Νόαμ Τσόμσκι: Υπάρχει οργανωμένο σχέδιο από ΔΝΤ και ΕΕ με σκοπό την καταστροφή της Ελλάδας

image

Μετά από αυτή τη δημοσίευση θα σκεφτείτε κάποια πράγματα διαφορετικά…

Νόαμ Τσόμσκι: Υπάρχει οργανωμένο σχέδιο από ΔΝΤ και ΕΕ με σκοπό την καταστροφή της Ελλάδας όπως αποκαλύπτει σε μια άκρως φιλελληνική και συγκλονιστική συνέντευξη ο κορυφαίος Αμερικανός διανοητής Νόαμ Τσόμσκι.

Μιλά για την Ελλάδα και… υποστηρίζει ότι καταστρέφεται βάσει σχεδίου, με σκοπό την τελική υποδούλωση η οποία θα χρησιμεύσει σαν «μάθημα» σε οποιονδήποτε πιστεύει ότι μπορεί να αντισταθεί.. Με τον Νόαμ Τσόμσκι συμφωνεί και o καθηγητής Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο του Μισούρι, Μάικλ Χάντσον, ο οποίος κρίνει ότι η παραμονή στο ευρώ θα οδηγήσει το Βερολίνο στην επίτευξη του στόχου του που δεν είναι άλλος από το να συντρίψει την Ελλάδα

Ο Χάντσον θεωρεί ότι καλύτερη επιλογή για το χρέος είναι να προσφύγει η Ελλάδα νομικά στο Διεθνές Δικαστήριο καταγγέλλοντάς το ως απεχθές και στο διάστημα μέχρι να βγει η απόφαση, να προετοιμαστεί για την έξοδο από το ευρώ, καθώς κρίνει ότι η παραμονή σ’ αυτό θα οδηγήσει στην επίτευξη του στόχου του Βερολίνου: να συντρίψει την Ελλάδα.Nicoin

ΚΟΨΕ ΤΟ ΤΣΙΓΑΡΟ ΕΥΚΟΛΑ, με το σπρέι Nicoin..!

Το σπρέι Nicoin – ένα φυσικό προιόν ,το οποίο βοηθάει να απαλλαγείτε απο τον έθισμο στη νικοτίνη μόνο σε 3 εβδομάδες..

Χωρίς έμπλαστρα, Χωρίς βιομαγνήτες, Χωρίς φάρμακα και συμπλήρωμα διατροφής, Χωρίς βιβλία και υπνοθεραπεία!..

Βοηθάει να κόψετε τσιγάρο εύκολα, Εξαλείφει τα στερητικά συμπτώματα ,Χωρίς αύξηση του σωματικού βάρους, Ηρεμεί τα νεύρα, Εξαλειφθεί την πίσσα και την νικοτίνη από τον οργανισμό!.

ΤΙΜΗ 49,00

ΑΓΟΡΑ ΜΕ ΑΝΤΙΚΑΤΑΒΟΛΗ

 Powered by WebCash


Η κυβέρνηση Παπανδρέου πήρε το δάνειο χωρίς να ρωτήσει τους πολίτες. Η Ελλάδα θα έπρεπε να το κυνηγήσει αυτό νομικά. Δηλαδή ότι δεν πρέπει να πληρώσει την τρόικα. Η υπόθεση θα χρειαστεί από πέντε έως δέκα χρόνια στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο. Σ’ αυτό το διάστημα θα έχει τον χρόνο να προετοιμαστεί για να εγκαταλείψει το ευρώ και να ανακτήσει τις δυνάμεις και την ανάπτυξή της.

Ποια είναι η αποτίμησή σας για τη συμφωνία ανάμεσα στην ελληνική κυβέρνηση και τους δανειστές;

Μοιάζει σαν η Ελλάδα να παραδόθηκε έπειτα από μια στρατιωτική επέμβαση, η οποία έχει στόχο τα εδάφη σας, τα «ασημικά» σας, αλλά και τον δημόσιο τομέα. Το δίλημμα ήταν «παραδοθείτε τώρα, διότι αργότερα θα είναι χειρότερα». Ετσι, ο Τσίπρας παραδόθηκε ολοκληρωτικά.

Ομως δεν έπρεπε να το κάνει αυτό. Πίστευε ότι θα ήταν πολύ δύσκολο να εγκαταλείψει το ευρώ. Ωστόσο, όπως του έλεγαν ο Βαρουφάκης και ο Αμερικανός σύμβουλός του, Τζέιμς Γκαλμπρέιθ, δεν ήταν τόσο δύσκολο να βγείτε από το ευρώ. Θα υπήρχε μια μεταβατική περίοδος, στη διάρκεια της οποίας η ελληνική κυβέρνηση θα έπρεπε να αναλάβει τον έλεγχο των τραπεζών που θα κατέρρεαν. Η ανάληψη αυτού του ελέγχου δεν είναι καθόλου κακή ιδέα.

Εάν η κυβέρνηση το είχε κάνει και τις είχε εθνικοποιήσει, τότε θα είχε εξασφαλίσει τα μέσα πληρωμής κατά τη διάρκεια μετάβασης και έτσι θα έσωζε τον δημόσιο τομέα, τις συντάξεις και την περιουσία της χώρας. Επρεπε να πει [στους δανειστές], «εάν δεν καταλήξουμε σε συμφωνία, θα αποκηρύξουμε το χρέος προς το ΔΝΤ, την ΕΚΤ και την τρόικα».

Αυτό το χρέος ήταν απεχθές, όπως είπε και η Επιτροπή Αλήθειας για το Χρέος που συστάθηκε από τη Βουλή. Το ΔΝΤ παραδέχτηκε ότι η συμφωνία για το δάνειο του 2010 δεν θα έπρεπε να έχει υπογραφεί. Η διεφθαρμένη ηγεσία του ΔΝΤ και ο Στρος-Καν παρέκαμψαν τους δικούς του κανόνες και η ελληνική κυβέρνηση έπρεπε να υποστηρίξει ότι αυτό ήταν λάθος και εξαιτίας αυτού ο λαός υπέφερε πολλά δεινά.

Δεδομένου ότι η πρόσφατη έκθεση του ΔΝΤ αποδεικνύει ότι η συνέχιση της λιτότητας κάνει τα πράγματα χειρότερα, πιστεύετε ότι η Ελλάδα θα βρεθεί και πάλι αντιμέτωπη με μια κρίση χρέους;

Θα είναι μια πολύ χειρότερη κρίση από την προηγούμενη. Το κόστος ζωής θα αυξηθεί για τους Ελληνες περί το 30%, οι φόροι θα αυξηθούν επιπλέον γύρω στο 20% και το στύψιμο αυτό θα αναγκάσει σχεδόν το ένα πέμπτο του πληθυσμού να μεταναστεύσει πολύ γρήγορα.

Πρόθεση της Ευρώπης είναι να συντρίψει παντελώς την Ελλάδα. Ισως και ένα εκατομμύριο Ελληνες εργάτες θα αναγκαστούν να πάνε στη Γερμανία και σε άλλες χώρες και θα συμβάλουν στην πτώση των μισθών πανευρωπαϊκά. Είναι ένας ταξικός πόλεμος ενάντια στους εργαζόμενους της Ευρώπης.

Τι σημαίνει αυτό για τη δημοκρατία στην Ευρώπη;

Προφανώς, με τους όρους αυτής της διάσωσης, η δημοκρατία είναι απλά σκουπίδια, όπως γράφτηκε σ’ ένα πρόσφατο άρθρο. Θυμάστε πως όταν ο Παπανδρέου ήταν να θέσει τους όρους για το πρώτο δάνειο σε δημοψήφισμα, αμέσως η Μέρκελ και ο Σαρκοζί του είπαν ότι δεν μπορεί να το κάνει, διότι όλοι [οι δανειστές] ήταν ενάντια.

Αυτός είναι ένας επιπλέον λόγος που κάνει το χρέος απεχθές, διότι η κυβέρνηση πήρε το δάνειο χωρίς να ρωτήσει τους πολίτες, οι οποίοι εκείνη την περίοδο ήταν στους δρόμους και διαμαρτύρονταν. Η Ελλάδα θα έπρεπε να το κυνηγήσει αυτό και νομικά. Δηλαδή ότι δεν πρέπει να πληρώσει την τρόικα. Η υπόθεση θα χρειαστεί από πέντε έως δέκα χρόνια στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

Σ’ αυτό το διάστημα η Ελλάδα θα έχει τον χρόνο να προετοιμαστεί για να εγκαταλείψει το ευρώ και να ανακτήσει τις δυνάμεις της και την ανάπτυξή της. Τώρα όμως δεν υπάρχει καμία ελπίδα ανάκαμψης, καθώς έχεις μια ξένη χώρα η οποία έρχεται και σου αφαιρεί περιουσία και δημόσια αγαθά και μετατρέπει τις υποδομές σου και τις υπηρεσίες σου σε είδη προς πώληση. Είναι προφανές ότι οι ξένοι επενδυτές θέλουν να αγοράσουν προϊόντα όπως η εταιρεία ηλεκτρισμού, προκειμένου να κάνουν αυξήσεις και να έχουν κέρδη.

Το κόστος ζωής στην Ελλάδα θα αυξηθεί δραματικά. Αυτή είναι η κατεύθυνση πανευρωπαϊκά. Δεν είναι μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ. Και άλλα αριστερόστροφα κόμματα οδηγούνται σε προγράμματα που μας γυρίζουν στον περασμένο αιώνα. Αυτή είναι η επιλογή των Γερμανών και της τρόικας μέσω των μαζικών ιδιωτικοποιήσεων. Πρόκειται για λεηλασία του δημόσιου πλούτου.

• Πιστεύετε ότι η γερμανική ηγεσία, με την παρούσα τακτική της ταπείνωσης της Ελλάδας, αναβιώνει, κατά κάποιον τρόπο, τη Συνθήκη των Βερσαλιών, η οποία επέβαλε βαρύτατους όρους στη Γερμανία;

Αυτό συνέβη τη δεκαετία του 1920. Η διαφορά είναι ότι από το 1929 όλος ο κόσμος αναγνώριζε ότι η Γερμανία δεν μπορούσε να πληρώσει τις πολεμικές επανορθώσεις. Ετσι, η Τράπεζα Διεθνών Διακανονισμών και οι Σύμμαχοι αποφάσισαν ότι δεν μπορούσαν να αναγκάσουν μια χώρα να πληρώσει πάνω από τις δυνάμεις της. Σήμερα αυτή η βασική αρχή απορρίπτεται και αγνοείται το γεγονός ότι η Ελλάδα δεν έχει τα αναγκαία έσοδα ώστε να αποπληρώσει τα δάνεια. Ετσι της λένε: «Εάν δεν έχετε να πληρώσετε, δεν πειράζει. Να δώσετε την περιουσία σας».

Ομως, σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο, κανένα κυρίαρχο κράτος δεν μπορεί να στερηθεί την περιουσία του. Εδώ δεν είναι μόνο το ότι γίνεται υπέρβαση της δημοκρατίας, αλλά απορρίπτεται ο ίδιος ο ορισμός του κυρίαρχου κράτους σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο. Αρα είναι κάτι πολύ πιο σοβαρό από μια επίθεση στη δημοκρατία. Είναι ένας διευρωπαϊκός πόλεμος. Και ο Τσίπρας δεν το αντιλαμβάνεται αυτό, όπως και η Αριστερά σε άλλες χώρες, π.χ. στην Ισπανία, στην Πορτογαλία, ακόμα και στην ίδια τη Γερμανία. Δεν αντιλαμβάνονται ότι πρόκειται για έναν οικονομικό πόλεμο.

Ποιος είναι ο ρόλος της ΕΚΤ και του Μάριο Ντράγκι στη διάρκεια της χρηματοπιστωτικής κρίσης και κυρίως στο «ελληνικό πρόβλημα»;

Ο ρόλος της ΕΚΤ είναι να εκπροσωπεί το συμβούλιο των προέδρων των εμπορικών τραπεζών, οι οποίες δίνουν δάνεια σε ανθρώπους που ενδιαφέρονται να αγοράσουν τις ελληνικές υποδομές που θα ξεπουληθούν. Ετσι, η ΕΚΤ προσπαθεί να δημιουργήσει μια αγορά για τους πελάτες της. Είναι ο μόνος κοινός ευρωπαϊκός οικονομικός οργανισμός. Δεν υπάρχει άλλος κοινός νομοθετικός ή φορολογικός οργανισμός. Αυτό σημαίνει ότι η Ε.Ε. διοικείται από τους τραπεζίτες. Περνάει η δική τους αντίληψη για το πώς λειτουργεί η οικονομία.

Πιστεύουν ότι το όποιο δάνειο μπορεί να αποπληρωθεί μόνο κόβοντας τους μισθούς. Αυτό κάνουν και στην Ελλάδα και έτσι ενισχύουν τη μετανάστευση. Είναι η ίδια πολιτική που ακολουθήθηκε και τη δεκαετία του 1920 και οι θεωρίες που απορρίφθηκαν από τον Τζον Μέιναρντ Κέινς. Ολα σήμερα υποτάσσονται στη νεοφιλελεύθερη ιδεολογία των γερμανικών και γαλλικών τραπεζών.

Ο νεοφιλελευθερισμός είναι μέρος της πλύσης εγκεφάλου που μας επιβάλλουν. Η ΕΚΤ έχει τη νεοφιλελεύθερη ιδεολογία της μείωσης των μισθών για την αποπληρωμή των χρεών και της αύξησης των επιτοκίων, ώστε αυτά να γίνεται αδύνατο να αποπληρωθούν. Και όλο αυτό μέχρι να αναγκαστούν οι Ελληνες να δουλεύουν σχεδόν τσάμπα, άρα να μην μπορούν να αποπληρώσουν το χρέος.

Πιστεύετε ότι υπάρχει ελπίδα να επανακτήσει η πολιτική τον έλεγχο από το χρηματοπιστωτικό σύστημα;

Οχι, διότι, για παράδειγμα, οι πολιτικοί των Βαλτικών Χωρών έχουν μεταφέρει τις προεκλογικές συζητήσεις από τα οικονομικά θέματα στις εθνικιστικές ταυτότητες. Έχουν στρέψει τους Λιθουανούς ή τους Λετονούς και τους Εσθονούς εναντίον των Ρώσων, μετατρέποντας τη συζήτηση σε μια μάχη κατά του σταλινισμού. Ετσι, οι λαοί δεν ασχολούνται με τον νεοφιλελευθερισμό και δεν αντιλαμβάνονται τι φταίει για τη μετανάστευση. Περίπου το 20% των Λετονών έχουν μεταναστεύσει.

14 thoughts on “Νόαμ Τσόμσκι: Υπάρχει οργανωμένο σχέδιο από ΔΝΤ και ΕΕ με σκοπό την καταστροφή της Ελλάδας

 1. ΑΝΑΤΟΛΙΟΣ says:

  Εάν εμείς οι Έλληνες είμασταν σωστοί, δεν θα μπορούσαν να μας κάνουν τίποτε!
  Όμως, μάθαμε στην τεμπελιά, την καλοπέραση, την κλεψιά, την αδικία, την μαγκιά, το εύκολο χρήμα, τον μηδενισμό και την σαρκολατρεία. Και πολύ περισσότερο, διότι εγκαταλείψαμε το Χριστό (κλήρος και λαός), παρ’ ότι είμαστε φορείς Ορθοδοξίας περίπου 2000 χρόνια τώρα.
  Δημιουργήσαμε ένα τεράστιο χρέος που θα το πληρώσουν τα παιδιά μας. Θα υποφέρουν αυτά, εξ’ αιτίας των δικών μας αμαρτιών. Και εμείς μαζί τους.
  Οι ξένοι δεν μας συμπαθούν, αυτό είναι προφανές. Όμως και εμείς δεν είμαστε αθώες περιστερές.

  Όποιος θέλει να αυτοεξαιρεθεί από τα ανωτέρω, μπορεί να το κάνει.

  • Δυτίκιος says:

   Πως να μην φταίμε αδελφέ εν Χριστώ Ανατόλιε, όταν εγκαταλείψαμε ως λαός το πνεύμα, τις αξίες και τον πολιτισμό μας και τα τελευταία 2000(!!!) χρόνια, μας κατάντησαν ΓΟΝΥΠΕΤΕΙΣ ΔΟΥΛΟΥΣ, που ζητούν ΕΛΕΟΣ από τον… ΚΥΡΙΟ τους ο οποίος χωρίς να το ξέρουν είναι ο ιουδαίος ΓΙΑΧΒΕ, που έχουν προβλήματα με την σπονδυλική στήλη από τις ΜΕΤΑΝΟΙΕΣ που κάνουν ώστε να δηλώσουν την ΠΑΘΗΤΙΚΟΤΗΤΑ, τη ΜΙΖΕΡΙΑ και τη ΜΟΙΡΟΛΑΤΡΕΙΑ τους!
   Τι να περιμένει κανείς από ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΣΚΟΥΛΙΚΙΑ (λόγω συνεχούς επαφής με την επιφάνεια του εδάφους) και ποιός λαός να συμπαθήσει αυτή την ΕΘΝΙΚΗ ΑΗΔΙΑ που κατάντησε να βρίζει αισχρά τους προγόνους της (παιδεραστές, ομοφυλλόφιλοι) τη στιγμή που όλοι οι άλλοι λαοί τους θαυμάζουν,να τους απαξιώνει και να χαρακτηρίζει υποτιμητικά τα πιστεύω τους (ειδωλολάτρες και παγανιστές) και που αρέσκεται να αυτοπροσδιορίζεται φυλετικά με το γονίδιο των βιαστών της γιαγιάς του (Ρωμιός από το Ρωμαίος και ειδικότερα από το ανατολικορωμαίος, δηλαδή το ψευδός οριζόμενο ως βυζαντινός), οι οποίοι ρήμαξαν τον παππού του, δηλώνοντας έτσι τον ΜΠΑΣΤΑΡΔΙΣΜΟ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΓΩΓΉ ΤΟΥ και μάλιστα καμαρώνοντας για αυτό;;;
   Και όλα αυτά όχι μόνο με την ανοχή της… ελληνικής(;;;) εκκλησιάς αλλά με αυτή πρωτεργάτη στην καταστροφή κάθε τι προγονικού ελληνικού και με το να πρωτοστατεί στη δημιουργία – κατασκευή του αγράμματου και απολίτιστου ΝΕΟΕΛΛΗΝΑ ΡΑΓΙΑ!!!
   Το για τι αξίζει ο Έλληνικός λαός, ρώτα τους δικούς σου που το δημιούργησαν και θα σου εξηγήσουν ότι και μόνο την χιλιόχρονη προσπάθεια που έκαναν ώστε να του εξαφανίσουν τη ΜΝΗΜΗ και τη ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ και αρα την ΨΥΧΙΚΉ ΥΠΟΣΤΑΣΗ και την ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΥΠΑΡΞΗ, αυτός όχι μόνο δεν εξαφανίστηκε, αλλά είναι εδώ και σιγά σιγά ξυπνά Ανατόλιε! Να φοβάστε την ΑΦΥΠΝΙΣΗ του εκεί στην ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΣΥΝΑΓΩΓΗ, γιατί αμέσως μετά θα επέλθει η ΕΝΘΥΜΗΣΗ και μετά βλέπω να μας προσθέσετε ανάμεσα και στις άλλες ΥΒΡΕΙΣ και το ΚΩΛΟΜΠΑΡΑΔΕΣ και σε εσάς το… ΚΩΛΟΦΑΡΔΟΙ!!! Αγαπητέ εν Δαυίδ αδερφέ (εκ σπέρματος ντε!) και υπερ των ΠΡΟΠΑΤΟΡΩΝ σας ΑΒΡΑΑΜ και ΙΣΑΑΚ!!!
   Ανάθεμα τοις Έλλησι (τρις), τόσες χιλιάδες χρόνια προσπάθεια και αυτοί… ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ, ούτε σωματικά, ούτε ψυχικά, ούτε πνευματικά!!!

   • ΑΝΑΤΟΛΙΟΣ says:

    Κανένας δεν σε μισεί, ούτε σε κατηγορεί. Κάνεις την επιλογή σου και προχωράς όπως επιθυμείς. Όποιος θέλει… Καλό αγώνα.

 2. ΙΩΝ says:

  Ολα όσα λεει ο ΚΥΡΙΟΣ ΤΣΟΜΣΚΥ ειναι αληθή και έγκυρα αλλα ΑΚΟΥΕΙ ΚΑΝΕΙΣ αφου όσοι κυβερνούν την χωρα ειναι διορισμένοι προδότες και η πλειοψηφία του λαού εκπαιδευμένα γιουσουφάκια ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ Η ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΒΑΛΑ ΣΤΟ ΑΛΟΓΟ ΑΛΛΑ ΛΕΙΠΕΙ Η ΚΟΙΝΗ ΛΟΓΙΚΗ ,οταν κανεις απο τις κυβερνήσεις δεν εχει κανει οτιδηποτε παραγωγικό και ουσιαστικό στην ζωή του αλλα εχει μεγαλώσει μέσα στα κόμματα και στην διαπλοκή μην περιμένετε να εχει την ικανότητα να διαπραγματευθεί και να επιβάλει αναπτυξιακές προοπτικές για την χωρα..ΑΚΟΥΕΙ ΚΑΝΕΙΣ.???

 3. PANDAROS says:

  δηλαδη αγαπητε φιλε ΑΝΑΤΟΛΙΕ το τεραστιο χρεος ειναι δημιουργημα του λαου?

  μονο 4 καναλια χρωστανε 1,5 δισακια μαζι με τις εφημεριδες των ομιλων

  οι εφοπλιστες πληρωσαν φετος 75 εκατομυρια εφορια και 250 τα πληρωματα τους,,,,σε λιγο ο λοστρομος θα δινει χαρτζιλικι στον εφοπλιστη,,χαχχαχαχχα

  δεν ξερω ποσα δις εδωσαν στον μπομπολα στον κοκκαλη για κατασκευες και ηλεκτρονικα,,,,,

  παιρνεις καραβια,αεροπλανα πυραυλους ,,,με δεδαδες δις…καπελο και εκατονταδες εκατομυρια μιζες μονο 40 δις εφαγαν στην ολυμπιαδα

  αντε να εφαγαν ,που εφαγαν οι δημοσιοι υπαλληλοι,αλλα αυτα ειναι τριχες μπρος τα εκατονταδες δις δις που εχουν φαει οι τραπεζες,,,,,

  και στο φιναλε φιναλε οι δημοσιοι μπορει να ηταν κοπροσκυλα αλλα τα φραγκα τους τα εκαναν ντουβαρια…δεν τα εβγαλαν εξω…εδω τα ακουμπησαν..μεροκαματο σου εδωσαν ,,,,,

  ποιος λαος δημιουργησε το χρεος?εσυ,εγω ο γειτωνας? οι αυτοι?

  Η εκκλησια δεν το δημιουργησε?,,,πουναι τα μπακιρια της και τα χρυσαφικα της…?μηπως ειναι στην γερμανια?
  εχει κοψει ποτε φπα.. εχει δηλωσει στην εφορια τα παγκαρια? που ειναι γεματα στο μαρουλι και τις δωρεες πιστων? φεσωσε εκατονταδες εκατομμυρια το δημοσιο με το βατοπεδι,,

  μετα λες οτι ειμαστε ΤΕΜΠΕΛΗΔΕΣ…..εσυ εισαι τεμπελης?εγω ειμαι τεμπελης..ο γειτωνας σου ειναι?

  η θες να δουλευεουμε σαν κολιγοι με 20 ευρα την μερα χωρις ενσημο ,,οπως λενε κατι βλαχουρες τσιφλικαδες
  ……”δουλεια εχει 20 -25 ευρω μεροκαματο αλλα δεν ερχονται οι ελληνες και παιρνουμε πακιστανους….”

  γιατι να ερθει ο ελληνας ρε καραγκιοζη να δουλεψει σε εσενα, απο το πρωι μεχρι το βραδυ?να του ρουφας το αιμα?

  αλλα και να πας με ενα μπλε,,,,χ 30 γιατι θα δουλευεις καθε μερα 10 ωρες σαν σκλαβος = 600 τι να κλασεις ρε με 600 ευρα.. το μηνα ?φυλακη θα πας και θα σου παρουν το σπιτι….
  ξυπναααααα////

  θα την βγαλεις ενα μηνα θα την βγαλεις δυο θα την βγαλεις 10 μετα ?ενα ρευμα θα σου ερθει και δεν θα εχεις να το πληρωσεις,,,και συνδιαστει με 200 ευρα ασφαλεια στο αμαξι,,,πας φυλακη καπακι,,,τι θα φας ρε ,τι θα πιεις εσυ και τα παιδια σου?…

  θα σαι τεμπελης?
  οχι…

  αλλα θα ψοφησεις της πεινας….και θα ζητας αντιδωρο απο τον παπα της εκκλησιας σου μπας και ταισεις κανα στομα….καιμετα θα τρεχεις στα συσσιτια της εκκλησιας ….που στα δινουν για να παιρνεις 500 σκατοευρα για να μην τους κοψεις το κεφαλι…..

  αυτη ειναι η θρησκεια

  ”’Απόδοτε τα Καίσαρος Καίσαρι και τα του Θεού τω Θεώ”’

  ΤΡΕΧΑ ΤΩΡΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΚΑΙΣΑΡΑ ΑΛΕΞΗ…….

  • ΒΑΒΕΛ says:

   ^
   PANDAROS για το οικονομικό κομμάτι ίσως έχεις δίκιο στο ότι δεν φάγαμε όλοι το ίδιο. Κάποιοι μας φόρτωσαν ένα απίστευτα τεράστιο λογαριασμό και η επιτροπή χρέους αυτό υποτίθεται ερεύνησε. Αλλά αν το δεις και όπως ο ΑΝΑΤΟΛΙΟΣ φαντάσου την ανεξέλεγκτη άνοδο του χρέους εδώ και 30-40 χρόνια σαν ένα από τα συμπτώματα της παρακμής μας. Η ηθική πνευματική κατάπτωση ήταν τέτοια που τα μέλη της κοινωνίας μας δεν έκαναν τίποτα για να αποσοβήσουν την καταστροφή της. Τα όργια που μας έφεραν ως εδώ δεν έχουν μόνο οικονομική διάσταση. Ο πολύς κόσμος φυσικά είναι σαστισμένος επειδή
   1)έχει χάσει την διαίσθηση του.
   2)συνηθίζει προοδευτικά στο παράλογο (όπως ο βάτραχος που βράζει στην κατσαρόλα)
   3)δεν αφιερώνει χρόνο να διαβάσει ας πούμε Πολιτεία του Πλάτωνα πριν εξασκήσει τα καθήκοντά του στην πολιτική
   4)παραπληροφορείται συστηματικά από τα ΜΜΕ (τελευταία ευτυχώς με το ιντερνετ κάτι γίνεται)
   και έτσι τελικά υιοθετεί παράλογα πρότυπα που προκαλούν την αυτοκαταστροφή του κλπ κλπ.

  • ΑΝΑΤΟΛΙΟΣ says:

   Επί 40 χρόνια, τα κόμματα εξουσίας ελάμβαναν >80% του εκλογικού σώματος. Τα πρώτα χρόνια, δικαιολογούμαστε, επειδή να δεχθώ ότι παραπλανηθήκαμε. Μετά όμως;

   Οι πολιτικοί μας αποδείχθησαν ψεύτες και κλέφτες. Και οι ψηφοφόροι τους ακόμη τους ψηφίζουν. Γιατί;
   – Οι αγρότες για να παίρνουν ψεύτικες επιδοτήσεις.
   – Οι υπάλληλοι για να παίρνουν αυξήσεις.
   – Οι εργάτες για να έχουν συνδικαλιστικά δικαιώματα που δεν εδικαιούντο.
   – Οι επιστήμονες για να διοριστούν σε δημόσιες θέσεις ή στο πανεπιστήμιο.
   – Οι φοιτητές για να κάνουν πολιτικές καριέρες.
   – Οι επιχειρηματίες για να παίρνουν εύκολα, δάνεια που δεν ξεχρέωσαν ποτέ.
   – Οι χρηματιστές για να έχουν ασυλία να κονομάνε με κομπίνες.
   – Τα σώματα ασφαλείας για καλή μετάθεση και πολιτική προώθηση σε ανώτερα αξιώματα.
   – Όλοι για να διορίστουν στο δημόσιο και να βολέψουν και τα παιδιά τους μαζί. Να κάνουν τα διάφορα ρουσφέτια τους, μικρά ή μεγάλα. Μεταγραφές πανεπιστημίων, στρατιωτική θητεία, πολεοδομίες κλπ….

   ΟΛΟΙ ήξεραν ότι ψήφιζαν λαμόγια. Κι όμως, το έκαναν για να βολευτούν και οι ίδιοι. Λεηλάτησαν την Ελλάδα, λίγο ή πολύ ο καθένας, από το πόστο του και ανάλογα με την δύναμή του. Να μην κατηγορούν άλλους για την κατάντια της Ελλάδος (οικονομική και ηθική), αλλά να κάνει ο καθένας την αυτοκριτική του και αν μπορεί ας διορθωθεί.

   Οι απλοί άνθρωποι που δεν εδιεφθάρησαν ηθικά, ταλαιπωρήθηκαν και ταλαιπωρούνται. Αυτούς λυπάμαι.

   • Δυτίκιος says:

    Γνωρίζαμε ότι εκεί στην εκκλησιά μισείτε τους αρχαίους μας προγόνους, αλλά και ότι αντιπαθείτε εμάς τους νεοέλληνες και στιγματίζετε την κατάντια μας το υπόβαθρο της οποίας εσείς δημιουργήσατε, με το να μας αποκλείσετε για γενιές ολόκληρες από τη ΓΝΩΣΗ και την ΑΛΉΘΕΙΑ, δεν μπορούσαμε να το φανταστούμε!
    Είστε πολύ πονηροί εκαί στην (μέση) ΑΝΑΤΟΛΗ, Ανατόλιε!

    • ΑΝΑΤΟΛΙΟΣ says:

     Μιλώ μόνο για τον εαυτό μου. Εσύ πάλι, κάνεις ένα ανούσιο μονόλογο. Αν θέλεις κάτι να ρωτήσεις, ρώτα. Θα σου απαντήσω ευθέως.

    • ΡΔ says:

     ΜΠΡΑΒΟ ΑΔΕΛΦΕ!!! ΣΕ ΤΕΤΟΙΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙ ΝΑ ΕΝΩΝΟΥΝ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΚΑΤΑΚΡΙΝΟΥΝ ΑΦ’ΥΨΗΛΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΙΡΟΥΝ!!! ΑΙΣΧΟΣ! ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΑΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΥΝΕΛΛΗΝΩΝ ΑΙΣΧΟΣ!!!

 4. PANDAROS says:

  ολη την δουλεια την κανει το χαρτι,,,,και οπου υπαρχει χαρτι υπαρχει πολιτισμος,,,
  εαν δεν ηταν πακετος ο πλατωνας δεν θα ελεγε αυτα που ειπε…θα ελεγε τις μαλακιες που ελεγε ενας φτωχος δεισιδαιμονας αγροτης..

  η πολιτεια του πλατωνα αγαπητε φιλε σου δειχνει πως ενας αγροτης για παντα θα ειναι αγροτης ,αυτος τα παιδια του και τα παιδια των παιδιων του…..
  δεν θα γινει ποτε φιλοσοφος γιατι δεν θα ερθει ποτε σε επαφη με την σκεψη,,και που ναρθει σε επαφη αν απο το πρωι μεχρι το βραδυ θα σκαβει στα χωραφια……

  ειπαμε αρχη ολων το χαρτι…

  ΔΕΣ ΤΟ ΜΑΝΧΑΤΑΝ,,ολο το χαρτι της γης ειναι εκει…και μαζι με αυτο ερχονται και οι,,μυγες!!!χαχαχχα
  Γαματοι αρχιτεκτωνες ,ποιητες ,φιλοσοφοι ,ζωγραφοι,,,, εικαστικοι διανοητες,,μεχρι και ινδοι μαστουριδες γκουρου…φωτπογραφοι ,ηθοποιαρες ολοι εκει μενουν,,,
  ειναι οπως ηταν στην αθηνα του Περικλη,,,,που να πανε οι φιλοσοφοι αγαπητεφιλε στην ΤΕΓΕΑ η στο ΑΡΓΟΣ?
  ΣΤΟ ΧΑΡΤΙ ΘΑ ΠΗΓΑΙΝΑΝ σοβαροι να μαστε…

  Αλλα το θεμα ειναι τωρα τι κανουμε…Δηλαδη ειναι ποτε δυνατον ο ελληνας να δεχτει να ζει με 500 ευρα το μηνα?

  τι να σου κανουν αγαπητε μου τα 500…?
  ενα πακετο καμελ αφιλτρο την μερα 4.10 μια βρωμοτυροπιτα και ενα καφεδακι μαζι με μια εφημεριδα αθλητικη αλλα τεσσερα..συνολο 8 ΕΥΡΑ..με το καλημερα…κανα καφεδονι.ενδιαμεσα αλλα 1 ΕΥΡΟ.. ΚΑΙ 3 ΕΥΡΑ ΒΕΝΖΙΝΑ ΤΗΝ ΜΕΡΑ..

  ΣΥΝΟΛΟ 12 ΕΥΡΑ την μερα….]δεν σιυ βαζω μια βοτκα το μεσημερι για να χαλαρωσω πριν παω σπιτι…η εστω ι ενα τσιπουρο με μεζε,,, για να μην ανεβασω τον λογαριασμο,,’
  ,,ΜΙΑ ΚΩΛΟΜΠΥΡΑ ΚΑΙΖΕΡ ΔΕΝ ΕΧΕΙς ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ,,ΠΙΕΙς ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΑΚΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΗ ΡΕ ΓΑΜΩΤΟ.. 2 ΕΥΡΑ

  ΣΥΝΟΛΟ 14χ 25 =300 ΕΥΡΑ ΤΟ ΜΗΝΑ…ετσι για πλακα

  και δεχεται ο μαλακας ο ελληνας να δουλεψει με 600 το μηνα!!!!αχχαχαχχα αντι να τα κανει ολα μπουρδελο ψηφιζει Αλεξη να του τα κανει 751 μικτα δηλαδη 580 καθαρα!!!!!

  αφου θα πας φυλακη ρε…παρτο χαμπαρι..

  αυτα για αρχη!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *