερες όχι μόνο θα εξυπηρετούν καλύτερα τους οδηγούς αλλά θα κάνουν και οικονομία στο καύσιμο. Παράλληλα, αυτές οι μικρές κάμερες έχουν και άλλα πλεονεκτήματα. Είναι ανθεκτικές στη συσσώρευση σταγόνων βροχής και χιονιού λόγω του σχεδιασμού τους ενώ υπόσχονται και μικρότερο θόρυβο όταν φυσάει!

Ωστόσο, θα αποθηκεύονται πληροφορίες, τις οποίες θα μπορεί να αξιοποιήσουν οι όποιες αρχές;

Με άλλα λόγια η οδήγηση θα παρακολουθείται;

Η τεχνολογία είναι χρήσιμη αρκεί να χρησιμοποιείται προς όφελος των ανθρώπων,

Με πληροφορίες από Ipop

el.gr

Loading...
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα ! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Σχόλια Αναγνωστών (1)

  1. ούτω η άλλως η οδηγική συμπεριφορά παρακολουθείται στο εξωτερικό λέγεται τηλεματική.

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*