in ,

«Μετενσάρκωση του Ιωνάθαν είναι ο Νετανιάχου. Θα βοηθήσει να έρθει ο Μεσσίας», λέει ραββίνος

Στήριξε το εργο του Κατοχικά Νέα

Ο ραββίνος Levi Sudri, ένας βραβευμένος εμπειρογνώμονας της Εβραϊκής Βίβλου, δηλώνει ότι ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Benjamin Netanyahu, είναι η μετενσάρκωση του Ιωνάθαν, του γιου του βασιλιά Σαούλ, ο οποίος «επέστρεψε» στον κόσμο για να εκπληρώσει την υπόσχεσή του να βοηθήσει τον Δαβίδ φέρνοντας τον «Μεσσία».

Μεταξύ των πολλών επιτευγμάτων του, ο Rabbi Sudri στέφθηκε «Chatan Hatanach» (νυμφίος της Τορά), κερδίζοντας την πρώτη θέση στο Ισραηλινό Εθνικό Βιβλικό Κουίζ για ενήλικες το 2015. Ισχυρίζεται ότι χρησιμοποιεί την βαθιά του κατανόηση της Εβραϊκής Βίβλου (Τανάκ) για να καταλάβει τα τρέχοντα γεγονότα.

«Η Βίβλος έχει τα πάντα και περιέχει όχι μόνο το παρελθόν, αλλά και το παρόν και το μέλλον», δήλωσε ο Rabbi Sudri στο Breaking Israel News. “Αν δεν ήταν έτσι, δεν θα υπήρχε κανένας λόγος να το γράψω για τις επόμενες γενιές”.

Για παράδειγμα, ο ραβίνος Sudri επεσήμανε ότι ο Ιωνάθαν είχε ήδη αναγνωρίσει ότι δεν θα κληρονομήσει την βασιλεία και ότι ο Δαβίδ θα είναι ο βασιλιάς.

Του είπε: “Μη φοβάσαι: το χέρι του πατέρα μου Σαούλ δεν θα σε αγγίξει ποτέ. Θα είσαι βασιλιάς στον Ισραήλ και θα είμαι δεύτερος μετά από σένα. Και ο πατέρας μου Σαούλ το ξέρει αυτό”. Α΄ Σαμουήλ 23:17

«Αλλά αυτό δεν έγινε ποτέ», επισημαίνει ο ραβίνος Sudri. “Ο Ιωάνθαν δεν υπηρέτησε ποτέ ως δεύτερος του Δαβίδ. Είναι αδύνατον να γραφτεί κάτι στη Βίβλο και να μην συμβεί. Έτσι, αν ο Ιωνάθαν είπε ότι θα υπηρετούσε ως δεύτερος, θα πρέπει να είναι κάτι που προορίζεται να συμβεί στο μέλλον”.

Ο ραβίνος ανέφερε το “Shem M’Shmuel”, ένα βιβλίο ερμηνειών της Τορά από τον ραββίνο Shmuel Bornsztain, τον δεύτερο ραββίνο – πνευματικό ηγέτη της χασιδικής δυναστείας των Sochatchov από το 1910-1926. Το βιβλίο των διδασκαλιών του δημοσιεύθηκε μετά τον θάνατό του.

Το Shem M’Shmuel συζητά την εβραϊκή παράδοση για την διαδικασία των «δύο σταδίων» για τον ερχομό του Μεσσία. Το πρώτο στάδιο, που αναφέρεται ως Moshiach ben Yosef, είναι μια πρακτική, εγκόσμια διαδικασία που περιλαμβάνει την συγκέντρωση των Εβραίων της Διασποράς και την οικοδόμηση του κράτους του Ισραήλ. Το δεύτερο στάδιο είναι μια θαυματουργή διαδικασία που περιλαμβάνει την αποκατάσταση της Δαβιδικής Δυναστείας και την ολοκλήρωση του Τρίτου Ναού.

“Είναι γραμμένο στο Shem M’Shmuel ότι στο μέλλον, ο Ιωνάθαν θα έρθει ως μετενσάρκωση του Moshiach ben Yosef (Μεσσία από τον Οίκο του Ιωσήφ), και είναι στις τελευταίες ημέρες που θα υπηρετήσει ως δεύτερος μετά από τον Moshiach Ben David (Μεσσία από τον Οίκο του Δαβίδ), που θα είναι η μετενσάρκωση του Δαβίδ. Εκείνη την εποχή θα εκπληρώσει την υπόσχεσή του να υπηρετήσει ως δεύτερος μετά τον Δαβίδ στην διοίκηση».

“Ακόμη και μέσα στον Moshiach ben Yosef, υπάρχουν δύο τμήματα”, δήλωσε ο Rabbi Sudri. “Υπάρχει ένας ηγέτης στον υλικό κόσμο. Ο Netanyahu εκπληρώνει σαφώς αυτή τη λειτουργία. Επιπλέον, υπάρχει και ένας αντίστοιχος πνευματικός Moshiach ben Yosef, του οποίου η λειτουργία είναι να προετοιμάσει το πνευματικό υπόβαθρο, να κάνει τον κόσμο έτοιμο να δεχθεί το πολύ ισχυρότερο φως του Moshiach ben David».

Ο Yonathan Netanyahu, ο αδελφός του “Bibi” Netanyahu.

“Είναι ξεκάθαρο ότι βλέπουμε στον Πρωθυπουργό Βενιαμίν Νετανιάχου ότι εκπληρώνει το πεπρωμένο του ως Moshiach ben Yosef, δηλαδή τη μετενσάρκωση του Ιωνάθαν. Το όνομα «Netanyahu» (נתניהו) αποτελείται από τα ίδια γράμματα με το όνομα «Jonathan (יהונתן)». Είναι επίσης σημαντικό ότι ο μεγαλύτερος αδελφός του πρωθυπουργού, ο οποίος σκοτώθηκε πολεμώντας τους εχθρούς του Ισραήλ (κατά την “Επιχείρηση Έντεμπε“), ονομάστηκε “Jonathan”.

Ο Rabbi Sudri δήλωσε ότι ως πρωθυπουργός, ο Netanyahu εκτελεί όλες τις πρακτικές λειτουργίες που αναμένονται από τον Moshiach ben Yosef. Ως πρώην διοικητής, ο Νετανιάχου προσωποποιεί τον βιβλικό Ιωνάθαν επίσης.

«Όπως ο Ιωνάθαν πολέμησε τους Αμαληκίτες ενώπιον του Δαβίδ, στις μέρες μας θα είναι η λειτουργία του Moshiach ben Yosef ή η μετενσάρκωση του Ιωνάθαν που θα πολεμήσει τον Αμαλήκ μπροστά ενώπιον του Moshiach ben David», είπε ο Rabbi Sudri.

“Ο Νετανιάχου εκπληρώνει αυτόν τον ρόλο πολεμώντας τους εχθρούς του Ισραήλ. Όταν ολοκληρωθεί αυτή η μάχη, θα περάσει το σκήπτρο στο Moshiach ben David”.

Ο Rabbi Sudri αναφέρθηκε στη στενή σχέση του Netanyahu με τον Rabbi Menachem Mendel Schneerson, τον τελευταίο ραβίνο του κινήματος Lubabitch Hasidic που γνωρίζουν οι οπαδοί του απλώς ως “the Rebbe”. Το 1990, ενώ υπηρετούσε ως μέλος της Κνεσέτ, ο Netanyahu επισκέφθηκε το “Rebbe” και ζήτησε μια ευλογία. Ο Rebbe προειδοποίησε τον Νετανιάχου, λέγοντας: “Ο Μεσσίας δεν έχει έρθει ακόμα. Κάνε κάτι για να επιταχυνθεί ο ερχομός του”.

Διάβασε το σχετικό άρθρο του ΚΟ εδώ.

“Ο ραβίνος Schneerson είπε στον Netanyahu ότι θα έδινε το σκήπτρο στο Melech HaMoshiach (Μεσσιανικό βασιλιά, δηλαδή Moshiach ben David)”, δήλωσε ο Rabbi Sudri.

“Σε κάθε περίπτωση, είναι απαραίτητο να τιμούμε τους ηγέτες ως την ενσάρκωση του έθνους”, δήλωσε ο Rabbi Sudri. “Δεν έχει σημασία ποιοι ήταν πριν γίνουν ηγέτες ή τι σκέφτεστε για αυτούς προσωπικά. Μόλις γίνουν ηγέτες, προσωποποιούν τη σχέση μεταξύ έθνους και Θεού και εκπληρώνουν υψηλή λειτουργία».

Ο ραβίνος ανέφερε τα Παροιμίες για να απεικονίσει το θεϊκό στοιχείο που υπονοείται στην εθνική ηγεσία.

Όπως το νερό είναι το μυαλό του βασιλιά στα χέρια του Κυρίου. Το κατευθύνει σε ό, τι θέλει. Παροιμίες 21: 1

Ο Rabbi Sudri υπογράμμισε ότι αυτή η αναγνώριση του Netanyahu ως Ιωνάθαν είναι θέμα εικασίας.

“Περιμένουμε να δούμε αν θα εκπληρώσει αυτό το ρόλο”, δήλωσε ο Rabbi Sudri.

ΚΟ: Σχόλιο 1: Η ιστοσελίδα από όπου προέρχεται η είδηση είναι χριστιανοσιωνιστικού προσανατολισμού.
Σχόλιο 2 : Λυπάμαι που θα σοκάρω πολλούς χριστιανούς που κάπως “ρομαντικά” πιστεύουν στον “βιβλικό” ιουδαϊσμό, αλλά ο βαθιά επηρεασμένος από την Καμπάλα (Ταλμουδικός) Ιουδαϊσμός πιστεύει στην μετενσάρκωση.

ΚΟ / πηγή

Report

What do you think?

Written by Κατοχικά Νέα

Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια!
Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα ! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Comments

Leave a Reply
  1. να καταλάβει τα τρέχοντα γεγονότα. 2033

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Η ΕΞΥΠΝΗ ΚΑΡΤΑ -Μία άκρως ρεαλιστική ταινία μικρού μήκους που πρέπει να παρακολουθήσετε

Μπανανία η Ελλάδα – Αλλοδαποί κρατούμενοι μεταφέρθηκαν στην Αθήνα με το ΚΤΕΛ χωρίς συνοδεία