18:18 - 04/12/2022

Στη χώρα των Γαδαρηνών! ..είναι το πλήθος, η μάζα, η αγέλη των χοίρων που οδηγείται χειραγωγούμενη σε μια επερχόμενη μαζική καταστροφή!

Διαφημίσεις

Σήμερα ο κόσμος μοιάζει ολοένα και περισσότερο με τη χώρα των Γαδαρηνών… Η χειραγωγούμενη μάζα οδηγείται σε μαζική καταστροφή καθώς πληθαίνουν οι απειλές: πυρηνικό ολοκαύτωμα. βιολογικά όπλα-πανδημίες, παγκόσμιο πόλεμο, περιφερειακοί πόλεμοι, οικονομική ανέχεια-πείνα από απανωτές επιβεβλημένες κρίσεις, ενεργειακή κρίση, φυσικές καταστροφές λόγω και κλιματικής αλλαγής, γενικευμένη στερεοτυπική ομοιομορφία, παγκόσμιο ολοκληρωτισμό-μεταδημοκρατία σε μια ψηφιακή οργουελιανού τύπου εποχή.

Τῷ καιρῷ ἐκείνῳ, ελθόντι τῷ ᾿Ιησοῦ εἰς τὴν χώραν τῶν Γαδαρηνῶν, ὑπήντησεν αὐτῷ ἀνήρ τις ἐκ τῆς πόλεως, ὃς εἶχε δαιμόνια ἐκ χρόνων ἱκανῶν, Ἐπηρώτησε δὲ αὐτὸν ὁ ᾿Ιησοῦς λέγων· τί σοί ἐστιν ὄνομα; Ὁ δὲ εἶπε· λεγεών· ὅτι δαιμόνια πολλὰ εἰσῆλθεν εἰς αὐτόν· Καὶ παρεκάλει αὐτὸν ἵνα μὴ ἐπιτάξῃ αὐτοῖς εἰς τὴν ἄβυσσον ἀπελθεῖν. Ἦν δὲ ἐκεῖ ἀγέλη χοίρων ἱκανῶν βοσκομένων ἐν τῷ ὄρει· καὶ παρεκάλουν αὐτὸν ἵνα ἐπιτρέψῃ αὐτοῖς εἰς ἐκείνους εἰσελθεῖν· καὶ ἐπέτρεψεν αὐτοῖς. Ἐξελθόντα δὲ τὰ δαιμόνια ἀπὸ τοῦ ἀνθρώπου εἰσῆλθον εἰς τοὺς χοίρους, καὶ ὥρμησεν ἡ ἀγέλη κατὰ τοῦ κρημνοῦ εἰς τὴν λίμνην καὶ ἀπεπνίγη. (Κατά Λουκάν η΄ 26–39)

Η διήγηση διακρίνεται από δυο επίπεδα αντιπαραβολής. Σε αντιδιαστολή η αγέλη των χοίρων με την ποίμνη των λογικών προβάτων. Σ΄αντιπαραβολή μονάδα (ανήρ) και το πλήθος (αγέλη).

Τα δαιμόνια εξέρχονται από τον άνθρωπο και εισέρχονται σε μια αγέλη χοίρων που κατακρημνίζεται. Η αναφορά είναι σαφής η μάζα, το απρόσωπο πλήθος, το αλλοτριωμένο και υποταγμένο χειραγωγούμενο πλήθος που ακολουθεί και παρασύρεται από το εκάστοτε ρεύμα είναι το οικοσύστημα ανάπτυξης των ακάθαρτων πνευμάτων. Η λεγεώνα καταλαμβάνει την αγελαία πλειάδα.. και την κατευθύνει σε μια μαζική καταστροφή.

Στον αντίποδα του πλήθους-χοίροι βρίσκεται το πλήθος-ποίμνιο.

Κι εδώ μπορεί να υπάρξει καταστροφικό μοντέλο αλλά η αναλογία είναι διαφορετική καθώς το ποίμνιο ακολουθεί τον καλό ποιμήν. Υπάρχει οδηγός υπάρχει σωτηρία. Το κοπάδι σώζεται. Το ”μαύρο πρόβατο” που θ΄αποσκιρτήσει ως απολωλός δύναται να επανενταχθεί καθώς η ποίμνη των λογικών προβάτων παραμένει σταθερή στη θέση της κι αδιάσπαστη στην ενότητά της. Αυτή είναι και η προσφορά του αμετακίνητου κοπαδιού ( πίστη στις διαχρονικές οικουμενικές αξίες και όχι μόνο). Οριοθετεί με τη στάση του την κοινότητα διασφαλίζει την διαιώνιση της κοινότητας παρέχοντας τη δυνατότητα στο απολωλός να επανέλθει. Υπάρχει συνεργατικότητα στο σχέδιο σωτηρίας. Ποιμήν και ποίμνιο από κοινού σώζουν.

Ἰδόντες δὲ οἱ βόσκοντες τὸ γεγενημένον ἔφυγον, καὶ ἀπήγγειλαν εἰς τὴν πόλιν καὶ εἰς τοὺς ἀγρούς.

Εδώ έχουμε έναν άλλο ευαγγελισμό των ποιμένων.. Οι βοσκοί είναι μάρτυρες του χαρμόσυνου γεγονότος της λύτρωσης, της οριστικής απαλλαγής από τα δεσμά της και το αναγγέλουν..

Η αγέλη των χοίρων αντιπροσωπεύει τη μάζα, ενώ το ποίμνιο των λογικών προβάτων την κοινωνία.

Η αγέλη των χοίρων αντιπροσωπεύει την αυτοκαταστρεφόμενη μάζα ενώ η ποίμνη των λογικών προβάτων μια ευημερούσα κοινωνία προσώπων ειρηνικής συνύπαρξης.

Η παγκοσμιοποίηση με τους όρους που επέρχεται αποτελεί το μεγαλύτερο παράδειγμα αγελοποίησης της κοινωνίας με όλους τους κινδύνους που γι αυτό εγκυμονεί.

dimpenews.comΜην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Select Your Subscription Plan

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Σχόλια Αναγνωστών (2)

  1. AΓΓΕΛΙΚΗ-ΑΧΑΡΝΑΙ 12/05/2022 @ 4:34 ΠΜ

    Δεν γ@μιεται….. πάλι οι Ψεκες αληθινοί….

    “Εντάξει μωρέ όλα κομπλέ”.

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*