Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

11:34 - 29/05/2016

Οι ελίτ και ο πόλεμος

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Διαφημίσεις

Οι ελίτ και ο πόλεμος

Επειδή ο παγκόσμιος πλούτος έχει σταματήσει να αυξάνεται, ενώ τελειώνει παράλληλα η αναδιανομή των εισοδημάτων από τα κάτω προς τα επάνω που εντάθηκε μετά το 2008, είναι πολύ δύσκολο να αποφευχθούν οι πολλαπλές συγκρούσεις

Με τη λέξη «ελίτ», με την οποία χαρακτηρίζονται επί μέρους άτομα, συχνά διεστραμμένα επειδή κυριαρχούνται από μία πολύ μεγάλη ιδέα για τον εαυτό τους, περιγράφεται σε γενικές γραμμές μία κοινωνική ομάδα, η οποία λαμβάνει τις σημαντικότερες αποφάσεις που καθορίζουν τη μοίρα των ανθρώπων σε κάθε εποχή. Πρόκειται κυρίως για μέλη της πολιτικής και της οικονομικής εξουσίας ενώ, όπως πολύ σωστά λέγεται, η ιστορία γράφεται από τις ελίτ.

Τα βασικά στοιχεία τώρα, όπως είναι η ιδιοκτησία, η περιουσία, η πρόσβαση σε διοικητική και στρατιωτική δύναμη κοκ., τα οποία τοποθετούν την ελίτ σε αυτή τη θέση, μπορεί στην αρχή να είναι διαφορετικά μεταξύ των μελών της. Ενώνονται όμως («διαπλέκονται» κατά την κοινώς χρησιμοποιούμενη λέξη) και αναμιγνύονται με την πάροδο του χρόνου – όπου το βασικότερο κριτήριο παραμένει η εξουσία να λαμβάνουν αποφάσεις, άμεσα ή έμμεσα δεσμευτικές για τα κράτη και τις κοινωνίες.

Στα πλαίσια αυτά, το μέλλον μίας κοινωνίας μπορεί να γίνει δυσάρεστο, φτάνοντας ακόμη και στο ξέσπασμα εμφυλίων πολέμων, όταν οι ελίτ δεν συμφωνούν – όσον αφορά βέβαια τις στρατηγικά σημαντικότερες αποφάσεις. Υπάρχουν πολλά ιστορικά παραδείγματα τέτοιων σκοτεινών εποχών, όπως οι επαναστάσεις των αστικών τάξεων από το 17ο έως το 19ο αιώνα – ενώ ενδεχομένως να βιώνουμε κάτι αντίστοιχο σήμερα στην Ελλάδα, σε πολλούς διαφορετικούς τομείς (συγκρούσεις της εγχώριας ελίτ με στόχο την ανακατανομή της εξουσίας, αντιπαράθεση του ΔΝΤ και της γερμανικής κυβέρνησης με αφορμή, αλλά όχι με αιτία, το ελληνικό χρέος κοκ.).

Περαιτέρω, επειδή γίνονται προσπάθειες αποφυγής τέτοιων σεναρίων, η ελίτ δημιουργεί συνήθως πολλούς σημαντικούς μηχανισμούς με τα κατάλληλα κριτήρια – προφανώς για να μην οδηγούνται τα μέλη της σε τέτοια αδιέξοδα. Είναι δε κυρίως οι εξής:

(α) Ο πρώτος είναι ένα σύστημα συντονισμού όπου, ειδικά στη Δύση, υπάρχουν τέσσερις τέτοιες σημαντικές «κατασκευές»: η διαβόητη Λέσχη Bilderberg, η Τριμερής Επιτροπή με ιδρυτή τους Rockefeller, το ΔΝΤ αποκλειστικά και μόνο για οικονομικά θέματα, καθώς επίσης μία σειρά άλλων κλαμπ και οργανώσεων ανάλογης μορφής. Αν και συνήθως συνοδεύονται από θεωρίες συνομωσίας, πρόκειται απλά για ισχυρά άτομα κοινών συμφερόντων – τα οποία συγκεντρώνονται για να αποφεύγουν τις συγκρούσεις μεταξύ τους, για να ενημερώνονται, καθώς επίσης για να αποφασίζουν από κοινού τα βήματα τους.

Εν προκειμένω τα μέλη τους δεν αντιμετωπίζουν προβλήματα συνεννόησης μεταξύ τους, όταν συζητούν και αποφασίζουν για το μοίρασμα της «πίτας» – κάτι που αλλάζει ριζικά, όταν πρόκειται για το τελευταίο κομμάτι, όπου όλοι οι υπόλοιποι κινδυνεύουν να πεινάσουν (όπως αυτοί βέβαια αντιλαμβάνονται την πείνα). Σε μία τέτοια περίπτωση δημιουργούνται μεγάλες εντάσεις – κάτι που πιθανότατα βιώνουμε σήμερα σταδιακά.

(β) Ο δεύτερος μηχανισμός είναι η προπαγάνδα – μέσω της οποίας μεταφέρονται οι συμφωνίες των ελίτ στον υπόλοιπο πληθυσμό, έτσι ώστε να μην προκαλείται καμία σοβαρή έχθρα απέναντι τους – η οποία θα μπορούσε να υποκινήσει μαζικές εξεγέρσεις.

Προφανώς τα ΜΜΕ διαπλέκονται νομοτελειακά και διαδραματίζουν έναν πολύ σημαντικό ρόλο – ενώ στην πραγματικότητα το πρωταρχικό μέλημα της ελίτ είναι η «αντί-ελίτ». Δηλαδή, εκείνο το μέρος της κοινωνίας που είναι στοιχειωδώς δυσαρεστημένο με την υφιστάμενη τάξη πραγμάτων – που ευρίσκεται στο περιθώριο και που δεν ελέγχεται εύκολα.

(γ) Ο τρίτος μηχανισμός είναι η ασφάλεια – με την έννοια της ύπαρξης ενός εργαλείου, με στόχο την καταπίεση των δυνητικών «αντί-ελίτ» ομάδων και κινημάτων. Με τη βοήθεια αυτού του εργαλείου επηρεάζεται ο καθένας με διαφορετικούς τρόπους, έτσι ώστε να καταστέλλονται οι αντιφρονούντες απόψεις.

Για παράδειγμα, με εμπόδια που τοποθετούνται στην εύρεση εργασίας, στη λειτουργία των επιχειρήσεων, στην πρόοδο των «αντί-ελίτ» κοκ., όταν δεν συμβιβάζονται με τις απαιτήσεις των ελίτ. Σε όλες σχεδόν τις χώρες ανήκουν σε αυτού του είδους το σύστημα εκτός από τους οικονομικούς και οι «πολιτικοί δολοφόνοι» – μέσω των οποίων οι ηγετικές προσωπικότητες που χαρακτηρίζονται ως επικίνδυνες εξαλείφονται, ακόμη και στη φυσική τους μορφή (σωματικά).

Περαιτέρω είναι αξιοσημείωτο πως ο δεύτερος και ο τρίτος μηχανισμός είναι τότε μόνο διαθέσιμοι, όταν υπάρχει συναίνεση μεταξύ των ελίτ, όσον αφορά την εξέλιξη μίας χώρας. Εάν δεν υπάρχει μία τέτοια συναίνεση, τότε εκτροχιάζεται το σύστημα – κάτι που μάλλον συμβαίνει σήμερα, σε σχέση με την Ελλάδα.

Εκτός αυτού, σε ορισμένες περιπτώσεις έχει διαπιστωθεί ότι, δεν φτάνει μόνο η ασφάλεια – πως είναι απαραίτητο να συνοδεύεται από μία θετική ιδεολογία, η οποία όμως είναι πολύ δύσκολο να επιτευχθεί, επειδή έρχεται σε αντίθεση με τα συνήθως διαφθαρμένα εθνικά συστήματα Ολιγαρχίας. Για παράδειγμα, εάν η ιδεολογία αυτή είναι ο πατριωτισμός ή ο εθνικισμός, τότε αντιδράει η εγχώρια οικονομική ελίτ – επειδή απειλείται η ύπαρξη της, από τη σύγκρουση της με τις ξένες ελίτ.

Όταν τώρα μία χώρα βιώνει κάποια οικονομική κρίση, τότε προκαλείται μία σύγκρουση μεταξύ των ελίτ και της υπόλοιπης κοινωνίας – κάτι που δεν συμβαίνει στις περισσότερες δυτικές χώρες, στις οποίες οι κοινωνίες τους έχουν σε τέτοιο βαθμό «εξανδραποδισθεί», ώστε να μην αντιδρούν για εκείνο το χρονικό διάστημα που τους είναι εξασφαλισμένη μία ορισμένη ποσότητα βασικών αγαθών και υπηρεσιών . Όταν όμως η κρίση βαθαίνει, τότε οι πολίτες τους θυμούνται τη διαφθορά, το σύνταγμα και τα δικαιώματα τους – οπότε, από κάποιο σημείο και μετά, χάνεται ο έλεγχος.

Ο πρόεδρος Putin χρησιμοποιεί σήμερα εμφανώς τη θετική ιδεολογία (πατριωτισμός), ως συμπλήρωμα της ασφάλειας, λόγω του ότι η χώρα του βιώνει μία μεγάλη οικονομική κρίση – γεγονός όμως που τον φέρνει αντιμέτωπο με την εγχώρια Ολιγαρχία, η οποία δεν επιθυμεί τη σύγκρουση με τη διεθνή ελίτ, επειδή βάλλονται τα συμφέροντα της.

Δείτε την επόμενη ή προηγούμενη σελίδα πατώντας τα νούμερα

Σελίδες — 1 2Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Select Your Subscription Plan

Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Be the first to comment

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*