in

Χα χαΧα χα LikeLike λυπηλυπη θυμοςθυμος ΤέλειοΤέλειο

Οργάνωσε την αυτάρκεια σου..πρίν σε σφραγίσουν εν μία νυκτί!!!

Προς απανταχού Έλληνες και κάθε σκεπτόμενο άνθρωπο ήρθε η στιγμή να αναμετρηθείς με τον εαυτό σου.

Στήριξε το εργο του Κατοχικά Νέα

Με λίγα λόγια..

Προς απανταχού Έλληνες και κάθε σκεπτόμενο άνθρωπο ήρθε η στιγμή να αναμετρηθείς με τον εαυτό σου. Είσαι αυτός που εκπαίδευσαν με οικτρούς τρόπους πλάνης, να γίνεις συνεξαρτημένος των καταστάσεων που έχουν μεθοδεύσει.

Είσαι αυτός..

Είσαι αυτός που σου έταξαν λαγούς με πετραχήλια για μερικά χρήματα. Που σε έσυραν σένα αδιέξοδο ανάγκης, αγοράς και ζήτησης προβάλλοντας σε μικρογραφία ότι και εσύ μπορείς να γίνεις ένας μικρός θεός. Να ζήσεις έχοντας κάθε παροχή, να αρχίζεις να ονειρεύεσαι και να έχεις μέσα σου την ανάγκη κατανάλωσης, που αυτοί προσδιόρισαν να είναι η αιτία για την νέα σου ευτυχία. Έχω χρήματα, πάω σούπερ μάρκετ, αγόρασα την νέα πισίνα κήπου, νέα τοστιέρα με ψηφιακό χρονοδιακόπτη μπλα μπλα αλλάζω αυτοκίνητο κάθε 3 έτη μπορώ και νωρίτερα..πάλιωσε, αχ θα πάρω και στην γυναίκα μου την σκούπα ρομπότ να καθαρίζει το σπίτι όσο εμείς γευόμαστε την νέα μας επιλογή… ένα σπίτι μεζονέτα σε μια πολεοδομική ζώνη πολυτελείας,

Τα παραπάνω αφορούν την 1η κάστα, τώρα πάμε στην επόμενη. Οι άνθρωποι της βιοπάλης σε πιο “χαμηλού επιπέδου” περιοχές. Άνθρωποι του μόχθου της εργασίας που από το τίποτα βρέθηκαν στο δίλημμα αφού έχει αυτός, μπορώ και εγώ. Να γίνω σιγά σιγά ένας μικρός θεός, να καταναλώσω να ευχαριστηθώ, να ξεφύγω από την σήψη και την ανυπόφορη χαμηλού επιπέδου ζωή που κάποιοι άλλοι όρισαν για μένα..

Η ανατροπή.. κι το πρόβλημα.

Και ποιος δεν αγάπησε το χρήμα λοιπόν. Σε μια κοινωνία εποχής ευρέως ξεχειλωμένου καταναλωτισμού αφού δημιούργησαν τις κοινωνικές τάξεις και σε έβαλαν σένα παιχνίδι εξουσίας που το βάφτισαν “υγιές ανταγωνισμού”, σε ταξίδεψαν σε εποχές άνθισης επιλογής και πληθώρας αγαθών και έγινες κοινωνός της υπερκατανάλωσης για μια καλύτερη ζωή και ευμάρεια στα μέτρα τους, αποδεχόμενος το όλο σύστημα και το όλο σχέδιο σε άγνοια σου.. Τώρα ήρθε η ώρα, που γύρισε ο τέντζερης και βρήκε το καπάκι….

Οικονομική Κρίση..

Σε έβαλαν σε 4 τοίχους να αποδεχθείς τις οδηγίες των fans και των ειδικών επί των οικονομικών ότι χρωστάς, ότι καταρρέει η Χώρα μαζί και εσύ. Καταρρέει το όνειρο σου που έγινε πραγματικότητα έστω και από την χαραμάδα όπως ξεπροβάλει το φως. Δέχτηκες υπό την σκιά του φόβου για χειρότερα, την όποια λύση στο ξεχρέωμα, το κρατικό ξεχρέωμα αν και δεν γνώριζες ότι το κράτος ξεχρεώνει στραγγίζοντας εσένα, ναι εσένα που κάποτε ένιωθες μικρός θεός.

Αποτέλεσμα και λύση στο πρόβλημα..

Αλλάζοντας λέξεις όπως τις είχες διδαχτεί και τροποποιώντας το όποιο νόημα, σε έβαλαν γρήγορα πάλι με την τεχνική του φόβου, σε μια επιλογή να αποφασίσεις το καλύτερο από το χειρότερο.

Αυτό που ονομάζεται ΚΟΙΝΩΝΙΚΉ ΠΟΛΊΤΙΚΗ.

Πεινάς.. επίδομα

Γεννάς.. επίδομα

Κρυώνεις.. επίδομα

Χρωστάς.. επίδομα

Άνεργος.. επίδομα

Λαθρομετανάστης.. επίδομα

Ενεργός πολίτης.. επίδομα

Πολύτεκνος.. επίδομα

Ψευδοπανδημίες.. επίδομα

Έτσι σε εκπαίδευσαν σε μια καλοπροαίρετη κοινωνική πολιτική με το Κράτος αρωγό στα προβλήματα που αντιμετωπίζεις.. δίνοντας σου επιδόματα. Αυτά που τώρα παρακαλάς να πάρεις με χαρά, αλλά αργότερα θα είναι ο μη αναστρέψιμος εφιάλτης σου.

Ο συνεξαρτημένος..

Ναι!! Έγινες συνεξαρτημένος γιατί συνοδοιπόρε μου, πριν δεν είχες τόση μεγάλη ανάγκη. Εργαζόσουν και αμειβόσουν βάση της εργασίας σου. Κάθε εργαζόμενος και μη είναι εξαρτημένος από τα χρήματα ως κινητήριος δύναμη για την επιβίωση του, επειδή έτσι μας έμαθαν. Η αλληλέγγυα συνεισφορά και αλληλοβοήθεια χάθηκε και αντικαταστάθηκε με το χρήμα. Μια λέξη που εξ ορισμού είναι αόριστη και έχει υποδιαιρέσει και υποδαυλίσει τις ανθρώπινες σχέσεις.

Παρόλα αυτά ακόμα και με χρήματα, εργαζόμενος έπρεπε να εργασθείς και να αποκομίσεις τα αντίστοιχα οφέλη για την παροχή των υπηρεσιών σου. Εξαρτώμενος από τα χρήματα, αλλά τα χρήματα που εσύ έχεις κοπιάσει.

Αναρωτιέμαι λοιπόν και καταλήγω. Στην κατάσταση που σε έφεραν με την πλάνη και τα σχέδια τους.. είσαι η δεν είσαι ΣΥΝΕΞΑΡΤΗΜΕΝΟΣ;

Τώρα αποδεχόμενος μια ήττα που προήλθε από συμπτώσεις η κάποιους ενόχους όπως σου είπαν ψέμματα.. αποδέχτηκες και επέλεξες με χαρά την όποια κρατική ενίσχυση. Μια πλάτη που πίσω από σένα έχει οριστεί από τον ΟΗΕ και την Agenda 21-30.

https://katohika.gr/stranger-voice/mipos-osoi-se-elegan-synomosiologo-na-tous-deikseis-afto-na-to-voulosoun/

Πόσα χρόνια απο το σχολείο κιόλας σε δίδαξαν για την πείνα στις τρίτες χώρες; Μήπως αυτό αντί να εξαλείφετε πλέον το βλέπεις μπροστά σου στην Χώρα σου, σε φίλους, γνωστούς και ίσως στην ίδια σου την επιβίωση;

Παρόλα αυτά ακόμα σε εκπαιδεύουν να τρως κουτόχορτο για ΣΤΌΧΟ μείωσης της φτώχειας. (ΟΗΕ goals 2030) Και παράλληλα με την ανάπτυξη τεχνολογικών εφαρμογών σου πλασάρεται, η ιδέα του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος.. Με αρωγό τον ΟΗΕ και το εκάστοτε Κράτος.

globalgoals.org

ΟΗΕ Agenda30 Goals

ΜΕΙΩΣΗ ΦΤΩΧΕΙΑΣ

Αφού σε ξετίναξαν και σε έβγαλαν ανάξιο εργασίας, αφού καταστρατήγησαν και μεθοδικά πάταξαν την μεσαία τάξη, αφού σε έβαλαν να παρακαλάς για μερικά ευρώ τρώγοντας το παραμύθι πόσο σε στηρίζει το κράτος..τότε τι αναρωτιέσαι;

Η λύση.. τα επιδόματα..

Ναι επιδόματα για όλους, οπότε τσάμπα θα κοπιάσεις, υπάρχει ένα Κράτος και ο Μεγάλος αδερφός για σένα. Συνεξαρτώμενος λοιπόν στα χρήματα και μάλιστα ..χρήματα που δεν κόπιασες αλλά σου δωρίζει το Κράτος.

Αναρωτήθηκες αυτά λοιπόν τα χρήματα αύριο πως και τι θα είναι για σένα;

Αναρωτήθηκες αν με αυτά τα ολίγα χρήματα περιορίζουν ακόμα περισσότερο τον διαμοιρασμό πλούτου σε ολίγους αφήνοντας εσένα ακόμα φτωχότερο;

Γιατί η κυβέρνηση «εκπαιδεύει» τους πολίτες σε επιδοματική πολιτική, η οποία δημιουργεί ήδη σοβαρές στρεβλώσεις στην αγορά εργασίας. Η μείωση της ανισοκατανομής προφανώς δεν μπορεί να επιτευχθεί με επιδοματικές πολιτικές αλλά από την πραγματική ανάπτυξη της οικονομίας, την ελάφρυνση των φόρων, την δημιουργία θέσεων απασχόλησης και γενικότερα τη βελτίωση των χαμηλά εισοδηματικών στρωμάτων, και όχι την εξάλειψη των μεσαίων εισοδηματικών στρωμάτων. Σκοπός της κυβερνητικής κοινωνικής πολιτικής δεν είναι να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις εισόδου των νέων ανθρώπων στην αγορά εργασίας και η κάλυψη μόνιμων θέσεων απασχόλησης με ανθρώπινους όρους. Διότι ένας τέτοιος σκοπός, πέραν των αριστερών ιδεοληψιών, βρίσκει και άλλο ένα πρόβλημα στην προσπάθεια υλοποίησής του. Την ανικανότητα. Η επιδοματική πολιτική τους είναι το ίδιο απάνθρωπη με τη λιτότητα τους… Το ίδιο ταξική με την πολιτική που υπηρετούν – που παρά τις υποκριτικές κορώνες τους – ισοπεδώνει τους πολλούς για να μεγιστοποιούν τα κέρδη τους οι λίγοι…

ΕΥΡΩΠΑΪΚΌ ΣΥΜΒΟΎΛΙΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΌ ΕΝΩΣΗΣΣτο πλαίσιο της δέσμης μέτρων έκτακτης στήριξης για την αντιμετώπιση των οικονομικών επιπτώσεων της κρίσης COVID-9, η Ε.Ε συνέστησε ένα προσωρινό μέσο που προκειμένου να βοηθήσει τους εργαζόμενους να διατηρήσουν τις δουλειές τους όσο διαρκεί η κρίση.Το Συμβούλιο θέσπισε σήμερα το SURE, ένα προσωρινό μέσο που θα χορηγήσει στα κράτη μέλη μέχρι και 100 δισ. € σε δάνεια με ευνοϊκούς όρους. Δυνάμει του μέσου αυτού τα κράτη μέλη μπορούν να ζητήσουν χρηματοδοτική στήριξη από την Ε.Ε ώστε να χρηματοδοτήσουν τις απρόβλεπτες και σοβαρές αυξήσεις των δημόσιων δαπανών τους, από την 1η Φεβρουαρίου 2020, που οφείλονται στην εφαρμογή εθνικών συστημάτων μειωμένου ωραρίου εργασίας και παρεμφερών μέτρων, και για τους αυτοαπασχολούμενους, ή μέτρων σχετικά με την υγεία, ιδίως στους χώρους εργασίας, που ελήφθησαν για την αντιμετώπιση της κρίσης.

SURE PROJECT E.E Επιδοματική καταπολέμηση της ανεργίας μέσω επιδότησης εξαιτίας COVID-19.

Eπίλογος..

Έχει ήδη περάσει στο συλλογικό ασυνείδητο του καθενός ότι ζούμε και θα ζούμε κρίσεις οικονομικές και άλλες και ο μόνος τρόπος να ανταπεξέλθουμε είναι η οποιασδήποτε μορφής ενίσχυσης από το Κράτος.

Στο τέλος ξυρίζουν τον γαμπρό…

Συνεξαρτώμενος λοιπόν από το κράτος και την επιδοματική πολιτική.. θα είσαι πάντα υπάκουος στην ευχέρεια του κράτους και των “έξωθεν” επιλογών του για να σε χρησιμοποιήσει αφού είναι από επιλογή δική σου ο αρωγός σου για να την βγάλεις καθαρή.

Δεχόμενος την όποια επιδοματική πολιτική και το κοινωνικό της πρόσωπο που σου παρουσιάζουν σκέψου μόνο αυτό και ολοκληρώνω.. Την ώρα που το χρήμα θά είναι και γίνεται ψηφιακό παράλληλα με την όποια μορφή αχρήματης κοινωνίας θέλουν να επιβάλλουν..είσαι ικανός να αφήσεις την επιβίωση σου στην άκρη; Των παιδιών σου;

ΟΧΙ.

Γιατί όσο θα είσαι κοινωνός των πολιτικών αυτόν, όσο θα είσαι εξαρτώμενος στα δωράκια και τα επιδόματα τόσο θα απο-εκπαιδεύεσαι από το πραγματικό νόημα.. τόσο θα απομακρύνεσαι από την επιλογή της αυτάρκειας.

Την ύστατη ώρα που η πείνα θα χτυπάει.. εάν σου δοθούν ψηφιακά επιδόματα μέσω ενός rfid ή μορφής τσιπ δεν θα το δεχτείς; Η θα το πάρεις όπως αξιοποιείς τα λιγοστά επιδοματικά χρήματα που δωρίζουν και τώρα;

Θα το πάρεις και θα το ευχαριστηθείς γιατί δυστηχώς έχεις μάθει να ζείς έτσι!!!

Άλλωστε το διαβάσαμε και αυτό..

Το Κογκρέσο εξέτασε την ιδέα ενός ψηφιακού δολαρίου κατά τη συζήτηση του νόμου CARES, του τρίτου πακέτου βοηθείας για τον COVID-19. Παρόλο που το ψηφιακό δολάριο δεν συμπεριλήφθηκε στο τελικό σχέδιο νόμου, έχουν εισαχθεί ξεχωριστά νομοσχέδια τόσο στη Βουλή όσο και στη Γερουσία που κοιτάνε να δημιουργήσουν νομικό πλαίσιο για ψηφιακό δολάριο στην Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ, όπως επίσης ένα ψηφιακό πορτοφόλι δολαρίου στο Εθνικό Θησαυροφυλάκιο των ΗΠΑ. Το ψηφιακό δολάριο προτάθηκε για παροχή οικονομικών επιδομάτων και ενδεχομένως καθολικό βασικό εισόδημα στους Αμερικανούς.

ΕΔΩ ΣΤΑ ΚΑΤΟΧΙΚΑ – Ψηφιακό ελάχιστο εισόδημα για τους Αμερικανούς πολίτες

Report

What do you think?

27 points
Upvote Downvote

Comments

Leave a Reply
 1. Δεν λεω οτι διαφωνο με το αρθρο ..αλλα τι γινεται με τους αναπηρους η ασθενεις που δεν μπορουν να εργαστουν???Αυτοι δεν θα επρεπε να επιδοτηθουν τουλαχιστον ..μιας και δεν δυνανται να εργαστουν???ΙΟπως επισης και με τις γυναικες μητερες που επιλεγουν να κατσουν σπιτη φροντιζοντας τα παιδια τους αντι να εργαζονται..δεν δικαιουνται και αυτες καποια επιδοτηση ..αφου εργο επιτελουν και αυτες για την κοινωνια φροντιζοντας τα μελλοντικα μελη της /πολιτες της ..και μαλιστα 24 ωρες το 24ωρο,7 μερες την βδομαδα και αμισθί???Και δεν λεω αρκετοι ελληνες παιρνουν καποιο επιδομα ..οχι ομως ολοι ..Αρκετοι που παιρνουν τα περισοτερα επιδοματα ειναι λαθρεπικοι και παιρνουν απο 400 και ανω ενω ο Ελληνας οταν παιρνει καποιο επιδομα των 200 και κατω που δεν φτανει ουτε την ΔΕΗ να πληρωσει .Τα υπολογιζεις αυτα η οχι???Και δεν λεω ..σημαντικη η αυταρκεια και η επιβιωση..Χωρις μαχη ομως δεν μπορεις να επιβιωσεις ..Στις ΗΠΑ ακομα και οσοι εχουν ιδιωτικους λαχανοκηπους τους τα παιρνει τωρα με την βια το κρατος[με το διλημα σου αρπαζουμε τα παιδια η αλλα μελη της οικογενειας σου η μας δινεις το σπιτη και τον κηπο] και ακομα και οσοι εχουν προετιμαστει με αυταρκεια στα σπιτια τους οσο διαρκεσει οταν τους παιρνουν το σπιτη και τους κατασχουν τα τροφιμα που εχουν μαζεψει ..Οποτε τι κανουν αυτοι???Για αυτο εξεγειρονται ακομα και με τα οπλα εκει για τα δικαιωματα τους ..ενω εδω ειμαστε γιδια και δειλοι φοβομαστε να αντιδρασουμε [εστω και ειρηνικα ]γιατι σου λεει φοβουνται μην μπουν στην φυλακη η η κυβερνηση τους κοψει τα ψιχουλαιρικα που παιρνουν ..Αν δεν πολεμησεις και διωξεις πρωτα αυτους που θελουν να σου στερησουν την ελευθερια σου και τα ανθρωπινα δικαιωματα σου ..τοτε ουτε αυταρκεια[τροφιμων και αλλων] εχεις ουτε να επιβιωσεις μπορεις ..Ο Ελληνας δεν μπορει να επιβιωσει ανελευθερος ..Οση αυταρκεια και αν μαζεψεις ..οσους κηπους και αν φυτεψεις ..ολα αυτα θα τελειωσουν καποια στιγμη και αλίμονο αν δεν εισαι ελευθερος/η εκεινη τη στιγμη..θα πεθανεις η θα στα παρει το κρατος με την βια και τοτε θα αναγκαστεις να τσιπαριστεις για να στα δωσουν πισω ..Οποτε εδω μονο δυο επιλογες υπαρχουν..Η πολεμας με τα οπλα και πεθαινεις ελευθερος πολεμώντας για την ελευθερια και συναμα την επιβιωση των επομενων γενεων η ζεις ανελευθερος[τσιπαρισμενος κατ εσε] κοιτωντας μονο τη παρτη σου [με αυταρκειες φαγητου και κηπους και κλπ]..Δεν υπαρχει μεση οδος ..Διαλεγεις και παιρνεις μονο 1 απο τα δυο.

  • Θα συμφωνήσω γιαυτό και δεν ανέφερα κάποιες κατηγορίες ευαίσθητες..όμως άλλο η ορθή και επικοδομητική πολιτική εκεί που πρέπει και άλλο η κοινωνική πολιτική όπως την εφαρμόζουν σήμερα που δεν είναι τίποτα περισσότερο απο εξάρτηση απτην εξουσία και απο την ανάγκη της επιβίωσης απο αλλού και όχι απο τον δικό σου κόπο που άλλωστε έχεις δικαίωμα απαίτησης.
   Όλα ψηφιοποιούνται και για όλα υπάρχει ένας εξουσιαστής να δίνει λύση. Επιστροφή δεν έχει πιά. Τόχω ξαναπεί.. Αποτυγχάνοντας να προετοιμαστείς, προετοιμάζεις την αποτυχία σου.

   • για αυτό λέω ότι είναι μάλλον αργά… έχει ήδη αρχίσει να σφίγγει ο κλοιός πολύ γρήγορα, από το 2017 προετοίμαζαν τη φάση της πανδημίας και δεν είχαμε πάρει χαμπάρι! δηλαδή για μια πανδημία γινόταν λόγος αλλά επειδή κανείς δεν σκέφτεται το “πάρα πέρα” και το “γιατί” δεν καταφέραμε να προβλέψουμε όλες τις εξελίξεις. Γιατί η πανδημία έγινε επειδή υπάρχει κάποιο συνολικό σχέδιο που αφορά στα πάντα όχι για τα εμβόλια μόνο που έχουν κολήσει κάποιοι εδώ και χρόνια και δεν αναζητούν άλλο “γιατί” και “που το πάνε” …..η αρχή ήταν η πανδημία όχι το τέλος, όπως νομίζαμε. Καταρχάς πιστεύαμε και φοβόμασταν ότι θα είναι αληθινή πανδημία με κάποια θανατηφόρα όντως αρρώστια και τρέχαμε να προφυλαχτούμε σε θέμα υγείας, ψάχναμε μικρόβια και κολάγαμε κάθε φορά που εμφανιζόταν γρίπη. Γιατί ο κάθε αναζητητής και ερευνητής έχει κάποιες πεποιθήσεις που αρνείται να εγκαταλείψει και του κολάνε το μυαλό, άλλος έχει τη θρησκεία, άλλος φοβάται π.χ. τους “ναζί” άλλος τους “αριστερούς” άλλος τους “μωαμεθανούς” , άλλος τους “εξωγήϊνους” κ.λ.π. έτσι δεν μπορείς να δεις το παρακάτω… και εγώ την πάτησα εν μέρει σε πολλά, δεν κατηγορώ κανέναν ειδικά

 2. Όταν είσαι Έλληνας και κατοικείς στο γερμανικό προτεκτοράτο δεν δικαιούσαι ούτε επίδομα σε αφήνουν στην τύχη σου, μόνο αν είσαι λάθρο-εισβολέας μουσουλμάνος παίρνεις επιδόματα.

 3. Το άρθρο είναι πολύ σωστό, έτσι είναι. Τι γίνεται όμως παρακάτω γιατί εμένα δε μου αρέσει να μένω στις διαπιστώσεις, πρέπει να βρεθεί και το “παρακάτω”. Επειδή λοιπόν το έχω σκεφτεί πολύ, ο μόνος τρόπος να είσαι όσο το δυνατόν λιγότερο εξαρτημένος είναι να εξασφαλίσεις καταρχάς την ενέργεια. Αυτό είναι το πιο ακριβό και είναι το πρώτο μέσο εκβιασμού και ελέγχου. Πρέπει δηλαδή να εξασφαλίσεις ρεύμα και νερό. Αυτό γίνεται με ενεργειακά αυτόνομη κατοικία και δικό σου πηγάδι στην αυλή, υπάρχουν εταιρείες που δημιουργούν εξαιρετικές κατοικίες εντελώς αυτόνομες, προκατ. Μετά φροντίζεις για τροφή καλλιεργείς δηλαδή να έχεις κάποια βασικά τρόφιμα που να μπορείς να παράγεις, όχι πολλά πράγματα, σε όλους τους κήπους γίνεται, έπειτα φροντίζεις τα εισόδηματα σου να μην προέρχονται από το Κράτος δηλαδή απομακρύνεσε όσο το δυνατόν περισσότερο από αυτό και τηρείς μόνο τις βασικές σου υποχρεώσεις, να μην εξαρτάσαι σε τίποτα από το Κράτος. Ακόμα και αν ξεμείνεις από εισοδήματα γιατί δεν μπορείς να ελέγξεις την παγκόσμια ή τοπική οικονομία τουλάχιστον θα έχεις σπίτι, σωστό σπίτι όχι καμιά τρώγλη, τροφή, ρεύμα και νερό. Αυτά βέβαια προϋποθέτουν χρήματα…. άντε βρες τα και άντε και τα βρήκες, προλαβαίνεις; πολύ φοβάμαι ότι όχι πια!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

ΜΚΟ διχοτομεί τη Λέσβο σε ελληνική και μη!

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑΔΑ / 4 – Πραξικόπημα