Ξεκίνησαν πριν από λίγο: Η Ελλάδα στο επίκεντρο των εξελίξεων για τον Τρίτο Ναό

Ξεκίνησαν πριν από λίγο: Η Ελλάδα στο επίκεντρο των εξελίξεων για τον Τρίτο Ναό

του Κίμωνα Χαραλάμπους

Η Ελλάδα πάντα υπήρξε σημαντική χώρα για τα παγκόσμια συμφέροντα.

Μαζί με την Ιερουσαλήμ, Αθήνα και κυρίως Θεσσαλονίκη έχουν βρεθεί στο επίκεντρο των παγκόσμιων συμφερόντων και ανακοινώσεων.

Το ιστορικό βάθος των Ελλήνων χρησιμοποιείται από την παγκόσμια τάξη πραγμάτων, προκειμένου να δοθούν στην ανθρωπότητα συγκεκριμένες πολιτικοθρησκευτικές κατευθύνσεις, οι οποίες θα εδραιώσουν την παγκοσμιοποίηση.

Μια νέα παγκόσμια εποχή αναμένεται να ανακοινωθεί αργά ή γρήγορα από την Ιερουσαλήμ της Μέσης Ανατολής, την «ιερή πόλη», η οποία συνενώνει τα τρία κύρια μονοθεϊστικά θρησκευτικά δόγματα του πλανήτη.

Σε αυτή την κατεύθυνση, πριν από λίγο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κ. Προκόπης Παυλόπουλος, κήρυξε την έναρξη της δεύτερης διεθνούς διάσκεψης των Αθηνών με θέμα «Θρησκευτικός και Πολιτιστικός Πλουραλισμός και Ειρηνική Συνύπαρξη στη Μέση Ανατολή».

Ζητούν ειρήνη στην περιοχή, προκειμένου, χωρίς προβλήματα να προχωρήσει η ένωση λαών και θρησκειών σε ένα ενιαίο δόγμα. Εκείνο της υποτιθέμενης «παγκόσμιας ειρήνης», όπως σας έχουμε παρουσιάσει στο el.gr!

Την διοργάνωση υποστηρίζει το Κέντρο για τον Θρησκευτικό Πλουραλισμό στη Μέση Ανατολή (CPRM), το οποίο ιδρύθηκε σε συνέχεια της πρώτης Διάσκεψης και λειτουργεί ως μηχανισμός παρακολούθησης των εξελίξεων στον δρόμο για την ανέγερση του Τρίτου Ναού στην Ιερουσαλήμ.

Στην Διάσκεψη παρίστανται ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος, ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων Θεόφιλος, ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος, ο Αρχεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος, ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ Ιλαρίωνας ως εκπρόσωπος του Πατριάρχη Μόσχας Κυρίλλου, εκπρόσωποι Ορθόδοξων Εκκλησιών, ο Μεγάλος Μουφτής της Αιγύπτου, καθώς και προεξάρχοντες θρησκευτικοί ηγέτες από το Μουσουλμανικό και Εβραϊκό κόσμο. Συμμετέχουν επίσης οι υπουργοί Εξωτερικών της Αιγύπτου Σάμεχ Σούκρι, της Κύπρου Ιωάννης Κασουλίδης, και της Παλαιστίνης Ριάντ Μάλκι, ο υπουργός Επικρατείας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων αρμόδιος για την Ανεκτικότητα σεΐχης Ναγιάν μπιν Μουμπάρακ αλ Ναχιάν, ο υφυπουργός του Βατικανού, καθώς και υψηλόβαθμες αντιπροσωπείες από το σύνολο των χωρών της Μέσης Ανατολής και της Μεσογείου.

Άραγε ποια θα είναι τα κοινά σημεία χριστιανών και μουσουλμάνων; Τι σχέση θα μπορούσε να έχει ο Χριστός με τις βάρβαρες παραινέσεις του Κορανίου; Τι σχέση θα μπορούσε να έχει με τον λαό που σταύρωσε τον Χριστό; Μήπως θα αναγνωσθεί Παλαιά Διαθήκη, προκειμένου να βρεθούν κοινά σημεία, τα οποία ουδέποτε έχει «ευλογήσει» ο Χριστός;

Αναλυτικά ο χαιρετισμός του ΠτΔ Προκόπη Παυλόπουλου:

«Παναγιώτατε,

Μακαριώτατοι Πατριάρχες και Προκαθήμενοι,

Αγιώτατοι,

Σοφολογιώτατοι,

Κύριοι Υπουργοί,

Κύριοι Βουλευτές,

Κυρίες και Κύριοι,

Η δεύτερη Διεθνής Διάσκεψη, με θέμα «Θρησκευτικός και Πολιτιστικός Πλουραλισμός και Ειρηνική Συνύπαρξη στη Μέση Ανατολή», στην οποία μετέχετε, είναι εξόχως σημαντική, ίσως δε ακόμη πιο επίκαιρη από την πρώτη, η οποία διεξήχθη, μ’ εξαιρετική επιτυχία, πριν από δύο χρόνια, εδώ στην Αθήνα.

Ι. Οι λόγοι, για τους οποίους θεωρώ ότι η παρούσα Διάσκεψη εμφανίζεται πάντοτε εξαιρετικά επίκαιρη είναι οι ακόλουθοι:

A. Κατ’ αρχήν, εξακολουθούν να ισχύουν πλήρως όσα είχα αναφέρει και τότε, όταν, κατά τον εναρκτήριο χαιρετισμό μου, τόνισα ότι τα τεκταινόμενα στην Μέση Ανατολή κλονίζουν επικίνδυνα τα θεμέλια της Ειρήνης και της ειρηνικής συνύπαρξης των Λαών στην εν λόγω περιοχή. Όμως, η αγωνία όλων μας είναι ακόμη εντονότερη σήμερα, αφού ο πόλεμος συνεχίζεται, εντείνοντας έτσι την διεθνή αβεβαιότητα ως προς το πότε και πώς θα τερματισθεί, ποιες θα είναι οι τελικές συνέπειές του και πώς θα επουλωθούν οι μεγάλες πληγές που έχει ήδη προκαλέσει και, δυστυχώς, συνεχίζει να προκαλεί.

Β. Είχα τότε επισημάνει ότι, λόγω της «έκρηξης», κυριολεκτικώς, των ροών προσφύγων πολέμου, τα πλήγματα κατά της Ειρήνης διαμορφώνουν συνθήκες ανθρωπιστικής κρίσης, αντίθετης προς κάθε έννοια Πολιτισμού και Δικαιοσύνης, η οποία προσλαμβάνει έτσι οιονεί πλανητικές διαστάσεις. Στις μέρες μας, ο πόλεμος συνεχίζεται, η τρομοκρατική βαρβαρότητα του ISIS ενδημεί, με συνέπεια τα κυρίως θύματα των δύο αυτών, τόσο δυσμενών εξελίξεων στην περιοχή της Μέσης Ανατολής, να είναι οι Άνθρωποι, ανεξαρτήτως της θρησκείας τους. Και μάλιστα, τόσον εκείνοι που εξακολουθούν να μένουν εκεί, δηλαδή στις πατρογονικές τους εστίες, όσο και εκείνοι που ξεριζώθηκαν, προκειμένου να διασώσουν τις ζωές τις δικές τους, όπως και των οικείων τους, μ’ έμφαση στα παιδιά, τα μεγαλύτερα θύματα του πολέμου και της προσφυγιάς.

ΙΙ. Εσείς λοιπόν, που μετέχετε στην παρούσα Διάσκεψη, με την σοφία και την ανιδιοτέλεια που σας προικίζει το ιερατικό σας σχήμα, δώστε το παράδειγμα στους πολιτικούς ταγούς, διατρανώνοντας την θεμελιώδη για την Ανθρωπότητα αρχή: Στο επίκεντρο της Ανθρωπότητας και του προορισμού της βρίσκονται ο Άνθρωπος και η Ειρήνη. Ουδεμία άλλη σκοπιμότητα επιτρέπεται να κατισχύσει, όποιο και αν είναι το «περίβλημα» υπό το οποίο εμφανίζεται.

ΙΙΙ. Επιτρέψατέ μου, λοιπόν, να πιστεύω ότι οι σκοποί που όλοι μας, με πρωτεργάτες εσάς, οφείλουμε εν προκειμένω να υπηρετήσουμε με συνέπεια και συνέχεια, ως την τελική επίτευξή τους, είναι οι ακόλουθοι:

Α. Πρώτον, να τερματισθεί αμέσως ο πόλεμος και να εδραιωθεί η Ειρήνη και η Δημοκρατία στην περιοχή.

Β. Δεύτερον, να διασφαλισθεί η Ελευθερία, υφ’ όλες της τις εκφάνσεις, στις οποίες, αυτονοήτως και πρωτευόντως, ανήκει ο σεβασμός όλων των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, άρα και της Θρησκευτικής Ελευθερίας. Κυρίως δε αυτής. Τούτο σημαίνει αφενός ότι οι άνθρωποι που έχουν παραμείνει στις

πατρογονικές τους εστίες θα πρέπει να προστατευθούν αποτελεσματικά, ως το οριστικό τέλος του πολέμου, ώστε να μπορούν ν’ ασκούν όλα τα Θεμελιώδη Δικαιώματά τους, συμπεριλαμβανομένων φυσικά εκείνων που αφορούν την θρησκευτική τους πίστη. Τα ίδια Δικαιώματα πρέπει να διασφαλισθούν και στους

πρόσφυγες όταν θα γυρίσουν στα πάτρια εδάφη τους, μετά την λήξη του πολέμου. Οφείλουμε, μάλιστα, να καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια, προκειμένου να επιστρέψουν οι πρόσφυγες στις πατρίδες τους, αποκλειστικώς υπό τους όρους και τις προϋποθέσεις που μόλις περιέγραψα.

Γ. Τρίτον, να προστατευθούν τα Ιερά, όπως και τα υπόλοιπα Πολιτισμικά, Μνημεία, που δεν έχουν πληγεί από τον φρικτό αυτό πόλεμο. Αλλά και ν’ αναστηλωθούν καταλλήλως όσα υπέστησαν καταστροφές. Τούτο αποτελεί τεράστιο χρέος μας έναντι της Ιστορίας του Παγκόσμιου Πολιτισμού, αφού ο γεωγραφικός χώρος της Μέσης Ανατολής αποτέλεσε μιαν από τις πρώτες κοιτίδες του. Όπως είναι γνωστό, τα σημαντικότερα Μνημεία Πολιτισμού στην περιοχή προέκυψαν από την συνύπαρξη και όσμωση διαφορετικών πολιτισμών. Και αυτή η Διαπίστωση πρέπει ν’ αποτελέσει διδακτική κατευθυντήρια γραμμή των πολιτικών συμπεριφορών και ενεργειών μας σε πλανητική κλίμακα, στην δύσκολη σημερινή συγκυρία.

IV. Τελειώνοντας, επιτρέψατέ μου να διατυπώσω τις ακόλουθες θέσεις, ως προς το πνεύμα, μέσα στο οποίο πρέπει να διεξαχθεί και αυτή η Διάσκεψη: Η συζήτηση περί, δήθεν, «σύγκρουσης των Πολιτισμών», ως μεθόδου εξήγησης –οπότε και αντιμετώπισης- μέρους σημαντικών πολιτικών εξελίξεων στην σημερινή διεθνή πολιτική σκηνή συνιστά μιαν ανιστόρητη εκδοχή, η οποία, επιπλέον, αγνοεί την ίδια την φύση του Πολιτισμού.

Α. Και τούτο διότι ένα σύνολο ανθρώπινης δημιουργίας, για να μπορεί να φέρει τον τίτλο του «Πολιτισμού», δεν είναι νοητό να συντίθεται από στοιχεία που οδηγούν νομοτελειακώς σε σύγκρουση με άλλους Πολιτισμούς και που, συνακόλουθα, απεργάζονται την καταστροφή τους. Ο πραγματικός Πολιτισμός έχει, κατά τον προορισμό του, ως αρχετυπικά χαρακτηριστικά του τον Ανθρωπισμό και την Ειρήνη. Άρα η σύγκρουση και ο πόλεμος αποτελούν για τον πραγματικό Πολιτισμό μια μορφή «contradictio in adjectο».

Β. Η αλήθεια, λοιπόν, για την ιστορική συνάρτηση μεταξύ της σύγχρονης παγκόσμιας αναταραχής και των κινδύνων της, αφενός, και της πορείας των επιμέρους Πολιτισμών, αφετέρου, βρίσκεται στο άλλο άκρο: Η παγκόσμια αναταραχή και οι κίνδυνοί της δεν έχουν τις ρίζες τους στην σύγκρουση των Πολιτισμών, αλλά στο γεγονός ότι οι Πολιτισμοί αυτοί φθίνουν ανησυχητικά. Και λόγω ακριβώς αυτής της παρακμιακής τους πορείας, δεν είναι πια σε θέση να εκπληρώσουν την φυσική ειρηνοποιό αποστολή που καθορίζει η ουσία τους, μέσ’ από την συνύπαρξη και συλλειτουργία τους σε παγκόσμια κλίμακα.

Γ. Απορρίπτοντας, λοιπόν, το βασικό επιχείρημα της θέσης περί «σύγκρουσης των Πολιτισμών» και υιοθετώντας την άποψη ότι είναι, αντιθέτως, η παρακμή των Πολιτισμών που πρέπει να μας ανησυχεί και την οποία οφείλουμε να σταματήσουμε και, a fortiori, ν’ αντιστρέψουμε, καθίσταται ακόμη πιο προφανής και επιτακτική η ανάγκη της ειλικρινούς αναζήτησης των όρων και των προϋποθέσεων της συνεχούς υποστήριξης του Διαλόγου μεταξύ διαφορετικών Πολιτισμών, στο πλαίσιο του πλήρους σεβασμού του πολιτισμικού πλουραλισμού, οπωσδήποτε δε και του θρησκευτικού.

Με τις σκέψεις αυτές, κηρύσσω την έναρξη της Δεύτερης Διεθνούς Διάσκεψης των Αθηνών για τον «Θρησκευτικό και Πολιτιστικό Πλουραλισμό και την Ειρηνική Συνύπαρξη στη Μέση Ανατολή» και εύχομαι καλή επιτυχία στις εργασίες σας».

el.gr

19 thoughts on “Ξεκίνησαν πριν από λίγο: Η Ελλάδα στο επίκεντρο των εξελίξεων για τον Τρίτο Ναό

 1. Στέλιος Κομοτηνή says:

  Σε κάτι τέτοιες συγκεντρωσεις γιατί ποτέ δεν βρίσκεται ένας να καθαρίσει όλα τα καθάρματα άραγε;

 2. ΟΔΟΣΤΡΟΤΗΡΑΣ... says:

  ΑΜΗΝ.ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΟΛΛΕΣ ΤΗΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ.. ΠΟΥ ΑΙΜΑΤΟΚΥΛΙΣΑΝ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ.ΓΗ…ΚΑΜΙΑ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΝΑ ΕΡΘΗ ΕΙΡΗΝΗ ΣΤΗΝ ΓΗ.ΑΜΗΝ./

  • ΑΝΏΝΥΜΟΣ says:

   ΕΙΝΑΙ ΛΥΠΗΡΟ ΟΤΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΒΑΘΕΙΑ ΝΥΧΤΩΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΠΙΣΤΑ ΚΑΙ ΑΚΡΙΤΑ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥ ΝΕΚΡΟΘΆΦΤΗ ΤΟΥΣ!!

 3. ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ says:

  Αυτοί μεταξύ τους μπορεί να τα βρουν,εύκολο είναι αφού βρίσκονται κάτω απο κοινό άρχοντα που πιστά τον υπηρετούν.Άλλωστε,έχει πέσει και μπόλικη αντιγραφή κατά την ίδρυση των θρησκειών..Το θέμα είναι πως θα το κατσφέρουν αυτό με τους λαούς,όταν επι αιώνες έχουν φανατίσει τους πιστούς,πλην των ορθοδόξων,εναντίων άλων θρησκειών και κύριος Χριστιανών;Φανατισμός,μάλιστα,χειρίστου είδους που κάνει τον άνθρωπο να αφερεί ανθρώπινη ζωή χωρίς ίχνος αναστολές.Η μίξη αυτή δεν έχει νόϊμα και λογική.

  • ΟΔΟΣΤΡΟΤΗΡΑΣ... says:

   ΚΑΙ ΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΣΤΟΝ ΕΜΦΙΛΙΟ ΑΛΗΛΟΣΦΑΧΤΗΚΑΝ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΓΑΡΟΥΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥΣ..ΑΣΕ ΤΑ ΣΑΠΙΑ…ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑ ΛΟΓΟ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΣΚΟΤΟΣΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟ.

   • Heron says:

    Μωρε τι μας λές ! “Έξυπνε” Το κακό είναι οτι υπάρχουν και άλλα σαΐνια σαν εσένα τελευταία και φυτρώνετε σαν τα μανιτάρια . Εκτός απο ανόητος είσαι και άμυαλος ! Δηλ. τι πρέπει και τί έπρεπε να κάνουμε σαν χριστιανοί ορθόδοξοι ; Να μέναμε σκλαβωμένοι στους Τούρκους ; Ή να τους αφήσουμε να μπούν τώρα ; Αν θέλεις εσύ να γίνεις το Γιουσουφάκι των Τούρκων και των πάσης φύσεως ανώμαλων λαθρομεταναστών για να γίνης η πόρνη τους και να σου πιάνουν τον κώλο ( και όχι μόνο )δικό σου θέμα . Το να

    • ΟΔΟΣΤΡΟΤΗΡΑΣ... says:

     Εαν ειχεs λιγο δα τοσο πιστη στον χριστο που δεν ξερηs τι ειναι δεν θα εγραφεs αυτο που σου κατεβηκε στο μυαλο το αλητουργητο που εχειs μετανοησε ο Ιησουs δεν εβρισε κανεναν ουτε θα σκωτονε…α ι .καλα να εισαι.

   • Heron says:

    υπερασπίζεται καινείς τον εαυτό του είναι ανθρώπινο και αναφαίρετο δικαίωμα . Και στον εμφύλιο έσφαζαν αυτούς που ήταν σαν εσένα και δεν κρατούσαν όπλο για να πολεμίσουν. Και όσο για τους Βούλγαρους αυτοί ήταν που έκαναν την αρχή – όχι εμείς – αυτοί έσφαζαν γυναικόπαιδα και ήθελαν να αρπάξουν την γή μας , όχι εμείς .”Οδοστροτήρας”= Βγάζω την ουρά μου απέξω και πουλάω μαγκιά εκ του ασφαλούς !

 4. ΞΗΡΕΣ ΤΡΟΦΕΣ (ΑΡΤΕΜΗΣ) says:

  ΜΕΤΑΝΟΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΡΕΞΤΕ ΠΑΡΤΕ ΤΗΝ ΠΡΩΣΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΚΑΡΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΕΙΣΗΤΗΡΙΑ….ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΝΕΠΑΦΗ ΚΑΡΤΑ,ΜΕΤΑ ΤΣΙΠΑΡΙΣΤΕΙΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΡΕΧΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΟ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ….
  ΒΡΕ ΣΑΣ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕΙ ΧΑΜΠΑΡΕΙ ΟΤΙ ΕΙΣΤΕ ΝΤΙΠ ΓΙΑ ΝΤΙΠ ΖΩΝΤΟΒΟΛΑ…ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΛΗ ΕΝΟΙΑ

 5. ΑΝΏΝΥΜΟΣ says:

  ΑΥΤΗ Ή ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Ο ΑΝΤΙΚΕΊΜΕΝΙΚΟΣ ΣΤΟΧΟΣ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ, ΔΗΛ. Ο ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ Η ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ ΤΟΥ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥ! ΙΔΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ ΤΟΥ!!

 6. ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ says:

  Να το ξεκαθαρίσω,ΟΔΟΣΤΡΟΤΗΡΑ.Ξεχώρισα τους ορθόδοξους διότι δεν θυμάμαι να έχουν στο ιστορικό τους,ως δόγμα,να σφάζουν αλόθρησκους για την πίστη τους.Η να προσπαθούν να επιβάλουν τα πιστεύω τους διά της βίας σε συναθρώπους μας.Σίγουρα έχουν εμπλακοί,λαοί των ίδιων θρησκευτηκών πεποιθήσεων,σε πόλεμο μεταξή τους,Χριστιανοί με χριστιανοί,αλλά εδώ έχουμε να κάνουμε με γεωπολητικά γεωστρατηγικά θέματα που εμπλέκονται οι λαοί αυτοί και όχι για τα θρησκευτικά τους πιστεύω.

 7. ΤΙ ΣΗΜΑΣΙΑ ΕΧΕΙ ΠΛΕΟΝ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΟΤΑΝ ΕΙΣΑΙ ΑΡΧΑΙΑ ΨΥΧΗ. says:

  ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΙΠΑΤΕ ΚΥΡΙΕ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΕ ΣΤΟΥΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΩΝ ΕΚΦΥΛΙΣΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΩΝ ΙΕΡΑΤΕΙΩΝ, ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΑ ΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ. ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ ΠΑΓΚΑΡΙΑ ΚΑΙ ΤΟΚΟΓΛΥΦΙΚΑ ΙΔΡΥΜΑΤΑ, ΠΑΝΕ ΠΑΚΕΤΟ. ΤΟ ΜΑΝΤΡΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΟΙΜΕΝΕΣ ΝΑ ΣΥΝΤΗΡΟΥΝ ΤΑ ΠΙΣΤΑ ΠΡΟΒΑΤΑ ΑΡΜΕΓΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΤΟ ΓΑΛΑ ΚΑΙ ΔΟΞΑ ΤΟΝ ΜΑΜΩΝΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΔΥΟ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ. Η ΥΠΕΡΤΑΤΗ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΙ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΤΕΣ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *