Μην ξεχνατε οτι η συνεχεια λειτουργιας του Ελευθερου Ελληνικου κοινωνικου δικτυου https://Hellasbook.gr στηριζετε αποκλειστικα στης δικες σας δωρεες!

ΑΓΑΠΑΤΕ ΤΑ ΒΟΔΙΑ (ΕΝΤΟΛΗ, ΠΑΡΑΙΝΕΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΤΡΟΠΗ ΑΠΟΦΥΓΗΣ)

ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ, ΑΛΛΗΓΟΡΙΚΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΝΟΗΜΟΝΑ ΚΑΙ ΑΛΟΓΑ.

Γράφει ο Kαθιστος Bουβαλος

Όλοι έχουμε φάει βόδι σε πολλές μορφές και συνταγές ,ακόμα και οι χορτοφάγοι σήμερα το είχαν στην διατροφή τους κάποτε.

Πολλοί αν όχι όλοι έχουν φάει και ένα βόδι στη μάπα σε πολλές περιπτώσεις

Άλλοι προτιμούν το βόδι σε νεότερη πιο τρυφερή ηλικία δηλαδή μοσχάρι ή μοσχαράκι του γάλακτος.

Όπως και να το πείς το ίδιο κάνει ,όλα είναι βόδια σε διάφορες μορφές ηλικίες και κομμάτια ανάλογα με τον χασάπη και τον τρόπο μαγειρέματος ή την εκάστοτε συνταγή.
Όλα τα βόδια εκτρέφονται σε στάβλους και μεγάλες μονάδες εκτροφής για το κρέας τους και ελάχιστα όσα είναι ελευθέρας βοσκής δεν παύουν και αυτά να είναι βόδια κανονικά όπως τα πρώτα.

Η διαφορά είναι ότι την πλειοψηφία την ταΐζουν οι εκτροφείς με τροφές τεχνητές για καλλίτερη παραγωγή κρέατος με επιπτώσεις όμως στην γεύση.

Τα ελευθέρας βοσκής είναι μεν ελεύθερα να πάνε να φάνε ότι θέλουν ,αλλά στην πράξη πάλι είναι ελεγχόμενες οι κινήσεις τους

και το πεδίο δράσης τους και όσο ελεύθερα και να είναι τι γίνεται, πάλι χορτάρι θα φάνε και πάλι μπριζόλες θα γίνουν.

Αυτή είναι η μοίρα των βοδιών που υπέπεσαν στην ανθρώπινη κυριότητα και δικαιοδοσία.

Τώρα διαπιστώθηκε ότι τα βόδια κλάνουν και βγάζουν μεθάνιο ,χέζουν και κατουράνε και βγάζουν αμμωνία.

Εμείς μάθαμε κάποτε στο σχολείο ότι η κοπριά από τα βόδια και τις αγελάδες γινότανε λίπασμα στα χωράφια και οι λεγόμενες σβουνιές ¨{αποξηραμένα κομμάτια κοπριάς} καίγονταν στην σόμπα για θέρμανση ή μαγείρεμα, σε άλλες εποχές στα χωριά της χώρας μας και όχι μόνον αλλά παντού στον κόσμο όπως στην Ινδία όπου τα βόδια είναι ιερά και τα προσκυνάνε δεν τα τρώνε.

Είδες τιμές τα βόδια από τους ανθρώπους.

Τώρα θέλουν να τα περιορίσουν στην Ευρώπη και την Αμερική αρχικά ,για να μη χέζουν και να μην κλάνουν γιατί δεν ξέρουν τι να κάνουν την κοπριά και να τρώμε κρέας εργαστηρίου παραγόμενο ιν βίτρο ,τεχνητά δηλαδή.

Αυτό δεν θα προέρχεται από τα τετράποδα βόδια που γνωρίζουμε ,αλλά από το εργαστήριο που είπαμε και θα απευθύνεται

προς κατανάλωση από δίποδα βόδια που θα το δοκιμάσουν και θα το φάνε και αυτό όπως τρώνε τόσα άλλα που τους σερβίρουν επί χρόνια τώρα.

Αυτά ως προς το κρέας ,όμως δεν είναι μόνο αυτό ,μετά έρχονται άλλα πρωτεϊνούχα προϊόντα έντομα σκουλήκια κ.α .

Ο καθένας από εμάς πρέπει να προσέξει και να προσπαθήσει για να μην είναι δίποδο βόδι και μάλιστα να το αποδείξει

στον εαυτό του στους γύρω του και γενικά στην κοινωνία .

Αυτό αν το πετύχει αυτόματα θα ξεχωρίζει και θα είναι η εξαίρεση στην ευρύτερη κοινωνική πλειοψηφία.

Φάνηκε στις στατιστικές όπου τα 3/4 του πληθυσμού αποδέχθηκαν το αφήγημα και κεντρίστηκαν και φόρεσαν χαλινό ή χαλκά στη μύτη όπως τα τετράποδα και κοντά στα 4/4 δέχθηκαν να τους δέσουν από τα κέρατα και να μείνουν μαντρωμένοι πριν δυο χρόνια στο μαντρί του ο καθένας.

Όμως δεν είναι μόνον αυτή η αιτία βοϊδοποίησης, η ιστορία επεκτείνεται παντού στην ενέργεια τα καύσιμα στις τροφές στα νοίκια στους μισθούς στις συντάξεις στην υγεία στην περίθαλψη στην εκπαίδευση και κάθε τομέα της ζωής μας και εμείς ως δίποδα βόδια υπομένουμε το ζυγό και τρώμε το χορτάρι που μας δίνουν από την Τιβι τα ραδιόφωνα και τις κάθε λογής οθόνες φορητές ή σταθερές που έγιναν κομμάτι της ζωής μας ή καλύτερα της βοϊδο-ζωής μας .

Και γιατί βοϊδοζωής μας;

Γιατί γνωρίζουμε να κάνουμε τον ξύπνιο και τον άνθρωπο μόνο μεταξύ μας ενώ είμαστε βόδια.

Το βόδι δίποδο ή τετράποδο δεν αντιλαμβάνεται τίποτε από ότι συμβαίνει γύρω του αν ο διπλανός του είναι καλά ή ΄όχι,

αν ασθενεί ,αν υποφέρει αν έχει να φάει, αν έχε ή όχι διάθεση και άπειρα άλλα αν.

Το βόδι γνωρίζει μόνο το χορτάρι του και το χωράφι του ή το κλουβί του, αν έρθει άλλο βόδι στον χώρο του δεν συζητάν αρχίζουν τις κουτουλιές.

Κουτουλιές ρίχνουν τα ελεύθερα βόδια και για τα μάτια μιας αγελάδας, αυτά και αυτές είναι τα τυχερά που το κάνουν φυσιολογικά για να βγάλουν το μοσχαράκι και όχι ανέραστα με τεχνητή σπερματέγχυση για γονιμοποίηση.

Τα τετράποδα βόδια δεν γνωρίζουν από εκτρώσεις ,μόνο από αποβολές μοσχαριών εμβρύων αν κάτι πάει στραβά .

Ευτυχώς γιατί έτσι έχουμε ακόμη βόδια να φάμε ,αν γνώριζαν όπως τα δίποδα στις ανεπτυγμένες χώρες δεν θα ήταν ρόδινο το μέλλον τους.

Τα τετράποδα βόδια έχουν απλανές βοϊδίσιο βλέμμα αλλά είναι αξιαγάπητα γιατί καβαλάνε μόνο αγελάδες, τίποτε άλλο

ούτε μοσχαράκια ούτε άλλα βόδια όπως κάνουν τα έξυπνα εξελιγμένα τα δίποδα για ποικιλία και γούστο.

Αλλά δεν μας πέφτει λόγος γούστο και καπέλο τους και αντεράκι τους.

Μόνο τα ποδαράκια και τα αντεράκια από τα βόδια γίνονται πατσάς και από τα αρνιά και τα γίδια γίνεται το κοκορέτσι και η μαγειρίτσα.,μην τα μπερδεύουμε.

Σε λίγα μέρη σήμερα κάνουν και ψητή μοσχαροκεφαλή στον φούρνο όπως έκαναν παλιά οι μερακλήδες και έτρωγε όλη η παρέα συνοδεία κρασιού και μουσικής.

Εκλεκτός μεζές το μυαλό του βοδιού με λεμονάκι, μετά ήρθε η νόσος των τρελών αγελάδων και απαγορεύτηκε όπως και το κοκορέτσι.

Τώρα οι μοσχαροκεφαλές κυκλοφορούν φτιασιδωμένες με συνολάκι ή με καπελάκι τζόκεϊ και ασορτί φίμωτρο κοινωνικής ευαισθησίας επιβεβλημένο παλιότερά από τους τσέλιγκες και σήμερα προαιρετικό μέσα και έξω από το μαντρί.

Άλλες πάλι με μούσια και ειδική περιβολή επικαλεστήκαν και συνεχίζουν για λόγους υπακοής.

Αυτές όλες συνεχίζουν αποδεικνύοντας ότι ο φόβος φυλάει τα έρημα γιδοπρόβατα και βόδια κάθε λογής.

Τα δίποδα που είχαν μάθει να τρώνε σανό και χάμπουργκερ από αλυσίδες καταστημάτων δεν κατάλαβαν την διαφορά ,

όμως οι μερακλήδες συνέχισαν να παρανομούν και να απολαμβάνουν τις γεύσεις καταγγέλλοντας τους πρόθυμους και υπάκουους καταναλωτές των τυποποιημένων μπιφστέικς χάμπουργκερ κλπ ως κανιβαλους που τρώνε τα αδέλφια τους.

Το ίδιο επιχείρημα χρησιμοποιούν για όλους τους παραπάνω οι χορτοφάγοι κοινώς βέγκαν .

Οι άλλοι οι σαρκοφάγοι και παμφάγοι ανταπαντούν φάτε χόρτα ρε δίποδα βόδια και πρόβατα.

Μεγάλο μπέρδεμα προέκυψε τελευταία δεν ξέρεις ποιον να πιστέψεις ,διχασμός, τι καλά που είμασταν τόσες χιλιετίες

που η τροφή ήταν και θέμα επιβίωσης .

Τώρα περισσεύει και τρώνε όλα τα ζώα καλά ειδικές ζωοτροφές κονσέρβες κλπ πράγματα άγνωστα στους πολλούς πριν2-3 δεκαετίες .

Τώρα η ψείρα ανέβηκε στο γιακά στα δίποδα ,γιατί τα τετράποδα φοράνε λαιμαριά ή κολάρο και την γλιτώνουνε την ρετσινιά.

Οπότε έρχονται οι αρχι τσέλιγκες που διοικούνε κοινωφελή ιδρύματα με ονόματα όπως ΟΗΕ, ΕΕ, WEF,UNESCO, ΔΝΤ,WORLD BANK και λοιπά ευαγή βουστάσια και σου λένε όπα ότι φάγατε φάγατε βόδια και πληθύνατε πολύ καιρός να μαζευτήτε να λιγοστέψετε και να τρώτε πιο λίγο, για να τρώμε και μεις λίγο παραπάνω από ότι τρώγαμε και να κινούμαστε και

πιο άνετα γιατί μπλέξαμε δούλοι και αφέντες .

Οπότε σου λένε φάτε ότι και όσο σας σερβίρουμε και αν δες σας φτάνει φαγωθείτε μεταξύ σας τέτοια βόδια που είστε ανάξια αγάπης και σωφροσύνης,τι να αγαπήσουμε εμείς οι τσέλιγκες από τέτοια βόδια.

Όμως ευτυχώς υπάρχουν ακόμη άνθρωποι που αγαπάνε όλα τα βόδια .

Οι άλλοι ας φάνε ή ας τους φάνε τα σκουλήκια .

oimos-athinaΕπιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

 • Applying discount code. Please wait...

Μην ξεχνατε οτι η συνεχεια λειτουργιας του Ελευθερου Ελληνικου κοινωνικου δικτυου https://Hellasbook.gr στηριζετε αποκλειστικα στης δικες σας δωρεες!

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας

Ακολουθηστε μας στο Τελεγκραμ καναλι μας, εκει δεν υπαρχει φιμωση και μπορειτε παντα να μαθαινετε την πληροφορια μας

Σχετικά με Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Σχόλια Αναγνωστών (1)

 1. “Stop complaining”, said the farmer
  Who told you a calf to be
  Why don’t you have wings to fly with
  Like the swallow so proud and free

  Calves are easily bound and slaughtered
  Never knowing the reason why
  But whoever treasures freedom
  Like the swallow has learned to fly

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*