Τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης στην υπηρεσία της Εφορίας

Κανείς δεν θα ξεφεύγει από το στόχαστρο της Εφορίας, αφού στο μάτι του Μεγάλου Αδερφού θα είναι πλέον και οι αναρτήσεις μας στα κοινωνικά δίκτυα εις όφελος του κράτους φυσικά!

Όπως πάντα, η λύση έρχεται για να αντιμετωπίσει το δήθεν πρόβλημα της φοροδιαφυγής και συγκεκριμένα η αρχή γίνεται από τη γαλλική Εφορία, που θα αρχίσει στις αρχές του 2019 να ψάχνει τους λογαριασμούς σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης στο πλαίσιο ενός πιλοτικού προγράμματος μάχης κατά της φοροαποφυγής, δήλωσε ο υπουργός Προϋπολογισμού Ζεράλ Νταρμανέν στην εβδομαδιαία οικονομική τηλεοπτική εκπομπή Capital.

Η ιδέα είναι να εντοπίζονται φορολογικές απάτες μέσω της ανάλυσης δημόσια διαθέσιμων δεδομένων τα οποία υπάρχουν σε ατομικούς λογαριασμούς σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, δήλωσε ο Νταρμανέν, σύμφωνα με αποσπάσματα της εκπομπής που θα μεταδοθεί αύριο Κυριακή.

«Η Εφορία θα μπορεί να βλέπει αν έχετε πολλές φωτογραφίες σας με πολυτελές αυτοκίνητο ενώ δεν έχετε τα μέσα για να διαθέτετε τέτοιο αυτοκίνητο, τότε ίσως να σας το δάνεισε ο εξάδελφος ή η φιλενάδα σας … ή ίσως πάλι όχι», λέει ο Νταρμανέν.

Το μέτρο αυτό περιλαμβάνεται σ’ έναν νόμο που θέσπισε η Γαλλία τον περασμένο μήνα με στόχο να ενισχυθούν οι δυνατότητες των αρχών να καταπολεμούν τη φορολογική απάτη και να επιτραπεί η ευρύτερη χρήση δεδομένων από το Ίντερνετ για την ενίσχυση των φορολογικών ελέγχων.

Προσέχετε λοιπόν που και με ποιους φωτογραφίζεστε γιατί δεν αποκλείεται να βρεθείτε μπλεγμένοι!


Pendant «Black Knight»

ΤΟ ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΟ ΜΕΝΤΑΓΙΟΝ ΟΡΓΟΝΙΤΗΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

el.gr

Loading...

One thought on “Τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης στην υπηρεσία της Εφορίας

  1. Πέτρος says:

    Όσοι έχουν (αντί)κοινωνικά δίκτυα, μπορούν να ανεβάζουν και φωτογραφίες κανενός λαθρομετανάστη ή της Angelina Jolie και έτσι η ελληνική κυβέρνηση δεν θα τους αγγίζει!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *