13:27 - 01/06/2022

Τεχνητή νοημοσύνη της Google προβλέπει τον ούριο άνεμο στα αιολικά πάρκα

Τεχνητή νοημοσύνη της Google προβλέπει τον ούριο άνεμο στα αιολικά πάρκα

Με στόχο την ενίσχυση της απόδοσης και της ισχύος των αιολικών πάρκων, η γαλλική εταιρεία κοινής ωφέλειας Engie θα αρχίσει να χρησιμοποιεί μια πειραματική τεχνολογία η οποία διατίθεται μέσω του cloud της Google για την πρόβλεψη των μοτίβων ανέμου, όπως ανακοίνωσαν οι δύο εταιρείες.

Το 2019, η Google είχε ανακοινώσει τη συνεργασία της με την DeepMind, της μητρικής Alphabet, για την ανάπτυξη λογισμικού τεχνητής νοημοσύνης που θα μπορούσε να προβλέψει την παραγωγή αιολικής ενέργειας τριάντα έξι ώρες νωρίτερα.

Αυτό δίνει τη δυνατότητα στους παρόχους ενέργειας να προγραμματίσουν έγκαιρα τις εισροές στα ενεργειακά δίκτυα με μεγαλύτερη ακρίβεια, αντισταθμίζοντας μέρος της απρόβλεπτης παραγωγής αιολικής ενέργειας. Οι πρώτες δοκιμές στα κέντρα δεδομένων της Google βελτίωσαν την παραγωγή της αιολικής ενέργειας κατά 20%, σύμφωνα με την Google.

Εργαλείο για συμφέρουσες συναλλαγές
Για τους πελάτες της εταιρείες κοινής ωφέλειας, η υπηρεσία τεχνητής νοημοσύνης της Google προσφέρει προβλέψεις που μπορούν να βοηθήσουν στις αποφάσεις τους όταν αγοράζουν και πωλούν σε ενεργειακές αγορές, δήλωσε ο Larry Cochrane, διευθυντής παγκόσμιων ενεργειακών λύσεων για το Google Cloud. «Ο καλύτερος τρόπος να το αντιμετωπίσει κανείς είναι ως εργαλείο συστάσεων συναλλαγών», είπε.

Η Engie θα είναι η πρώτη εταιρεία που θα χρησιμοποιήσει τη δυνατότητα της Google, ξεκινώντας από το χαρτοφυλάκιο αιολικής ενέργειας στη Γερμανία. Όπως είπε ο Cochrane, εάν το πρόγραμμα είναι επιτυχές, οι εταιρείες σχεδιάζουν να επεκταθούν σε όλη την Ευρώπη. Κρατούν, πάντως, κλειστά τα χαρτιά τους όσον αφορά το οικονομικό μέρος της συμφωνίας.

Σύμφωνα με το στέλεχος της Google, η εταιρεία θα είναι σε θέση σύντομα να προσφέρει παρόμοιες υπηρεσίες πρόβλεψης για άλλες αγορές ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, όπως η ηλιακή, καθώς και η αποθήκευση ενέργειας.

Πηγή: OT.gr

in.gr

Σχετικά με Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα ! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Be the first to comment

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*