Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

18:24 - 12/02/2019

ΟΛΑ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΑ: Η Bayer προωθεί περαιτέρω την βιώσιμη γεωργία της Ατζέντας 2030

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Διαφημίσεις

Οι πολυεθνικές διεισδύουν όλο και περισσότερο στην παραδοσιακή γεωργία, η οποία αποδυναμώνεται…

Στην Fruit Logistica 2019 στο Βερολίνο, η Bayer ανακοίνωσε νέες συμφωνίες συνεργασίας με εταιρίες που δραστηριοποιούνται στο γεωργικό τομέα, αλλά και με ερευνητικά ινστιτούτα και με το Αμερικανικό Ινστιτούτο για Συνεργασία στη Γεωργία (IICA), ένα διακυβερνητικό οργανισμό στην Αμερική.

Το IICA, με 34 μέλη-χώρες, έχει υπογράψει μία γενική σύμβαση συνεργασίας για την προώθηση της ασφάλειας των τροφίμων και τη βιώσιμη ανάπτυξη στη γεωργία. Η στρατηγική συνεργασία με τη Bayer στοχεύει να καθοδηγήσει τη βιώσιμη γεωργία και να υποστηρίξει τις χώρες της Αμερικής να πετύχουν ασφάλεια για τα τρόφιμα διαμέσου κοινών πρωτοβουλιών σε τομείς όπως η βιοτεχνολογία, εισροές από πιο φιλικές στο περιβάλλον πρώτες ύλες (κόμποστ, βιολιπάσματα), η επικονίαση και η παραγωγή τροφής.

«Το IICA, το οποίο διαθέτει ένα μεγάλο δίκτυο στην Αμερική, είναι πραγματικά πρωτοπόροι στην μετάδοση και δημιουργία βιωσιμότητας και καινοτομίας στη γεωργία μέσω συνεργασιών», δήλωσε ο Mathias Kremer, Επικεφαλής Τομέα Crop Science Άνδεων και Κεντρικής Αμερικής / Καραϊβικής. «Μαζί θα προωθήσουμε τις καλές γεωργικές πρακτικές, την ασφάλεια των τροφίμων και θα υποστηρίξουμε τους παραγωγούς στη βιώσιμη διαχείριση των καλλιεργειών τους».

H Bayer και το IICA μοιράζονται τα ίδια ενδιαφέροντα, ιδιαίτερα σε σχέση με την καινοτομία, την επιστήμη και την τεχνολογία. Και οι δύο πλευρές προσδοκούν από τη συνεργασία τους μία ανανέωση της γεωργίας, που μεταφράζεται σε μεγαλύτερα οφέλη για τη Λατινική Αμερική και την Καραϊβική.

Καταπολεμώντας το επαναπρασίνισμα των εσπεριδοειδών (citrus greening)

H Bayer, κατά τη διάρκεια της έκθεσης, υπέγραψε επίσης συνεργασία με πέντε εταιρίες εσπεριδοειδών στην Αργεντινή προκειμένου να σχεδιάσει μία ολοκληρωμένη στρατηγική ενάντια σε ένα δυνατό εχθρό: την ασθένεια Citrus Greening, επίσης ονομαζόμενη Huanglongbing (HLB). Οι νέοι συνεργάτες της Bayer στην καταπολέμηση της ασθένειας είναι οι παραγωγοί San Miguel Agrícola, Argenti Lemon, Grupo Ledesma, Citromax και Citrusvil.

Το έργο θα αναπτυχθεί σε τρία χρόνια στις πιο σημαντικές περιοχές της παραγωγής εσπεριδοειδών στην Βορειοδυτική Αργεντινή. Σύμφωνα με τη σύμβαση συνεργασίας, η Bayer θα παρέχει καινοτόμες λύσεις στην προστασία της καλλιέργειας εσπεριδοειδών στην Αργεντινή, μιας από τις μεγαλύτερες παραγωγούς φρούτων, παγκοσμίως.

Η Bayer θα προσφέρει επίσης τεχνογνωσία για τη διαχείριση εντόμων ώστε να διασφαλίσει σωστή και αποτελεσματική χρήση των προϊόντων της, με βιώσιμο τρόπο. Τα επιβλεπόμενα πειράματα θα διεξαχθούν από τις συμμετέχουσες εταιρίες εσπεριδοειδών, ξεκινώντας κατά πάσα πιθανότητα το 2020. Στόχος είναι η διαμόρφωση και εφαμρογή μίας στρατηγικής ενάντια στην Diaphorina citri, το έντομο φορέα που ευθύνεται για τη μετάδοση του ΗLB, που προκαλεί μία βακτηριακή μόλυνση των φυτών.

Η Bayer συνεργάζεται με τη Netafim και το Πανεπιστήμιο Ben-Gurion

Δουλεύοντας μαζί για τη βιώσιμη γεωργία είναι ότι ακριβώς αφορά το επιχειρηματικό μοντέλο της Βayer Food Chain Partnership. Στην έκθεση, ο συνεργάτης για πολλά χρόνια της Bayer– η Ισραηλινή εταιρία Netafim – συμμετείχε στο περίπτερο της Bayer. Ως παγκόσμιος ηγέτης στην άρδευση ακριβείας, η Netafim έχει συμμετάσχει σε πολλές πρωτοβουλίες, όπως για παράδειγμα το Bayer ForwardFarming, το DripByDrip, και το Better Life Farming alliance. «Εδώ και αρκετό καιρό, εργαζόμαστε μαζί προκειμένου να βελτιώσουμε περισσότερο στοχευμένες εφαρμογές των προϊόντων φυτοπροστασίας μέσω του συστήματος άρδευσης», δήλωσε ο Gal Yarden, SVP Εταιρικών Εμπορικών Λύσεων της Netafim. «Το να συνοδεύουμε τη Bayer στο περίπτερό της στη Fruit Logistica είναι μία τρανή απόδειξη της επιτυχημένης συνεργασίας μας όλα αυτά τα χρόνια».

Επεκτείνοντας αυτή τη συνεργασία, η Bayer, η Netafim, και το Πανεπιστήμιο Ben-Gurion εισήλθαν σε μια τριετή συνεργασία έρευνας, εστιάζοντας στην ολοκλήρωση ψηφιακών εργαλείων για την βελτιστοποίηση την εφαρμογή ακριβείας του νηματοδοκτόνου της Velum™ της Bayer.

Η Bayer παρουσιάζει το νέο της χαρτοφυλάκιο σε σπόρους λαχανικών

Η Bayer παρουσίασε επίσης το νέο της χαρτοφυλάκιο σε σπόρους λαχανικών. Μετά την πρόσφατη εξαγορά της Monsanto, η Bayer έγινε ο ηγέτης της αγοράς στον τομέα αυτό, με μία παγκόσμια παρουσία και ένα ευρύ χαρτοφυλάκιο με τη δυνατότητα επιλογής ανάμεσα στις πιο κατάλληλες ποικιλίες. Η οργάνωση της Bayer σε σπόρους λαχανικών λειτουργεί παγκοσμίως κάτω από δύο εμπορικά σήματα– αυτά του Seminis™ Seeds για καλλιέργειες υπαίθρου και του De Ruiter™ Seeds για καλλιέργειες υπό κάλυψη.

H καινοτομία αποτελεί σημαντική παράμετρο προκειμένου να ανταποκριθούμε στις ανάγκες των πελατών μας, αλλά και των καταναλωτών. Στην Fruit Logistica παρουσίαστηκαν οι πλέον πρόσφατες ποικιλίες τομάτας, μπρόκολου και κουνουπιδιού. Η Delisher είναι μία ποικιλία τομάτας που λανσαρίστηκε με το εμπορικό όνομα De Ruiter. Οι τομάτες Delisher είναι μία νόστιμη ποικιλία τοματίνι που υπερτερεί έναντι άλλων ποικιλιών χάρη στη γλυκιά της γεύση, την υφή και την εμφάνιση. Οι ισχυρά συνδεδεμένοι με το τσαμπί τους καρποί, είναι ένα επιπλέον σπουδαίο προϊοντικό πλεονέκτημα που διασφαλίζει ότι ο καρπός θα παραμείνει δεμένος ακόμη και μετά τη συγκομιδή.

Μία ακόμη καλλιέργεια που αξίζει την προσοχή των παραγωγών είναι το μπρόκολο με την υψηλότερη συγκομιδή που προσφέρει υπέροχη γεύση. Κάποιοι καταναλωτές προτιμούν μία ήπια και πιο γλυκιά γεύση. Με την εμπορική ονομασία μπρόκολου Seminis Bellaverde™, η Bayer λάνσαρε ποικιλίες όπως την “Sibsey” – μία πιο γλυκιά, τραγανή ποικιλία μπρόκολου που διαθέτει ένα ελκυστικό ομοιογενές πράσινο χρώμα που το κάνει επίσης κατάλληλο για σνακ.

Στην κατηγορία κουνουπίδι, η Bayer θα παρουσιάσει τη νέα της ποικιλία Whitex ανάμεσα στη γκάμα για κουνουπίδια Curdivex™ . Έχει ελκυστικό λευκό κεφάλι και την ικανότητα να δίνει στον παραγωγό ένα πιο ευέλικτο χρονικό παράθυρο για συγκομιδή. Η καλλιέργεια διαθέτει κεφάλι που εύκολα διακρίνεται και έτσι βοηθά να γίνει η σοδειά πιο αποδοτική. Διαθέτει επίσης μία εξαιρετική διάρκεια ζωής με το κεφάλι του κουνουπιδιού να παραμένει πιο λευκό για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, κάτι που είναι πολύ ελκυστικό για τους εμπόρους λιανικής και τους καταναλωτές.

Η Bayer στο Forum Εκθετών

Στην Fruit Logistica, η Bayer παρουσίασε για ακόμη μία φορά την προσέγγιση της για συνεργασίες, στο Forum των Εκθετών. Σε μία σειρά ομιλιών από εμπειρογνώμονες και εξωτερικούς συνεργάτες της Bayer όπως η ABRAFRUTAS, IICA, η ABRAS, και η PepsiCo Brazil, η εταιρία αναφέρθηκε στις προκλήσεις και ευκαιρίες στην παραγωγή φρούτων και λαχανικών στη Λατινική Αμερική, με επίκεντρο την Βραζιλία.

ΠΗΓΗ: ypaithros.gr

Όλα αυτά στο πλαίσιο της Ατζέντας 2030! Θυμηθείτε περί τίνος πρόκειται:

e.grΜην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Be the first to comment

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*