Το Κράτος, καθορίζει στον πολίτη ακόμη και την μόδα σύμφωνα με την οποία θα ντυθή γιατί αυτό και μόνον αυτό παράγει όλα τα είδη του ρουχισμού και υποδήσεως και είναι ιδιοκτήτης όλων των καταστημάτων. Είναι ο μοναδικός έμπορος, ράφτης, υποδηματοποιός, ή μοναδική μοδίστα, ο ιδιοκτήτης όλων των κουρείων και κομμωτηρίων. Το Κράτος είναι άκόμη εκείνο που θα πή στον πολίτη αν θα ταξιδέψη, που, πότε, για πόσο, με ποιο τρόπο. Έτσι, ό κομμουνισμός, έχοντας δημιουργήσει το Ύπερκράτος που ελέγχει τα πάντα, ελπίζει ότι επιδρώντας διαρκώς επάνω στη σκέψη του ατόμου και καθορίζοντας παντού και πάντα την συμπεριφορά του, σιγά – σιγά θα το εξαλείψη ολοκληρωτικά. ——— ([2]) Χαρακτηριστική για τα αποτελέσματα αυτής της Προπαγάνδας είναι η περίπτωση του ανήλικου «πιονέρου» Πάβελ Μορόζωφ ο όποιος κατέδωσε τους αγρότες γονείς του επειδή είχαν κρύψει, λίγο άπό τον καρπό του μόχθου τους για να τον σώσουν από το Κράτος για χάρι των παιδιών τους. Ο Μορόζωφ είχε μάθει ὀτι πραγματικοί γονείς του δεν είναι οι φυσικοί και «συμπτωματικοί» αλλά το Κράτος και το Κ.Κ. Έτσι κατέδωσε τον πατέρα του και την μητέρα του. Αποτέλεσμα να καταδικαστούν σε 10ετη καταναγκαστική εργασία στην Σιβηρία από όπου δεν ξαναγύρισαν. Αγανακτισμένο το χωριό, λυντσάρισε τον Πάβελ. Άλλά το καθεστώς τον τιμά. Το καλύτερο παιδικό πάρκο της Μόσχας, έχει, το όνομά του και τον ανδριάντα του. Στο Λένινγκραντ του έχει μουσείο. Του αφιέρωσε γραμματόσημο. Και με τα σχολικά βιβλία τον προβάλλει σ’ όλα τα παιδιά σαν παράδειγμα για μίμησι. Η Ιστορία έπανελήφθη τελευταία. Το 1966, μια 11ετής κάτοικος της άνατ. Γερμανίας, η Γιούτα Μπάουμ παρασημοφορήθηκε από το καθεστώς επειδή κατέδωσε τρεις συγγενείς της που σχεδίαζαν να δραπετεύσουν από το «τείχος της καταισχύνης». ———
5. Ο Μαζάνθρωπος: Με τα μέτρα και με τις αρχές που αναφέραμε ο κομμουνισμός πάει να μαζοποιήση οριστικά, μόνιμα και αμετάβλητα τον άνθρωπο. Όνειρο του να δημιουργήση τον νέο τύπο άνθρώπου, τον «μαζάνθρωπο». Με όλα τα μέσα, από τη λογοτεχνία ως το «στρατόπεδο άναμορφώσεως» και από τον κινηματογράφο ως το ύποχρεωτικό για κάθε κάτοικο κομμουνιστικής χώρας μάθημα μαρξισμού, προσπαθεί να δημιουργήση ένα «νέο τύπο άνθρώπου» που σκέπτεται και δρα όχι με δική του βούλησι αλλά κατεπιταγήν της άφηρημένης βουλήσεως του «συνόλου» πού εκπρόσωπος του υποτίθεται ότι είναι το Κράτος.
Βρεφικοί και παιδοκομικοί σταθμοί, νηπιαγωγεία, σχολεία, παραστρατιωτικές οργανώσεις της νεολαίας, άθλητισμός, γιγαντιαίες παρελάσεις, μαζικές εορτές, κομματικές τελετές, καλλιέργεια του πνεύματος της απολύτου πειθαρχίας και θυσίας στο όνομα του Κράτους, τυφλή πίστις στο «ιερό» Δόγμα, λατρεία των συμβόλων του, όλα αύτά σε ένα αποβλέπουν: Στην αντικατάστασι του ανθρώπου προσωπικότητα από τον «ομαδισμένο άνθρωπο» τον άνθρωπο νέου τύπου, τον μαζάνθρωπο.
Στη δημιουργία αύτού του «μαζανθρώπου» άποβλέπει και η εκπαιδευτική μεταρρύθμισις που έγινε κατ” είσήγησιν τού Χρούτσωφ το 1959 στον ΕΣΣΔ. Με αύτήν καταργήθηκαν ουσιαστικά η μέση έκπαίδευσις και η κλασσική άνθρωπιστική παιδεία, ώστε να περιορισθή η «μόρφωσις» στην παροχή ώρισμένων στοιχειωδών και απαραιτήτων γνώσεων και μιας μονόπλευρης τεχνικής καταρτίσεως.
Ουσιαστικά, ο σοβιετικός άνθρωπος θα είναι ένα ον που θα ξέρη γραφή, ανάγνωσι κι ένα επάγγελμα, δεν θα έχη «κριτική σκέψι» και θα έχη απεριόριστη διάθεσι ύπακοής. Ένα ον απαλλαγμένο από ανησυχίες, ερωτηματικά, αμφιβολίες που θα εκτελή πειθήνια ο,τι του παραγγέλλουν. Φυσικά σ’ αύτά πρέπει να προσθέσουμε και την ίδια την φύσι του κομμουνιστικού συστήματος, με την κατάργησι της ατομικής ιδιοκτησίας και της ιδιωτικής πρωτοβουλίας, την εξασθένησι της οικογενείας, την μονοκομματική δικτατορία και όλους τους άλλους θεσμούς του, που συντρίβουν και εκμηδενίζουν το άτομο.
Το ιδεώδες του κομμουνισμού (και κάθε –ισμού) είναι μια κοινωνία μυρμήγκων ή μελισσών, «τέλεια» οργανωμένη, χωρίς τις διαταραχές που επιφέρει η ύπαρξις νοητικών όντων. Μια κοινωνία «μαζανθρώπων».
6. Το άτομο στό Κ.Κ.: Οι κομμουνισταί οργανώνονται με στρατιωτικό τρόπο. Το κόμμα τους είναι ένας συνδυασμός μοναχικού τάγματος του μεσαίωνος και στρατιωτικής μονάδος κρούσεως. Στηρίζεται επάνω σε δύο βασικές αρχές: Την «μονολιθικότητα» και τον «συγκεντρωτισμό». Η «μονολιθικότητα», σημαίνει ότι το κόμμα πρέπει να είναι απολύτως ενωμένο, ώστε να μοιάζη με ένα «μονολιθικό» τείχος που δεν παρουσιάζει την παραμικρή ρωγμή. Σε μια στρατιωτική μονάδα, την ώρα της μάχης, δεν επιτρέπονται συζητήσεις και διαφωνίες. Και το Κ.Κ. δεν είναι παρά μια στρατιωτική μονάδα που βρίσκεται διαρκώς σε εμπόλεμη καταστασι. Γι’ αυτό, μέσα στο κόμμα, δεν επιτρέπεται να ύπάρχη καμμία άλλη άποψις έκτος άπό έκείνην της ηγεσίας. Όποιος δεν υποτάσσεται τυφλά στις επιταγές των ήγετών, όποιος δεν άφομοιώνεται άπό την κομματική ομάδα άλλά θέλει να διατηρή τις δικές του προσωπικές αντιλήψεις, αύτός είναι ένας «διασπαστής», ένας κίνδυνος που χτυπιέται άλύπητα και έξοντώνεται». Όποιο κεφάλι εξέχει θα πρέπει να κόβεται.
Δεν επιτρέπεται στο μέλος του κόμματος να έχη προσωπικές άντιλήψεις πάνω σε οποιοδήποτε ζήτημα, έστω και αν γενικά παραμένει πιστό στον κομμουνισμό. Οι διαφωνούντες κηρύσσονται «αιρετικοί» σαν τον Στάλιν, τον Τίτο ή τον Μάο. Και όταν ύπάρχη η δυνατότης, έξοντώνονται σαν «προδότες», όπως συνέβη με τον Λ. Τρότσκυ, τον κομμουνιστή Ούγγρο πρωθυπουργό Ι. Νάγκυ και τόσους άλλους.
Στο έργο του «εναντίον του φιλελευθερισμού» ο Μάο-Τσέ-Τούγκ γράφει. «Σε ένα κόμμα πρωτοπόρων αγωνιστών ο φιλελευθερισμός είναι πολύ επιζήμιος. Είναι ένα είδος διαλυτικής ουσίας που διασπά την ενότητα, εξασθενεί το ομαδικό πνεύμα, οδηγεί στην παθητικότητα και στην ιδεολογική σύγχισι, εξαφανίζει την αγωνιστική στερεότητα και πειθαρχία, εκμηδενίζει την δυνατότητα εφαρμογής της πολιτικής γραμμής με το πνεύμα της συνεχείας. Ό φιλελευθερισμός είναι μια έκδήλωσις όππορτουνισμοϋ, βρίσκεται σε πλήρη άντίθεσι προς τον μαρξισμό και βοηθει τον εχθρό. Γι αυτό, δεν πρέπει να ύπάρχη θέσις για τον φιλελευθερισμό μέσα στις γραμμές των αγωνιστών».
«Συγκεντρωτισμός», σημαίνει ότι άπό οργανωτική άποψι, τα πάντα πρέπει να βρίσκονται κάτω από τον απόλυτο έλεγχο της ηγεσίας. Αυτή τα διευθύνει όλα. Ενεργεί όπως θέλει. Διορίζει σ’ οποιαδήποτε θέσι όποιον της άρέσει. Και δίνει λογαριασμό στους οπαδούς και στα μέλη, μόνο αν και όταν το θεωρή σκόπιμο. Χάριν του ύποτιθεμένου τελικού σκοπού η ηγεσία πρέπει να θεωρείται πάνσοφη και αλάθητη. Να είναι πανίσχυρη, διατηρώντας δικαίωμα ζωής ή θανάτου άπάνω στα κομματικά μέλη.
Όποιος μπαίνει στο Κ.Κ. παύει να είναι άνθρωπος, (σε κάθε -*ισμό) γίνεται στρατιώτης της κομμουνιστικής έπαναστάσεως. Δεν μπορεί να έχη πια δικές του αντιλήψεις για οτιδήποτε. Τα προσωπικά αισθήματα, οι ατομικές προτιμήσεις, το συναίσθημα της προσωπικής ευθύνης, η ανεξαρτησία της σκέψεως, είναι όχι μόνο περιττές αλλά και άκρως επικίνδυνες πολυτέλειες, θανάσιμα άμαρτήματα. Όποιος μπή στο κόμμα δεν είναι πια ούτε πολίτης, ούτε άνδρας, ούτε γυναίκα, ούτε γυιός, ούτε πατέρας, ούτε σύζυγος. Είναι κομμουνιστής. Δεν άνήκει ούτε στο έθνος του, ούτε στην οικογένειά του, ούτε στον εαυτό του. Ανήκει στο Κόμμα -δηλαδή στην ηγεσία του.
7. Το εφιαλτικό μέλλον: Ένας βαθυστόχαστος αντικομμουνιστής συγγραφέας, ο Τζώρτζ Όργουελ στο εφιαλτικό βιβλίο του «1984» περιέγραψε ώς έξης τα άποτελέσματα αύτών των μεθόδων: «Στον κόσμο μας δεν θα υπάρχουν άλλες συγκινήσεις παρά μόνο ο φόβος, η λύσσα, ο θρίαμβος και ο αυτοεξευτελισμός. «Όλα τα άλλα θα τα καταστρέψουμε. Όλα. Ήδη συντρίβουμε τους τρόπους του σκέπτεσθαι, όσους απόμειναν άπό την προεπαναστατική εποχή. Συντρίψαμε πια τους δεσμούς της πατρικής, μητρικής και υιικής στρογής, της φιλίας και του έρωτα. Κανείς δεν μπορεί πια να έμπιστευθή το παιδί του, τον φίλο του, την γυναίκα του. Τα παιδιά αφαιρούνται άπό τις γυναίκες αμέσως μόλις γεννιούνται, όπως τ’ αυγά από τις κόττες. Δεν θα νπάρχη άλλη πίστις άπό την πίστι πρός το Κόμμα. Ούτε γέλοιο άλλο άπό τον καγχασμό μας που θα συνοδεύη κάθε ηττημένο εχθρό. Δεν θα υπάρχουν ούτε Τέχνη, ούτε Λογοτεχνία, ούτε Επιστήμη. Δεν θα υπάρχη άσχημο και ώραίο. Αν θέλετε μια εικόνα της ζωής, φαντασθήτε ένα τεράστιο πέλμα που θα συντρίβη την μορφή του άνθρωπου για πάντα».
Και όμως: Η διαστρεβλωτική Προπαγάνδα του κομμουνισμού έφθασε στο σημείο να παρουσίαση αυτόν τον μαχητικά άντικομμουνιστή συγγραφέα, που ολόκληρο το έργο του είναι ένα υψηλής πνοής αντικομμουνισμός, σαν σύμμαχος της, σαν δήθεν κατήγορο του «αμερικανικού τρόπου ζωής»! Το 1959 λ.χ. η «Κομσομόλσκαγια Πράβντα» «κατατόπιζε» την σοβιετική νεολαία περί Τζ. Όργουελ παρουσιάζοντας τον ίδιο σαν αμερικανό (ενώ ήταν Ιρλανδός) και το «1984» σαν άναφερόμενο στις ΗΠΑ. Έγραφε: «Μερικοί αμερικανοί συγγραφείς κάνουν σχέδια για το μέλλον της χώρας τους. Έτσι, ό Τζ. «Οργουελ, έγραψε ένα μυθιστόρημα όπου περιγράφει την Αμερική του 1984». Φυσικά τα έργα του «Όργουελ, απαγορευμένα στην ΕΣΣΔ, είναι άγνωστα στο σοβιετικό κοινό και έτσι οι άναγνώστες της Κ.Π. δεν μπορούν να φρίξουν με τα ψεύδη της.
8. Το ψεύτικο δίλημμα: Παρ’ όλα αύτά όμως το άτομο δεν εξαφανίζεται. Έξ άλλου, στις δυτικές χώρες, το Κ.Κ., δεν έχει την δυνατότητα να έφαρμόση όλα τα μέσα που αναφέραμε παραπάνω. Γι’ αυτό, η κομμουνιστική Προπαγάνδα αναγκάσθηκε να επεξεργασθή και μια σειρά τεχνασμάτων ώστε όταν δεν εξαφανίζεται το άτομο, να το έξαναγκάζη τουλάχιστον να ύποτάσσεται και να σωπαίνη. Για να το έπιτύχη βασίζεται στο ενστικο της αύτοσυντηρήσεως. Μια έκδήλωσί του, είναι η τάσις κάθε μονάδος, να άποφεύγη τη σύγκρουσι με την ολότητα, με το σύνολο. Μια τέτοια σύγκρουσις, είναι άνιση και συνήθως συνεπάγεται την ήττα του εξεγερμένου άτομου.
Γι’ αύτό, το αίσθημα της αυτοσυντηρήσεως του επιβάλλει την «φρόνησι» δηλ. τον συμβιβασμό και την σιωπή. Λίγοι είναι όσοι τολμούν να έχουν απόψεις που έρχονται σε άντίθεσι πρός τα κρατούντα στην κοινωνία ή στο περιβάλλον τους. Και πάλι, για να τις διακηρύξουν ανοιχτά και να άγωνισθούν ως το τέλος γι’ αύτές, πρέπει να κατανικήσουν προηγουμένως μέσα τους την τάσι της συνέσεως, την φωνή του ενστίκτου της αυτοσυντηρήσεως, που τους συμβουλεύει να αποφύγουν την σύγκρουσι με τους πολλούς που είναι και οι ισχυρότεροι.
Αύτήν την τάσι, που υπάρχει μέσα στον καθένα μας, εκμεταλλεύεταιη η κομμουνιστική Προπαγάνδα για να έπιβληθή στο άτομο. Το τέχνασμα της συνίσταται στο να φέρνη τα άτομα σε μια έστω και τεχνητή αντίθεσι προς το σύνολο. Η άντίθεσις, δεν είναι ανάγκη να είναι υπαρκτή. Πολλές φορές πρόκειται μόνο για μια έντύπωσι δημιουργημένη άπό την κομμουνιστική Προπαγάνδα εντύπωσι που προσπαθεί να θέση το άτομο μπροστά σε ένα, συχνά ψεύτικο, δίλημμα: «Η σωπάς και σώζεσαι ή συγκρούεσαι με τους ισχυρούς και συντρίβεσαι».
Ένα τέχνασμα, πολύ συνηθισμένο, είναι αύτό που γίνεται με τα ψηφίσματα των κομμουνιστικών συγκεντρώσεων και των συνοδοιποριακών οργανώσεων. Μαζεύονται σ ένα θέατρο 500 κάτοικοι του Πειραιώς και εγκρίνουν ένα ψήφισμα που λέει: «Σύσσωμος ο λαός του Πειραιώς απαιτεί κ.λ.π.» ή 30-40 κάτοικοι ενός συνοικισμού υπογράφουν κάποιο υπόμνημα για την άπύραυλη ζώνη για τον επαναπατρισμό και την άλλη μέρα αναγγέλλεται θριαμβευτικά με μεγάλους τίτλους: «Ό λαός της Δάφνης εναντίον των πυραυλικών βάσεων» ή « οί κάτοικοι του Αιγάλεω ύπέρ του έπαναπατρισμού».
Ανάλογο τέχνασμα είναι και η Προπαγάνδα της δυνάμεων. Ή κομμουνιστική Προπαγάνδα δεν κουράζεται λ.χ. να επαναλαμβάνη κατά κόρον ότι το «σοσιαλιστικό στρατόπεδο» αποτελείται άπό 1.000 εκατομμύρια ανθρώπους. Επίσης δεν υπήρχε περίπτωσις που να ανέφερε την κομμουνιστική Κίνα χωρίς να προσθετή πλάϊ και τα 700 εκατομμύρια των κατοίκων της. Έτσι κόβει τη διάθεσι του άτομου να διαφωνήση πρός 1.000 ή πρός 700 εκατομμύρια ανθρώπων. Φυσικά άποσιωπά το γεγονός ότι τα 1.000 εκατομμύρια που ζούν κάτω άπό το κομμουνιστικό καθεστώς δεν είναι και οπαδοί του.
Κατά τον ίδιο τρόπο, η κομμουνιστική Προπαγάνδα επαναλαμβάνει συνεχώς ότι «η Μεγάλη Σοβιετική Ενωσις είναι το 1/5 της γης» χωρίς βέβαια να διευκρινίζη ότι το μεγαλύτερο μέρος αύτού του 1 /5 της γης είναι παγωμένες τούντρες, άγονες στέππες, άκατοίκητες ταϊγκά και άγονοι έρημοι. Σκοπός της Προπαγάνδας είναι να δείξη στο διστακτικό ή στο αντίπαλο άτομο, ότι οι πολλοί ή οι ισχυροί, είναι άπό την άλλη πλευρά. Άρα, συμφέρον του είναι να άκολουθήση τη φωνή του ένστικτου της αύτοσυντηρήσεως του και να προσχωρήση σ’ αύτούς ώστε να βρεθή με τους νικητάς, όχι με τους ηττημένους. Τον ίδιο σκοπό εξυπηρετεί και η προαναφερθείσα άρχή της μονολιθικότητος. Με αύτήν, το Κ.Κ. εμφανίζεται σαν ένας ενιαίος, μονολιθικός, άδιάσπαστος στρατός. Δημιουργείται συνεπώς η έντύπωσις ότι όποιος τα βάλη μαζί του, θα συντριβή.
9. Εσωτερική ύπονόμευσις του άτομου: Μέθοδος με την οποία η κομμουνιστική Προπαγάνδα προσπαθεί να ύποτάξη το άτομο είναι και η ύπόσκαψις της εμπιστοσύνης του άτομου στις δυνάμεις του, η συστηματική ύπονόμευσις της αύτοπεποιθήσεώς του. Ό κομμουνισμός διδάσκει ότι μέσα σε κάθε άτομο, έστω κι αν αυτό έχει προσχωρήση ολόψυχα στο κομμουνιστικό κίνημα, εξακολουθούν να υπάρχουν «μικροαστικές άδυναμίες» ή «μικροαστικά ύπολείμματα». Κάθε Κ.Κ. καλεί τα μέλη του να κάνουν άδιάκοπη πάλη με τον εαυτό τους και να καταπολεμούν τις τάσεις, επιθυμίες ή εκδηλώσεις τους που έχουν μικροαστική προέλευσι. Το μέλος του Κ.Κ., πρέπει να βρίσκεται σε κατάστασι διαρκούς καχυποψίας και έπαγρυπνήσεως εναντίον του ίδιου του εαυτού του. Δεν πρέπει να εμπιστεύεται στον εαυτό του, αλλά στο Κόμμα δηλ. στην ηγεσία του.
Πολύ χαρακτηριστικά περιγράφει την νοοτροπία που θέλει να καλλιεργήση το κόμμα στα μέλη του ο Αρθουρ Κέστλερ, που επί πολλά χρόνια ύπήρξε κομμουνιστής. Στο έργο του «Το μηδέν και το άπειρο» ένα ανώτατο κομμουνιστικό στέλεχος λέγει σ’ ένα καθοδηγούμενο που άρχίζει να έχη άμφιβολίες: «Έσύ κι εγώ σύντροφε μπορούμε να πλανόμεθα. Το Κόμμα όμως δεν κάνει, ποτέ λάθος. Το Κόμμα σύντροφε, είναι το απείρως πιο μεγάλο άπό εσένα και άπό έμενα, και άπό χίλιους άλλους σαν έμάς τους δυό. Το Κόμμα είναι η ένσάρκωσις της έπαναστατικής ιδέας διά μέσου της ιστορίας. Και η ιστορία δεν γνωρίζει ούτε τύψεις, ούτε δισταγμούς. Απαθής κι αλάθητη κυλά πρός τους σκοπούς της.
Σε κάθε καμπή του κυλίσματος της, άποθέτει την λάσπη που παρασύρει το ρεύμα της και μαζί μ’ αυτήν και τα πτώματα των πνιγμένων. Ή ιστορία ξέρει τον δρόμο της. Δεν περιμένει να τον μάθη άπό έσένα ή άπό έμένα. Δεν κάνει λάθη. Όποιος δεν έχει απόλυτη πεποίθησι στην ιστορία, δεν έχει θέσι στις τάξεις του Κόμματος, η γραμμή του Κόμματος είναι πάντοτε χαραγμένη με άπόλυτη άκρίβεια σαν το στενό μονοπάτι του βουνού. Το ελάχιστο παραπάτημα πρός τα αριστερά ή πρός τα δεξιά, θα σε ρίξη στην άβυσσο. Μην αφήνεις ποτέ τον έαυτό σου να ξεχάση ότι άκολουθώντας την γραμμή του Κόμματος, βαδίζεις στο μοναδικό μονοπάτι, στο χείλος της άβύσσου. Αν κάνης πώς ζαλίζεσαι και παραπατάς χάθηκες. Θα τσακιστής στους γκρεμούς».
Η μέθοδος αύτη, βρίσκει μεγάλη απήχηση ειδικά μεταξύ των κομμουνιστών. Αυτό είναι επόμενο. Γιατί, ό κομμουνισμός είναι μια βιοθεωρία που αρνείται κάθε ευθύνη και κάθε ρόλο στο άτομο. Έτσι, όσοι προσχωρούν στον κομμουνισμό, είναι σε σημαντικό βαθμό έτοιμοι να μαζοποιηθούν. Το Κ.Κ. είναι ένα καταφύγιο για έκείνους που αισθάνονται τις άτομικές εύθύνες τους σαν βάρος άβάσταχτο και ζητούν να απαλλαγούν άπό αύτές προσχωρώντας σε μια ιδεολογία άντιατομιστική, σ’ ένα κίνημα μαζοποιητικό.
Μπαίνοντας στο Κ.Κ. που άντιπροσωπεύει αύτόματα την συλλογική θέλησι και συνείδησι, λυτρώνονται άπό την προσωπική τους ευθύνη. Όπως έπίσης, οι δειλοί, προσχωρούν στον κομμουνισμό γιατί στην μαζοποίησι βρίσκουν ένα αντίδοτο στην δειλία τους, ένα ύποκατάστατο δυνάμεως. Γι’ αύτό, όρθώς ο ψυχολόγος Ρ. Λίντνερ, διαπιστώνει: «Το Κ.Κ. είναι στην πραγματικότητα, ένα καλά οργανωμένο αμυντικό συγκρότημα για ψυχωτικούς».
Ό Χίτλερ ο όποιος έμιμήθη σε όλα τους κομμουνιστάς άντικατέστησε τον «μικροαστό», ένσάρκωσι του κακού για τον κομμουνισμό, με τον «εβραίο» ένσάρκωσι του κακού για τους ναζιστάς. Και διεκήρυττε:«Κάθε άνθρωπος κρύβει μέσα του και ένα εβραίο». Καλούσε έτσι και αύτός τους οπαδούς του να δυσπιστούν και να μάχονται εναντίον του εαυτού των, ώστε να πιστεύουν μόνο στο κόμμα και στον «αλάθητο» αρχηγό του.
10. Συμπέρασμα: Η κομμουνιστική Προπαγάνδα, είναι εχθρική προς το άτομο. Το πολεμά με σύστημα και προσπαθεί με όλους τους δυνατούς τρόπους να το έξαφανίση μέσα σε μια ψυχολογικώς ομοιογενή Μάζα. Αγωνίζεται να εξαφανίση τις διαφορές και τις αποχρώσεις μεταξύ των ατόμων και αν δώσει στο πλήθος μια μόνιμη σταθερή ομοιογένεια. Οι κομμουνισταί επιχειρούν να μετατρέψουν την Μάζα από προσωρινό, σε μόνιμο φαινόμενο. Γι αυτό η προπαγάνδα τους προσπαθεί να επιτύχει την ατροφία του κριτικού πνεύματος, αντικαθιστώντας το από την τυφλή και φανατική πίστι. Ο Αριστοτέλης έλεγε ό,τι “μίμησις σύμφυτος τοίς ανθρώποις έκ παίδων” Η κομμουνιστική Ψυχοπολιτική μελέτησε εντατικά αυτήν την έμφυτη τάσι του ανθρώπου την “τάσιν ομοιώσεως” για να δώσει στην Προπαγάνδα την τεχνική την δημιουργίας Ομοιογενών μαζών. Η κομμουνιστική προπαγάνδα είναι μια Αγκιτάτσια διεξαγόμενη μονίμως, καθολικώς και αντιατομιστικώς.
Αυτό είναι ένα απόσπασμα από την κομμουνιστική προπαγάνδα, θα μου πείτε πως υπάρχει και η προπαγάνδα του καπιταλισμού, που έχει κατακλύσει, όσους ζούμε στην Δύση. Συμφωνώ, επαυξάνω κι επαναλαμβάνω πως -όπου ο συγγραφέας αναφέρει τον κομμουνισμό, εσείς βάλτε όποιον –ισμό σας κάνει κέφι. Το αποτέλεσμα είναι το ίδιο. Όλοι τους απευθύνονται στον μαζάνθρωπο και τρέμουν την ιδέα να υπάρχουν άνθρωποι με δική τους ΑΠΟΨΗ –σωστή ή λάθος είναι άσχετο- ειδικά αν αυτή δεν ταιριάζει με την προκαθορισμένη γραμμή της ψευδαίσθησης του matrix. Πως να καταφέρεις να μην είσαι θύμα της προπαγάνδας; Απλά σταματώντας να είσαι ΜΑΖΑΝΘΡΩΠΟΣ, μιας και η προπαγάνδα απευθύνεται, όπως κατάλαβες, στην ΜΑΖΑ χρησιμοποιώντας τα Μέσα ΜΑΖΙΚΗΣ Ενημέρωσης και Προπαγάνδας.
@Ιων Μάγγος /miastala.com 2009
* -ισμος: Ο Δογματισμός γεμίζει το κενό των Κούφιων Ανθρώπινων Ζώων
Γενικά δόγμα είναι κάθε τι που περιέχει κλειστούς οριακούς κύκλους κι όχι ανοικτούς.
Δογματισμός, χριστιανισμός, πολιτισμός, μυστικισμός, εγωισμός, αθλητισμός, ολυμπισμός, ελληνισμός, θεϊσμός, αθεϊσμός, σαδισμός, μαζοχισμός, σολιψισμός, ευνουχισμός, μοναρχισμός, αναρχισμός, σαδομαζοχισμός, αποκρυφισμός, ανθρωπομορφισμός, οχαδερφισμός, πασιφισμός, αλτρουισμός, δονκιχωτισμός, αλυτρωτισμός, συγκεντρωτισμός, πατριωτισμός, νεοπλουτισμός, μικροαστισμός, μεγαλοαστισμός, αστισμός, αυτισμός, ρομαντισμός, αβδηρητισμός, σημιτισμός, αντισημιτισμός, κρατισμός, μιμητισμός, αθλητισμός, φυλετισμός, σοβιετισμός, σοφολογιοτατισμός, εκδημοκρατισμός, ιδρυματισμός, μικροκομματισμός, δικομματισμός, παλαιοκομματισμός, δεινοσαυρισμός, κομματισμός, μεγαλοϊδεατισμός, ρατσισμός, ναρκισσισισμός, φασισμός, πληθωρισμός, λυρισμός, ανθρωποκεντρισμός, εθνοκεντρισμός, ελληνοκεντρισμός, εγωκεντρισμός, αλλοκεντρισμός, συμπεφορισμός, αφορισμός, γλωσσαμυντορισμός, χειρισμός, γκανγκστερισμός, αριστερισμός, μανιερισμός, νεοφιλελευθερισμός, ανδρισμός, σεχταρισμός, μιλιταρισμός, φιλοτομαρισμός, ανθρωπισμός, ουτοπισμός, ανασκολοπισμός, σνομπισμός, χιπισμός, καθωσπρεπισμός, τεντιμποϊσμός, υπαρξισμός, μαρξισμός, σεξισμός, ανταγωνισμός, κομουνισμός, αντικομουνισμός, μασονισμός, επιστημονισμός, εξπρεσιονισμός, γυμνισμός, λενινισμός, φεμινισμός, ντετερμινισμός, δαρβινισμός, σταλινισμός, διεθνισμός, μηδενισμός, βασανισμός, αυνανισμός, νανισμός, μωαμεθανισμός, αντικομφορμισμός, ρεφορμισμός, ατομισμός, χαοτισμός, αναρχισμός, πεσιμισμός, οπτιμισμός, ωφελιμισμός, εφοπλισμός, αφοπλισμός, αλκοολισμός, λιθοβολισμός, στρουθοκαμηλισμος, σεξουαλισμός, καπιταλισμός, ιρασιοναλισμός, ποδήλατο, σοσιαλισμός, σουρεαλισμός, στραγγαλισμός, τραμπουκισμός, εξορκισμός, εθνικισμός, τοπικισμός, αποικισμός, σολοικισμός, ναζισμός, φροϋδισμός, οιδιποδισμός, βουδισμός, εξανδραποδισμός, σαδισμός, ορθολογισμός, λογισμός, διαλογισμός, ακτιβισμός, κολεχτιβισμός, πανσεληνισμός, κονστρουκτιβισμός, σουρεαλισμός και λοιποί -ισμοι
Δογματισμός ο [δoγmatizmós]: 1. έλλειψη κριτικής σκέψης ή λογικής και προσκόλληση σε κάποια θεωρία, αρχή ή δοξασία που δεν στηρίζεται σε αποδείξεις ή που θεωρείται ξεπερασμένη και γίνεται υποχρεωτικά δεκτή, οι εξ αποκαλύψεως αλήθειες στις οποίες στηρίζεται η πίστη: Ο τυφλός ~ και η διαλεκτική είναι δύο διαμετρικά αντίθετες έννοιες. 2. αξίωμα που δεν υπόκειται σε επιστημονικό έλεγχο 3. άποψη, ισχυρισμός του οποίου η ορθότητα και η αλήθεια δεν μπορεί να αποδειχθεί και στον οποίο μένει κάποιος πεισματικά προσηλωμένος.
Αποσπάσματα από το βιβλίο “Η Προπαγάνδα” Γεώργιος Κ. Γεωργαλάς Αθήνα 1967
ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ
Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice
Good day Προπαγάνδα και Μαζάνθρωπος
Discover The Secret 3-Step Amazon Formula
Start Earning Affiliate Commissions On Demand!
Start Seeing Regular Big Commission Checks!
Watch this video: http://bit.ly/Shop_ABot
Hello there Προπαγάνδα και Μαζάνθρωπος
Find your audience, build a relationship and sell your products.
Reach your business goals with AWeber’s email marketing and automation platform.
With AWeber, you get all the email marketing tools you need to create and send beautiful and engaging emails.
For a behind-the-scenes look at how you can use AWeber.
Sign up free to our Test Drive email series: http://bit.ly/easy_email