in

Σημεία των καιρών: Πολλοί γονείς προτιμούν τα κατοικίδιά τους παρά τα δικά τους παιδιά

Στήριξε το εργο του Κατοχικά Νέα

“Όπου υπάρχει λατρεία ζώων υπάρχει θυσία ανθρώπων”.
-G.K. Chesterton

Ένας από τους πολλούς καρπούς του ουμανισμού που είναι εμφανής στην κοινωνία μας είναι μια υπερβολική προσκόλληση και αγάπη για τα ζώα, ιδιαίτερα τα κατοικίδια ζώα.

Ο ουμανισμός επιδιώκει να θολώσει τη διάκριση μεταξύ ανθρώπου και ζώου. Στις αρχαίες ανθρωπογενείς θρησκείες, αυτή η ασάφεια μπορεί να φανεί στο δόγμα της μετενσάρκωσης που διδάσκει ότι οι ανθρώπινες ψυχές μπορούν να γίνουν ζώα και αντίστροφα. Στη σύγχρονη εποχή αυτή η ασάφεια μπορεί να φανεί στην τάση να σκεφτόμαστε τα κατοικίδια ζώα ως παιδιά και πλήρη μέλη της οικογένειας.

Γράφει η New York Post:

“Ένα τρίτο των γονέων λένε ότι το κατοικίδιο ζώο τους είναι το αγαπημένο τους παιδί, σύμφωνα με νέα έρευνα.

Χρησιμοποιώντας ένα πάνελ 2.000 ιδιοκτήτες κατοικίδιων ζώων, τα αποτελέσματα διαπίστωσαν ότι το 34% των γονέων προτιμούν τους μαλλιαρούς φίλους τους παρά τη δική τους σάρκα και αίμα …

Τα δύο τρίτα των ερωτηθέντων (67%) δήλωσαν ότι το κατοικίδιο ζώο ήταν ο καλύτερος φίλος τους, ενώ άλλα 78% δήλωσαν ότι το κατοικίδιο ζώο τους ήταν μέρος της οικογένειας.

Μερικοί από τους λόγους που προτείνονται γιατί προτιμούνται τα ζώα από τον άνθρωπο είναι ότι τα ζώα δείχνουν μεγαλύτερη κατανόηση και δίνουν «άνευ όρων αγάπη»:

“Πενήντα τέσσερα τοις εκατό ακόμη πιστεύουν ότι ο τετράποδος σύντροφος τους τους καταλαβαίνει καλύτερα από τον καλύτερό τους φίλο ή το πιο σημαντικό τους πρόσωπο…

Αυτές οι εξηγήσεις δείχνουν πόσο διαταραγμένοι είναι οι φανατικοί των κατοικίδιων ζώων. Οι ανθρώπινες σχέσεις απαιτούν πάντα έναν ορισμένο αριθμό συμβιβασμών, ενώ μια σχέση με ένα κατοικίδιο μπορεί να είναι εντελώς εγωιστική.

Τα ζώα δεν είναι σε θέση να κατανοήσουν πολύπλοκα ανθρώπινα συναισθήματα και ηθικές ανησυχίες. Δεν μπορούν ποτέ να ελέγξουν έναν άνθρωπο που συμπεριφέρεται ανήθικα ή ανόητα, έτσι φαίνεται να έχουν “περισσότερη κατανόηση” από τους ανθρώπους. Δεν υπάρχει καμία πιθανότητα ένα ζώο θα ελέγξει ποτέ την αμαρτωλή συμπεριφορά κάποιου, έτσι φαίνεται ότι αγαπούν τον άνθρωπο «άνευ όρων».

Ο Θεός μας έδωσε συναισθήματα ώστε να Τον αγαπάμε και να αγαπάμε τον πλησίον μας, και αυτά τα δύο απαιτούν να αρνηθούμε τον εαυτό μας, και να μην είμαστε απομονωμένοι και ασχολούμενοι μόνο με τους εαυτούς μας. Η στρεβλωμένη κατανόηση του σκοπού των ανθρώπινων συναισθημάτων που επιδεικνύουν οι ιδιοκτήτες κατοικίδιων ζώων είναι απλώς ένα ακόμη σύμπτωμα μιας κοινωνίας που έχει παραδοθεί σε έναν “αδόκιμο νου” (Ρωμ. α΄28).

ΚΟ / από εδώ

Report

What do you think?

Written by Κατοχικά Νέα

Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια!
Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα ! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Comments

Leave a Reply
 1. Εάν αρκετοί από τους συνανθρώπους μας δεν είχαν τόσο άσχημη συμπεριφορά απέναντι σε άλλους(ίσως λίγο πιο ευαίσθητους),να μην υπήρχε σε τέτοιο βαθμό και η προσκόληση προς τα κατοικίδια.Υπόθεση κάνω..Προσωπικά,είμαι πολύ επιφυλακτική με τους ανθρώπους.Έχω εισπράξει μπούλινγκ και χειροδικία,ενώ το μόνο που επιθυμούσα ήταν,απλά,να έχω φίλους..

 2. ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ!
  ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΜΩΣ ΟΤΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΑΝΑΡΩΤΗΘΕΙ ΣΟΒΑΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΤΟΥ Σ’ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ! ΝΑ ΑΝΑΡΩΤΗΘΕΙ ΔΗΛΑΔΗ ΤΟΝ ΑΛΗΘΙΝΟ ΣΚΟΠΟ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΗΣ ΤΟΥ ΓΑΙ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙ ΕΤΣΙ ΝΑ ΒΡΕΙ ΤΗΝ ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ! ΓΝΩΘΙ ΣΑΥΤΟΝ. ΕΛΑΧΙΣΤΟΙ ΜΠΑΙΝΟΥΝ Σ’ ΑΥΤΗ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ!

 3. Όλοι οι serial killers έκαναν πρώτα πρόβα σε ζώα πριν πάνε σε ανθρώπους .. άρα εδώ δεν κολλάει η παράγραφος για τους κακούς ανθρώπους .
  Έρευνες έχουν δείξει ότι οι σκύλοι καταλαβαίνουν τους κακούς ανθρώπους
  **κακος άνθρωπος για εμένα είναι αυτός που έχει άσχημη ψυχή κ φυσικά αυτό φαίνεται κ στις σκέψεις αλλά κ πράξεις
  Τα ζώα αντιλαμβάνονται ενέργειες κ βλέπουν πράγματα που δεν βλέπουμε εμείς .
  Προσωπικά , θεωρώ ότι αυτό που λέει το άρθρο δε στέκει σε μεγάλο βαθμό βλ.αδεσποτα κ συμπεριφορά

 4. συμπεριφορά προς αυτά .
  Η αγάπη προς τα ζώα έρχεται παράλληλα με σεβασμό προς τη γη κ με σεβασμό απέναντι σε κάθε έμβιο ον !
  Τα ζώα σε μαθαίνουν αγάπη κ τη δίνεις κ εσυ μετά τριγύρω σου .
  Αν κάποιοι άνθρωποι θέλουν τη παρέα των ζώων ας σκεφτούμε τι βίωσαν από γονείς αλλά κ από το περιβάλλον τους … αποδοχή άνευ όρων κ αγάπη άνευ όρων επιζητούν κ τη βρίσκουν στα ζώα! Χωρίς αντάλλαγμα χωρίς κακεντρέχειες χωρίς χωρίς ….
  Ας ανοίξουμε λίγο τον μυαλό μας να φύγουμε από τη comfort zone

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Το Ιράν αντίθετο στην τουρκική εισβολή στη Συρία και ο Τσαβούσογλου μιλά για “προσωρινό μέτρο”

Πώς να φτιάξουμε μόνοι μας τα πιο φυσικά αρωματικά χώρου