08:43 - 13/09/2018

Στην Γαλλία «σκούρυναν» σε σχολική φωτογράφηση λευκούς μαθητές για να προωθεί η «ποικιλομορφία» και στη Νέα Υόρκη θα προτιμώνται μη λευκά παιδιά σε δημόσια σχολεία

Έκπληκτοι κάποιοι μαθητές στη Λυών της Γαλλίας που συμμετείχαν σε σχολική φωτογραφία είδαν το δέρμα τους σκουραίνει τεχνητά από μια διαφημιστική εταιρεία προκειμένου να προωθηθεί η “ποικιλομορφία” στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Σχεδιάζοντας να δημιουργήσει ένα υποκατάστημα στις Η.Π.Α., η σχολή Emile-Cohl δημοσίευσε μια φωτογραφία με χαμογελαστούς σπουδαστές στο Twitter.

Ωστόσο, οι ίδιοι οι σπουδαστές παρατήρησαν ότι σε κάποια πρόσωπα το δέρμα είχε γίνει πιο σκούρο με photoshop, και σε μερικές περιπτώσεις τους έκανε να φαίνονται εντελώς διαφορετικοί άνθρωποι.

Καθώς η σχολή άρχισε να δέχεται κριτική για την «επεξεργασμένη» εικόνα, κατηγόρησε την διαφημιστική εταιρεία που παρείχε τη φωτογραφία, και κατόπιν ανέστειλε την πρόσβαση στην ιστοσελίδα της, διέκοψε την συνεργασία με την εταιρία και προέβη σε δήλωση συγγνώμης.

Εκπρόσωπος της σχολής αρνήθηκε ότι υπήρχε “πρόθεση χειραγώγησης της πραγματικότητας” και έριξε το φταίξιμο στην διαφημιστική εταιρεία που θέλησε να δώσει ένα «μήνυμα διαφορετικότητας» για ένα αμερικανικό κοινό.

Πολλοί χρήστες του Twitter αντέδρασαν με περιφρόνηση.

“Η λευκή ενοχή και το αυτο-μίσος έχουν ξεφύγει από κάθε έλεγχο. Πρόκειται για ψυχική ασθένεια”, έγραψε ένας.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με άρθρο στην New York Post, με τίτλο “Τα σχολεία της Νέας Υόρκης θα δώσουν προτεραιότητα σε κυρίως μαύρα και ισπανόφωνα παιδιά”, της δημοσιογράφου Susan Edelman, “η ποικιλομορφία κατευθύνει 78 σχολεία σε 14 από τις 32 κοινότητες της πόλης τα οποία θα δώσουν προτεραιότητα στην είσοδο κυρίως σε μαύρα και ισπανόφωνα παιδιά – και σύντομα θα ακολουθήσουν περισσότερα σχολεία».

Το «σχέδιο», αναφέρει η New York Post προβάλλεται ως το «μεγαλύτερο κίνημα κατά του φυλετικού διαχωρισμού στα σχολεία του Big Apple από την εποχή των πολιτικών δικαιωμάτων της δεκαετίας του 1950» – αλλά φυσικά δεν είναι κάτι τέτοιο.

Το σχέδιο να «προτιμηθούν» τα μη λευκά παιδιά εις βάρος των λευκών στα δημόσια σχολεία της Νέας Υόρκης είναι αυταρχικό και δηλώνει ανοιχτά μίσος και διακρίσεις κατά των λευκών και αποβλέπει στο να «καθαρίσει» από τους τελευταίους λευκούς την ήδη κατά μεγάλη πλειοψηφία μη λευκή πόλη.

Είναι επίσης μια ένδειξη για το τι μπορούν να περιμένουν οι λευκοί σε όλες τις περιοχές όταν γίνουν μειονότητα.

ΚΟ / από εδώ κι εδώ

Loading...
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα ! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Σχόλια Αναγνωστών (1)

  1. Ρατσιστικό ; Οχι.. απλώς αληθές . 09/13/2018 @ 3:56 ΜΜ

    Δωσε σε ενα λευκο τουβλα και θα σου φτιάξει μια πόλη .Δώσε σε ενα μαυρο μια πόλη και θα στην κάνει τούβλα .Τα αφεντικά θέλουν να κάνουν το ασπρο μαυρο .και μια και οι μαύροι ούτε πολιτισμό ανέπτυξαν ούτε τίποτα αξιόλογο …Πρέπει να το εφεύρουμε έστω και εάν δεν κολλάει .Ούτε ιστορικά ούτε πολιτιστικά αλλά ούτε με το IQ ..ΣΗΜΕΙΩΤΈΟΝ ΟΙ Αιγύπτιοι δεν είναι μαύροι .

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*


Μην συνεχιζεις να βοηθας της σελιδες που θελουν να σου προσφερουν προπαγανδα !

Παρακαλώ απενεργοποιήστε τον AdBlocker σας! Το να εχεις adBlocker σε ανεξαρτητες σελιδες ειναι σαν να θες αυτες οι σελιδες να σταματησουν να προσφερουν δωρεαν της υπηρεσιες τους η να κλεισουν!.. Αν μας εκτιματε σαν σελιδα σας παρακαλουμε απενεργοποιηστε τον AdBlocker σας!

How to disable? Refresh