ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Πέμπτη, 03 Σεπτεμβρίου 2026
«Οι λαοί που
ξεχνούν την ιστορία τους
είναι καταδικασμένοι
να την ξαναζήσουν.»
Κ
ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΝΕΑΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ
«Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΕΛΘΟΝ.
ΕΙΝΑΙ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.»

Μάχη στο Παρίσι για τη σύλληψη του εγκεφάλου των τρομοκρατικών επιθέσεων

· Κατοχικά Νέα

11

Σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής

Ανταλλαγή πυροβολισμών, εκρήξεις και θύματα στο Σεν Ντενί – Πληροφορίες της Le Monde για νεκρούς και αρκετούς τραυματίες, μεταξύ των οποίων και αστυνομικοί – Στο σημείο και δυνάμεις του στρατού – Ο Αμπντέλ Χαμίντ Αμπααούντ είναι ο στόχος της επιχείρησης, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Σε κατάσταση συναγερμού είναι και πάλι το Παρίσι καθώς σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής με ανταλλαγή πυρών με ταμπουρωμένους σε διαμέρισμα υπόπτους. Στόχος της μεγάλης επιχείρησης, σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων είναι ο εγκέφαλος των τρομοκρατικών επιθέσεων της περασμένης Παρασκευής στο Παρίσι, ο Αμπτέλ Αμίντ Αμπααούντ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πυροβολισμοί ακούγονται στην περιοχή γύρω από το σημείο της επιχείρησης:

Συγκεχυμένες είναι μέχρι στιγμής οι πληροφορίες που μεταδίδουν τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης για θύματα και συλλήψεις από την επιχείρηση, καθώς η εφημερίδα Le Monde αναφέρει πως οι νεκροί είναι δύο, το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ένας, ενώ άλλα μέσα κάνουν λόγο για τρία θύματα, όλα μεταξύ των υπόπτων. Μεταξύ αυτών, ήταν πιθανότατα και μια γυναίκα καμικάζι, η οποία ήταν ζωσμένη με εκρηκτικά και ανατινάχθηκε, όπως μεταδίδει μερίδα των γαλλικών μέσων ενημέρωσης.

Δείτε live εικόνα από το σημείο όπου διεξάγεται η επιχείρηση:

https://www.youtube.com/watch?v=y60wDzZt8yg

Στο σημείο έφτασαν λίγο αργότερα και τρία φορτηγά του γαλλικού στρατού, δηλώνοντας έτσι τη σημασία της επιχείρησης. Στην ευρύτερη περιοχή γύρω από το κτήριο έχουν πάρει θέσεις περίπου 100 στρατιώτες με τα όπλα στα χέρια, ενώ ολόκληρη η περιοχή έχει αποκλειστεί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

https://www.youtube.com/watch?v=H6xRlcyTkto
stratos-sto-simio
Πληροφορίες των γαλλικών ΜΜΕ κάνουν λόγο για τρεις συλλήψεις από το σημείο, χωρίς όμως να έχουν γίνει γνωστά περισσότερα για την ταυτότητα των συλληφθέντων αυτών.

photo-paris-ena
Φωτογραφία από αστυνομικούς έξω από το κτήριο όπου βρίσκονται ταμπουρωμένοι οι τρομοκράτες

Η επιχείρηση, που ξεκίνησε λίγο μετά τις 4:30 τα ξημερώματα πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του εντοπισμού και της σύλληψης των δύο, όπως αναφέρουν οι τελευταίες πληροφορίες, τρομοκρατών, που κυκλοφορούν ελεύθεροι μετά τις αιματηρές τρομοκρατικές επιθέσεις της προηγούμενης εβδομάδας. Άλλες πληροφορίες όμως μεταδίδουν ότι στο διαμέρισμα που είχε στόχο η επιχείρηση βρίσκονται όχι μόνο οι δύο από τους εννέα τελικά δράστες των επιθέσεων της Παρασκευής στο Παρίσι, αλλά και ο άνθρωπος που θεωρείται ότι τις σχεδίασε, ο Αμπντέλ Χαμίντ Αμπααούντ!
egkefalos-abaaound

Ένας πολιτικός που διαμένει πολύ κοντά στο σημείο δήλωσε στον Guardian ότι ακούγοντας πυροβολισμούς βγήκε έξω από το σπίτι, όπως και οι γείτονες και όλοι νόμιζαν πως πρόκειται για νέα τρομοκρατική επίθεση. Μέχρι αυτή την ώρα ακούγονται περιστασιακά πυροβολισμοί από το σημείο, ενώ το μετρό δεν λειτουργεί και έχουν διακοπεί τα δρομολόγια των λεωφορείων. Οι κάτοικοι έχουν δεχθεί οδηγίες να παραμείνουν μέσα στα σπίτια τους.

Η επιχείρηση της αστυνομίας λαμβάνει χώρα πολύ κοντά σε μαγαζιά και στους κεντρικούς και πιο πολυσύχναστους δρόμους του προαστίου. Υπάρχει η πληροφορία ότι μεταξύ των τραυματιών είναι και ένας περαστικός, ενώ όλοι έχουν δεχθεί οδηγίες να κρατούν ακόμα και τα παράθυρά τους κλειστά.
sent-deny-tria

Από την έναρξη της επίθεσης ακούγονται πολύ συχνά πυροβολισμοί, ακόμα και από αυτόματα όπλα, ενώ γύρω στις 8:30 το πρωί από το σημείο ακούστηκαν τουλάχιστον τέσσερις εκρήξεις. Παράλληλα, από πάνω πετά συνεχώς ελικόπτερο της αστυνομίας. Το προάστιο Σεντ Ντενί του Παρισιού είναι η περιοχή όπου βρίσκεται το Stade De France ένας από τους στόχους των τρομοκρατών την περασμένη Παρασκευή.

Μια 26χρονη γυναίκα που ζει δίπλα στο κτήριο που βρίσκεται «υπό πολιορκία» περιγράφει: «Όλα άρχισαν με μια έκρηξη, ενώ ακολούθησε άλλη μία μεγαλύτερη. Δυο μικρότερες μετά, άλλες δύο και μετά περίπου μια ώρα που ακούγαμε συνεχώς πυροβολισμούς».

sent-deny-dyo

sent-deny-pic

protothema

ΔΙΑΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΗ ΓΝΩΣΗ • Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ
Facebook X WhatsApp Viber Telegram
ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ

ΜΗ ΦΥΓΕΙΣ ΑΚΟΜΑ

Τρία σχετικά θέματα που αξίζει να δεις

Ο Λίον Μπλακ προσφεύγει κατά του Κογκρέσου και αρνείται να καταθέσει για την υπόθεση EpsteinΔΙΕΘΝΗ

Ο Λίον Μπλακ προσφεύγει κατά του Κογκρέσου και αρνείται να καταθέσει για την υπόθεση Epstein

Βρετανία και Γαλλία εξετάζουν γραμμές συναρμολόγησης πυραύλων SCALP στην ΟυκρανίαΔΙΕΘΝΗ

Βρετανία και Γαλλία εξετάζουν γραμμές συναρμολόγησης πυραύλων SCALP στην Ουκρανία

Ρόμπερτ Κένεντι ζήτησε να αφαιρεθούν δύο θάνατοι από ιλαρά από την καταγραφή του CDC, σύμφωνα με πηγέςΔΙΕΘΝΗ

Ρόμπερτ Κένεντι ζήτησε να αφαιρεθούν δύο θάνατοι από ιλαρά από την καταγραφή του CDC, σύμφωνα με πηγές

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elΕλληνικά