in

Με ένα μοναδικό αριθμό για όλα οι νέες ταυτότητες… Πότε έρχονται;

Στήριξε το εργο του Κατοχικά Νέα

Τις καινοτομίες που εισάγει το νέο νομοσχέδιο του «Κώδικα Ψηφιακής Διακυβέρνησης», επεσήμανε ο αρμόδιος υπουργός, Κυριάκος Πιερρακάκης με συνέντευξή του.

Μια από τις καινοτομίες, είναι η ψηφιακή υπογραφή για κάθε Έλληνα πολίτη, που θα εισαχθεί με τις νέες ταυτότητες που σε λιγότερο από δυο χρόνια θα αρχίσουν να εκδίδονται. «Αυτό που χρειαζόμαστε είναι ένα σαφές νομοθετικό πλαίσιο που θα αναφέρει πότε χρησιμοποιούμε την ψηφιακή υπογραφή, πώς λειτουργεί. Είναι πολύ καίριο να είναι σαφές το πλαίσιο του πότε ισχύει η ψηφιακή υπογραφή και ποιοι είναι οι κανόνες που την διέπουν», τόνισε ο κ. Πιερρακάκης.

Δεν θα είναι τελικά ο ΑΦΜ ο Προσωπικός Αριθμός

Για τον Προσωπικό Αριθμό (ΠΑ), ο οποίος θα αναγράφεται στη νέα ταυτότητα, ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης εξήγησε ότι θα διαθέτει 12 ψηφία εκ των οποίων τα 9 θα είναι ο ισχύων ΑΦΜ και τα υπόλοιπα θα περιλαμβάνουν γράμματα. «Τελικά δεν θα είναι ο ΑΦΜ, αλλά θα είναι ο ΑΦΜ (Αριθμός Φορολογικού Μητρώου) συν τρία αριθμητικά ψηφία που θα προστεθούν στην αρχή, θα μπαίνουν μπροστά» τονίζει ο κ. Πιερρακάκης.

Η ανάπτυξη συχνοτήτων 5G

Ο υπουργός χαρακτήρισε μεγάλη παρέμβαση τις προβλέψεις του νομοσχεδίου για το 5G, λέγοντας ότι «είναι το πιο εξωστρεφές από όσα κάνουμε» αναφερόμενος στην ίδρυση του ταμείου Φαιστός. Εξήγησε ότι το μεγάλο κενό στη συζήτηση για το 5G δεν είναι δημοπρασία των συχνοτήτων αλλά η ανάπτυξη του σχετικού οικοσυστήματος, «δηλαδή να υπάρξουν επαρκείς εταιρείες οι οποίες θα αξιοποιήσουν αυτές τις συχνότητες και θα παρέχουν μεγάλες υπηρεσίες στον κόσμο».

Ο κ. Πιερρακάκης τόνισε ότι το Δημόσιο δεσμεύει κάποιες συχνότητες τις οποίες δεν δημοπρατεί και τις οποίες παραχωρεί για ερευνητικούς σκοπούς ή τις παραχωρεί για ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας «κι υπάρχει κι ένα δεύτερο κομμάτι, το οποίο είναι ότι το Δημόσιο έρχεται και παρεμβαίνει δημιουργώντας ένα εξειδικευμένο ταμείο, το πρώτο στον κόσμο, το οποίο θα επενδύει μόνο στην ανάπτυξη συχνοτήτων 5G»

Οπτικές ίνες μέχρι το σπίτι

Όσον αφορά το Fiber To The Home, στο σχέδιο νόμου προβλέπεται πως για την ανάπτυξη των δικτύων οπτικών ινών μέχρι το σπίτι και για περιοχές χαμηλής όχλησης θα ισχύει το πλαίσιο που εφαρμόζεται σήμερα για τα δίκτυα φυσικού αερίου, ώστε να επιταχυνθεί η διαδικασία αδειοδότησης (θα χρειάζεται απλή γνωστοποίηση) από τους δήμους.

«Απλοποιούμε τη διαδικασία για τις οπτικές ίνες. Στα λεγόμενα έργα χαμηλής όχλησης θα ισχύσει ό,τι ισχύει και στο φυσικό αέριο κι άρα δεν θα χρειάζεται πλέον η άδεια θα χρειάζεται μόνο μια γνωστοποίηση, αναφορά στον οικείο δήμο, κι άρα θεωρούμε ότι θα επιταχυνθεί η διαδικασία, καθώς είχε παρατηρηθεί ότι χρειαζόταν κάποιος πολίτης για να τραβήξει οπτική ίνα στο σπίτι του περίπου 3,5 μήνες, εφόσον υπάρχει κάλυψη στην περιοχή».

Τι θα γίνει με τις περιοχές εκτός τηλεοπτικής κάλυψης

Τέλος, από τα καίρια άρθρα που αφορούν στα ζητήματα σχετικά με τις περιοχές εκτός τηλεοπτικής κάλυψης, ο υπουργός τόνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ «στις ‘λευκές περιοχές’ της τηλεόρασης προσθέτουμε νέες περιοχές για να φτάσουμε μια σχεδόν ολοκληρωτική κάλυψη κι εξασφαλίζουμε ότι η κάλυψη πλέον θα ισχύσει για 8 χρόνια με εγγύηση».

Πηγή: ΣΚΑΙ

defence-point.gr

Report

What do you think?

-12 points
Upvote Downvote

Written by Κατοχικά Νέα

Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια!
Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα ! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

7 Comments

Leave a Reply
 1. ορισμενοι θα τρεξουν να παρουν νέες ταυτότητες , αυτοί ειναι ηδη χαμενοι, τους βλεπεις και επιδεικνιουν τα πορτοφόλια τους που εχουν10 κάρτες μέσα.

 2. Τό ´χετε πιασει όλοι σας οτι ο χρόνος μετράει αντίστροφα για όσους έχουμε καταλάβει τί παίζεται ;;;;;
  Φοβάμαι πως ΚΑΙ οι υποτιθέμενα αφυπνισμενοι….κοιμούνται περιμένοντας καποιο Χριστουλη να ερθει….

 3. ΘΑ ΤΟ ΖΗΤΗΣΑΝ ΟΙ ΦΩΤΟΝΙΚΟΙ ΟΡΓΟΝΙΤΕΣ ΤΗΣ ΓΗΣ ΕΡΙΜΟΥ. ΤΟΤΑΛ ΦΑΤΑΛ. ΑΥΤΕΣ ΠΟΥ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΓΑΛΛΙΚΑ ΚΑΙ ΠΙΑΝΟ, ΕΧΟΥΝ ΕΛΙΤΣΑ ΣΤΟ ΜΑΓΟΥΛΑΚΙ ΚΑΙ ΦΟΡΑΝΕ ΤΟ ΦΟΥΡΟ. ΤΡΕΛΗ ΜΟΥ ΓΑΛΛΙΔΟΥΛΑ, ΕΙΣΑΙ ΜΙΑ ΚΡΥΦΗ ΓΕΡΜΑΝΙΔΟΥΛΑ. ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΠΩΣ ΤΑ ΞΕΡΕΙΣ ΟΥΛΑ, ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΕ ΚΑΙ ΣΙΧΑΜΕΝΕ ΦΑΤΑΟΥΛΑ.

  Υ.Γ. ΝΑ ΤΟ ΕΟΡΤΑΣΕΤΕ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΑΙ ΣΑΜΠΑΝΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΡΙΝΙΣΜΑΤΑ ΧΡΥΣΟΥ. ΚΑΙ ΝΑ ΨΕΚΑΖΕΣΤΕ ΑΡΩΜΑΤΑ ΕΡΩΤΙΚΑ ΕΦΟΣΟΝ ΕΙΣΤΕ ΣΧΙΖΟΦΡΕΝΙΚΑ.

  ΣΚΙΖΩ ΡΙΖΩ ΤΟ ΛΕΜΟΝΙ….

 4. Προσωπικά δεν το βρίσκω και τόσο τραγικό. Αντίθετα βρίσκω τραγικό να έχεις έναν αριθμό για την εφορία, έναν για τον ΕΦΚΑ, έναν για την ταυτότητα, τον ΑΜΚΑ (που δεν είναι ο ίδιος με του ΕΦΚΑ), έναν για την τράπεζα και δεκάδες άλλους για όλα τα sites που μπαίνεις ή τις υπηρεσίες που χρησιμοποιείς.
  Επίσης βρίσκω τραγικές τις τριτοκοσμικές μας ταυτότητες που αν τις ξεχάσεις σε κάνα παντελόνι και το πλύνεις σβήνονται. Έτσι κι’ αλλιώς μας παρακολουθούν μέσω του τηλεφώνου και τα καινούργια τηλέφωνα δεν θα έχουν SIM ούτε θα μπορεί να βγει η μπαταρία, άρα θα είναι πάντα ανοιχτά και υπό παρακολούθηση. Για να σε βρίσκει το 112 σημαίνει ότι μπορούν να ανοίγουν το GPS όποτε θέλουν.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ιορδανία: Τεράστια έκρηξη σε στρατιωτική βάση – Συγκλονιστικά βίντεο

Συνέπεια κι Ασυνέπεια