19:04 - 05/12/2017

ΤΕΛΕΙΩΝΕΙΣ ΤΗ ΖΩΗ ΣΟΥ…ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΑΠΛΩΣ ΕΝΑ ΚΟΥΜΠΙ

ΤΕΛΕΙΩΝΕΙΣ ΤΗ ΖΩΗ ΣΟΥ…ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΑΠΛΩΣ ΕΝΑ ΚΟΥΜΠΙ

Γράφει Συντακτική Ομάδα Χειλαδάκη

Μπορείτε να ολοκληρώσετε τη ζωή σας πατώντας απλώς ένα κουμπί! Η πρώτη παγκοσμίως 3D τυπωμένη ευθανατισμένη μηχανή στον κόσμο.

Ο Δρ Philip Nitschke, με το παρατσούκλι Death, παρουσίασε στην αγορά την πρώτη παγκοσμίως τυπωμένη μηχανή ευθανασίας στον κόσμο. Η μηχανή ευθανασίας, που ονομάζεται Sarco, επιτρέπει στους ανθρώπους να τερματίσουν τη ζωή τους με το δικό τους τέλος. Η κάψουλα μπορεί στη συνέχεια θα διπλωθεί σαν ένα φέρετρο νεκρού. Ο Δρ. Nitschke και ο Alexander Bannink σχεδίασαν το μηχάνημα στην Ολλανδία.

Ο υποστηρικτής της ευθανασίας στην Αυστραλία, ο Δρ Philip Nitschke, οδήγησε την πρώτη τρισδιάστατη μηχανή στον κόσμο για να εκτελέσει το θάνατο. Το μηχάνημα Sarco περιέχει μια κάψουλα που μπορεί στη συνέχεια να διαχωριστεί από τη βάση και να χρησιμοποιηθεί ως φέρετρο. Το ψευδώνυμο του Dr. Death. Ο Nitschke σκοπεύει να εισαγάγει το Sarco στον κόσμο με τον μηχανικό Alexander Bannick στην Ολλανδία.

Στα τέλη Οκτωβρίου, η Exit International διοργάνωσε ένα συνέδριο ευθανασίας στον Καναδά, τοποθετώντας το ελεύθερο εσωτερικό σχεδιασμό του μηχανήματος. Το Sarco έχει σχεδιαστεί για να τυπώνεται και να τοποθετείται σε 3D οπουδήποτε στον κόσμο. Το μηχάνημα επιτρέπει στους χρήστες να αυτοκτονήσουν πατώντας ένα κουμπί.

Οι χρήστες πρέπει να συμπληρώσουν ένα ηλεκτρονικό διανοητικό ερωτηματολόγιο για να αποκτήσουν έναν τετραψήφιο κωδικό πρόσβασης για την κάψουλα. Το υγρό άζωτο στη συνέχεια γεμίζει την κάψουλα αφού ο χρήστης έχει ενεργοποιήσει το μηχάνημα και φέρνει έναν ήρεμο θάνατο μέσα σε λίγα λεπτά από απορόφιση του οξυγόνου.

Ο Nitschke δήλωσε ότι ο απώτερος στόχος του ήταν να βοηθήσει λογικούς ανθρώπους παντού στον κόσμο να τερματίσουν τη ζωή τους με ειρήνη και εμπιστοσύνη-πεποίθηση όταν επέλεξαν τη ζωή τους.

«Η Sarco δεν χρησιμοποιεί κανένα περιορισμένο φάρμακο ή απαιτεί ειδική εμπειρία, όπως η τοποθέτηση ενδοφλέβιας βελόνας. Όποιος μπορεί να περάσει τις εξετάσεις εισόδου μπορεί να πάει στο μηχάνημα και να τερματίσει νόμιμα τη ζωή του», εξηγεί ο ίδιος.

Ο διευθυντής της Exit International Nitschke δήλωσε ότι το Sarco αναπτύχθηκε ως μια αυξανόμενη ανταπόκριση των σπουδαστών μεταξύ εκείνων που έχουν πρόσβαση σε φάρμακα ευθανασίας και ηλικιωμένους.

Όπως τελειώνει η ζωή σε ένα μηχάνημα στο μέλλον, έτσι θα αρχίζει και η ζωή σε ένα μηχάνημα μέσα στο σαλόνι-livingroom.

ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗ
www.nikosxeiladakis.gr

Σταμάτησα επιτέλους το κάπνισμα, χωρίς άγχος, οργή και καμία ενόχληση!!! Πλέον κάνω έναν υγιή ύπνο και δεν έχω εξάρτηση στη νικοτίνη!!! Θέλεις κι εσύ να το κόψεις;

Loading...
Σχετικά με Κατοχικά Νέα

Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε …αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια!
Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα ! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Σχόλια Αναγνωστών (6)

 1. 25
  2
  Τελικα ο ανθρωπος ειναι πολυ ηλιθιο ον..
 2. 3
  1
  “Ευσεβείς” θρησκευτικοί πόθοι ψευτοάθεων και κερατάδων !
 3. 2
  1
  Ρε παιδιά σε μοβ,εάν βγαίνει εγώ θα το αγοράσω
 4. 3
  0
  Κι όμως αυτό το σενάριο το πλασάρανε εδώ και χρόνια στις συνειδήσεις των μικρών παιδιών μέσα από την παιδικό σειρά Futurama !! Υπήρχε ο λεγόμενος θάλαμος αυτοκτονίας (Suicide Booth) που υπήρχε διαθέσιμος μέσα στην πόλη! Στον οποίο έμπαινες μέσα, έβαζες κέρματα και διάλεγες μέθοδο αυτοκτονίας έτσι απλά!!! Η σειρά Fururama παρουσιάζει έναν κόσμο του μέλλοντος, στον οποίο υπάρχει και η τεχνητή νοημοσύνη των ρομπότ.
  • 2
   0
   A Suicide Booth is a fictional machine for committing suicide. Suicide booths appear in numerous fictional settings, including the Futurama. Compulsory self-execution booths were also featured in an episode of the original Star Trek TV series entitled A Taste of Armageddon. When a series of suicides were vigorously discussed in United Kingdom newspapers, critic William Archer suggested that in the Golden Age (Of SATURN) there would be penny-in-the-slot machines by which a man could kill himself.

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί