Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

10:16 - 09/03/2021

Κυκλοφόρησε το πρώτο επεξεργασμένο κρέας κοτόπουλου

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Διαφημίσεις

H εταιρεία «Eat Just» που δραστηριοποιείται στο χώρο της τεχνολογίας τροφίμων λάνσαρε τον Δεκέμβριο του 2020 τις πρώτες μπουκιές από «κοτόπουλο», που δημιουργήθηκαν σε βιολογικό εργαστήριο της εταιρείας, λαμβάνοντας και άδεια για ανθρώπινη κατανάλωση από τις Αρχές της Σιγκαπούρης.

Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα από την αρχή για να δούμε τη σημασία αυτού του επιτεύγματος.

Η Eat Just είναι μια καινοτόμα εταιρεία εναλλακτικού κρέατος που σήμερα αξίζει δισεκατομμύρια. Ο ιδιοκτήτης της εταιρείας -Τζος Τέτρικ- μιλώντας στο CNBC Make It επισήμανε: «Μπορούμε πλέον να πουλάμε το τεχνητό κοτόπουλο σε ολόκληρη τη Σιγκαπούρη είτε σε απλούς πελάτες, είτε στην εστίαση».

Πώς ξεκίνησε αυτή η ιδέα;

Μπορεί η έγκριση για την κατανάλωση του τεχνητού κρέατος να «υπόσχεται» να ταράξει τα νερά στην καθιερωμένη βιομηχανία κτηνοτροφίας, ωστόσο όταν ο Τέτρικ ξεκίνησε το 2011 όλα ήταν διαφορετικά.

Ο Τέτρικ ήθελε να διορθώσει αυτό που θεωρούσε ως ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα του κόσμου: τη βιωσιμότητα των τροφίμων και κάπως έτσι ξεκίνησαν όλα από να αυγό. «Αποφασίσαμε πως πρέπει να βρούμε έναν τρόπο να φτιάξουμε ένα αυγό κοτόπουλου από ένα φυτό», είπε. «Το μόνο που ήξερα εκείνη τη στιγμή ήταν ότι υπήρχαν 375.000 είδη φυτών σε όλο τον κόσμο, και στοιχημάτιζα ότι ένα από αυτά θα μπορούσε να γίνει κάτι σαν αυγό».

Κερδίζοντας επενδυτές

Το όραμά του άρεσε σε επενδυτές. Έτσι, λίγο μετά την ίδρυση της εταιρείας, ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής τεχνολογίας -Vinod Khosla- και ο συνεργάτης του -Samir Kaul- συμμετείχαν στον όραμα του Τέτρικ και επένδυσαν $500.000 στην ιδέα. Μετά από χρόνια πειραματισμών, η ερευνητική ομάδα έπεσε πάνω στη ροβίτσα, ένα όσπριο πλούσιο σε πρωτεΐνες, που χρησιμοποιείται συνήθως στην Ασία. Έτσι, το 2018, γεννήθηκε το πρώτο προϊόν του «Just Egg».

Αυτό που θέλαμε να κάνουμε στη συνέχεια ήταν να δημιουργήσουμε πραγματικό κοτόπουλο και βόειο κρέας, αλλά όχι από φυτά και χωρίς να χρειάζεται η θανάτωση ενός ζώου, αλλά και ούτε μιας σταγόνας αντιβιοτικών. Αυτή είναι γενικά μια διαδικασία που ονομάζεται κυτταρική γεωργία.

Δημιουργία τεχνητού κρέατος

Η διαδικασία δημιουργίας τεχνητού κρέατος ξεκινά με ένα κύτταρο. Σε αυτήν την περίπτωση με ένα κύτταρο κοτόπουλου. Μπορεί να ληφθεί είτε από ένα εν ζωή πουλερικό μέσω μιας βιοψίας, είτε από ένα φρέσκο κομμάτι κρέατος, είτε από μια τράπεζα κυττάρων ή από τη ρίζα ενός φτερού. Η διαδικασία της δημιουργίας διαρκεί περίπου 14 ημέρες και το τελικό προϊόν είναι ο ωμός κιμάς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Μπιλ Γκέιτς: «Φάτε συνθετικό κρέας – Θα το συνηθίσετε»

Ωστόσο, η δημιουργία του «κρέατος» φαίνεται πως είναι το εύκολο κομμάτι. Το δύσκολο κομμάτι ήταν οι εγκρίσεις από τις αρχές οι οποίες χρειάστηκαν δύο χρόνια.

Οι κοτομπουκιές είναι τώρα διαθέσιμες στο εστιατόριο της «Singapore1880» με περίπου $17 να κοστίζει το γεύμα. Αναμένεται πως μελλοντικά θα ενταχθούν και σε περισσότερα μενού.

Τέλος, η ζήτηση για εναλλακτικά προϊόντα κρέατος, όπως το τεχνητό ή το φυτικό κρέας, φαίνεται να αυξάνεται. Μια έκθεση εκτιμά ότι η εναλλακτική αγορά κρέατος θα μπορούσε να αξίζει 140 δισεκατομμύρια δολάρια – ή το 10% της παγκόσμιας βιομηχανίας κρέατος – μέσα σε μια δεκαετία.

olivemagazine.gr



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Σχόλια Αναγνωστών (1)

  1. πολύ ωραία ιδεά και εφαρμογή της επιστήμης αυτή, ακολουθεί τη λειτουργία της φύσης 03/09/2021 @ 1:49 ΜΜ

    ο.κ. κανένα πρόβλημα, αυτό είναι απλώς ένα κύτταρο ενός οργανισμού που αναπτύσσεται και γίνεται ολόκληρος ο οργανισμός, έτσι δημιουργείται έτσι και αλλιώς ένας οργανισμός, από κύτταρο ξεκινάει, αν ειναι να βγάλω κοτόπουλο από κοτόπουλο κανένα πρόβλημα, άλλα πειράματα είναι ανησυχιτικά σε σχέση με τη διατροφή, αν όμως αυτό πιάσει, δεν χρειάζεται να δημιουργήσουν άλλες τροφές με περίεργες πρωτεϊνες και χημικά…

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*