Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΙΡΕΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΟΧΩΝ Ο ΚΡΥΠΤΟΜΕΝΟΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΣ

Μωυσής μοναχός, ο εκ Πρεβέζης διωχθείς

Ο Θρησκευτικός Οικουμενισμός σήμερα είναι μία Κίνηση για την ένωση όλων των αιρετικών ομολογιών της Δύσεως με την Ορθοδοξία σε πρώτο στάδιο και σε δεύτερο στάδιο την ένωση όλων των θρησκειών σε ένα τερατώδες κατασκεύασμα που λέγετε Πανθρησκεία.

Ο κύριος σκοπός του Οικουμενισμού είναι η εξαφάνιση του Χριστιανισμού και πρωτίστως της Ορθοδοξίας που κατέχει την πλήρη αλήθεια.

Ο Οικουμενισμός είναι ένα σατανικό κατασκεύασμα των σκοτεινών δυνάμεων. Η ποιο φοβερή αίρεση που πέρασε ποτέ στην ιστορία ή μάλλον παναίρεσης. Είναι ένα συνονθύλευμα θρησκειών, φιλοσοφιών και παραδόσεων σε μια αταίριαστη ενότητα. Είναι ένα σατανικό καταστρωμένο σχέδιο που υποστηρίζει ότι πουθενά δεν υπάρχει η μοναδική, η απόλυτος, η ενιαία αλήθεια. Ούτε και στην Ορθοδοξία!

Για τον Οικουμενισμό δεν υπάρχει προσωπικός Θεός. Ο Οικουμενισμός δεν πιστεύει τίποτα, αλλά και τίποτα δεν απορρίπτει στο ανακάτεμα και στη νέα σύνθεση της θρησκείας, την οποία επιδιώκει να κατασκευάσει. Δεν υπάρχουν για τον Οικουμενισμό θρησκείες και πατρίδες. Με τρόπο επιδέξιο και δήθεν για λόγους ειρηνικής συνεργασίας προβάλλει έμμεσα το σύνθημα: Κάτω τα σύνορα! Όλα συνθλίβονται, αφομοιώνονται και εξαφανίζονται στο αβυσσαλέο στόμα του Οικουμενισμού.

Όλοι αυτοί που κρύβονται πίσω από αυτή την λαίλαπα στοχεύουν να ξεθεμελιώσουν όπως φαντάζονται την «Μίαν, Αγίαν, Καθολικήν και Αποστολικήν Εκκλησίαν» του Χριστού.

Και τούτο γιατί γνωρίζουν ότι μόνο η Ορθοδοξία κρατεί ανόθευτή αλήθεια και μόνη αυτή μπορεί να σώσει τον άνθρωπο. Μάταια όμως γιατί ο Κύριος ήδη εδώ και 2 χιλιάδες χρόνια έχει προφητέψει: «Και πύλαι Άδου ου κατισχύσουσι αυτής».

O Oικουμενισμός με λίγα λόγια, είναι ένα καταχθόνιο παγκόσμιο κίνημα, πολιτικό και θρησκευτικό, με σκοπό την υποταγή της ανθρωπότητας κάτω από μία παγκόσμια κυβέρνηση που αρχηγός της θα είναι ο ψευδομεσίας των Εβραίων, (ο Αντίχριστος). Και την ένωση όλων των θρησκειών σε μια Πανθρησκεία, ώστε να εξαφανιστεί ο Χριστιανισμός, να εξαφανιστεί η σώζουσα Ορθόδοξος πίστις και να λατρεύεται στο τέλος, αντί του αληθινού Θεού ο Σατανάς.

Δεν εξηγείται διαφορετικά αυτό το πάθος της ενώσεως, αυτή η ασάφεια του «διαλόγου της αγάπης», αυτή η τρομερή απομάκρυνση από το δόγμα της Ορθοδόξου Εκκλησίας. Δεν μπορεί να εξηγηθεί αυτός ο καλλιεργούμενος σήμερα κλονισμός της Πίστεως στη Παράδοση και η αθέτηση των αποφάσεων των Οικουμενικών Συνόδων.

Πίσω από τον Οικουμενισμό κρύβεται ο Σιωνισμός. Και δημιούργημα του Σιωνισμού είναι η Μασονία. Η οποία έχει εισχωρήσει και μέσα στην Εκκλησία εδώ και πολλά χρόνια. Κατακτώντας στην αρχή τον Πατριαρχικό Θρόνο για πρώτη φορά στις αρχές του 20 αιώνα και πλέον στις ημέρες έχει διεισδύσει όχι μόνο σε επισκοπικές έδρες, αλλά και στις Θεολογικές σχολές και στα μοναστήρια.

Οι εχθροί της πίστεως, σταγόνα σταγόνα 100 χρόνια έως τώρα προσπαθούν πολύ μελετημένα και εν κρυπτώ να αλλοτριώσουν την Ορθοδοξία εκ των έσω βάζοντας σε θέσεις κλειδιά, όπως είναι τα πατριαρχεία, οι αρχιεπισκοπές, οι Μητροπόλεις, τα μοναστήρια του Αγίου Όρους, αλλά και σε μεγάλα μοναστήρια εντός της Ελλάδος, στις Θεολογικές σχολές και παρά των επισκόπων και ηγουμένων, μασόνους, που για να παραπλανήσουν και να επιτελέσουν τους σκοπούς των Εβραίων Σιωνιστών φόρεσαν ράσα και άφησαν γενειάδες. Τα κατακάθια της σημερινής κοινωνίας, ανθρωπάκια σάρκες που τους ενδιαφέρει μόνο η ύλη το χρήμα και η δόξα. Τέτοιοι είναι που διοικούν την σημερινή Εκκλησία της Ελλάδος. Αυτοί δεν πιστεύουν, δεν είναι καν ορθόδοξοι. Είναι εχθροί της πίστεως και της πατρίδος μας. Μακριά από αυτούς τους λυκοποιμένες!

Κανείς επίσκοπος και ηγούμενος του Αγίου Όρους δεν έπραξε το αυτονόητο της διακοπής του μνημοσύνου του Πατριάρχη. Κάτι το οποίο έπρεπε ήδη από τα πρώτα χρόνια της κήρυξης της αιρέσεως του οικουμενισμού που πρεσβεύει ο Βαρθολομαίος να είχε επιτελεστεί. Αυτό υποδηλώνει ότι υπάρχει προδοσία άνευ προηγουμένου.

Οι οικουμενιστές δεν μπορούν να στηρίξουν τις καινοφανείς θεωρίες τους σε καμιά θεολογία που να δικαιώνει τις θέσεις τους. Πως λύνουν το πρόβλημα; Φτιάχνουν την δική τους

«Θεολογία». Η Θεολογική Ακαδημία Βόλου και Κρήτης είναι τα εργαστήρια παρασκευής αυτής της μεταλλαγμένης Θεολογίας.

Όταν η διοικούσα Εκκλησία πέφτει σε αίρεση όπως έχει συμβεί σήμερα, καθαιρέσεις, αφορισμοί και παντός είδους απαγορεύσεις, δεν ισχύουν γιατί στα αλήθεια, Εκκλησία είναι το σύνολο των πιστών που ορθώς λατρεύουν τον Θεό σύμφωνα με την Αγία Γραφή τους Αγίους Πατέρες και τις αποφάσεις Οικουμενικών συνόδων. Και σύμφωνα με τον προτρεπτικό λόγο των Αγίων μας (π.χ. Αγίου Συμεών νέου Θεολόγου, Αγίου Ιωάννου της κλίμακος και πολλών άλλων), επιβάλετε η ανυπακοή.

Φεύγετε μακριά απ΄αυτούς που σας λένε ότι πρέπει να κάνουμε υπακοή στην Εκκλησία, αλλά δεν σας διευκρινίζουν τι εννοούν όταν λένε τον όρο «Εκκλησία». Εκκλησία δεν είναι ο Πατριάρχης, ούτε η Ψευτοσύνοδος της Κρήτης, ούτε ο επίσκοπος που ισχυρίζεται ότι πρέπει να μνημονεύεται ο αιρεσιάρχης πατριάρχης Βαρθολομαίος, γιατί Εκκλησία χωρίς μνημόνευση επισκόπου δεν γίνεται (όπως λένε). Αυτά είναι ψεύδη Οικουμενιστών προδοτών και μασόνων που καταργούν την Εκκλησιαστική ιστορία των Αγίων και Ομολογητών.

Στα πρώτα χρόνια της η νεοσύστατη Εκκλησία του Χριστού αντιμετώπισε τις αιρέσεις που ήδη άρχισαν να μολύνουν το πλήρωμα των πιστών από τα πρώτα αποστολικά χρόνια σύμφωνα με τα λεγόμενα των Αποστόλων, τα οποία μας τα άφησαν γραμμένα οι ίδιοι στην Κ. Διαθήκη, ως ιερά παρακαταθήκη και δόγμα απαρασάλευτο. Γι΄αυτό και οι οικουμενιστές σήμερα δεν θεωρούν ως κριτήριο αληθείας την Γραφή, όπου με πρώτο τον Κύριο μας, απαγόρεψε την παραμικρή απόκλιση από τον νόμο Του, Ματθ. 5,19.

Ο Απόστολος Παύλος στους Γαλάτας αναφέρει το γνωστό ρητό: «αλλά και εάν ημείς ή άγγελος εξ ουρανού ευαγγελίζηται υμίν παρ΄ο ευηγγελισάμεθα υμίν, ανάθεμα έστω».

Ο απόστολος Παύλος όταν είδε ότι ο Απόστολος Πέτρος δεν βάδιζε σύμφωνα με την αλήθεια του Ευαγγελίου, τον ήλεγξε ενώπιων όλων των χριστιανών. Εμείς λοιπόν οι μοναχοί δεν έχουμε το δικαίωμα ως ισότιμα μέλη της Εκκλησίας του Χριστού ενώπιον Αυτού, να ελέγχουμε προϊσταμένους και υφισταμένους που παρεκτρέπονται, από αυτά που κήρυξαν ο Ίδιος, και οι Απόστολοι; Το παράδειγμα του μοναχού, Αγίου Μαξίμου του Ομολογητού είναι χαρακτηριστικό, όπου τα έβαλε με τέσσερα πατριαρχεία που είχαν εκπέσει στην αίρεση του μονοφυσιτισμού. Το γεγονός αυτό της έκπτωσης των 4 πατριαρχείων από την ορθή πίστη επαναλαμβάνεται και στις μέρες μας με την αίρεση του Οικουμενισμού.

Η αληθινή πίστη συνοδεύεται πάντα με την αγάπη, την οποία δεν την κατέχουν οι προϊστάμενοι της διοικούσης Εκκλησίας της Ελλάδος αφού έχoυν ήδη εξαπολύσει διωγμούς σε μοναχούς και Ιερείς, που χωρίς καμία εκτροπή από την αλήθεια του Ευαγγελίου και χωρίς καμιά σκοπιμότητα αγωνίζονται να κρατήσουν ανόθευτη την ορθότητα της πίστεως μας.

Είναι πλέον σαφές κριτήριο ότι αληθινός δούλος του Θεού στην σημερινή εποχή που επικρατεί τόση πολύ σύγχυσης και αμφισβήτησής των πάντων, είναι αυτός που διώκεται. Ο νέος «Πάπας» της Ανατολικής Ορθοδόξου Εκκλησίας Πατριάρχης Βαρθολομαίος, εξαπολύει διωγμούς προς τους Ορθοδόξους και αγκαλιάζει με πολύ αγάπη τους ετεροδόξους. Η διαγωγή του και τα έργα του δείχνουν ότι είναι προβατόσχημος λύκος.

Σήμερα υπάρχει μεγάλη αδυναμία στον λαό να διακρίνει την αίρεση, αλλά και όταν το διαπιστώσει δεν γνωρίζει πως πρέπει

να συμπεριφερθεί έναντι των αιρετικών ποιμένων που τους διαφεντεύουν. Αυτό οφείλετε κατά πρώτον στην άγνοια του λαού, την οποία μεθόδευσε η Εκκλησία, ούτως ώστε να περάσει χωρίς αντιδράσεις η αίρεση που υποκρύπτετε τεχνηέντως εδώ και δεκαετίες. Και κατά δεύτερον στην ηθική αποστασία του λαού και την προσκόλλησή του στην Θεοποιημένη ύλη. Eυθυνόμαστε άπαντες και για τους πολιτικούς και για τους θρησκευτικούς ηγέτες.

Οι εχθροί της πίστεως εργάζονται μεθοδευμένα για να εξαφανίσουν την Ορθοδοξία, εμείς τι κάνουμε;

Λέει ο διδάσκαλος της ταπείνωσης, ο Άγιος Ιωάννης της Κλίμακος: «Μόνο αν τύχει αιρετικός λόγος πάνω στο δένδρο της πίστεως και στα κλαδιά του, τότε δεν πρέπει να κρατιόμαστε ταπεινοί, ούτε να κρύβεται με σιωπή ή αλήθεια και να φθείρεται η πίστη και να καταφρονείται η ορθοδοξία σα να ήταν άφωνο ψάρι, αλλά πρέπει να απαντά στους αντιθέτους για να φαίνεται το φως και να φεύγει το σκοτάδι από τις ψυχές των ανθρώπων και να μην κολάζονται», Λόγος κε΄θ΄.

Δεύτερο παράδειγμα οδοδείκτης από τον Άγιο Θεόδωρο τον Στουδίτη για την αντιμετώπιση της αίρεσης του Οικουμενισμού.

«Είναι εντολή Κυρίου να μη σιωπούμε όταν κινδυνεύει η πίστις… Συνεπώς όταν πρόκειται για την πίστη, δεν πρέπει να πει κανείς: ποιος είμαι εγώ; Ιερέας, άρχοντας, στρατιώτης, γεωργός, πτωχός; Δεν μου πέφτει εμένα λόγος και φροντίδα για το ζήτημα. Τι λές; Οι πέτρες θα φωνάξουν, και συ θα μείνεις σιωπηλός και άπραγος;».

Επίσης γράφει ο Άγιος Θεόδωρος ο Στουδίτης: «Και στους Αγίους Ομολογητές έθεταν την παγίδα της σιωπής προφάσει ταπεινώσεως». Όταν ο άγιος Μάρκος ονόμαζε τον παπισμό

αίρεση, οι άλλοι επίσκοποι τον απειλούσαν. Ο Επίσκοπος Μυτιλήνης και Λακεδαιμονίας του έλεγε: «και ποιος είσαι εσύ;»

Έτσι, μού έλεγαν επανειλημμένα και οι αδερφοί μου στον Προφήτη Ηλία στην Πρέβεζα, ένας απός αυτούς κάποτε μου είπε: Ποιος είσαι εσύ που τα έβαλες με τους Ηγουμένους του Αγίου Όρους, (τους είχα στείλει ελεγκτική επιστολή για την παθητική τους στάση μετά την Σύνοδο της Κρήτης και το γεγονός ότι δεν διέκοψαν το μνημόσυνο του Πατριάρχη). Και μάλιστα πρόσθεσε που έχουν ασπρίσει τα μαλλιά τους στην άσκηση! Αν από την άσκηση άσπρισαν τα μαλλιά τους τότε πως δεν φωτίστηκαν από το Άγιο Πνεύμα να αποκηρύξουν τον Πατριάρχη ως αιρεσιάρχη, παρά συνεχίζουν την μνημόνευση και άραγε υποδηλώνουν ότι συμφωνούν και αυτοί με αυτά που λέει και πράττει. Δυστυχώς και οι ηγούμενοι του Αγίου Όρους σε εποχή διαφάνειας και ομολογίας πίστεως, έδειξαν το αληθινό τους πρόσωπο του μετά την ψευτοσύνοδο της Κρήτης, ότι δηλαδή, έχουν εκτραπεί από το Ορθόδοξο ομολογιακό φρόνημα των προκατόχων τους για χάρη της Ηγουμενίας και του ξένου φλουριού που έπεσε άφθονο από το Βατικανό.

Σημάδια αποκρυπτογράφησης της αίρεσής των Οικουμενιστών είναι και οι εξής φράσεις: «Εσύ να κοιτάξεις την ψυχή σου» και «πρέπει να κάνεις υπακοή στην Εκκλησία ή στου ηγούμενο ή στον Επίσκοπο, πάνω απ΄όλα στην πνευματική ζωή είναι η υπακοή». Με το πρόσχημα της αρετής της υπακοής κρατάνε το ποίμνιο τους εκφοβισμένο, στην πνευματική τους καθοδήγηση που είναι Οικουμενιστική και φιλοπαπική.

Η Γραφή ως κριτήριο αληθείας και γραμμή πλεύσης σε παρόμοιες καταστάσεις απαντάει ως εξής: «…ακριβώς εξ αιτίας των ψευδαδέλφων οι οποίοι είχαν εισχωρήσει ύπουλα στην Εκκλησία, σαν κατάσκοποι, για να κλονίσουν την ελευθερία μας, που έχουμε εν Χριστώ Ιησού, για να μας

υποδουλώσουν. Σ΄αυτούς ούτε στιγμή δεν δεχθήκαμε να υποταχθούμε, για να παραμείνει σε σας η αλήθεια του ευαγγελίου» Γαλ. 2,4-5.

Ας μάθουν αυτοί οι θεωρητικοί θεολόγοι των δυτικόπληκτων θεολογικών σχολών, ότι η Ορθοδοξία δεν είναι μάθημα θρησκευτικών, το διαβάζω και το μεταδίδω. Η Ορθοδοξία είναι πάνω απ΄όλα βίωμα, άσκησης, πράξης, τήρησης εντολών του Ευαγγελίου και λιγότερο διδασκαλία. Ποιος σου δίνει εσένα το δικαίωμα να μιλάς για το Θεό όταν δεν τον έχεις γνωρίσει. Αν το γνωρίζεις όπως λες δείξε μου τα γνώση σου από τα έργα σου και προ πάντων, από την αγάπη. Αλλά τα έργα τους, δεν έχουν αγάπη, ούτε τα πρόσωπα τους, ούτε τα λόγια τους που βγαίνουν από εμπαθή καρδιά και συνεπώς τυφλωμένο νου και υψηλή διανόηση. Γι΄αυτό και κατάντησαν Θεομάχοι αφού μας διώχνουν από της μονές της μετανοίας μας και όχι της «υπακοής» όπως θέλουν αυτοί να ισχυρίζονται, γιατί εξυπηρετεί τους σκοπούς τους.

Όσοι αποδέχονται την Σύνοδο της Κρήτης, συμμετέχουν στην αίρεση του Οικουμενισμού. Διαδίδουν οι Οικουμενιστές ότι όσοι δεν μνημονεύουν τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο είναι εκτός Εκκλησίας και άρα η αποτείχισης που εκδηλώνετε στην αρχική της μορφή με την διακοπή του μνημοσύνου, θεωρείται ως σχίσμα γι΄αυτούς και μόνο, ενώ οι ίδιοι έχουν δημιουργήσει το σχίσμα εδώ και χρόνια με το να αποκλίνουν από τα της πίστεως όπως προ είπα.

Όποιος ενίσταται, αγωνίζεται και αντιστέκετε στην αίρεση εντός της Εκκλησίας, και διώκετε, λέγεται ομολογητής και όχι σχισματικός, εφόσον και πράττει αυτά που διδάσκει. Αλλά και ο Επίσκοπος ή ο Ιερέας που δεν συμφωνεί με την αίρεση του Οικουμενισμού και την ληστρική Σύνοδο της Κρήτης και μνημονεύει τον Πατριάρχη, δεν είναι ομολογητής. Ας μη ξεγελιούνται οι Αντιοικουμενιστές ότι αρκεί και μόνο να

ομολογούν με το στόμα και τον νού και όχι με την καρδιά και την πράξη. Η πίστη μας διασώθηκε με τους διωγμούς, τις εξορίες, τις φυλακίσεις και τα μαρτύρια των Ομολογητών Αγίων μας, τους οποίους τιμάνε αλλά δεν μιμούνται.

Ο Άγιος Μωυσής ο Αιθίοπας λέει σε μια προφητεία του η οποία βρίσκει πλήρη εφαρμογή στις μέρες μας: «Εν ται ημέραις εκείναις… θέλουν προχειρίζεσθαι Ηγούμενοι και ποιμένες άνδρες αδόκιμοι αρετής, άπιστοι… μη διακρίνοντες την δεξιάν οδόν εκ της αριστεράς, αμελείς, φιλομέριμνοι, τα πρωτεία με δώρα αρπάζοντες… μη γνωρίζοντες κατηχείν και νουθετείν το ποίμνιον….εκ της τοιαύτης δε αμελείας και καταφρονήσεως των ποιμένων απολούνται οι αδελφοί…».

Σε μέρες μεθοδευμένης αλλοτρίωσης της Ορθοδοξίας, αναπόφευκτο και επιδιωκόμενο φυσικά ήταν να διεισδύσει και στα μοναστήρια αυτό το κακό. Ακούνε οι μοναχοί σήμερα δόκιμοι και προχωρημένοι στα χρόνια, ότι το πρώτο πράγμα στην μοναχική πολιτεία είναι η υπακοή.

Ο Λόγος του Κυρίου «ο ακούων υμών, εμού ακούει», και ο λόγος του Αποστόλου Παύλου «Πείθεσθε τοις ηγουμένοις υμών και υπείκετε»Εβρ.13,17, δεν είναι απρουπόθετοι, γιατί ο ίδιος ο Κύριος είπε αλλού; «Προσέχετε δε από των ψευδοπροφητών, οίτινες έρχονται προς υμάς εν ενδύμασι προβάτων, έσωθεν δε εισί λύκοι άρπαγες. Από των καρπών αυτών επιγνώσεσθε αυτούς». Και επίσης «Προσέξτε μη ούν λύσετε μίαν των εντολών τούτων των ελαχίστων». Τότε σ΄αυτή την περίπτωση ισχύει ο Λόγος του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου: «ει τις έρχεται προς υμάς και ταύτην την διδαχήν (του Χριστού) ου φέρει, μη λαμβάνετε αυτόν εις οικίαν, και χαίρειν αυτώ μη λέγετε. Β΄Ιωάνν,10.

Ερωτώ! Τα λόγια αυτά δεν σημαίνουν αποτείχιση από τους ψευδοποιμένες, αιρετικούς Οικουμενιστές, που προσθέτουν,

αφαιρούν και παρερμηνεύουν τη Γραφή και τους Αγίους Πατέρες που εν Αγίω Πνεύματι θέσπισαν τους κανόνες των 7 Οικουμενικών Συνόδων;

Ο αγαπημένος μαθητής του χριστού και κήρυκας της αγάπης, λέει ούτε να χαιρετάμε τους αιρετικούς. Προς σωφρονισμό και διόρθωση τους, απαιτεί την απομάκρυνση ο Άγιος. Εμείς δημιουργούμε το σχίσμα λοιπόν που θέλουμε να εφαρμόσουμε στην πράξη τα λόγια της Γραφής για να μην εκπέσουμε από την αλήθεια της πίστης μας, ή αυτοί που δεν κάνουν υπακοή στα λόγια του Χριστού, των Αποστόλων και συνάμα απαιτούν απειλητικά υποταγή στις νεοταξικές σκοπιμότητες τους;

Με την ΔΩΡΕΑ ενος "καφε" το μήνα βοηθάς στον αγώνα κατα της φίμωσης της ελευθερίας του λόγου , βοηθάς το Κατοχικα ΝΕΑ
Loading...

29 thoughts on “Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΙΡΕΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΟΧΩΝ Ο ΚΡΥΠΤΟΜΕΝΟΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΣ

 1. mperseker says:

  Νομίζεις δεν τους έχει υπ όψιν τους Εσφιγμενιτες.?Όταν αναφέρεται σε χριστιανούς που διώκονται, να ξέρεις ότι αυτούς υπονοεί..Εύγε! Καθαρός λόγος, σπάνιος.Θλιβομαι για την κατάντια μας σήμερα.Δεν διατιθεμεθα εύκολα να πράξουμε θυσία.Θυσια της ύλης για το πνεύμα. .

 2. lykaonas says:

  Μια ερωτηση προς τον μοναχο που εγω θεωρω οτι ειναι δαιμονισμενος
  Οι αλλες θρησκειες και τα χριστιανικα δογματα εχουν θαυματα ναι η οχι
  οι αρχαιοι ελληνικοι ναοι ηταν και ειναι κατοικοιτηρια δαιμονων ναι η οχι
  η ορθοδοξια ευθυνεται με εγκληματα κατα των ελληνων ναι η οχι
  οι παραβολανοι και ο κυρηλλος που κατακρεουργησαν την ΥΠΑΤΙΑ ειχαν δικιο η αδικο
  η ορθοδοξος ανατολικη εκλησσια εχει αναιρεση τους αφορεσμους των αγωνιστων του 21
  συννωμη ειναι πολλες αλλα τα γραφομενα του μοναχου ειναι ανοησιες

  • ΤΗ ΡΩΜΙΟΣΥΝΗ ΜΗ ΤΗΝ ΚΛΑΙΣ says:

   Είσαι και εσύ γεννήτρια αναπαραγωγής ασυστόλων ψευδών απο ανιστόρητες πηγές όπως και ο τρελογιατρός. Θα σου αντιγράψω ακριβώς ότι έγραψα σε άλλο άρθρο. Όλη αυτή η ιστορία περί της βίαιης επιβολής του χριστιανισμού ξεκίνησε πριν 250 χρόνια από τον περιβόητο Γίββωνα και αργότερα τον Φαλμεραυερ, ανθρώπους που σιχαινόντουσαν το ελληνικό γένος και τη θρησκεία του. Ακόμη και ο Γεώργιος Γεμιστός ή Πλήθων που ήταν φανατικός αρχαιολάτρης ουδέποτε ανέφερε ή υπαινίχθηκε τέτοια πράγματα, διότι πολύ απλά δεν ισχύουν. Αν θέλεις μπορώ να σου κατεβάσω και εγώ copy /paste σεντονάρες και άλλων και δικά μου. Και πάνω σε αυτούς λοιπόν, τους ανθέλληνες, πατήσανε μετά οι άλλοι οι ελληνάρες τύπου Καλλόπουλου, Τσαγκρινού (που τον θυμάμαι στο New Channel αρχές δεκαετίας του 90 να παρουσιάζεται ως ηλεκτρονικός, μετά έγινε μαθηματικός και τελευταία παρουσιάζεται ως φυσικός – Πανεπιστήμιο βέβαια δεν έχει πάει απ’ όσο ξέρω, μπράβο του), Καλογεράκη, Πασσά κ.α. Ο μέντοράς τους όμως ο ΦΟΥΡΑΚΗΣ τους ξεβράκωσε αποκαλώντας τους όλους ΚΟΙΝΟΥΣ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΚΑΙ ΜΑΣΩΝΟΥΣ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΠΛΗΞΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. Σαν να έβγαινε ο Απόστολος Παύλος για τους χριστιανούς δηλ. και μας έλεγε ότι όλα είναι ψέμα. Ο Απόστολος Παύλος δεν το έκανε, ο Φουράκης όμως το έκανε.

  • Ανώνυμος says:

   οι αρχαίοι Ελληνες ήταν αιμομίκτες ναι ή όχι; και όχι μόνο…
   σας πιπίλισαν τα μυαλά μερικοί έμποροι ψευδοπροφήτες΄με ψεύδη και ανοησίες για να γίνετε εχθροί των ορθοδόξων τόσο σας κόβει
   κάτσε και διάβασε την πατρολογία και αν τα καταφέρεις έλα να μιλήσουμε να σου σπικάρω κανα δυό λογάκια για τις πλάνες σου, αδιάβαστε που υπονοείς ότι ο χριστιανισμός είναι εχθρός του ελληνισμού θύμα ε θύμα

  • Ανώνυμος says:

   μάθε ελληνικά και ορθογραφία και μετά έλα να λύσεις απορίες σχετικά με την Υπατία που τολμάς να πεις ανοησίες όλα αυτά που αγνοεί το ακατήχητο και αμόρφωτο μυαλό σου, έμαθες δυό τσιτάτα και τα κοπανάς κι εσύ και κάποιοι άλλοι στο ιντερνετ, πάρε κανένα βιβλίο και διάβασε, έχοντας υπ όψιν ότι κανένας ιούδας δεν ακυρώνει τον ίδιο τον Τριαδικό Θεό αστοιχείωτε, ψευτοθαύματα κάνει κι ο διάβολος και ο κόπερφιλντ ενίοτε, ακόμα στο νηπιαγωγείο με την αρχαία Ελλάδα είσαι; οεο οι ορθόδοξοι κατέχουν φουλ τα ποστ ντοκτορά, ξύυυυυπνναααααα πιάσε καμιά Καινή Διαθήκη και ξεκίνα, θα σου λυθούν οι απορίες

  • Έλεος! says:

   Ανόητες είναι οι ερωτήσεις σου οι οποίες έχουν χιλιοαπαντηθει..
   Μπες και ξεστραβωσου http://oodegr.co/ ενα απο τα δεκάδες site που θα βρεις απαντήσεις στις ανόητες ερωτήσεις σου..
   Άντε γιατί αυτή η χαζομάρα να μας ρωτάτε 10 απανωτές βλακείες και να περιμένετε να πάρετε και απαντήσεις έχει καταντήσει γελοία..
   Και δαιμονισμένος είσαι εσύ..

  • ΤΗ ΡΩΜΙΟΣΥΝΗ ΜΗ ΤΗΝ ΚΛΑΙΣ says:

   Στην αρχαϊκή φάση της Ελληνικής ιστορίας (1100 – 479 π.Χ.), δημιουργήθηκε η Φιλοσοφία. Έτσι για πρώτη φορά στον κόσμο, Έλληνες ήταν αυτοί που χώρισαν το «Λόγο» από τον «Μύθο». Πιο συγκεκριμένα οι Έλληνες της Μικρασίας. Εδώ παρουσιάζονται δύο σχολές: της Μιλήτου και της Εφέσου. Η σχολή της Μιλήτου ήταν καθαρά υλιστική και δεν τους απασχολούσε καθόλου η Θρησκεία. Κύριος εκπρόσωπός της ήταν ο ιδρυτής της παγκόσμιας φιλοσοφίας ο Θαλής (625 – 546 π.Χ.), καθώς και ο Αναξίμανδρος και ο Αναξιμένης.
   Στην Κλασική ή Αττική φάση (479 – 323 π.Χ.), έχουμε τη γέννηση του Δράματος. Κύριοι εκπρόσωποι ήταν ο Αισχύλος, ο Σοφοκλής, ο Αριστοφάνης, ο Ευριπίδης. Οι τρεις πρώτοι ήταν ευσεβείς βασικά άνθρωποι, με εξαίρεση τον Ευριπίδη ο οποίος κορόιδευε τη μωρία των αρχαίων μύθων, τις τερατώδεις αντιλήψεις των συγκαιρινών του για τους θεούς, τις προλήψεις και προκαταλήψεις του παλαιού κόσμου.
   Στην ίδια φάση έχουμε και την δημιουργία της Ιστορίας, η οποία αντιπαρατίθεται στην παλαιά μυθολογία. Ένας από τους μεγαλύτερους ιστορικούς της περιόδου εκείνης ήταν ο Θουκυδίδης (460 – 395 π.Χ.). Έγραψε την ιστορία του Πελοποννησιακού Πολέμου (431 – 404 π.Χ.). Στο έργο του δεν έχουν θέση οι μύθοι, οι παραδόσεις και τα «θαύματα». Τα αίτια των όσων συμβαίνουν στον κόσμο δεν τα αποδίδει στους θεούς ή την πρόνοιά τους, όπως ο Ηρόδοτος, αλλά σε φυσικά αίτια και στην ανθρώπινη φύση.
   Την περίοδο εκείνη υπήρξε μια από τις γενναιότερες φιλοσοφικές μορφές όλων των αιώνων, ο Δημόκριτος. Αυτός και ο δάσκαλός του ο Λεύκιππος είναι οι θεμελιωτές του υλισμού. Υποστήριζαν ότι τα αρχικά αίτια της δημιουργίας των όντων δεν ήταν οι θεοί, αλλά τα άτομα. Δηλαδή τα αδιαίρετα κομμάτια της ύλης, αιώνια, αμετάβλητα, άφθαρτα. Άπειρα σε αριθμό, κινούνται ασταμάτητα μέσα στο κενό και κατά την κίνησή τους δημιουργούν στροβίλους.
   Εκείνη η περίοδος βασικά, υπήρξε η απαρχή της στροφής του Ελληνικού πνεύματος, για το πώς αντιλαμβάνονταν τον κόσμο. Οι κυριότεροι εκπρόσωποι του νέου πνεύματος ήταν οι Σοφιστές (450 – 350 π.Χ.). Γι’ αυτούς η γνώση έχει υποκειμενικό χαρακτήρα. Η θρησκεία αποτελεί ανθρώπινο κατασκεύασμα, χρήσιμο όμως στους κυβερνήτες για την εξασφάλιση της κοινωνικής και πολιτικής τάξης. Οι θεσμοί θεωρούνταν αποτέλεσμα σύμβασης κι επομένως είναι μεταβλητοί κι ανατρέψιμοι. Σημαντικότεροι απ’ αυτούς ήταν ο Γοργίας ο Λεοντίνος, ο Πρωταγόρας ο Αβδηρίτης, ο Πρόδικος ο Κείος, ο Ιππίας ο Ηλείος, ο Αντιφών ο Αθηναίος, ο Θρασύμαχος ο Χαλκηδόνιος, ο Αλκιδάμας, ο Καλλικλής, ο Κριτίας.
   Την ίδια περίοδο με τους Σοφιστές γεννήθηκε ο μεγαλύτερος φιλόσοφος όλων των εποχών, ο Σωκράτης (469 – 399 π.Χ.). Όλοι γνωρίζουμε την ιστορία του και πολύ περισσότερο το τέλος του. Θανατώθηκε γιατί αμφισβήτησε ανοιχτά την ύπαρξη των θεών και την ηθική της εποχής εκείνης. Και ήταν ίσως ο πρώτος που πίστεψε στην ύπαρξη ενός Θεού. Η δική του σκέψη ήταν αυτή που επηρέασε τους Αθηναίους, για να φτιαχτεί αργότερα και ο βωμός για τον Άγνωστο Θεό. Κοντά σ’ αυτόν τον μεγάλο άντρα της εποχής εκείνης ήταν και ο μαθητής του ο Πλάτων (427 – 347 π.Χ.), ο οποίος υιοθέτησε όλες τις αξίες και ηθικές αρχές του δασκάλου του.
   Στην Αλεξανδρινή ή Ελληνιστική φάση (323 – 30 π.Χ.), η φιλοσοφία, αφού κατά την Κλασική εποχή κατόρθωσε να φθάσει σε απίστευτο ύψος, τώρα εξακολουθεί να κάνει γενναίες πτήσεις και γνωρίζει μια χωρίς προηγούμενο διάδοση και εκτίμηση. Από τη μια όμως η πτώση της Δημοκρατίας και από την άλλη ο κλονισμός της θρησκείας, της έδωσαν πρακτική και ηθική κατεύθυνση. Όλες οι σχολές της εποχής εκείνης δεν έδιναν σημασία στο δωδεκάθεο. Οι Επικούρειοι, που πήραν το όνομά τους από τον ιδρυτή της σχολής, τον Επίκουρο τον Αθηναίο (341 – 270 π.Χ.), δεν ενδιαφέρονταν καθόλου για τη θρησκεία, και μάλιστα πίστευαν ότι στον κόσμο τίποτα δεν γίνεται από το «μη ον». Ο Επικουρισμός ήταν μια από τις σπουδαιότερες υλιστικές πραγματώσεις των αιώνων.
   Μια άλλη σχολή της εποχής εκείνης ήταν οι Στωικοί. Τη σχολή αυτή την ίδρυσε ο Ζήνων, από το Κίτιο της Κύπρου. Κατά την στωική φιλοσοφία γενεσιουργό στοιχείο του κόσμου είναι η φωτιά, που ταυτίζεται με το θεό. Ο θεός είναι η ψυχή του κόσμου κι ο κόσμος το σώμα του θεού. Ήταν κατά κάποιο τρόπο μονοθεϊστές.
   Οι επιστήμες την περίοδο αυτή έφτασαν σε αφάνταστα ύψη δημιουργίας και ανακαλύψεων. Οι θεοί, περιορίστηκαν στον απλό λαό και δεν είχαν πια θέση στον τρόπο ζωής των επιστημόνων. Τον 2ο αιώνα μάλιστα, ο Αρίσταρχος ο Σάμιος διατύπωσε ολοκληρωμένες απόψεις για το ηλιοκεντρικό σύστημα, αλλά δεν επεβλήθησαν τότε για λόγους θρησκευτικούς, και κατηγορήθηκε «επί ασεβεία». Ιστορία που μας θυμίζει έντονα τον Γαλιλαίο και την Ιερά Εξέταση των Καθολικών αιρεσιαρχών. Αντιλαμβανόμαστε ότι, με το πέρασμα των αιώνων, η Ελληνική γραμματεία και ηθική αποκόπτεται από την αρχαία θρησκεία και αναζητεί τη μοναδικότητα ενός θεού, όχι τιμωρού και μισαλλόδοξου, όπως ήταν το δωδεκάθεο, αλλά ενός θεού με ανώτερα χαρακτηριστικά. Η ραγδαία αύξηση της επιστήμης κατά την Αλεξανδρινή φάση, άνοιξε καινούργιους πνευματικούς ορίζοντες. Έτσι με τις εκπολιτιστικές κατακτήσεις του Μ. Αλεξάνδρου, μπόρεσε να ευδοκιμήσει το δέντρο του Ελληνορθόδοξου πολιτισμού.
   Στην Ελληνορωμαϊκή περίοδο εμφανίζεται ο Χριστιανισμός. Γεννιέται και εδραιώνεται μέσα από τη σήψη του αρχαίου κόσμου. Πολλά στοιχεία αντλεί από την ειδωλολατρία. Η γλώσσα του κηρύγματός της είναι η Ελληνική Κοινή. Οι απολογητές, οι Άγιοι Πατέρες της και γενικότερα οι συγγραφείς της, είναι Έλληνες. Έτσι ο Χριστιανισμός, ξεπερνώντας σιγά σιγά, με αγώνα, τα στενά πλαίσια του ιουδαϊσμού, συνδέεται πολύ στενά με τον Ελληνισμό και τον έχει ως κύριο πολιτιστικό γνώρισμα.
   Οι αντιδράσεις των ειδωλολατρών Ρωμαίων εναντίον των Χριστιανών και, αργότερα, των Χριστιανών εναντίων των Ειδωλολατρών, είναι ακρότητες που οφείλονται στη μεγάλη δύναμη των δύο αυτών ρευμάτων και σε παρανοήσεις που προκαλεί ο φανατισμός. Δεν ήταν λίγοι όμως αυτοί οι οποίοι πίστευαν ότι, οι δύο αυτές δυνάμεις, μπορούσαν να συνδυαστούν. Υπέρμαχοι αυτής της γραμμής ήταν Χριστιανοί απολογητές του 2ου αιώνα μ.Χ., όπως ο Ιουστίνος, οι αλεξανδρινοί Θεολόγοι του 2ου και 3ου αιώνα μ.Χ., όπως ο Κλήμης και ο Ωριγένης, οι Τρεις Ιεράρχες που ανακηρύχθηκαν «προστάτες της Ελληνορθοδόξου παιδείας», ο Πατριάρχης Φώτιος, ο Αρέθας, ο Ευστάθιος Θεσσαλονίκης, ο Μιχαήλ Χωνιάτης,ο Μιχαήλ Ψελλός, ο Ιερώνυμος, ο Αυγουστίνος και άλλοι πολλοί.
   Η σύζευξη του Χριστιανισμού με τον Ελληνισμό, πρόσφερε πολλά στοιχεία.
   • Την Ελληνική γλώσσα, στην οποία γράφτηκαν όλα τα Ιερά Βιβλία και τα Εκκλησιαστικά συγγράμματα και στην οποία κήρυξαν οι Άγιοι Απόστολοι και πολλοί Ιεραπόστολοι.
   • Την Ελληνική φιλοσοφία, που με την πλούσια ορολογία της βοήθησε στην ακριβή διατύπωση των δογμάτων και στην αντίκρουση των αιρετικών θέσεων.
   • Η πολύ ανεπτυγμένη θρησκευτικότητα των Ορφικών κειμένων, που βοήθησαν πολλούς ανθρώπους να δεχτούν τις Υψηλές Αλήθειες του Χριστιανισμού.
   • Τη δημοκρατική συγκρότηση των πολιτειακών οργάνων, που αποτέλεσαν πρότυπο για την δημοκρατική οργάνωση της Εκκλησίας (συνοδικό σύστημα).
   Έτσι ο Ελληνισμός κατάφερε να δημιουργήσει έναν πολιτισμό, που και σήμερα θαυμάζεται από όλους τους λαούς.

   Πολύ μεγαλύτερη, ήταν η προσφορά του Χριστιανισμού, που τελειοποίησε την έννοια των Ελληνικών αξιών και δημιούργησε καινούργιες. Ειδικότερα:
   • Για την πνευματική ανύψωση και Σωτηρία του ανθρώπου (Θέωση) χρησιμοποίησε περισσότερο την πίστη, παρά το λογικό.
   • Στις τέσσερις βασικές αρετές του Ελληνισμού (ελευθερία, αυτογνωσία, αυτοκυριαρχία, μετριοπάθεια) πρόσθεσε την πίστη, την ελπίδα, και την αγάπη. Στην τελευταία μάλιστα έδωσε νέες διαστάσεις επεκτείνοντάς την ακόμα και προς τους εχθρούς.
   • Ο Θεός των Χριστιανών δεν είναι ο αυστηρός τιμωρός θεός των Ελλήνων, αλλά ο στοργικός Πατέρας που θυσίασε τον Υιό του, για να σώσει τον άνθρωπο από την αμαρτία.
   • Ο άνθρωπος δεν είναι απλώς το τελειότερο ζώο, όπως πίστευαν οι αρχαίοι Έλληνες, αλλά εικόνα Θεού με προορισμό να γίνει «κληρονόμος Θεού και συγκληρονόμος Χριστού», θεός κατά Χάριν.
   • Το ανθρώπινο σώμα δεν είναι φυλακή της ψυχής, όπως πίστευαν οι φιλόσοφοι, αλλά δώρο Θεού και «Ναός του Αγίου Πνεύματος».
   • Η ισότητα των ανθρώπων επεκτείνεται και προς τους δούλους, τις γυναίκες και τους αμαρτωλούς.
   • Η εργασία θεωρείται ιερό καθήκον του ανθρώπου και δεν υποτιμάται η χειρωνακτική εργασία.

   Γι’ αυτό δίκαια ο μεγάλος Ρώσος θεολόγος Φλορόφσκι είπε ότι «ο Ελληνισμός ολοκληρώθηκε μέσα στην Εκκλησία».

   • lykaonas says:

    ΕΓΩ ΤΑ ΛΕΩ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΑΜΠΑ ΤΑΜΠΑ ΤΖΟΥΜ ΑΜΑΝ ΓΙΑΒΡΟΥΜ ΚΟΥΖΟΥΜ ΤΖΟΥΜ ΚΑΙ ΤΑΜΠΑ ΤΑΜΠΑ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΤΖΑΜΠΑ ΟΠΩΣ ΕΠΕ ΚΑΙ Ο ΥΠΑΤΟΣ ΤΩΝ ΦΙΛΟΣΟΦΩΝ ΛΥΚΑΟΝΑΣ ΑΠΑΝΩ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΜΑΣ ΦΑΓΑΝΕ Α ΡΕ ΕΡΜΕ ΤΙ ΑΝΑΚΑΤΕΥΕΣΑΙ ΜΕ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΧΗΣ ΜΑΥΡΑ ΚΑΙ ΑΡΑΧΛΑ ΣΚΟΤΑΔΙΑ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΑ ΑΝΩΤΕΡΩ ΓΡΑΦΟΜΕΝΑ ΜΕ ΜΙΑ ΛΕΞΗ ΣΑΧΛΑΜΑΡΕΣ

    • ΤΗ ΡΩΜΙΟΣΥΝΗ ΜΗ ΤΗΝ ΚΛΑΙΣ says:

     Βλέπω τα τούρκικα καλά τα μιλάς καλύτερα από τα ελληνικά. Γι αυτό και δεν κατάλαβες τίποτα.

  • ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ says:

   ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΕΣΑΙ ΔΑΙΜΟΝΙΣΜΕΝΕ ΕΙΔΩΛΟΛΑΤΡΗ ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑΣΤΗ ΓΕΝΙΤΣΑΡΕ ΣΙΩΝΙΣΤΗ lykaonas ΠΟΥ ΥΠΟΚΡΙΝΕΣΑΙ ΠΩΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΝΟΕΙΣ ΟΤΙ ΤΑ ΑΨΥΧΑ ΕΙΔΩΛΑ ΕΛΑΧΙΣΤΩΝ ΕΙΔΩΛΟΛΑΤΡΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΓΑΝΙΣΤΙΚΟΙ ΝΑΟΙ ΤΟΥΣ ΗΤΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ ΔΑΙΜΟΝΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ «ΔΙΑ»ΒΟΛΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΠΡΟΣΚΥΝΟΥΣΑΝ ΜΕ ΤΙΣ ΑΙΜΟΒΟΡΕΣ ΑΝΘΡΩΠΟΘΥΣΙΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΑΧΙΣΤΟΣ ΔΑΙΜΟΝΙΣΜΕΝΟΥΣ ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΥΣ ΕΙΔΩΛΟΛΑΤΡΕΣ ΠΟΥ ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΝΟΥΝ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΠΑΤΕΡΑ ΤΟΥΣ ΤΟΝ «ΔΙΑ»ΒΟΛΟ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΑΝΑΘΕΜΑΤΙΖΕΙ ΔΙΚΑΙΑ Ο ΑΓΙΟΣ ΘΕΟΣ… ΚΑΙΝΗ ΔΙΑΘΗΚΗ, ΠΡΟΣ ΓΑΛΑΤΑΣ, Κεφ. 1, στίχοι: 8 «ἀλλὰ καὶ ἐὰν ἡμεῖς ἢ ἄγγελος ἐξ οὐρανοῦ εὐαγγελίζηται ὑμῖν παρ’ ὃ εὐηγγελισάμεθα ὑμῖν, ἀνάθεμα ἔστω.

   ΚΑΙΝΗ ΔΙΑΘΗΚΗ, Β΄ ΠΡΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΟΥΣ, ΚΕΦΑΛΑΙΟ 6, ΣΤΙΧΟΣ 17: «ἐξέλθετε ἐκ μέσου αὐτῶν καὶ ἀφορίσθητε, λέγει Κύριος, καὶ ἀκαθάρτου μὴ ἅπτεσθε, κἀγὼ εἰσδέξομαι ὑμᾶς»

   ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΗ ΑΛΗΘΙΝΗ ΠΙΣΤΗ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ ΤΩΝ ΕΘΝΩΝ (ΕΙΔΩΛΟΛΑΤΡΩΝ) ΕΙΝΑΙ ΕΙΔΩΛΟΛΑΤΡΙΑ ΑΝΙΣΤΟΡΗΤΕ… Ο ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΑΝΑΣΤΗΜΕΝΟΣ ΧΡΙΣΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΑΛΗΘΙΝΟΣ ΥΙΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΠΟΥ ΣΩΖΕΙ ΤΗΝ ΑΘΑΝΑΤΗ ΨΥΧΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΔΙΑ ΜΕΣΟΥ ΑΥΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΙΑΣ ΑΓΙΑΣ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΟΥ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΘΕΟ ΠΑΤΕΡΑ, ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΘΕΟΙ ΕΙΝΑΙ ΕΙΔΩΛΑ ΚΑΙ ΔΑΙΜΟΝΙΑ ΤΩΝ ΕΙΔΩΛΟΛΑΤΡΩΝ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ. «Οι θεοί των εθνών δαιμόνια» (Ψαλμ. 95,5).
   ΚΑΙΝΗ ΔΙΑΘΗΚΗ, ΚΑΤΑ ΙΩΑΝΝΗΝ, ΚΕΦΑΛΑΙΟ 10, ΣΤΙΧΟΣ: 30 «ἐγὼ καὶ ὁ πατὴρ ἕν ἐσμεν».
   ΚΑΙΝΗ ΔΙΑΘΗΚΗ, Α΄ ΙΩΑΝΝΟΥ, ΚΕΦΑΛΑΙΟ 4, ΣΤΙΧΟΣ: 16 «Ὁ Θεὸς ἀγάπη ἐστί, καὶ ὁ μένων ἐν τῇ ἀγάπῃ ἐν τῷ Θεῷ μένει καὶ ὁ Θεὸς ἐν αὐτῷ».
   ΚΑΙΝΗ ΔΙΑΘΗΚΗ, ΚΑΤΑ ΙΩΑΝΝΗΝ, ΚΕΦΑΛΑΙΟ 14, ΣΤΙΧΟΣ: 21 «ὁ ἔχων τὰς ἐντολάς μου καὶ τηρῶν αὐτὰς, ἐκεῖνός ἐστιν ὁ ἀγαπῶν με· ὁ δὲ ἀγαπῶν με ἀγαπηθήσεται ὑπὸ τοῦ πατρός μου, καὶ ἐγὼ ἀγαπήσω αὐτὸν καὶ ἐμφανίσω αὐτῷ ἐμαυτόν».

   ΚΑΙΝΗ ΔΙΑΘΗΚΗ, ΚΑΤΑ ΙΩΑΝΝΗΝ, ΚΕΦΑΛΑΙΟ 14, ΣΤΙΧΟΣ: 6 λέγει αὐτῷ ὁ Ἰησοῦς· Ἐγώ εἰμι ἡ ὁδὸς καὶ ἡ ἀλήθεια καὶ ἡ ζωή· οὐδεὶς ἔρχεται πρὸς τὸν πατέρα εἰ μὴ δι’ ἐμοῦ. ΓΙΑΤΙ ΜΟΝΟ Ο ΑΝΑΣΤΗΜΕΝΟΣ ΘΕΑΝΘΡΩΠΟΣ ΧΡΙΣΤΟΣ ΣΤΑΥΡΩΘΗΚΕ ΚΑΙ ΑΝΑΣΤΗΘΗΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΑΘΑΝΑΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΘΑΥΜΑΤΑ ΚΑΝΕΙ Ο ΘΕΟΣ ΣΕ ΠΙΣΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΠΙΣΤΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΤΑΝΟΗΣΟΥΝ ΟΠΩΣ ΑΝΑΤΕΛΛΕΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΚΑΘΕ ΠΡΩΙ ΣΕ ΔΙΚΑΙΟΥΣ ΚΑΙ ΑΔΙΚΟΥΣ… ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ Ο ΑΝΑΣΤΗΜΕΝΟΣ ΘΕΑΝΘΡΩΠΟΣ ΧΡΙΣΤΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΣΤΑΥΡΟΑΝΑΣΤΑΣΙΜΗ ΑΓΑΠΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΑΓΙΟ ΚΑΙ ΤΙΜΙΟ ΣΩΜΑ ΚΑΙ ΑΙΜΑ ΤΟΥ ΜΑΣ ΕΝΩΝΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΘΕΟ ΠΑΤΕΡΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΩΖΕΙ ΤΗΝ ΑΘΑΝΑΤΗ ΨΥΧΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΙ ΑΙΡΕΤΙΚΟΙ (ΠΑΠΙΚΟΙ, ΠΡΟΤΕΣΤΑΝΤΕΣ, ΜΟΝΟΦΥΣΙΤΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ…) ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑΣΤΕΣ ΔΑΙΜΟΝΙΣΜΕΝΟΙ ΣΙΩΝΙΣΤΕΣ ΕΙΔΩΛΟΛΑΤΡΕΣ ΣΑΝ ΕΣΕΝΑ ΓΕΝΙΤΣΑΡΕ ΣΙΩΝΙΣΤΗ ΣΟΔΟΜΙΣΤΗ lykaonas … «Η ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΗ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗ ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ https://www.youtube.com/watch?v=vdx11IBJrc8 » .

   ΓΙΑΤΙ ΩΣ ΑΛΗΘΙΝΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΕΜΑΜΕ ΠΑΝΤΑ ΥΠΕΡ ΠΙΣΤΕΩΣ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΔΟΣ, ΓΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΑΙ Η ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΡΩΜΑΙΚΗ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΡΩΜΑΙΩΝ-ΡΩΜΙΩΝ-ΕΛΛΗΝΩΝ ΗΤΑΝ Η ΜΟΝΗ ΠΟΥ ΔΙΑΤΗΡΗΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΓΗ ΓΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΧΙΛΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΧΑΡΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΡΑΤΗΓΩ ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΑΣ.. ΤΗΝ ΧΑΣΑΜΕ ΤΗΝ «ΠΟΛΗ» ΟΤΑΝ ΠΗΓΑΜΕ ΝΑ ΕΝΩΘΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟ «ΑΛΑΘΗΤΟ» ΑΙΡΕΤΙΚΟ ΠΑΠΑ ΤΗΣ ΡΩΜΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΔΩΣΑΜΕ ΤΗΝ ΜΙΑ ΑΓΙΑ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΩΣ ΕΣΩΣΕ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΑΤΡΙΔΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΡΟΣΚΥΝΗΣΟΥΜΕ «ΤΗΝ ΠΑΝΤΟΦΛΑ ΤΟΥ ΠΑΠΑ» ΚΑΙ ΣΤΑΘΗΚΕ ΜΕΓΑΣ ΣΤΥΛΟΣ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ Ο ΑΓΙΟΣ ΜΑΡΚΟΣ Ο ΕΥΓΕΝΙΚΟΣ ΠΟΥ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΣ ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΜΕΝΟΣ ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΗΘΕΝ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥΣ, ΠΑΠΟΦΙΛΟΥΣ ΑΙΡΕΤΙΚΟΥΣ ΕΝΩΤΙΚΟΥΣ, ΚΑΙ ΖΗΤΗΣΕ ΑΥΤΟΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΑΒΡΕΘΟΥΝ ΟΥΤΕ ΣΤΗΝ ΚΗΔΕΙΑ ΤΟΥ… ΚΑΙΝΗ ΔΙΑΘΗΚΗ, Β΄ ΠΡΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΟΥΣ, ΚΕΦΑΛΑΙΟ 6, ΣΤΙΧΟΣ 17: «ἐξέλθετε ἐκ μέσου αὐτῶν καὶ ἀφορίσθητε, λέγει Κύριος, καὶ ἀκαθάρτου μὴ ἅπτεσθε, κἀγὼ εἰσδέξομαι ὑμᾶς».

   ΚΑΙΝΗ ΔΙΑΘΗΚΗ, ΠΡΟΣ ΕΦΕΣΙΟΥΣ, ΚΕΦΑΛΑΙΟ 4, ΣΤΙΧΟΣ 5: «εἷς Κύριος, μία πίστις, ἓν βάπτισμα·».
   Αγάπη πού δεν περιέχει μέσα την Αλήθεια του Χριστού είναι ψεύτικη αγάπη, ΚΑΙΝΗ ΔΙΑΘΗΚΗ, ΠΡΟΣ ΕΦΕΣΙΟΥΣ, ΚΕΦΑΛΑΙΟ 4, ΣΤΙΧΟΣ 15: «ἀληθεύοντες ἐν ἀγάπῃ».

   ΑΝΙΣΤΟΡΗΤΕ ΑΡΧΙΨΕΥΤΗ ΣΙΩΝΙΣΤΗ ΕΙΔΩΛΟΛΑΤΡΗ ΓΕΝΙΤΣΑΡΕ ΓΙΑΤΙ ΜΙΣΕΙΣ ΤΟΝ ΑΝΑΣΤΗΜΕΝΟ ΘΕΑΝΘΡΩΠΟ ΧΡΙΣΤΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΙΑ ΑΓΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΜΙΛΑΣ ΔΗΘΕΝ ΓΙΑ ΑΦΟΡΙΣΜΟΥΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥ 1821, ΔΗΘΕΝ ΑΠΟ ΤΗΝ «ΕΚΚΛΗΣΙΑ», «ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΠΙΣΤΟΙ, ΛΑΙΚΟΙ ΚΑΙ ΚΛΗΡΙΚΟΙ», ΕΝΩ Ο ΑΓΙΟΣ ΟΜΟΛΟΓΗΤΗΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ Ο Ε'(ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΙ ΑΛΛΟΙ ΙΕΡΕΙΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΧΟΙ ΣΑΝ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΚΟΣΜΑ ΤΟΝ ΑΙΤΩΛΟ ΚΑΙ ΙΣΑΠΟΣΤΟΛΟ ΠΟΥ ΙΔΡΥΣΕ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΣΧΟΛΕΙΑ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ) ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΤΙΔΑ, ΔΕΣ ΚΑΙ ΕΔΩ http://www.saint.gr/1301/saint.aspx ΑΝ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΤΟ ΣΥΝΑΞΑΡΙ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΜΑΣ…

   ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΕ ΓΙΑΤΙ ΑΠΟΣΤΡΕΦΕΙΣ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΣΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΙΑΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΘΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΜΟΝΗ ΑΛΗΘΙΝΗ ΚΑΙ ΑΙΩΝΙΑ ΣΤΑΥΡΟΑΝΑΣΤΑΣΙΜΗ ΑΓΑΠΗ ΤΟΥ ΑΝΑΣΤΗΜΕΝΟΥ ΘΕΑΝΘΡΩΠΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΠΟΥ ΜΟΝΟ ΑΥΤΗ ΣΩΖΕΙ ΤΗΝ ΑΘΑΝΑΤΗ ΨΥΧΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΜΑΣ ΕΝΩΝΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΘΕΟ ΠΑΤΕΡΑ ΜΑΣ, «ΣΩΜΑ ΚΑΙ ΑΙΜΑ ΧΡΙΣΤΟΥ ΕΙΣ ΑΦΕΣΗ ΑΜΑΡΤΙΩΝ ΚΑΙ ΖΩΗ ΑΙΩΝΙΑ»…

 3. Aatoc Amhn says:

  οπως ΠΑΝΤΑ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΕΤΑΙ ΤΟΥΣ ΚΛΗΡΙΚΟΥΣ , ΤΑ ΙΔΙΑ ΕΚΑΝΕ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΣΑΒΒΑ …..ΕΥΧ3ΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΛΗΡΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΕΝΩ ΤΟΥΣ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙ ΩΣ Ο Λιακόπουλος αντάλλαξε ευχές με τον Παναγιότατο Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ.κ. Άνθιμο ΕΒΡΑΙΟΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ

 4. lykaonas says:

  MAΛΛΟΝ ΕΙΣΑΣΣΤΕ ΚΑΛΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΑΥΡΟΦΟΡΟΙ ΜΑΧΗΤΕΣ ΕΝΤΑΞΗ ΘΑ ΠΑΡΕΡΕΤΕ ΟΛΟΙ ΑΝΤΙΔΩΡΟ Η ΜΑΛΑΚΙΑ ΟΜΩΣ ΕΧΗ ΚΟΣΤΟΣ Η ΜΕΛΕΤΗ ΙΣΤΟΡΙΚΩΝ ΠΗΓΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΦΟΥΡΑΚΗ Κ.Λ.Π. ΘΑ ΣΑΣ ΛΥΣΗ ΑΥΤΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΒΡΕ ΗΛΙΘΙΕ Ο ΖΩΣΙΜΟΣ ΟΕΥΝΑΠΙΟΣ Ο ΜΑΛΑΛΑΣ Ο ΚΕΛΣΟΣ Ο ΛΙΒΑΝΙΟΣ Κ.Λ.Π ΤΙ ΣΧΕΣΗ ΕΧΟΥΝ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΓΙΒΒΩΝΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΦΑΛΜΕΡΑΥΕΡ ΕΙΝΑΙ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΟΙ ΣΤΑΥΡΟΦΟΡΟΙ ΣΑΝ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΣΟΥ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ ΤΑ ΓΡΑΦΤΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΑ ΒΛΑΚΑ ΣΩΘΗΚΑΝ ΑΡΚΕΤΑ ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ ΕΠΙΚΟΛΗΣΗ ΚΑΝΕΙΣ ΕΣΥ ΗΛΙΘΙΕ ΑΝΕΓΚΕΦΑΛΕ ΚΑΛΗ ΝΥΧΤΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΟΛΟΓΙΑ ΤΗΝ ΕΧΩ ΜΕΛΕΤΗΣΗ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΤΖΑΚΙ ΜΝΗΜΕΙΟ ΣΚΟΤΕΙΝΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΑΛΛΑ ΕΠΕΙΔΗ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟΝ ΛΟΓΙΟ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΙ ΛΕΝΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑ ΤΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΣΡΑΗΛ ΛΙΑΝ ΕΠΙΕΙΚΩΣ ΜΕΛΕΤΗΣΕ ΚΑΙ ΤΑ ΞΑΝΑΛΕΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΘΥΜΑ ΕΙΝΑΙ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ Η ΗΘΙΚΗ ΗΡΘΕ ΜΕ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΕΔΩ ΓΕΛΑΝΕ ΝΑ ΣΑΙ ΚΑΛΑ ΑΛΛΑ ΒΡΕ ΗΡΩΑ-ΔΑ ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΤΑ ΘΑΥΜΑΤΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΑ ΚΑΝΗ Ο ΔΙΑΒΟΛΟΣ ΓΙΑΤΙ ΓΡΑΦΩ ΑΝΟΡΘΟΓΡΑΦΑ ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΜΟΥ ΑΡΕΣΗ ΣΟΦΟΛΟΓΙΩΤΑΤΕ ΟΝΤΩΣ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΚΑΤΗΧΗΤΟ ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙ ΑΥΤΟ ΘΑ ΣΕ ΕΒΡΙΖΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΑΞΙΖΕΙΣ ΟΥΤΕ ΑΥΤΟ ΜΟΥ ΜΙΛΑΣ ΕΜΕΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΙΝΗ ΔΙΑΘΗΚΗ ΦΑΡΙΣΑΙΟ ΥΠΟΚΡΙΤΗ ΑΡΧΙΒΛΑΚΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΩ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΕ ΑΝΤΘΕΣΗ ΜΕ ΑΥΤΗΝ ΑΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΕ ΟΡΑΙΟ ΣΑΙΤ ΜΟΥ ΒΡΗΚΕΣ Ο ΚΑΝΤΩΤΗΣ ΤΑ ΕΛΕΓΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΛΛΑ ΓΙΑΤΙ ΠΙΣΤΕ ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΑΣ ΚΑΙ ΘΕΩΡΕΙΣ ΤΙΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΧΑΖΟΜΑΡΕΣ ΚΑΙ ΒΛΑΚΕΙΕΣ ΑΡΝΗΤΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΑΠΥΘΜΕΝΗ Η ΒΛΑΚΕΙΑ ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΞΑΦΝΙΑΖΕΙ ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕΛΕΤΗΣΤΕ ΓΙΑΤΙ ΤΗΝ ΓΛΙΤΩΣΕ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΑΤΙΑ ΤΗΝ ΦΑΓΑΝΕ ΝΑΙ Η ΟΧΙ ΒΡΙΖΕΤΕ ΟΣΟ ΘΕΛΕΤΕ ΓΡΑΦΤΕ ΟΣΕΣ ΑΝΟΗΣΙΕΣ ΘΕΛΕΤΕ ΕΙΝΑΙ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΣΑΣ ΒΡΙΖΩ ΓΙΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΦΟΡΑ ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΘΕΤΕ

 5. lykaonas says:

  ΜΗΠΩΣ ΘΥΜΑΣΤΕ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΕΡΕΒΗ ΤΟΥ ΔΟΓΜΑΤΙΣΜΟΥ ΠΟΥ ΗΣΑΣΤΕ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΕΚΕΙΝΟΥ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΑΛΛΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΕΠΙΣΗΣ ΟΤΙ ΠΟΛΛΟΙ ΘΑ ΜΟΥ ΠΟΥΝ ΚΥΡΙΕ ΚΥΡΙΕ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΣΟΥ Κ.Λ.Π. ΚΑΙ ΕΓΩ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΩ ΔΕΝ ΣΑΣ ΓΝΩΡΙΖΩ ΚΑΙ ΤΟΣΑ ΑΛΛΑ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΟ ΟΤΙ ΣΤΕΚΟΣΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΤΟΥ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΥ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΕΣΕΙΣ ΜΠΑΙΝΕΤΕ ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΑΦΗΝΕΤΕ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΕΑΝ ΙΣΥΕΙ ΓΙΑ ΠΟΙΟΥΣ ΙΣΧΥΕΙ ΤΟ ΟΤΙ Η ΕΚΛΗΣΣΙΑ ΑΠΕΤΑΞΕ ΟΠΩΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΔΥΣΤΙΧΙΣΜΕΝΟ ΣΗΜΑΙΝΗ ΟΤΙ ΓΙΑ ΠΡΒΤΗ ΦΟΡΑ ΠΟΡΕΥΕΤΕ ΟΡΘΑ ΔΕΝ ΕΧΗ ΓΡΑΦΗ ΣΤΑ ΓΡΑΦΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΟΥΤΕ ΚΑΤ ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΓΙΑ ΑΓΑΠΗ ΜΟΝΟ ΜΙΣΟΣ ΟΡΓΗ ΚΑΙ ΥΠΑΚΟΗ ΣΕ ΚΑΝΟΝΕΣ ΠΟΥ ΓΡΑΦΤΗΚΑΝ ΤΟΥΛΑΧΣΤΟΝ 500 ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ ΚΑΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΚΑΤΕΛΥΣΑΝ ΤΗΝ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ

 6. lykaonas says:

  TOYΣ ΑΦΟΡΕΣΜΟΥΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΑΓΩΝΙΤΩΝ ΤΟΥ 21 ΤΟΥΣ ΕΧΗ ΑΝΑΙΡΕΣΗ Η ΕΚΛΗΣΣΙΑ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΕΦΑΓΑΝ ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΤΟ ΑΝΘΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΠΟΥ ΕΑΝ ΗΤΑΝ ΣΤΟΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΙΚΟ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ 21 ΘΑ ΤΕΛΕΙΩΝΕ ΣΕ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ 70 ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΑΙΟΥΣ ΕΜΕΙΝΕ 1 ΖΗΤΗΣΕ ΣΥΓΝΩΜΗ ΠΟΤΕ

 7. lykaonas says:

  ΟΤΑΝ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΛΕΤΕ ΑΓΙΟΥΣ ΓΚΡΕΜΙΖΑΝ ΠΕΡΙΚΛΕΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥΣ ΝΑΟΥΣ ΣΤΙΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΠΙΣΤΕΥΩΝΤΩΝ ΣΤΗΝΠΑΛΙΑ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ ΑΠΑΝΤΟΥΣΑΝ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΘΕΟΣ ΣΑΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΣΩΖΟΙ ΤΟ ΝΑΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΡΙΧΝΕΙ ΦΩΤΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΨΗ ΟΤΑΝ ΟΜΩΣ ΟΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ ΠΕΡΝΑΝΕ ΕΚΛΗΣΣΙΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΚΑΝΑΝ ΤΖΑΜΙΑ ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΠΟΙΑΝΔΗΠΩΤΕ ΕΚΛΗΣΣΙΑ ΑΛΛΑ ΤΗΝ ΚΟΡΩΝΙΔΑ ΤΩΝ ΕΚΛΗΣΣΙΩΝ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ

  • ΤΗ ΡΩΜΙΟΣΥΝΗ ΜΗ ΤΗΝ ΚΛΑΙΣ says:

   Γιατί δεν πας να ρωτήσεις τους ίδιους τους τούρκους για τη γνώμη τους για την Αγία Σοφία; Μήπως διάβασες τα τουρκικά αφιερώματα για την Αγία Σοφία; Τρέμουν σαν το ψάρι. Ένα ένα εμφανίζονται τα ψηφιδωτά με τους αγγέλους και έχουν κλάσει μέντες. Βέβαια αυτό δεν είναι το επιχείρημά μας. Εσύ είσαι αυτός που πρέπει να διαβάσει λίγο παραπάνω πραγματική ιστορία, και όχι συγγραφείς – υποτιθέμενους ερευνητές οι οποίοι σας πασάρουν έτοιμο φαγητό για κατανάλωση κάνοντας κιμά τις πηγές και την ιστορική αλήθεια. Αυτό με τον αφορισμό της επανάστασης είναι το γελοιότερο των επιχειρημάτων. Διάβασε λίγο Παπαρρηγόπουλο που τον πατέρα του τον σκότωσαν οι τούρκοι μπροστά στα μάτια του όπως και τον Πατριάρχη Γρηγόριο που τον σκότωσαν σαν το σκυλι και έζησε τα γεγονότα αυτά από κοντά!!! Αυτή η καραμέλα κάποτε θα λιώσει.

   • lykaonas says:

    ΤΑ ΕΜΑΘΕΣ Ο ΙΜΑΜΗΣ ΠΟΥ ΕΨΑΛΕ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ ΕΠΑΘΕ ΛΥΣΣΑ ΓΥΡΙΖΕΙ ΚΑΙ ΔΑΓΚΩΝΗ ΜΕΓΑ ΘΑΥΜΑ ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΕ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΕΚΛΗΣΣΙΑ Ο ΡΟΥΒΑΣ ΜΕ ΦΤΕΡΑ ΚΑΙ ΕΨΑΛΕ ΤΟΝ ΕΙΔΑΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΚΑΙ ΧΕΣΤΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΦΟΒΟ ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΔΙ ΟΤΙ ΘΑ ΞΥΠΝΗΣΗ Ο ΜΑΡΜΑΡΩΜΕΝΟΣ ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΚΥΝΗΓΗΣΗ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΚΟΚΙΝΗ ΜΗΛΙΑ

 8. Κρίτων Ιακώβου says:

  Αγαπητέ πατέρα Μωϋσή, αυτά που αναφέρεις είναι πέρα για πέρα αληθινά. Δυστυχώς, έχεις να αντιμετωπίσεις τους προβατόσχημους λύκους που είναι οι μεγαλύτεροι εχθροί της Ορθοδοξίας. Αυτοί διαβρώνουν την Εκκλησία εκ των ένδον και παρασύρουν πολλούς στην απώλεια της ψυχής τους, μεταχειριζόμενοι το πρόσχημα της υποταγής στον ηγούμενο.

 9. lykaonas says:

  ΜΠΡΑΒΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΜΟΥ ΤΑ ΕΙΠΕΣ ΟΛΑ ΜΙΛΗΣΑ ΕΓΩ ΓΙΑ ΑΦΟΡΕΣΜΟ ΤΟΥ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ ΜΑΛΛΟΝ ΛΟΓΙΟΤΑΤΕ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ ΠΕΤΑΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΑΠΑΡΗΓΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΕΙΣΑΙ ΕΝΤΑΞΗ ΚΟΙΤΑ ΔΕΝ ΓΡΑΦΩ ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΟΜΟΙΟΥΣ ΣΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΚΟΙΜΟΣΑΣΤΕ ΕΓΩ ΜΙΛΗΣΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΦΟΡΕΣΜΟ ΤΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΥΨΗΛΑΝΤΟΥΣ ΜΟΥ ΠΕΤΑΣ ΚΑΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΡΗΓΟΡΙΟ ΤΟ Ε ΚΑΙ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΚΑΤΙ ΕΚΑΝΕΣ Η ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΤΟΥ ΔΕΝ ΤΟΝ ΑΘΩΩΝΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΓΑ ΤΟΥ ΑΝ ΚΑΙ ΟΜΟΛΟΓΟΥΜΕΝΩΣ ΔΕΝ ΤΑ ΑΦΗΝΕΙ ΝΑ ΒΓΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ

 10. lykaonas says:

  ΤΙ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΑΝΙΣΤΟΡΗΤΕ ΡΑΦΤΗ ΚΑΙ ΣΥΓΓΟΛΗΤΗ ΑΣΧΕΤΕ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΤΗΝ ΕΝΟΙΑ ΤΗΣ ΓΝΩΣΕΩΣ ΔΕΝ ΜΕ ΝΟΙΑΖΕΙ ΝΑ ΣΟΥ ΤΗΝ ΒΓΩ ΜΕ ΝΟΙΑΖΕΙ ΜΗΠΩΣ ΞΥΠΝΗΣΗΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *