in

Πίσω από το ‘αθώο’ πρόσωπο της γιορτής του ‘Halloween’

Στήριξε το εργο του Κατοχικά Νέα

ΚΟ: Κάθε χρόνο, στις 31 Οκτωβρίου, ο δυτικός κόσμος γιορτάζει το ‘Halloween’. Μία γιορτή που θυμίζει τις Απόκριες, όμως διαφοροποιείται κατά πολύ από αυτές καθώς το Halloween έχει περισσότερο μυστικιστική χροιά. Το πιο γνωστό σύμβολο είναι η κολοκύθα. Η γιορτή ‘ALL HALLOWS’ EVE’ (όλων των αγίων) ή Hallows, προέρχεται από τον 7ο μ.Χ. αιώνα. Εορτάζονταν στις 13 Μαΐου και ήταν μια νύχτα μνήμης των νεκρών αγίων και μαρτύρων. Η ημερομηνία άλλαξε αργότερα και έγινε 1 Νοεμβρίου, προκειμένου η δυτική εκκλησία να ‘εκχριστιανίσει’ τις παγανιστικές γιορτές Beltane και Samhain – του καλοκαιριού, του χειμώνα και της φωτιάς. Η γιορτή είναι πολύ δημοφιλής στις ΗΠΑ, με 7 στους 10 Αμερικάνους να συμμετέχουν (γίνεται προσπάθεια να εδραιωθεί και στην Ευρώπη), ενώ ακόμα και ανάμεσα στους χριστιανούς στις ΗΠΑ έχει γίνει αποδεκτή η γιορτή με πολλές διαμαρτυρόμενες εκκλησίες να διοργανώνουν επίσημες γιορτές. Τελευταία, το Halloween έχει συνδεθεί με θυσίες μαύρων γατών και “σέξι” ντυσίματα ακόμα και μικρών κοριτσιών ηλικίας 7 ή 8 ετών που ντύνονται σαν πόρνες.

Παρακάτω σχετικό άρθρο του Richard Evans (Henrymakow.com) / ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ

Πρώτη φορά που ήρθα σε επαφή με το Halloween ήταν το 1959. Ήμουν 4 χρονών. Η γιαγιά μου, μου επιτρέψτε να επιλέξω ένα κοστούμι και πήγα κατευθείαν και αγόρασα μια λαστιχένια κόκκινη μάσκα διαβόλου.

Όταν φόρεσα τη μάσκα, ένιωθα ότι είχα μετατραπεί σε κάτι πιο ισχυρό από ένα τετράχρονο παιδί που ήμουν. Μετά την νύχτα του Χάλοουιν, η γιαγιά μου, μου την πήρε γιατί επέμενα να την φοράω συνέχεια. Οι γείτονες είχαν αρχίσει να το συζητούν.

Χρόνια αργότερα έμαθα σε ένα μάθημα ανθρωπολογίας ότι οι μάσκες, τα τραγούδια και οι χοροί χρησιμοποιούνταν στον αρχαίο κόσμο για να επικαλούνται πνεύματα. “Το άτομο που φοράει τη μάσκα αισθάνεται εσωτερικά ότι έχει μετατραπεί και έχει πάρει προσωρινά τις ιδιότητες του θεού ή του δαίμονα που αντιπροσωπεύεται από τη μάσκα» (Biedermann, Hans. Dictionary of Symbolism, σ. 218)

Τώρα έχω αηδιάσει με το Halloween. Με ενοχλεί αφάνταστα για το πόσο άνετα οι Αμερικανοί παρακολουθούν το καθημερινό όργιο σφαγής που ονομάζεται «ειδήσεις». Αληθινό αίμα και πτώματα εναλλάσσονται με βία και κωμωδία επί της οθόνης υψηλής ευκρίνειας. Και τώρα είναι έτοιμοι να γιορτάσουν το Halloween.

Η ‘Σατανική Βίβλος’ του Anton Lavey, κατατάσσει το Halloween ως μια από τις δύο πιο σημαντικές γιορτές στο σατανικό ημερολόγιο.

Στους ρωμαϊκούς χρόνους

Η γιαγιά μου εξήγησε ότι το Halloween είναι μέρος της κληρονομιάς της οικογένειάς μας. Ήταν η αρχαία γιορτή της συγκομιδής που ονομάζεται ‘Samhain’. Ήρθε από την παλιά θρησκεία των Δρυίδων και μου έδειξε μια φωτογραφία του Στόουνχεντζ σε μια παλιά εγκυκλοπαίδεια.

Ο Ιούλιος Καίσαρας περιέγραψε την Δρυιδική γιορτή συγκομιδής Samhain στους «Γαλατικούς Πολέμους». Περιέγραψε τους Δρυίδες ότι λειτουργούσαν ως θεοκρατία που είχαν υποδουλώσει τον αγροτικό πληθυσμό μέσω του τρόμου. Η χαρά της γιορτής της συγκομιδή είχε συνδεθεί με μαζικές ανθρωποθυσίες, όταν χιλιάδες άνδρες, γυναίκες και παιδιά καίγονταν ζωντανοί σε τεράστια σκιάχτρα, που είναι γνωστά ως “Wicker Man”.

Ο Καίσαρας έγραψε, “Οι Δρυίδες διαχειρίζονται αυτές τις θυσίες. Μεγάλα ανθρώπινα ομοιώματα καμωμένα από κλαδιά, τα άκρα των οποίων είχαν γεμίσει με ζωντανούς ανθρώπους στους οποίους έβαζαν φωτιά από κάτω, και οι άνθρωποι πέθαιναν μέσα στις φλόγες.”

Ο Ρωμαίος ιστορικός του πρώτου αιώνα Στράβων έγραψε στην «Γεωγραφία» του:

“Οι Ρωμαίοι έθεσαν ένα τέρμα σε αυτά τα έθιμα και σε αυτά που συνδέονται με θυσίες και μαντεία, καθώς ήταν σε σύγκρουση με τους δικούς μας τρόπους.”

Έτσι, ήταν οι Ρωμαίοι – όχι οι Χριστιανοί – που έσπασαν την θεοκρατία των Δρυίδων. Μερικούς αιώνες μετά την κατάρρευση των Δρυίδων, η Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία κατέρρευσε και αντικαταστάθηκε από την Ρωμαϊκή Εκκλησία, η οποία με τη σειρά της προσπάθησε να «εκχριστιανίσει» τις περισσότερες από τις γιορτές. Η πεποίθηση που υπήρχε στο Samhain, ότι τα πνεύματα των νεκρών και των δαιμόνων περιφέρονται τις νύχτες της Γιορτής της Συγκομιδής έγινε η γιορτή των «Αγίων Πάντων».
(ΚΟ: Στην Ορθόδοξη κινητή εορτή των Αγίων Πάντων, εορτάζουν όλοι οι άγιοι και ομολογητές του Χριστιανισμού, οι οποίοι κατέθεσαν την ομολογία του με πράξεις αυτοθυσίας, μαρτυρίου και με έργα).

Σύγχρονοι Δρυίδες

Οι μασκοφόροι και τυλιγμένοι σε κάπες Δρυίδες ιερείς του παλαιού κόσμου αντικαταστάθηκαν με αγρότες με μάσκες και κοστούμια. Αντί να ζητούν ένα μέλος της οικογένειας σε αντάλλαγμα για τη μαγική προστασία από τα πνεύματα, ο ‘εκχριστιανισμένος’ επισκέπτης ζητούσε τρόφιμα ως αντάλλαγμα μιας προσευχής που θα πει για τα μέλη του νοικοκυριού που είχαν πεθάνει. Αλλά η γιορτή των Αγίων Πάντων δεν έχει καμία απολύτως σχέση με την Αγία Γραφή.

Για σχεδόν δύο χιλιάδες χρόνια, οι βάρβαρες δρυικές τελετές απαγορεύτηκαν. Δεν ξέρω πως θα σας φανεί εάν μάθετε ότι η γαλατική δρυιδική παράδοση των μαζικών θυσιών αναστήθηκε από τους Illuminati κατά τη διάρκεια της Γαλλικής Επανάστασης. Ποταμοί χριστιανικού αίματος πλημμύρισαν τις υδρορροές του Παρισιού. Ο Ροβεσπιέρος προήδρευσε ο ίδιος στην “Γιορτή του Υπέρτατου Όντος” στις 8 Ιουνίου 1794 εν μέσω μιας δεκάμηνης ασταμάτητης ανθρωποθυσίας.

Δεκαέξι Καρμελίτισες μοναχές στο Compiègne αποκεφαλίστηκαν στις 17 Ιουλίου του 1794 για το έγκλημά τους να αρνηθούν να εγκαταλείψουν τις συνήθειές τους και να αποκηρύξουν τους όρκους τους. Από τότε, οι αρχαίες γιορτές έχουν αδυσώπητα αναστηθεί κάτω από διάφορες καλύψεις.

ΣΗΜΕΡΑ

Σήμερα υπάρχει πληθώρα μασκών του Halloween. Θα πω και πάλι ότι το άτομο που φοράει τη μάσκα αισθάνεται εσωτερικά να μετατρέπεται και να παίρνει προσωρινά τις ιδιότητες του θεού ή του δαίμονα που εκπροσωπείται από την μάσκα.

«Είναι μια ευκαιρία για να ενεργήσει κάποιος έξω τις επιθυμίες ή τις φαντασιώσεις του … Το Halloween είναι αναμφισβήτητα μια νύχτα αντιστροφής.» (Rogers, Nicholas. Halloween: From Pagan Ritual to Party Night, σ. 137.)

“Η ταυτότητα κάποιου μπορεί να απορριφθεί ατιμώρητα. Άνδρες ντυμένοι σαν γυναίκες, και το αντίστροφο. Κάθε αρχή μπορεί να ειρωνευτεί και να παρακαμφθεί.” (Skal, David J. Death Makes a Holiday: The Cultural History of Halloween σ. 17)

Από το Halloween του 1974 έχω δει αρκετές περιπτώσεις δρ. Τζέκιλ και κ. Χάιντ σε Halloween πάρτυ.

Το φιλο-παγανιστικό βιβλίο του «Pagan Book of Halloween» της Wiccan Gerina. Dunwich, παραδέχεται, «Μερικοί λένε ότι το Halloween αναδεικνύει την κακή πλευρά της ανθρώπινης φύσης σε ορισμένα άτομα. Ο αριθμός των πράξεων βανδαλισμών που διαπράττονται κάθε χρόνο στο Halloween φαίνεται σίγουρα να το υποστηρίζει αυτό.” . . (The Pagan Book of Halloween, σ. 23)

Υπάρχει επίσης μια στατιστική αύξηση των βιασμών που σχετίζονται με πάρτι μασκαρεμένων, ειδικά αν εμπλέκονται και ναρκωτικά.

Η λεγόμενη «Νύχτα του Διαβόλου» (‘Devil’s Night’) ή «Νύχτα της Κόλασης» (‘Hell Night’) είναι ένα κύμα εγκληματικότητας, βίας και βανδαλισμών του Halloween. Η πιο γνωστή περίπτωση ήταν η «Νύχτα Κόλασης» στο Ντιτρόιτ του Μίτσιγκαν από τη δεκαετία του ’70 μέχρι τη δεκαετία του ’90 όπου λάμβαναν χώρα σπασίματα παραθύρων, εκτεταμένοι εμπρησμοί, συμπλοκές με όπλα και δολοφονίες.

Και αν κάποιος αναγνώστης αναρωτιέται, όχι δεν υπήρξε ποτέ κάποια εβραϊκή σύνδεση με το Halloween. Οι Εβραϊκές θρησκευτικές σχολές προειδοποιούν τους γονείς για τη γιορτή και τα πάρτι του Halloween, διότι «η τήρηση του Halloween είναι ειδωλολατρική και ως εκ τούτου καταστροφική για την ιουδαϊκή κατήχηση».

Προφανώς, το Halloween είναι καταστροφικό και για τη χριστιανική κατήχηση επίσης – αλλά βλέπω κάθε χρόνο περισσότερες εκκλησίες και κατηχητικά να διοργανώνουν μεγάλες γιορτές Halloween.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ

Το Halloween σχεδιάστηκε για να είναι ένα πλαίσιο για την μύηση στον εωσφορικό τρόπο σκέψης. Παρατηρήστε ότι καθώς το Halloween άνθισε από το 1966, το ίδιο άνθισε η εμμονή και η «επανάσταση» του διεστραμμένου σεξ, του αποκρυφισμού και του θαυμασμού των serial killers και των ψυχωτικών.

Αν οι Εβραίοι προειδοποιούν τους γονείς ότι η τήρηση του Halloween είναι ειδωλολατρική και ως εκ τούτου καταστροφική για την κατήχηση των παιδιών, το ίδιο ισχύει και για χριστιανούς και μουσουλμάνους γονείς. Το Halloween είναι η θρησκευτική κατήχηση στον Δρυιδισμό, τον παγανισμό, την μαγεία και τον σατανισμό.

Δείτε παρακάτω ένα πρόσφατο βίντεο από το κανάλι Infowars του Alex Jones, με τον “ειδικό στον αποκρυφισμό”, William Schnoebelen (βλέπε και εδώ).

Αναδημοσίευση

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

Διάβασε σχετικά: Η σκοτεινή πλευρά του Halloween

ΤΟ ΣΑΤΑΝΙΣΤΙΚΟ HALLOWEEN ΓΝΩΣΤΟ ΚΑΙ ΩΣ SAMHAIN ΠΡΟΣ ΤΙΜΗΝ ΤΟΥ ΒΑΑΛ – ΜΟΛΩΧ

Report

What do you think?

Written by Κατοχικά Νέα

Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια!
Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα ! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Comments

Leave a Reply
 1. ΤΟ ΕΦΕΡΑΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. Ο “ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ” ΚΑΛΕΝΤΕΡΙΔΗΣ ΤΟ ΔΙΑΦΗΜΙΖΕΙ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ. ΔΕ ΘΑ ΞΕΡΕΙ ΜΑΛΛΟΝ…..

 2. Άκρως σατανικό. Έχει γίνει πιο δημοφιλές και από την γιορτή των Χριστουγέννων. Σκοπός του είναι να απαλοτριωσουν τον Χριστιανικο κόσμο και να τον φέρουν στο σκοτάδι. ΜΗ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΤΕ ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΔΙΣΥΔΕΜΟΝΙΕΣ.

   • Απαλλωτριωση σημαίνει να πέρνεις από κάποιον κάτι το οποίο του ανήκει χωρις την συγκατάθεση του . Βρες την ετυμολογια σε ένα λεξικό, στο ίντερνετ. Οπως ομως κα ν’αχει η ανθρωποτητα βαση σχεδιου θα φτασει στο τελευταιο σκαλοπατι .
    Όποιος δεν έχει το Χριστο μαζί του ΧΑΘΗΚΕ .

 3. Πάντως , θα τους πρότεινα , αντί να τις κόβουν και μετά να τις πετούν μετά την ‘γιορτή τους”, ας φτιάχνουν καμιά κολοκυθόπιτα , είναι ωραία . Υπάρχει γλυκιά και αλμυρή!

 4. Εδω λατρευουν και επιτρεπουν ανοιχτα την λατρεια του Σατανα..Στο Αρκανσας εχουνε στυση χαλκινο αγαλμα του Μποφαμετ-Σατανα,για την λατρεια του Εωσφορου,με τα πολλα ονοματα..Τα δαιμονια εκει εχουνε εχουνε στυση τρελο πανηγυρι με τις ψυχες των δυστυχων μη ορθοδοξων αμερικανων..Το Halloween ειναι η κορυφη του παγοβουνου..Αν ψαξετε μεσω you tube θα δειτε ποσα σπιτια υποφερουν απο παραφυσικη δαιμονικη δραστηριοτητα..

 5. ΛΟΙΠΟΝ ΓΙΑ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ Η ΠΛΑΚΑ.ΟΛΑ ΑΥΤΑ,ΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΓΙΟΡΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΛΗΣΕΙΣ!!!ΕΙΤΕ ΚΑΝΕΙΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙ,ΕΙΤΕ ΟΧΙ.
  ΟΠΩΣ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΡΟΣΕΥΧΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΘΕΟΝ,ΙΗΣΟΥΝ ΧΡΙΣΤΟΝ ΕΙΤΕ ΕΝ ΠΛΗΡΗ ΓΝΩΣΗ ΤΟ ΤΙ ΚΑΝΕΙ,ΕΙΤΕ ΕΝ ΑΓΝΟΙΑ.
  ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΕΔΩ,ΑΠΛΩΣ ΑΝΤΙΣΤΡΕΨΤΕ ΤΗΝ ΕΠΙΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΣΕ ΠΟΙΟΝ ΓΙΝΕΤΑΙ.
  ΚΑΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΕΝΑΝ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥΥ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ,ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟΣ ΑΠ ΤΟΝ ΣΑΤΑΝΑ,ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΑΥΤΟΥ.
  ΤΕΛΕΙ ΚΑΙ ΠΑΥΛΑ.

 6. Στο Ελλαδιστάν την βρώμικη δουλειά εισαγωγής αυτής της παγανιστικής εορτής την ανέλαβαν εργολαβικά ανά την επικράτεια τα φροντιστήρια αγγλικής γλώσσας.Χαρά τα πιτσιρίκια και καμάρι οι τα ντουγάνια οι γονείς. “Τα παιδιά θα γιορτάσουν το Halloween καλέ στο φροντιστήριο”! Γιόρταζαν βλέπετε κι αυτοί στο χωριό τους πιτσιρικάδες, με ξυνό τραχανά και κουρκούτι…

 7. ΣΙΓΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΑΒΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΑΥΤΗ Η ΓΙΟΡΤΗ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ. ΒΡΕ ΤΙ ΑΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ…..ΔΙΑΒΟΛΟΔΟΥΛΕΙΕς. ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑΤΙ ΡΟΣΕΛΚΥΕΙ ΤΟΣΟΝ ΚΟΣΜΟ. ΤΟ ΚΑΚΟ ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ, ΤΟ ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΟ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Ιστορική πτήση: 19 ώρες non stop, από τη Νέα Υόρκη στο Σίδνεϊ -Γιατί έγινε

Τεχνητή νοημοσύνη, σύμμαχος ενάντια στην «πρόοδο»;