Όλα “Άνω – Κάτω” κι εμείς στη μέση ενός βρόμικου σχεδίου

1. Μετατόπιση των Πόλων
– 2. Μαγνητικά πεδία της Γης
– 3. Κλιματική Αλλαγή

Την τελευταία δεκαετία αυτά τα τρία θέματα -μεμονωμένα ή σε συνδυασμό- απασχολούν πολύ την επιστημονική κοινότητα που συνεχώς “ανακαλύπτει” και “αποκαλύπτει” νέα δεδομένα και συμπεράσματα, πολλές φορές μάλιστα και αντικρουόμενα. Αλλά τι σημασία έχει, λίγοι είναι αυτοί από το ευρύ κοινό που μπορεί να θυμούνται τη μια χρονιά τη NASA να μας καθησυχάζει ότι η μετατόπιση των Πόλων γίνεται ομαλά και φυσιολογικά, (2012, ενόψει των διαφόρων καταστροφολογικών σεναρίων) και μετά από 1-2 χρόνια να διαβάζει ότι, Το λιώσιμο των πάγων μετατοπίζει τους πόλους της Γης:
​Η απώλεια μάζας από την επιφάνεια του πλανήτη μετακινεί τον άξονα περιστροφής του

Από το 2005 έως σήμερα ο βόρειος γεωγραφικός πόλος μετατοπίζεται προς τη Γροιλανδία κατά αρκετά εκατοστά τον χρόνο, αποκαλύπτουν δορυφορικές μετρήσεις του γήινου βαρυτικού πεδίου. Και η ασυνήθιστα γρήγορη μετακίνηση των πόλων αποδίδεται στην ανθρωπογενή κλιματική αλλαγή και την τήξη των πολικών πάγων. […] Η μελέτη, η οποία δημοσιεύεται στο «Geophysical Research Letters», δείχνει ότι η τήξη των πάγων στην Αρκτική και η άνοδος της στάθμης της θάλασσας επηρεάζουν την κατανομή μάζας στον πλανήτη.

Από το 2005 έως σήμερα, η επιταχυνόμενη τήξη του καλύμματος πάγου στη Γροιλανδία αναγκάζει τον βόρειο γεωγραφικό πόλο να μετακινείται προς τη Γροιλανδία κατά σχεδόν 20 εκατοστά το χρόνο. […] (δημοσιεύτηκε στο Βήμα Science 15/5/13)

​Από το 2005 και μετά έχουν γραφτεί πολλά σενάρια από διάφορους καταστροφολόγους για το επερχόμενο τέλος του κόσμου, αλλά “επιστήμονες” και NASA δεν έχουν σε τίποτα να ζηλέψουν από την καταστροφολογική τρομοκρατία.
“Οι πάγοι στο Βορρά λιώνουν, η στάθμη της θάλασσας θα ανεβαίνει δραματικά, ο Άνθρωπος πρέπει να βρει νέους πλανήτες αλλιώς απειλείται με αφανισμό -κάθε ξηρασία, έκρηξη ηφαιστείου, τυφώνας, χιονιάς- αποδίδεται πλέον στην κλιματική αλλαγή που με τη σειρά της μετατοπίζει τους μαγνητικούς πόλους της Γης.

Φυσικά κατά καιρούς, ανάμεσα στα σενάρια της ανθρωπογενούς κλιματικής αλλαγής έχουμε και τον κίνδυνο από ηλιακές καταιγίδες, με τον Ομπάμα στο παραπέντε της λήξης της θητείας του, να υπογράφει νέους νόμους για μέτρα και κονδύλια για την αντιμετώπιση τους.

Ένα σύντομο και απλό βίντεο που εξηγεί τι θα συμβεί αν αντιστραφούν οι μαγνητικοί πόλοι της Γης


Pendant «Black Knight»

ΤΟ ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΟ ΜΕΝΤΑΓΙΟΝ ΟΡΓΟΝΙΤΗΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

​Πριν ένα χρόνο, η NASA που μας καθησύχαζε ότι όλα πάνε καλά με τους Πόλους, τελικά “παραδέχτηκε” ότι οι μαγνητικοί πόλοι της Γης είναι σε «μετάβαση» με καταστροφικές συνέπειες για την ανθρωπότητα, ενώ τον περασμένο Απρίλιο, επανήλθε με νέα μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Science Advances, αναφέρει η Guradian, επαναλαμβάνοντας τα ίδια: Λιώσιμο πάγων από κλιματική αλλαγή = μετατόπιση μαγνητικών πόλων = κίνδυνος για πλανήτη και ανθρωπότητα.

Όμως πρόσφατα έχουμε και “νέα επιστημονική αποκάλυψη”:
​Ένα ποτάμι λιωμένου σιδήρου κάτω από την Αλάσκα και τη Σιβηρία κατευθύνεται προς την Ευρώπη

Είναι τόσο καυτό όσο η επιφάνεια του Ήλιου – Η ανακάλυψη του ρεύματος στον πυρήνα της Γης έγινε με τη βοήθεια δορυφόρων.

Οι επιστήμονες εντόπισαν το ορμητικό ποτάμι από λιωμένο σίδηρο, χρησιμοποιώντας δορυφορικά δεδομένα, τα οποία βοήθησαν να δημιουργηθεί μια «ακτινογραφία» του πλανήτη. Βρέθηκε περίπου 3.000 χιλιόμετρα κάτω από την επιφάνεια και δείχνει να επιταχύνει.

Προηγούμενη έρευνα είχε αποκαλύψει ότι οι αλλαγές στο μαγνητικό πεδίο έδειχναν πως ο σίδηρος στον εξωτερικό πυρήνα κινείται γρηγορότερα στο βόρειο ημισφαίριο, κυρίως κάτω από την Αλάσκα και τη Σιβηρία.

Τώρα, τα νέα δεδομένα από τους δορυφόρους Swarm του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος, αποκαλύπτουν ότι αυτές οι αλλαγές προκαλούνται από ένα ρεύμα, το οποίο κινείται με τουλάχιστον 40 χιλιόμετρα ανά έτος.

Οι δορυφόροι της ESA μετρούν και «ξεμπερδεύουν» τα διάφορα μαγνητικά σήματα που προέρχονται από τον πυρήνα, τον μανδύα, την κρούστα, τους ωκεανούς, την ιονόσφαιρα και τη μαγνητόσφαιρα της Γης. Έχουν παράσχει σαφείς πληροφορίες ακόμη και για το μαγνητικό πεδίο που δημιουργείται στον πυρήνα.

Αυτό το ποτάμι, το οποίο εκτιμάται ότι έχει 420 χιλιόμετρα πλάτος και είναι σχεδόν τόσο ζεστό όσο και η επιφάνεια του Ήλιου, έχει τριπλασιάσει την ταχύτητά του σε λιγότερο από δύο δεκαετίες, και πλέον κατευθύνεται προς την Ευρώπη.

πηγές: ​An Accelerating River of Molten Iron has Been Discovered under Alaska and Siberia
Satellites help discover a jet stream in the Earth’s core

Δείτε το αποκαλυπτικό ντοκιμαντέρ του RT

Loading...

2 thoughts on “Όλα “Άνω – Κάτω” κι εμείς στη μέση ενός βρόμικου σχεδίου

  1. Νικόλαος says:

    Ἁρχαῖο σινικὸ κείμενο ἀναφέρει ὅτι κάποτε, συνέβησαν τόσον ἰσχυροὶ σεισμοὶ ποὺ ποτάμια ἄλλαξαν τὸν ῥοῦν τους, ὄροι μετατοπίστηκαν καὶ τὸ ἔδαφος ἄνοιγε. Ὁ οὐρανὸς ἄγγιξε τὴν γῆ καὶ σκοτάδι ἐπικράτησε ἐπὶ σαράντα ἡμέρες. Ὅταν τὰ γεγονότα ἔληξαν, ὁ Ἥλιος ἀνέτειλε στὴν Δύση (τωρινὴ Ἀνατολή) καὶ νέα, ἄγνωστα ἀστέρια ἐμφανίστηκαν. ὥστε ὁ οὐρανὸς ἔγινε ἀγνώριστος.
    Δυστυχῶς δὲν θυμᾶμαι λεπτομέρειες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *