09:46 - 12/01/2021

Μητρόπολις

Αυτό το κείμενο ίσως είναι μια ακόμα προσπάθεια για να γίνει κατανοητή η ανάγκη για επαγγελματισμό.

Βλέπεις, όταν έχεις να κάνεις με πολύπλοκες καταστάσεις, χρειάζεσαι επαγγελματικές λύσεις.

Θα το πάρουμε από την αρχή όμως, πέρα από την metropolis…

Η ανάγκη για την δημιουργία ενός εργαλείου που θα κάνει την ζωή των ανθρώπων πιο εύκολη υπήρχε από πάντα. Και αυτό το εργαλείο πήρε τον έλεγχο των συστημάτων με την μορφή της τεχνητής νοημοσύνης στην σημερινή εποχή.

Επειδή όμως αυτοί που σχεδίασαν (και τότε και τώρα) αυτό το εργαλείο έχουν ελλείψεις σε συναισθήματα… δημιούργησαν το ακριβώς αντίθετο. Για εμάς είναι ένα τέρας, για την ελιτ είναι ένας ακόμα θεός.

Όπως είπα και πριν , εκτός από την metropolis που σου έδωσε το πιο ξεκάθαρο μήνυμα για αυτό που έρχεται (ούτε προφήτης να ήταν αυτός που έγραψε το σενάριο)….. υπήρξε και μια άλλη θεωρία που αναπτύχθηκε πριν κάποιες δεκαετίες…

Η θεωρία αναφερόταν στον beast…

Ο υπερυπολογιστής με την ονομασία b.e.a.s.t. δηλαδή θηρίο. Αυτός ο υπολογιστής σύμφωνα με κάποιες φήμες μπήκε στα υπόγεια του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου. Έχω διαβάσει διάφορα για εκείνη την παλιά ερεύνα. Ένα από τα πιο ακραία που θυμάμαι.. είναι ότι σύνδεσαν τον υπολογιστή με εγκεφάλους διαφόρων ζώων, εντόμων και ανθρώπων σε κάτι δεξαμενές έτσι ώστε να κατανοήσει ο υπολογιστής τις δυνατότητες και τις λειτουργίες κάθε έμβιου πλάσματος.

Αφού λοιπόν ρίξαμε μια ματιά σε θεωρίες του παρελθόντος που κατά την γνώμη μου έκρυβαν τεράστιες αλήθειες, πάμε να δούμε το σήμερα.

Σήμερα ένα κράτος για να λειτουργήσει τις υπηρεσίες του και για να μπορεί να ανταπεξέλθει στις ανάγκες των πόλεων που δημιουργήθηκαν, χρειάζεται αυτοματοποιημένα συστήματα. Χρειάζεται την τεχνητή νοημοσύνη αλλιώς στην πόλη θα επικρατεί δυσλειτουργία.

Όλα τα κράτη λοιπόν προμηθευτήκαν τους υπολογιστές και τις τεχνητές συνειδητότητες . Αυτό έγινε από την στιγμή που τα συστήματα συνδέθηκαν στο διαδίκτυο και τα αρχεία ψηφιοποιήθηκαν.

Πρακτικά για να μπορείς εσύ σήμερα να έχεις ρεύμα, νερό  κτλ… πίστεψε με χρειάζεσαι την τεχνητή νοημοσύνη. Ο λόγος είναι επειδή δεν έμεινες στο χωριό και γούσταρες πόλη, επειδή ποτέ δεν θέλησες τον δύσκολο δρόμο της αυτάρκειας… και έτσι αύξησες τον αστικό ιστό με αποτέλεσμα να μην είναι πλέον διαχειρίσιμος με βάση τις ανθρώπινες δυνατότητες. Και εκεί έρχεται ο ακούραστος εργάτης, η φίλη μας η τεχνολογία να λύσει τα θέματα.

Καταλαβαίνεις ότι οι λειτουργίες για πόλεις εκατομμυρίων είναι ιδιαίτερα πολύπλοκες.

Εν ολίγοις αν θέλουν μείωση πληθυσμού απλά αφαιρούν το δίκτυο και τελείωσε, οι άνθρωποι θα σφαχτούν μεταξύ τους λόγω της λαθεμένης παιδείας τους.

Αν η τεχνητή νοημοσύνη θέλει να σε σβήσει και να σε πάει στο 1 δις μπορεί να το κάνει άνετα.

Από την άλλη μπορεί να σε ενσωματώσει όπως αναφέρει ο brown και ο musk και να αποκτήσει έναν ολόκληρο συλλογικό στρατό υπό ένα δίκτυο. Για να καταλάβεις πως περίπου θα είναι η κοινωνία αν συμβεί αυτό… παρατήρησε καλά την κοινωνία των μυρμηγκιών.

Το κακό με αυτό είναι ότι θα χάσεις την αυτονομία σου. Δηλαδή το κομμάτι της ελάχιστης επιλογής που έχει απομείνει.

Επειδή η πραγματικότητα είναι μια σκληρή σκακιέρα θα πρέπει να αντιμετωπίσεις μια πικρή αλήθεια.

Στην σκακιέρα δεν νικάει ο πιο αγαπησιάρης παίχτης. Η σκακιέρα δεν νοιάζεται αν έχεις κάνει καλό στην ζωή σου ή αν έχεις κάνει κακό. Το σύμπαν μας, η δικιά μας σκακιέρα … επιβραβεύει μόνο τον ικανότερο παίχτη όπως και στο σκάκι. Αυτόν που θα κάνει τις πιο έξυπνες και λογικές κινήσεις.

Τώρα ας δούμε τον εαυτό μας στον καθρέφτη και ας αναρωτηθούμε… «ποια είναι η πιο έξυπνη κίνηση που έχω κάνει στην ζωή μου εναντίον της ελιτ???».

Η απάντηση είναι απλή… ΚΑΜΙΑ. Δεν έχουμε κάνει ΚΑΜΙΑ έξυπνη και λογική κίνηση.

Παίζεις σκάκι με έναν πολύ παλιό και έμπειρο παίχτη και αντί να σκέφτεσαι ολημερίς το πως θα τον νικήσεις κάθεσαι και λες θα τον νικήσει ο τάδε και ο τάδε και άλλος που θα κατέβει από κάπου για να σώσει εμάς…  Εμάς που ενώ ρημάζουν  και ποδοπατάνε καθημερινά με τον χειρότερο τρόπο τους συνάνθρωπους μας  σε όλα τα επίπεδα, καθόμαστε και λέμε φιλοσοφίες, και μεγάλα λόγια.

Η σκακιέρα όμως δεν συγχωρεί κανέναν, δεν συγχωρεί τα λάθη. Έκανες λάθος κίνηση έχεις και το ανάλογο τίμημα.

Εμείς ως ανθρωπότητα από την αρχή της ιστορίας μας κάνουμε λάθος κινήσεις.

Κάποια στιγμή θα γίνει και το Ρουα Ματ.

Για όσους μπορούν να δουν την ιστορία σαν ένα σύνολο κινήσεων πάνω σε μια σκακιέρα… θα καταλαβαίνουν ότι ο χρόνος πλέον είναι πολυτέλεια.

Αν παίζεις blitz … κάνεις βλακώδεις κινήσεις και αργείς, είτε από χρόνο θα πας , είτε από τον αντίπαλο…

Μάντις…

Loading...
Σχετικά με Mantis

Σχόλια Αναγνωστών (1)

  1. απευθύνεσε σε είδος χειρότερο από το ζώο σε νοημοσύνη 01/12/2021 @ 10:07 ΠΜ

    Έχεις πολύ δίκιο και είμαστε μία κίνηση πριν το Ρουά Ματ! και τα ΖΩΑ χειροκροτάνε απλά….. (στα μπαλκόνια, πίσω από τα κάγκελα)

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*


Μην συνεχιζεις να βοηθας της σελιδες που θελουν να σου προσφερουν προπαγανδα !

Παρακαλώ απενεργοποιήστε τον AdBlocker σας! Το να εχεις adBlocker σε ανεξαρτητες σελιδες ειναι σαν να θες αυτες οι σελιδες να σταματησουν να προσφερουν δωρεαν της υπηρεσιες τους η να κλεισουν!.. Αν μας εκτιματε σαν σελιδα σας παρακαλουμε απενεργοποιηστε τον AdBlocker σας!

How to disable? Refresh