in

Κορωνο-δυστοπία στη Μελβούρνη

Στήριξε το εργο του Κατοχικά Νέα

The American Conservative

Μια έγκυος γυναίκα που συνελλήφθη πρόσφατα στην Μελβούρνη μέσα στο σπίτι της μπροστά στα παιδιά της (γιατί καλούσε τους ανθρώπους να αντιδράσουν στο lockdown) και αντιμετωπίζει 15 χρόνια φυλάκισης, δείχνει πόσο βαριά έχει πέσει η σκιά της τυραννίας «για λόγους υγείας» στην Αυστραλία.

Ήταν μια εικόνα που συγκλόνισε την Αυστραλία και σύντομα όλο τον κόσμο. Μια έγκυος γυναίκα, δεμένη με χειροπέδες στην κουζίνα της, μπροστά στα παιδιά της, καθώς οι αστυνομικοί κατάσχουν κάθε υπολογιστή, tablet και κινητό τηλέφωνο στο σπίτι της, πριν την σύρουν στο τμήμα.

Αυτή είναι μια μεταχείριση που οι Αυστραλοί συνηθίζουν να βλέπουν για τους εμπόρους ναρκωτικών, τους ύποπτους για τρομοκρατία και τους εμπλεκόμενους σε δίκτυα παιδικής πορνογραφίας. Όμως, στην περίπτωση της Zoe Lee Buhler, το «έγκλημά» της ήταν μια ανάρτηση στο Facebook.

Η Zoe είχε προσπαθήσει να οργανώσει μια διαμαρτυρία ενάντια στους περιορισμούς λόγω κορονοϊού που ισχύουν στην πολιτεία της Βικτώριας. Γι’ αυτό, κατηγορήθηκε για “υποκίνηση” και τώρα αντιμετωπίζει ποινή έως 15 ετών. Έμεινε ελεύθερη με χρηματική εγγύηση και θα προσαχθεί στο δικαστήριο τον Ιανουάριο.

Η Μελβούρνη – η πρωτεύουσα της Βικτώριας – βρίσκεται σε μια μορφή lockdown από τον Μάρτιο. Όταν ο coronavirus χτύπησε για πρώτη φορά, οι κυβερνήτες οκτώ πολιτειών της Αυστραλίας άρχισαν να συναγωνίζονται στο ποιος θα μπορούσε να πάρει τα «σκληρότερα μέτρα» κατά του ιού – δηλαδή, ποιος ηγέτης θα μπορούσε να κλείσει τις περισσότερες επιχειρήσεις, να καταστρέψει τις περισσότερες θέσεις εργασίας , και καταπνίξει τις περισσότερες ατομικές ελευθερίες στο όνομα του να φανεί ότι «κάνει κάτι» για τον ιό.

Στον «διαγωνισμό» αυτό κέρδισε με διαφορά ο σκληρός αριστερός κυβερνήτης της πολιτείας της Βικτόρια Daniel Andrews. Σχεδόν έξι μήνες αργότερα, η Μελβούρνη εξακολουθεί να βρίσκεται κάτω από το αυστηρότερο lockdown στην Αυστραλία και πιθανώς στον κόσμο. Όταν γράφονταν αυτά, ισχύει απαγόρευση κυκλοφορίας σε όλη την πόλη μεταξύ 8μμ και 5πμ. Οι κάτοικοι της Μελβούρνης επιτρέπεται να βγουν από το σπίτι για άσκηση για μία ώρα την ημέρα και σε ομάδες που δεν υπερβαίνουν τα δύο άτομα. Επιτρέπεται επίσης να βγουν για να πάρουν φαγητό, αλλά μόνο για τον αυτό τους και μόνο μία φορά την ημέρα. Τα ολοένα και λιγότερα άτομα που εργάζονται πρέπει να φέρουν άδεια που εκδίδεται από την τοπική κυβέρνηση και να δηλώνουν ότι τους επιτρέπεται να πάνε στη δουλειά — και ακόμη και τότε μόνο εάν η δουλειά τους θεωρείται «απαραίτητη».

Πολλοί σοκάρονται για το πως έγινε έτσι η «φιλελεύθερη» Αυστραλία. Αλλά αυτή η Αυστραλία έχει πεθάνει εδώ και χρόνια. Η Μελβούρνη είναι μια πόλη σαν το Σαν Φρανσίσκο ή το Σιάτλ – μια όμορφη, ζωντανή, δυναμική μητρόπολη που μέχρι τώρα ήταν φημισμένη για τα καλύτερα φαγητά, τον πολιτισμό της και την νυχτερινή ζωή. Αλλά, όπως έγινε στις παράκτιες πόλεις της Αμερικής, οι αριστερές πολιτικές διαμόρφωσαν αλλιώς την πόλη. Τώρα όλα τα επισκιάζει το οργουελιανό μωβ σλόγκαν που βρίσκεται σε πινακίδες σε όλη την πόλη: Staying Apart Keeps Us Together.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: «Με πνίγεις»: H βίαιη σύλληψη νεαρής επειδή δεν φορούσε μάσκα

Και ενώ το lockdown έχει επιφέρει αρκετή ανεργία, κλείσιμο επιχειρήσεων και απελπισία, ο Άντριους ζήτησε παράταση για τις εξουσίες έκτακτης ανάγκης που του έδωσε ανεξήγητα το τοπικό κοινοβούλιο, ανακοινώνοντας έναν περίπλοκο «χάρτη πορείας για άνοιγμα ξανά», πράγμα που ουσιαστικά σημαίνει ότι οι κάτοικοι της Μελβούρνης θα μπουν στο καυτό καλοκαίρι της Αυστραλίας υπό κατ’ οίκον περιορισμό και θα πραγματοποιήσουν τα χριστουγεννιάτικα δείπνα τους μέσω του Zoom.

Χάριν ενός πονηρού στελέχους ιογενούς πνευμονίας, οι πολίτες της Βικτώρια εξαργύρωσαν τις ελευθερίες τους για την υπόσχεση της ασφάλειας. Με αυτόν τον τρόπο, έχουμε μετατρέψει μια από τις μεγαλύτερες πόλεις του κόσμου σε μια δυστοπική κόλαση χωρίς τέλος.

ΚΟ / από εδώ

Report

What do you think?

10 points
Upvote Downvote

Written by Κατοχικά Νέα

Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια!
Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα ! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

2 Comments

Leave a Reply
 1. Μπράβο μαλακες, αυτους ψηφίζατε τοσα χρόνια, δεμονοκρατία.

  Ετσι σιγα σιγα εφεραν την δεμονοκρατία αυτοι που ψηφίζατε τοσα χρονια , για να μη χασετε τη συνταξουλα σας.

 2. Η Αυστραλία, μια χώρα 26.000.000 ανθρώπων, έχει ένα σύστημα διακυβέρνησης που δεν λειτουργεί πλέον αποτελεσματικά. Η κρίση COVID 19 είναι η τελευταία απόδειξη ότι έχουμε πάρα πολλούς πολιτικούς οι οποίοι, αντί να παρέχουν λύσεις, δημιουργούν χάος καθημερινά.

  Λόγω των εγώ τους και των προσωπικών τους ατζέντων Μια απόδειξη ότι αυτή η χώρα χρειάζεται ένα σύστημα διακυβέρνησης που δεν είναι σκόπιμα περίπλοκο. Αλλά για να λειτουργεί αποτελεσματικά σε καθημερινή βάση … Ο τρόπος με τον οποίο διαχειρίζονται τα σύνορα της Αυστραλίας, θα έχει ως αποτέλεσμα, ότι η οικονομία αυτής της χώρας θα επηρεαστεί σημαντικά. Πολύ περισσότερο από αυτό που θα επηρεαζόταν, λόγω της ύφεσης του Covid19. Δεν θα υπάρχει πλέον μετανάστευση όπως πριν. Και μιλάω για ποιοτική μετανάστευση, με ανθρώπους που μπορούν να συνεισφέρουν σε αυτήν τη χώρα. Δεν θα υπάρξει επένδυση στην Αυστραλία όπως πριν, και επενδυτικές υποδομές

  θα προέλθουν από το εξωτερικό. Κανείς δεν θέλει να επενδύσει σε μια χώρα που, αν και αναγνωρίστηκε παγκοσμίως για τις ελευθερίες της. Σήμερα έχει αλλάξει σε φυλακή με εσωτερικούς και εξωτερικούς τοίχους. Κανείς δεν θέλει να δανείσει σε μια χώρα που έχει γίνει μια  δικτατορία.

  ΒΙΚΤΩΡΙΑ 🎪 ΚΥΒΕΡΝΑΤΑΙ ΑΠΟ 🤡🤡 …

  Οι δικαιολογίες τους “Δεν θυμάμαι” “Δεν μπορώ να θυμηθώ” “δεν γνωρίζω”, είναι γελοίες

  Εάν εργάζονταν στον ιδιωτικό τομέα, θα απασχολούνταν

  μόνο για να φτιάξετε χάμπουργκερ και πατάτες στα McDonalds. Ποτέ δεν έχει καλό αποτέλεσμα

  Όταν ο λαός έδωσε στις κυβερνήσεις τη δύναμη να ελέγχουν την ελευθερία τους και να επιβάλλουν περιορισμούς στην καθημερινή τους ζωή, με το πρόσχημα ότι το έκαναν μόνο για το καλό του λαού …

  Η βικτοριανή οικονομία καταστρέφεται, λόγω των ενεργειών αυτής της κυβέρνησης. Τότε ο πρόεδρος Dan θα πει ότι η μόνη ελπίδα μας για την αποκατάσταση της καταστροφής θα είναι η μυστική συμφωνία ζώνης και δρόμου με το C6CP.

  Μην ανησυχείτε, οι βικτοριανοί ψηφοφόροι θα πληρώσουν για τις προσπάθειές σας να καταστρέψουν τη ζωή μας, σε εύθετο χρόνο.

  Το δεύτερο κλείδωμα της Βικτώριας έκανε τα πράγματα χειρότερα, λέει ο καθηγητής Hickie. “Συμβάλλει σε μια περαιτέρω σημαντική αύξηση των προβλημάτων ψυχικής υγείας και αυτό θα οδηγήσει αναπόφευκτα σε παρουσιάσεις σε τμήματα έκτακτης ανάγκης, σε αυτοκτονική συμπεριφορά και ενδεχομένως σε αύξηση του κινδύνου θανάτου από αυτοκτονία.” 1 Σεπ 2020

  Το μόνο σχέδιο είναι να απαλλαγούμε από τον Νταν. … όταν θα καταστρέψει εντελώς τη βικτοριανή οικονομία. Στη συνέχεια, θα πει στους Βικτωριανούς ότι η Συμφωνία Ζώνης και Οδού της Κίνας θα είναι η μόνη λύση για την αποκατάσταση της οικονομίας του κράτους.

  Όποιος διαμαρτυρηθεί για την κινεζική εισβολή στην Βικτώρια θα τιμωρηθεί αμέσως. Αυτός είναι ο λόγος που ο Dan Andrews ενδιαφέρεται τόσο πολύ για την εφαρμογή του φασισμού στη Βικτώρια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Γαλλία: Άμεσες απελάσεις αλλοδαπών, και προσφύγων, αν τελεστεί αδίκημα

Μὲ τὶς ὑγεῖες μας!