in

Οι… σοφοί γιατροί και οι «ψεκασμένοι» ….

Στήριξε το εργο του Κατοχικά Νέα

Οι λοιμωξιολόγοι έχουν χάσει το μέτρο και αρχίζουν να θυμίζουν τους σεισμολόγους.

Από τον Δημήτρη Ριζούλη

Στην αρχή της πανδημίας πρόσφεραν σωτήριες υπηρεσίες, αλλά πλέον προκαλούν σύγχυση και οργή. Η δυσπιστία μεγάλου μέρους της κοινής γνώμης έχει βάση, όσο κι αν λοιδορούνται αυτοί που δυσανασχετούν για παράλογες αποφάσεις ή συλλήβδην απαξιωτικές δηλώσεις. Την αμφισβήτηση προκαλούν οι καθ’ ύλην αρμόδιοι με τις παλινωδίες τους.

Το μέτρο χάθηκε με την πανσπερμία δηλώσεων, αλλά και τους εξυπνακισμούς ορισμένων επιστημόνων. Τι δουλειά έχει, για παράδειγμα, ένας γενετιστής να δίνει οδηγίες για τη θεία κοινωνία; Από πού κι ως πού λοιμωξιολόγος δηλώνει δημοσίως ότι οι άνω των 65 πρέπει να μείνουν σπίτι και να απαγορευτεί κάθε μετακίνησή τους; Τι είδους ρατσισμός είναι αυτός, άλλοτε για τους θρησκευόμενους και άλλοτε για τους ηλικιωμένους;

Κάθε τόσο έρχεται η κυβέρνηση στη δύσκολη θέση να διορθώνει τις αστοχίες των γιατρών που σωρηδόν βγαίνουν στα κανάλια. Το κυρίως πρόβλημα είναι η πολυφωνία της επίσημης κρατικής επιτροπής των λοιμωξιολόγων. Κάθε μέλος έχει διαφορετική γραμμή και άλλη ρητορική. Υπάρχουν οι «μπαμπούλες» που σπέρνουν τρόμο (με πρώτο και καλύτερο τον κ. Σύψα), οι μετριοπαθείς και οι πιο αισιόδοξοι.

Ακόμα και οι εκτιμήσεις τους για την πορεία του κορονοϊού διαφέρουν. Ως προς τα μέτρα πρόληψης τους χωρίζει χάσμα. Άλλος υποστηρίζει το lockdown των 15 ημερών, άλλος την καθολική χρήση μάσκας, ένας τρίτος το στοχευμένο κλείσιμο κλάδων της οικονομίας, έτερος τη συνέχιση των υπαρχόντων μέτρων χωρίς αλλαγές. Μύλος. Το χειρότερο είναι ότι η κυβέρνηση αδυνατεί να βάλει τάξη σε αυτό το χάος, περιορίζοντας τις δημόσιες εμφανίσεις των λοιμωξιολόγων προκειμένου να υπάρχει ενιαία γραμμή και «φωνή». Οπως γινόταν στην αρχή της πανδημίας, με τον μειλίχιο Σωτήρη Τσιόδρα, που πλέον εξαφανίστηκε από την πρώτη γραμμή της ενημέρωσης για άγνωστους λόγους. Η σύγχυση έχει αρχίσει μήνες νωρίτερα. Από τότε που μας έλεγαν ότι οι μάσκες κάνουν κακό, για να το αναθεωρήσουν στη συνέχεια και να μας τις επιβάλουν αναγκαστικά. Το ίδιο συνέβη και με τη λειτουργία των σχολείων. Προ ημερών μάθαμε πως εντοπίστηκαν 12 κρούσματα σε κρουαζιερόπλοιο, αλλά στη συνέχεια βγήκαν αρνητικά! Αρα, είναι αναξιόπιστα και τα τεστ;

Παρά τις παλινωδίες και τα «μυστήρια» των αποφάσεων, η συντριπτική πλειονότητα των Ελλήνων πειθαρχεί στα μέτρα και επιδεικνύει αξιοθαύμαστη υπομονή. Υπάρχουν όμως και ορισμένοι που αντιδρούν εκδηλώνοντας τη δυσπιστία τους με διάφορους τρόπους. Όλους αυτούς οι υπουργοί της κυβέρνησης αλλά και οι γνωστοί τηλεεισαγγελείς προσπαθούν καθημερινά να τους απαξιώσουν, αντί να κάνουν ό,τι είναι δυνατόν για να τους πείσουν. Τους αποκαλούν υποτιμητικά «ψεκασμένους», θέλοντας να τους τσουβαλιάσουν και να τους παρουσιάσουν ως γραφικούς φαντασιόπληκτους. Το ίδιο συμβαίνει και για μια σειρά άλλων ζητημάτων. «Ψεκασμένοι» είναι και όσοι ανησυχούν για τις κεραίες της κινητής τηλεφωνίας, επί παραδείγματι.

Αναρωτιέμαι, λοιπόν. Δεν είναι ρατσιστική η αντιμετώπιση της Πολιτείας έναντι όλων αυτών των ανθρώπων; Δεν είναι υποχρέωση της Πολιτείας να κάνει ό,τι μπορεί για να πείσει και τον τελευταίο πολίτη; Σε τελική ανάλυση, έστω ας ακούσει τις ανησυχίες τους.

Το ελληνικό κράτος δείχνει «ευαισθησία» για τους Τσιγγάνους, μας αναγκάζει να τους αποκαλούμε «Ρομά» (παρότι ούτε οι ίδιοι το επιθυμούν), δέχεται τις ιδιαιτερότητές τους, κατανοεί τις δυσλειτουργίες των κοινωνιών τους και προσαρμόζει τις αποφάσεις της σε αυτές.

Το ίδιο πράττει και για τις κοινότητες των αλλοδαπών. Γιατί δεν δείχνει την ίδια ευαισθησία για τους Ελληνες που προσεγγίζουν τον κορονοϊό με σκεπτικισμό ή ακόμα και ανευθυνότητα; Γιατί δεν απευθύνεται σε όλους τους «αρνητές» με την ίδια ευαισθησία που αντιμετωπίζει άλλες μειονότητες; Γιατί τους απομονώνει προσπαθώντας με κάθε τρόπο να τους λοιδορήσει;

Στις κοινωνίες υπάρχει κάθε καρυδιάς καρύδι. Οι πειθαρχημένοι, αλλά και οι απείθαρχοι. Οι συνεπείς, αλλά και οι χύμα. Οι μορφωμένοι και οι αμόρφωτοι. Οι πλούσιοι και οι φτωχοί. Το κράτος υπάρχει για όλους. Και οφείλει να αγκαλιάζει και να καθησυχάζει όλους.

Ας πάψει λοιπόν η ανόητη και ρατσιστική καραμέλα περί «ψεκασμένων». Κι ας κοιτάξει η κυβέρνηση να βρει τρόπο να πείσει και τον τελευταίο πολίτη. Πρώτα επιβάλλοντας φίμωτρο στους αμετροεπείς καθηγητάδες της ιατρικής και, δεύτερον, λαμβάνοντας αποφάσεις για τον κορονοϊό που θα έχουν λογική και συνέπεια.

newsbreak.gr

Report

What do you think?

34 points
Upvote Downvote

Written by Κατοχικά Νέα

Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια!
Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα ! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

3 Comments

Leave a Reply
  1. Τι προσφεραν στην αρχη οι πωλητες εμβολιων?καλες υπηρεσιες?
    Αν ενωεις αρθρογραφε τις υπηρεσιες προς την BIG FARMA και τον μπιλακο τον πορτα τοτε ναι.

  2. ΓΙΑΤΙ λέει ΨΕΜΜΑΤΑ, είναι ΑΠΑΤΗ όλο το σκηνικό της …. “πανδημίας”. Κι όταν λες ΨΕΜΜΑΤΑ δεν έχεις επιχειρήματα για να πείσεις, μόνο με βούρδουλα τα επιβάλεις. Κι ενώ σε όλα τα Κράτη, έχει μια σοβαροφάνεια και μια αληθοφάνεια όλη αυτή η απάτη ενώ και οι ΨΕΥΤΕΣ είναι πιο συγκρατημένοι γιατί γνωρίζουν ότι η ΛΟΓΙΚΗ θα συγκρουστεί με τις μαλακίες τους, εδώ ούτε αυτό!! Εδώ είναι στα κάγκελα οι ΨΕΥΤΕΣ και πυροβολούν όλους τους άλλους ουρλιάζοντας!! Δηλαδή μόνο σε αυτή τη χώρα ο ΨΕΥΤΗΣ και ο ΚΛΕΦΤΗΣ είναι αυτοί που φωνάζουν περισσότερο από όλους!! Παντού ο γενικός κανόνας είναι: αν έχεις λερωμένη τη φωλιά σου κράτα χαμηλό προφίλ, μη δίνεις στόχο, εδώ ισχύει το αντίθετο!!! Εγώ έτσι έμαθα να ξεχωρίζω -σε αυτή τη χώρα- ποιός έχει δίκιο και ποιος λέει αλήθεια.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Νά γιατί δέν σέ βοηθά… ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΣΕ ΒΟΗΘΑ Ο ΝΟΥΣ ΣΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΠΑΝΤΩΣ Η ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ ΑΝΑΞΙΑ ΦΙΛΟΤΙΜΑ ΣΟΥ. ΚΑΙ ΜΗΝ ΝΟΜΙΣΕΙΣ ΘΑ ΕΞΕΦΥΓΕΙΣ ΑΠ’ ΑΥΤΟ….

Τό μεγάλον σκάνδαλον τής Κύπρου Μέρος 3. Γιατί η Ε.Ε.Ε. άνοιξε θέσεις διαβατηρίων σέ πλούσιους καί πώς τής βγήκε ξυνόγαλο μέ δηλητήριο….;