Μην ξεχνατε οτι η συνεχεια λειτουργιας του Ελευθερου Ελληνικου κοινωνικου δικτυου https://Hellasbook.gr στηριζετε αποκλειστικα στης δικες σας δωρεες!

12:30 - 08/11/2022

Οι θεωρητικοί της Τεχνητής Νοημοσύνης ισχυρίζονται ότι δεν υπάρχει ελεύθερη βούληση. Καταργούν τον άνθρωπο. Ενώ ο Yuval Harari καταργεί και το Θεό: “Ο Θεός θα αντικατασταθεί με την τεχνητή νοημοσύνη”!

Ακολουθηστε μας στο Τελεγκραμ καναλι μας, εκει δεν υπαρχει φιμωση και μπορειτε παντα να μαθαινετε την πληροφορια μας

Οι θεωρητικοί της Τεχνητής Νοημοσύνης ισχυρίζονται ότι δεν υπάρχει ελεύθερη βούληση στον άνθρωπο. Καταργούν τον άνθρωπο. Ενώ ο Yuval Harari καταργεί και το Θεό: “Ο Θεός θα αντικατασταθεί με την τεχνητή νοημοσύνη”!

Ένας Ηλεκτρολόγος Μηχανικός που κάνει το μεταπτυχιακό του στην Τεχνητή Νοημοσύνη μου έλεγε ότι αποδείχθηκε πειραματικά ότι η ελεύθερη βούληση δεν υπάρχει στον άνθρωπο ήταν θιασώτης του απόλυτου ντετερμινισμού και της Καρτεσιανής μηχανιστικής θεώρησης. Κατέληξαν σε αυτό το ανατριχιαστικό πόρισμα με τις προσωμειώσεις εγκεφάλου σε πληροφορικά συστήματα με τεχνητούς νευρώνες (μια υπεραπλουστευμένη μοντελοποίηση του βιολογικού νευρώνα). ”Στο σύστημα δίνονται πληροφορίες εισόδου, που μετά από κατάλληλη επεξεργασία και μάθηση, προβάλλονται ως πληροφορίες εξόδου, οι οποίες θα πρέπει να είναι όσο γίνεται οι επιθυμητές.”

Ο γκουρού αυτής της θεωρίας είναι ο Y. Harari, που στο βιβλίο του Homo Deus, υποστηρίζει την άποψη ότι οι επιλογές μας είναι αποτέλεσμα των ηλεκτροχημικών εργασιών του εγκεφάλου, οι οποίες λειτουργούν είτε ντετερμινιστικά, είτε τυχαία, είτε και τα δύο, «αλλά ποτέ ελεύθερα».

Ο νεαρός φέρελπις ήταν ξετρελαμένος με την ιδέα ότι ο άνθρωπος δεν έχει ελεύθερη βούληση. Κατά την άποψη του Harari η ελεύθερη βούληση είναι ένας επινοημένος όρος χωρίς κανένα ουσιαστικό νόημα. Όσο για το ζήτημα των επιθυμιών και της ικανοποίησής τους, ο Harari θεωρεί ότι οι άνθρωποι πραγματώνοντας τις επιθυμίες τους νομίζουν ότι είναι ελεύθεροι, αλλά κατά την άποψή του αυτό στην πραγματικότητα δεν ισχύει, γιατί ο άνθρωπος αδυνατεί να επιλέξει τις επιθυμίες του, άρα τελικά είναι ένα ανελεύθερο όν.” Πολύ επικίνδυνη άποψη. Νεοσκοταδισμός. Καταργείται και το Φυσικό Δίκαιο και ο Ρουσσώ ότι άνθρωπος γεννιέται ελεύθερος. Αν ο άνθρωπος είναι απόλυτα προβλέψιμος τότε θα τείνουν όλο και περισσότερο να τον χειραγωγήσουν. Και προφανώς από αυτό το αξίωμα εφορμούν για τον ολοένα και πιο εντεινόμενο κοινωνικό έλεγχο.

Ο νεαρός που είναι έτοιμος να δουλέψει σε μεγάλα κέντρα του εξωτερικού για τη νέα Μεγάλη Ιδέα ότι ο άνθρωπος στερείται ελεύθερης βούλησης προφανώς είχε υπόψιν του ότι το αφήγημα ότι ”σύμφωνα με πειράματα που έχουν γίνει από σαρωτές σχετικά με την πρόβλεψη των ανθρώπινων επιλογών, όταν τα υποκείμενα του πειράματος καλούνται να αποφασίσουν αν θα επιλέξουν τον Α΄ ή τον Β΄ διακόπτη, «τα νευρωνικά συμβάντα στον εγκέφαλο που δείχνουν την απόφαση του ατόμου, ξεκινούν κάτι χιλιοστά του δευτερολέπτου προτού το υποκείμενο συνειδητοποιήσει την επιλογή του» Αυτό κατά την άποψη του Harari, αποδεικνύει ότι ο άνθρωπος επί της ουσίας δεν κάνει ελεύθερη επιλογή, αλλά μία αντανακλαστική κίνηση, την οποία βιώνει ως επιλογή. (pemptousia)

Ο Yuval Harari πάει και πιο μακριά αφού θεωρεί ότι “Ο Θεός θα αντικατασταθεί με την τεχνητή νοημοσύνη”. Λογικό μετά την κατάργηση του ανθρώπου που είναι το μόνο ον που έχει μεταφυσικές ανησυχίες καθώς μεταβαίνουμε σε Υβρίδια ανθρώπων-μηχανών (transhumanism), με παραδείγματα τους Borg στις σειρές Star Trek και το Ghost in the Shell (2017) καταργείται και η μνήμη Θεού και ο θεοστοχασμός και η ιδέα περί Θεού…..

Ένα εφιαλτικό μέλλον για ολόκληρη την ανθρωπότητα ευαγγελίζεται ο στενός συνεργάτης του δημιουργού της μεγάλης επανεκκίνησης Κλάους Σβάαμπ, Υval Harari, στο οποίο οι άνθρωποι θα είναι πρόθυμοι να εγκαταλείψουν το οργανικό τους σώμα και να μεταφορτώσουν την συνείδησή τους σε έναν υπολογιστή συνδεόμενοι με μία «τεχνητή νοημοσύνη».

Μία «τεχνητή νοημοσύνη» η οποία κατά τον Υuval Harari θα αντικαταστήσει τον Θεό και την έννοια του Θεού καθώς όπως λέει η Πίστη σε κάτι ανώτερο προέρχεται από την «δυσφορία» που νιώθουν οι άνθρωποι για το οργανικό τους σώμα αναφέρει το iskra.

«Η βιολογική ύπαρξη πάντοτε εμπεριέχει κάποιο βαθμό δυσφορίας….

Με το μέλλον της τεχνητής νοημοσύνης, εμείς ως είδος μάλλον ασυναίσθητα αποφασίζουμε αν θα γίνουμε ρομπότ…

Έχουμε την φαντασίωση ότι μπορούμε να αποσχιστούμε από αυτό το κατά κάποιο τρόπο δυσαρεστημένο και προβληματικό, οργανικό σώμα και μέσω του ενός δρόμου ή του άλλου να φτάσουμε σε ένα επίπεδο ύπαρξης το οποίο θα είναι εντελώς διαφορετικό, το οποίο δεν θα είναι δέσμιο της οργανικής βιολογίας, το οποίο δεν θα είναι δέσμιο αυτών των εφήμερων και διαλυόμενων σωμάτων.

Και ορισμένοι άνθρωποι ελπίζουν να μεταφορτώσουν την συνείδησή τους σε έναν υπολογιστή, ορισμένα άτομα ελπίζουν να δημιουργήσουν τις οντότητες νέας γενιάς…

Οι άνθρωποι είναι επιρρεπείς στα λάθη και μπορούν να διαφθαρούν, συνεπώς πρέπει να συνδεθούμε με κάτι ριζικά διαφορετικό, το οποίο να είναι αλάθητο και αδιάφθορο…

Και αρχικά αυτό ήταν οι θεοί ή ένας μόνο θεός που να μπορούμε πραγματικά να τον/τους εμπιστευτούμε.

Και τώρα πηγαίνει προς την κατεύθυνση πραγμάτων όπως η τεχνητή νοημοσύνη…»

Στην πραγματικότητα οι δηλώσεις αυτές είναι συνέχεια των προηγούμενων δηλώσεων που έκανε προ είκοσι ημερών με τις οποίες ο Yuval Harrari προέβλεπε ότι πολλές δουλειές θα εξαφανιστούν και συνεπώς αυτοί που τις έκαναν θα καταστούν ασήμαντοι και άρα θα «περισσεύουν».

Δεν θα χρησιμεύουν ούτε ως σκλάβοι ή υπηρέτες γιατί για ακόμα και για αυτά τα «καθήκοντα» θα πρέπει να είναι «αναβαθμισμένοι» για να τα κάνουν αφού όπως λένε, ακόμα και ο εγκέφαλος θα αντικατασταθεί από «ανόργανη ύλη» και νανορομπότ.

«Εάν μείνεις πίσω θα αντιμετωπίσεις κάτι πολύ χειρότερο, θα είσαι αόρατος, άνευ ουσίας, δεν θα σε χρειάζονται ούτε καν ως υπηρέτη ή σκλάβο» είπε ο Yuval Noah Harari

«Μπορούν πλέον να διαβάσουν τις συνάψεις του εγκεφάλου και να αντικαταστήσουν το ανοσοποιητικό σύστημα με ένα ανόργανο ανοσοποιητικό σύστημα αποτελούμενο από εκατομμύρια νανορομπότς» αναφέρεται στο iskra.

dimpenews.comΕπιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

 • Applying discount code. Please wait...

Μην ξεχνατε οτι η συνεχεια λειτουργιας του Ελευθερου Ελληνικου κοινωνικου δικτυου https://Hellasbook.gr στηριζετε αποκλειστικα στης δικες σας δωρεες!

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας

Ακολουθηστε μας στο Τελεγκραμ καναλι μας, εκει δεν υπαρχει φιμωση και μπορειτε παντα να μαθαινετε την πληροφορια μας

Σχετικά με Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Σχόλια Αναγνωστών (7)

 1. Σαν το Μάτριξ δηλαδή 11/08/2022 @ 1:43 ΜΜ

  Το αμέσως επόμενο βήμα είναι αυτό:

  protothema.gr/technology/article/1304987/tehnologia-an-pethaneis-sto-paihnidi-pethaineis-kai-stin-pragmatikotita-i-nea-amfilegomeni-vr-dimiourgia/

 2. αυτό που λένε “τεχνητή νοημοσύνη” είναι machine learning, είναι ένας αυτοματισμός με ανάδραση που υπάρχει από παλιά, ο άνθρωπος έχει διαίσθηση και παράγει σκέψεις ανεξάρτητα από τι του λες να κάνει, αν και άλυτα τα προβλήματα της αυτοσυνείδησης και της ελεύθερης βούλησης σε καμία περίπτωση τα μηχανήματα δεν κάνουν ό,τι ο άνθρωπος, απλά θα κάθονται πίσω από το κομπιούτερ και θα λένε ότι το σκέφτηκε η “τεχνητή νοημοσύνη που είναι πιο έξυπνη” και άρα πρέπει να υπακούσεις, δηλαδή θα έχεις βοσκό

 3. Το ΑΙ εχει δυο εκδοχες. Η μια ειναι η εγκυκλοπαιδια. Τα λεγομενα expert systems. Εγκυκοπαιδια με search engine. To google, μπορεις θαυμασια να το πεις ΑΙ, αλλα δεν παει να ειναι μαι στιβα σελιδες. Το αλλο Αι ειναι τα φιλτρα. Τα equaliser του stereo με τον ορισμο τους ειναι ΑΙ. Tα equaliser σε ενα μοντεμ που προσαρμοζονται στην γραμμη για να πετυχουν μια ποσοτικη συνθηκη ειναι επισης ΑΙ. Συνοπτικα δεν υπαρχει ΑΙ. Δεν θα υπαρξει ΑΙ γιατι δεν κατανουμε αυτο που μας ειναι κρυφο.

 4. Ακομα και αν βλεπαμε τον αυτο μας, μαζι με το κομματι που εδωσε ο Θεος, και αν καταλαβαιναμε τι βλεπουμε, πως δουλευει, παλι δεν θα ειχαμε ΑΙ. Η νοημοσυνη δεν εχει οριστει. Περιγραφετε αλλα δεν εχει οριστει. Ο πιλοτος εχει νοημοσυνη, και ο δικηγορος εχει, και ο αθλητης αλλα και οι τρεις τους θα αποτυχουν στα τεστ μενσα. Κανεις δεν ενδιαφερεται να κανει ΑΙ. Θελουμε να λεμε οτι ενα εξυπνο, αδεκαστο συσητμα αποφασισε αυτο που σας λεμε. Δεν θελουμε ΑΙ, το αλλοθι για το ποπολο θελουμε.

 5. Βλεποντας το βίντεο
  στο telegram, μου λύθηκαν απορίες σχετικες με το παραπάνω αρθρο.Ειναι στα αγγλικά χωρίς Έλλην υπότιτλους αλλά ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΟ.

  https://t.me/ManuelAlbert/278

  Το ανέβασε ο ελβ γιατρός Δρ A Manuel

 6. Συμπληρώνω, ότι έχει να κανει με τεχνολογία κλώνων και PCR

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*