20:09 - 17/11/2020

Μία μόλυνση χειρότερη από την COVID-19 (Μέρος 2ο)

Μία μορφή εκφοβισμού είναι και η προσπάθεια επιβολής μέσω του κύρους (λογική πλάνη της επίκλησης στην αυθεντία). Μας λένε ότι αυτός που διάλεξαν να καθορίσει την μοίρα της χώρας είναι “έγκριτος” λοιμωξιολόγος. Τι τον καθιστά ακριβώς έγκριτο; Που είναι τα πολυάριθμα άρθρα του στα καταξιωμένα διεθνή επιστημονικά journals; Πόσες χιλιάδες αναφορές έχει στην διεθνή επιστημονική βιβλιογραφία από συναδέλφους του; (Ή μήπως μετρώνται στα δάχτυλα των χεριών;)

Ηγείται κάποιας σημαντικότατης ομάδας έρευνας στην πρώτη γραμμή των επιστημονικών εξελίξεων; Προτάθηκε το έργο του για Νόμπελ ιατρικής ή χημείας; Ποιες κρίσεις και επιδημίες διαχειρίστηκε επιτυχώς στο παρελθόν για να θεωρείται ειδήμων; Μήπως οι μίζες των εκατομμυρίων ευρώ με τα σκανδαλο-εμβόλια Τσοχατζόπουλου προσμετρώνται ως επαρκής επιστημονική εμπειρία; Ή μήπως αυτή ακριβώς η “πείρα” του στις απάτες κρίθηκε ως το κύριο “ατού” πρόσληψης στο βιογραφικό του; Τι τον ξεχωρίζει αλήθεια από τους ηθοποιούς με τις λευκές ρόμπες που “σπρώχνουν” παραϊατρικά προϊόντα στις εκπομπές τηλεμάρκετινγκ;

Κάποιοι πιο καχύποπτοι σαν και τον υποφαινόμενο πάντως θα πουν, ότι οι θεατρινισμοί της ρηχής ταπεινοσχημίας του και της ψευδο-εμπάθειας (ενσυναίσθησης) του για τον πόνο του κόσμου, μπορούν να συγκριθούν στην κλίμακα του μπανάλ, μόνο με τα αδιάντροπα μέσα ψυχολογικής χειραγώγησης των ίδιων των δελτίων ειδήσεων. Επικές μουσικές, τύμπανα αγωνίας, πομπώδεις τίτλοι όπως “Συγκλονιστικό! Έσπασε το φράγμα των 1000 θανάτων!” υφαίνουν την πανδαισία του δακρύβρεχτου δράματος (ή μάλλον παρωδίας).

Ποια είναι λοιπόν τα βασικά συστατικά στοιχεία που υφαίνουν το αδύναμο πέπλο σοβαροφάνειας που τυλίγει τις ειδήσεις που προσλαμβάνουμε και σχηματίζει τις γνώμες μας; Υπερδιάγνωση, κακή δειγματοληψία, λογική πλάνη της επιβεβαίωσης (confirmation bias), επιλεκτική  προσοχή (selective focus), καταιγισμός πληροφοριών περί “κρουσμάτων” με εμμονική επανάληψη (brainstorming), “μαγειρεμένα” στατιστικά, είναι όλοι παράγοντες που “επιβεβαιώνουν” την προπαγάνδα,  διογκώνουν την αίσθηση σοβαρότητας της κρίσης, και ξεγελούν ακόμα και έμπειρους επαγγελματίες υγείας.

Αμφιβάλω αν μπορούν να βάλουν το χέρι στη φωτιά με ακλόνητη επιστημονική πεποίθηση, ότι τα φετινά στατιστικά είναι όντως χειρότερα από άλλες χρονιές. Ειδικά αν λάβουμε υπόψιν την υπερδιέλευση στα νοσοκομεία που προκαλεί ο μαζικός φόβος, και τις ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις που αυτό συνεπάγεται. Αλλά ακόμα και αν είναι όντως χειρότερα. Σηκώνει πολύ συζήτηση αν αυτό τους δίνει το δικαίωμα να επιβάλουν ένα απόλυτο αστυνομικό κράτος και να διαλύουν το δάσος για να σώσουν υποτίθεται το δένδρο. Καθώς και για το πόσο αποδεκτά πρέπει να γίνονται όλα τα εργασιακά, διοικητικά,  οικονομικά και άλλα πακέτα μεταρρυθμίσεων που περνάνε κάτω από το πρόσχημα της πανδημίας.

Η φρενίτιδα της υπερκαταναλωτικής μανίας προ των lockdown και η δίνη του κατοχικού συνδρόμου συγκέντρωσης αγαθών κάποια στιγμή θα παρέλθει. Όταν καταλαγιάσει και ο κουρνιαχτός των “ενημερώσεων” περί covid19, το μόνο που θα μείνει στην ψυχή του μέσου πολίτη είναι το αποτύπωμα της φοβικότητας μέσα του. Δεχόμενος άκριτα και μηχανικά κάθε καλοκάγαθη απόφαση που παίρνεται για αυτόν χωρίς αυτόν. Υπακοή απλά για την υπακοή, χωρίς αυθεντικό διάλογο και υποβολή των ζητημάτων στη γνήσια επιστημονική και φιλοσοφική βάσανο. Ο φόβος παραλύει τον άνθρωπο, φέρει στην επιφάνεια τα κατώτερα ένστικτα, παραλύει την αποφασιστικότητα, θολώνει την σκέψη, άλλοτε μαζοποιεί και φανατίζει και άλλοτε απομονώνει και διχάζει. Η ομαδική αποδοχή του φόβου στην καθημερινότητα μας γεννά ερωτήματα. Επιτεύχθηκε άραγε η ποθητή ατομική ευθύνη ή απλά άνθισαν πολλοί, μικροί, ατομικοί σκλάβοι-δικτάτορες, που χορεύουν εαυτόν και αλλήλους στον ρυθμό της κυβερνητικής τυμπανοκρουσίας; Ή ακόμα και στην ισχνή ανάμνηση αυτού;

Ο φόβος καταλύει ακόμα και την συνείδηση της κοινής λογικής. Πως αλλιώς να ερμηνεύσουμε την άκριτη αποδοχή τόσων αντιφάσεων σήμερα;  Ο ιός SARS-COV-2 λοιπόν, περνάει από τα ζώα στον άνθρωπο μέσω μιας απίθανης τροφικής αλυσίδας. Νυχτερίδες, πιγκολίνοι, και κινέζοι παζαρέμποροι σε ένα απίστευτο ταγκό σεναριακής γραφής που κάνει τα βραζιλιάνικα σήριαλ να ωχριούν. Τη μία γίνεται αερομεταδιδόμενος και την άλλη ζει μόνο με τις επιφάνειες. Την μία διαρκεί 1 ώρα, την άλλη μέρες στο ίδιο μέσο μετάδοσης. Χτυπάει πνεύμονες αλλά αποσυντονίζει και το κέντρο γεύσης ή όσφρησης στον εγκέφαλο. Κάνει τον κύκλο του αλλά και μεταεμφανίζει συμπτώματα σε ανύποπτο χρόνο. Τους νέους δεν τους αγγίζει αλλά μετά ανεβαίνει κι η νεανική θνητότητα.

Μεταλλάσσεται και εξελίσσεται σχεδόν με τον ρυθμό που εξελίσσονται και οι ανάγκες ρυθμιστικών μέτρων της παγκόσμιας ελίτ και σύμφωνα με την συμπλήρωση που απαιτούν τα λογικά κενά της κατά τόπους προπαγάνδας. Μέχρι και ειδικό νεκροταφείο θα κάνουν στην Θεσσαλονίκη όπου θα κρατούν τους κεκοιμημένους σε διπλοσφράγιστες σακούλες λέει, για τουλάχιστον 10 χρόνια, μην έχοντας καμία επιστημονική βάση για να στηρίξουν τόσο εξτρεμιστικά μέτρα και δηλώσεις περί μιας τόσο υπεράνθρωπης μεταδοτικότητας του μολυσματικού παράγοντα.

Αν είναι τόσο μολυσματικός τι να μας κάνουν αυτές οι μάσκες; Γιατί δεν περπατάμε όλοι μέσα σε σκάφανδρα σαν τους αστροναύτες ή τους εργαζόμενους επιστήμονες σε βιολογικά εργαστήρια υψηλής επικινδυνότητας; Γιατί δεν ψεκάζουμε συνεχώς τους εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους; Γιατί δεν γεμίζουν όλοι οι κλειστοί χώροι ακριβά συστήματα φιλτραρισμού αέρα; (37 δισεκατομμύρια ήταν αυτά που μας χρέωσαν). Γιατί τα νοσοκομεία των μολυσμένων δεν μετατρέπονται σε  απομονωμένες υπερασφαλείς δομές τελευταίας ιατρικής τεχνολογίας;

Γιατί δεν απομονώνονταν εξ αρχής τα “κορωνο-πτώματα” με την ίδια επιμέλεια που απομονώνονται οι ζώντες;  Πότε κάναν τα πειράματα και για τι διάστημα και κατάφεραν να βρουν τον ιό ζωντανό μετά από δέκα χρόνια σε λανθάνουσα κατάσταση στα πτώματα? Μήπως γίνονται όλα για να πηγαίνουν οι άνθρωποι αδιάβαστοι; Μήπως ακόμα, οι “κορωνονεκροί” του σήμερα θα είναι το νεοεποχίτικο “οικολογικό πολτο-λίπασμα-κομπόστ” του αύριο; “Ελλείψει χώρου και για το καλό του περιβάλλοντος” πάντα. Διότι στην Αμερική ήδη έχουν αρχίσει να ανοίγουν εταιρείες “εναλλακτικής διαχείρισης της ταφής” με “οικολογικό χαρακτήρα”.

 Ο φόβος έχει επίσης την ιδιότητα να σε υπερσυγκεντρώνει στο αντικείμενο που τον παράγει, και σου αποσπά την προσοχή από όλα τα άλλα που γίνονται κάτω απ’ τη μύτη σου. Η χρόνια υπερλειτουργία του συμπαθητικού νευρικού συστήματος και η υπερέκθεση στις κορτιζόλη/νοραδρεναλίνη εκτός του ότι σε βάζει σε ανοσοκαταστολή (το αντίθετο επομένως από αυτό που τόσο εμφατικά μας λεν πως θέλουν να πετύχουν, την σωτηρία και διατήρηση της υγείας μας δηλαδή), δημιουργεί εμμονική προσκόλληση στο στρεσογόνο ερέθισμα.

Αυτό εξηγεί την ηδονή σχεδόν που παίρνουν πολλοί με τις ενημερώσεις για τα “κρούσματα”, τις οποίες προσμένουν καθημερινά με θρησκευτική ευλάβεια, και όσο  μεγαλύτερος ο αριθμός από την προηγούμενη, τόσο κορυφώνεται μέσα τους η ιδεοποίηση της απειλής. Σου ρίχνει επομένως όχι μόνο τις σωματικές, αλλά τις ηθικές, τις εθνικές, τις λογικές και κάθε είδους άμυνες αφήνοντας σε έρμαιο μίας ακατάπαυστης, “αστρολογικής” σχεδόν “αριθμολογίας”.Στατιστικές που τις χειρίζονται όπως θέλουν χωρίς να μπαίνουν σε κάποιο πλαίσιο. Καταπατώντας κάθε έννοια, όπως το “κρούσμα” που το κάνουν “θετικοί ασθενείς”, και όχι αυτοί με συμπτώματα ή χρήση νοσηλείας. Ή το “θάνατοι” που χωρίς καμία απόδειξη αποδίδονται έστω και εν μέρη στον κορωνοϊό. Τώρα θα ελέγχουν και τα λύματα μας στις πόλεις λέει, γιατί αποτελούν το καλύτερο δείγμα πορείας της πανδημίας. Το γεγονός ότι μπορεί να υπάρχουν ένα κάρο κορωνοιοί εκεί μέσα δεν τους πέρασε μάλλον από το μυαλό. Μέχρι και τα στακά μας θέλουν να ελέγχουν.

Ακόμη γιατί μας παραμυθιάζουν ότι είχαμε επιλογή στο αν θα γινόταν lockdown; Αφού τα δάνεια η Γερμανία τα είχε προαποφασίσει. Εδώ κάτι οπλικά συστήματα πήραμε χωρίς να τους ρωτήσουμε και θέλουν να μας πάνε στα διεθνή δικαστήρια. Να το αλλάξουμε και εμείς όνομα το μαγαζί βρε παιδιά, και από ενωμένη Ευρώπη να το πούμε “νεόκοπη Καρλομάγνεια Αυτοκρατορία”, ή “το 4ο Ράιχ και οι μικροί δορυφόροι του”. Εδώ ο ίδιος ο συστημικός Π.Ο.Υ. λέει προσοχή με τα lockdown και η “Ευρώπη”…  τα δικά της.

Ανησυχούν μας λένε για τις ΜΕΘ γιατί πλήθυναν οι διασωληνωμένοι. (Που με τα 37 δις θα φτιάχναν ΜΕΘ κολλητές δίπλα-δίπλα από Λαμία ως τον Έβρο και θα τους περίσσευαν κιόλας). Το ότι βάλανε στη διασωλήνωση όλη την ζώσα οικονομία της χώρας και τον πνεύμονα της αγοράς για γενεές 14, δεν τους πείραξε όμως. Τι επιλεκτική φιλανθρωπία είναι αυτή; Ανησυχούν για εμάς, αυτοί που με τον επαίσχυντο πτωχευτικό νόμο τους, θα δημεύσουν την περιουσία και το βιός του καθενός μέχρι μυελού οστέων. Αυτοί που αντιμετωπίζουν τον άνθρωπο σαν πτωχευμένη επιχείρηση(!), όπως τα αφεντικά τους αντιμετωπίζουν σαν ιδιωτικές επιχειρήσεις τους ολάκερα τα κράτη της γης, και απομυζούν τους καρπούς τους όπως οι τσιφλικάδες τρυγούν τ’ αμπελοχώραφα τους.

Η πλήρης απογύμνωση δηλαδή της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και η στέρηση από κάθε τι που μας έδινε μια ψευδαίσθηση ασφάλειας και αυτάρκειας. Για να δεχτείς ότι και αν αποφασίσουν να σου πετάξουν, πρέπει να απογυμνωθείς από τα είδωλα με τα οποία ταυτιζόσουν. Κι όλα αυτά στο βωμό της αχαλίνωτης τραπεζοκρατίας που θέλει να οικειοποιηθεί τα πάντα. Η ίδια καιροσκοπική χίμαιρα πίσω απ’ την οποία σε βάλανε να τρέχεις μια ζωή, ο Μαμωνάς, είναι και αυτή που σε κατασπαράζει προς όφελος της.

Περνούν την περιουσία όλων των λαών στα ψηφιακά κατάστιχα των τραπεζών. Στην ουσία ζούμε μία νέα φεουδαρχία με μόνη διαφορά ότι τώρα οι άρχοντες του κόσμου τούτου έχουν κάθε σπιθαμή γης, κάθε κτίσμα, καρπό και βίδα που τους ανήκει, σε ψηφιοποιημένη μορφή και υπό συνεχή παρακολούθηση (monitoring). Έτσι πριν την Μεγάλη Επανεκκίνηση πρέπει να έρθει η Μεγάλη Εξαθλίωση, ώστε όταν έρθει ο “μεσσίας” τους, να μας φανούν τα επάργυρα κουρέλια που θα προσφέρει, σαν πορφύρες αυτοκρατορικές.

Και τι πράττουν για να μας πείσουν για την εγκυρότητα σε όλα αυτά που μας ταΐζουν υποτίθεται για το καλό μας; Όχι πολλά που να στηρίζουν τις θέσεις τους δυστυχώς.  Υβρίζοντας και περιγελώντας τον ίδιο τον λαό τους ως “ψεκασμένους” και “ανόητους”, σίγουρα δεν βελτιώνουν την εικόνα του συγκινησιακού θεάτρου τους, μόνο το επικυρώνουν ως μία αδιάντροπη ψυχολογική επιχείρηση. Εκβιάζοντας τους συγγενείς των κεκοιμημένων να υπογράψουν ότι οι δικοί τους πέθαναν με κορωνοιό ακόμα και αν δεν ήταν έτσι, με την υπόσχεση ψευτοαμοιβών όπως καθολικό πάσο σε περίοδο lockdown, δεν γίνονται πιο συμπαθείς.

Για να μην μιλήσουμε για τα δύο μέτρα και δύο σταθμά που τηρούνται , υπονομεύοντας περαιτέρω κάθε καλή θέληση  ένδειξης εμπιστοσύνης. Αναφερόμαστε στον “ενσυνείδητο ιό” που φαίνεται να έχει “εμπορικές, καλλιτεχνικές και ιδεολογικές προτιμήσεις” για το που εξαπλώνεται και που όχι.  Εφόσον φαίνεται να γίνεται ιδιαίτερα επιθετικός σε Εκκλησίες, Άγια Ποτήρια, Εθνικές παρελάσεις και εορτασμούς,  και κάθε ωφέλιμη συνάθροιση των Ελλήνων. Αλλά γίνεται μελίρρυτα διαλλακτικός, γιατί όχι και ακίνδυνος, σε σουπερμάρκετ, όργια καταναλωτικής μανίας στυλ black friday, σε πολύβουες  συμμαζώξεις του ΠΑΜΕ, γιορτές του “Πολυτεχνείου” και μπροστά από αυτοκινούμενες συναυλίες της Άλκηστης. Και το παγκόσμιο τσίρκο καλά κρατεί… .

Συνεχίζεται…. .

Loading...
Σχετικά με Παναγιώτης Πολίτης

Σχόλια Αναγνωστών (3)

 1. Sir Μητσος εξ Αγγλίας 11/17/2020 @ 8:38 ΜΜ

  Με αλεξίπτωτο έπεσες για συνέχισε να γράφεις γιατί είσαι μέσα Παναγιώτη Πολίτη. Ωραίο άρθρο!!! Ούτε σάλια ούτε τίποτα.

 2. ΑΣΧΕΤΟΣ ΑΔΑΗΣ 11/17/2020 @ 9:18 ΜΜ

  Καλησπέρα Παναγιώτη Πολίτη .

  Ο τρόπος οπου περιγράφεις, το σημερινό είναι το αυριανό που βιάζεται,

  ομοιάζει υπερθετικά ,με φίλο, τον παλαιότερο σχολιαστή στα κατοhika ,Dedalo.

  Εχει λείψει η αιχμηρή ρεαλιστική του ματιά ,από τα katohika.

  Συμφωνείς Sir Μητσος εξ Αγγλίας;

  • Sir Μητσος εξ Αγγλίας 11/18/2020 @ 9:12 ΠΜ

   Απόλυτα φιλαράκι άσχετε πολύ καλός!!!
   Πήξαμε στις μαλακιες από ορισμένους.

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*