ΤΕΛΕΙΩΝΕΙΣ ΤΗ ΖΩΗ ΣΟΥ…ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΑΠΛΩΣ ΕΝΑ ΚΟΥΜΠΙ

ΤΕΛΕΙΩΝΕΙΣ ΤΗ ΖΩΗ ΣΟΥ…ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΑΠΛΩΣ ΕΝΑ ΚΟΥΜΠΙ

Γράφει Συντακτική Ομάδα Χειλαδάκη

Μπορείτε να ολοκληρώσετε τη ζωή σας πατώντας απλώς ένα κουμπί! Η πρώτη παγκοσμίως 3D τυπωμένη ευθανατισμένη μηχανή στον κόσμο.

Ο Δρ Philip Nitschke, με το παρατσούκλι Death, παρουσίασε στην αγορά την πρώτη παγκοσμίως τυπωμένη μηχανή ευθανασίας στον κόσμο. Η μηχανή ευθανασίας, που ονομάζεται Sarco, επιτρέπει στους ανθρώπους να τερματίσουν τη ζωή τους με το δικό τους τέλος. Η κάψουλα μπορεί στη συνέχεια θα διπλωθεί σαν ένα φέρετρο νεκρού. Ο Δρ. Nitschke και ο Alexander Bannink σχεδίασαν το μηχάνημα στην Ολλανδία.

Ο υποστηρικτής της ευθανασίας στην Αυστραλία, ο Δρ Philip Nitschke, οδήγησε την πρώτη τρισδιάστατη μηχανή στον κόσμο για να εκτελέσει το θάνατο. Το μηχάνημα Sarco περιέχει μια κάψουλα που μπορεί στη συνέχεια να διαχωριστεί από τη βάση και να χρησιμοποιηθεί ως φέρετρο. Το ψευδώνυμο του Dr. Death. Ο Nitschke σκοπεύει να εισαγάγει το Sarco στον κόσμο με τον μηχανικό Alexander Bannick στην Ολλανδία.

Στα τέλη Οκτωβρίου, η Exit International διοργάνωσε ένα συνέδριο ευθανασίας στον Καναδά, τοποθετώντας το ελεύθερο εσωτερικό σχεδιασμό του μηχανήματος. Το Sarco έχει σχεδιαστεί για να τυπώνεται και να τοποθετείται σε 3D οπουδήποτε στον κόσμο. Το μηχάνημα επιτρέπει στους χρήστες να αυτοκτονήσουν πατώντας ένα κουμπί.

Οι χρήστες πρέπει να συμπληρώσουν ένα ηλεκτρονικό διανοητικό ερωτηματολόγιο για να αποκτήσουν έναν τετραψήφιο κωδικό πρόσβασης για την κάψουλα. Το υγρό άζωτο στη συνέχεια γεμίζει την κάψουλα αφού ο χρήστης έχει ενεργοποιήσει το μηχάνημα και φέρνει έναν ήρεμο θάνατο μέσα σε λίγα λεπτά από απορόφιση του οξυγόνου.

Ο Nitschke δήλωσε ότι ο απώτερος στόχος του ήταν να βοηθήσει λογικούς ανθρώπους παντού στον κόσμο να τερματίσουν τη ζωή τους με ειρήνη και εμπιστοσύνη-πεποίθηση όταν επέλεξαν τη ζωή τους.

«Η Sarco δεν χρησιμοποιεί κανένα περιορισμένο φάρμακο ή απαιτεί ειδική εμπειρία, όπως η τοποθέτηση ενδοφλέβιας βελόνας. Όποιος μπορεί να περάσει τις εξετάσεις εισόδου μπορεί να πάει στο μηχάνημα και να τερματίσει νόμιμα τη ζωή του», εξηγεί ο ίδιος.

Ο διευθυντής της Exit International Nitschke δήλωσε ότι το Sarco αναπτύχθηκε ως μια αυξανόμενη ανταπόκριση των σπουδαστών μεταξύ εκείνων που έχουν πρόσβαση σε φάρμακα ευθανασίας και ηλικιωμένους.

Όπως τελειώνει η ζωή σε ένα μηχάνημα στο μέλλον, έτσι θα αρχίζει και η ζωή σε ένα μηχάνημα μέσα στο σαλόνι-livingroom.

ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗ
www.nikosxeiladakis.gr

Πρόταση βιβλίου απο το Κατοχικά Νέα ΤΙΤΛΟΣ :


Ο παράγοντας ΝΑΙ

«Θέλεις να πάμε σινεμά;» , μια απλή, καθημερινή ερώτηση που εκφράζει μια απλή, καθημερινή επιθυμία. Για να πραγματοποιηθεί όμως θα πρέπει ο συνομιλητής μας να απαντήσει ΝΑΙ. Μια απλή λέξη, που όμως είναι το βασικό κλειδί για να υλοποιηθεί η επιθυμία-ανάγκη μας. Αυτή την απλή λέξη θα την ξαναχρειαστούμε για να προσληφθούμε σε κάποια δουλειά , για να πραγματοποιήσουμε οποιαδήποτε ανάγκη μας, που η υλοποίησή της δεν εξαρτάται μόνο από τις δικές μας ενέργειες.

Η Tonya Reiman εξηγεί πώς ακριβώς λειτουργεί η επικοινωνία και ποιες στρατηγικές πρέπει να ακολουθήσουμε για αν εξασφαλίσουμε το ΝΑΙ που μας ενδιαφέρει. Ένας πλήρης οδηγός για να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη του συνομιλητή, για να μετατρέψουμε τη δική μας ανάγκη σε δική του, για να ξεπεράσουμε τα εμπόδια που θα μας παρουσιάσει και να οδηγηθούμε στην επίτευξη των στόχων μας.

ΤΙΜΗ 19,00€ + 1.80 ΕΥΡΩ ΑΝΤΙΚΑΤΑΒΟΛΗ + Για Αττική 2,10 μεταφορικά- Για Επαρχία 2.60

ΑΓΟΡΑ ΜΕ ΑΝΤΙΚΑΤΑΒΟΛΗ

6 thoughts on “ΤΕΛΕΙΩΝΕΙΣ ΤΗ ΖΩΗ ΣΟΥ…ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΑΠΛΩΣ ΕΝΑ ΚΟΥΜΠΙ

  1. Fururama says:

    Κι όμως αυτό το σενάριο το πλασάρανε εδώ και χρόνια στις συνειδήσεις των μικρών παιδιών μέσα από την παιδικό σειρά Futurama !! Υπήρχε ο λεγόμενος θάλαμος αυτοκτονίας (Suicide Booth) που υπήρχε διαθέσιμος μέσα στην πόλη! Στον οποίο έμπαινες μέσα, έβαζες κέρματα και διάλεγες μέθοδο αυτοκτονίας έτσι απλά!!! Η σειρά Fururama παρουσιάζει έναν κόσμο του μέλλοντος, στον οποίο υπάρχει και η τεχνητή νοημοσύνη των ρομπότ.
    https://www.youtube.com/watch?v=GwHjtRKufmM

    • Suicide booth says:

      A Suicide Booth is a fictional machine for committing suicide. Suicide booths appear in numerous fictional settings, including the Futurama. Compulsory self-execution booths were also featured in an episode of the original Star Trek TV series entitled A Taste of Armageddon. When a series of suicides were vigorously discussed in United Kingdom newspapers, critic William Archer suggested that in the Golden Age (Of SATURN) there would be penny-in-the-slot machines by which a man could kill himself.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *