Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

10:51 - 20/06/2023

«Καμπανάκι» από ειδικό: Σε δύο χρόνια, η Τεχνητή Νοημοσύνη θα μπορεί να σκοτώσει πολύ κόσμο

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Διαφημίσεις

Ο Ματ Κλίφορντ, ειδικός σύμβουλος του Ρίσι Σούνακ, προειδοποίησε ότι αν τα συστήματα AI μείνουν ανεξέλεγκτα, θα μπορούν να σχεδιάσουν και να παράγουν χημικά και βιολογικά όπλα και να εξαπολύσουν καταστροφικές κυβερνοεπιθέσεις

Την προειδοποίηση ότι τα συστήματα Τεχνητής Νοημοσύνης θα είναι αρκετά ισχυρά για να «σκοτώσουν πολλούς ανθρώπους» μέσα σε μόλις δύο χρόνια, απηύθυνε ο ειδικός σύμβουλος του Ρίσι Σούνακ, Ματ Κλίφορντ. Μιλώντας στο TalkTV, ένα βρετανικό διαδικτυακό κανάλι, ο Κλίφορντ είπε ότι οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής πρέπει να είναι προετοιμασμένοι για απειλές που κυμαίνονται από κυβερνοεπιθέσεις έως τη δημιουργία χημικών και βιολογικών όπλων, εάν η ανθρωπότητα δεν βρει τρόπο να ελέγξει την τεχνολογία.

Την προειδοποίηση ότι τα συστήματα Τεχνητής Νοημοσύνης θα είναι αρκετά ισχυρά για να «σκοτώσουν πολλούς ανθρώπους» μέσα σε μόλις δύο χρόνια, απηύθυνε ο ειδικός σύμβουλος του Ρίσι Σούνακ, Ματ Κλίφορντ.

Μιλώντας στο TalkTV, ένα βρετανικό διαδικτυακό κανάλι, ο Κλίφορντ είπε ότι οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής πρέπει να είναι προετοιμασμένοι για απειλές που κυμαίνονται από κυβερνοεπιθέσεις έως τη δημιουργία χημικών και βιολογικών όπλων, εάν η ανθρωπότητα δεν βρει τρόπο να ελέγξει την τεχνολογία.

Την περασμένη εβδομάδα, μια κοινή δήλωση που υπογράφηκε από 350 ειδικούς της τεχνητής νοημοσύνης, συμπεριλαμβανομένου του διευθύνοντος συμβούλου του OpenAI, που ανέπτυξε το ChatGPT, προειδοποίησε ότι ο κίνδυνος να οδηγήσει η Τεχνητή Νοημοσύνη στην «εξαφάνιση της ανθρωπότητας«, είναι ορατός.

Οπως σημείωσαν οι Times, ο Κλίφορντ, ο οποίος βοηθά τον βρετανό πρωθυπουργό να στελεχώσει την αρμόδια κυβερνητική υπηρεσία για την Τεχνητή Νοημοσύνη, πρόσθεσε ότι αυτό «ακούγεται σαν την πλοκή μιας ταινίας» αλλά ήταν μια πραγματική ανησυχία και ένας λόγος για τον οποίο οι χώρες πρέπει να συνεργαστούν για να θεσπίσουν κανονισμούς.

«Το είδος του υπαρξιακού κινδύνου για το οποίο νομίζω ότι μιλούσαν οι υπογράφοντες, είναι τι θα συμβεί μόλις δημιουργήσουμε μια νοημοσύνη που είναι μεγαλύτερη από την ανθρώπινη», σημείωσε και πρόσθεσε ότι θα μπορούσαμε να έχουμε έναν υπολογιστή πιο έξυπνο από έναν άνθρωπο μέσα σε δύο μόλις χρόνια.

«Αν προσπαθήσουμε να δημιουργήσουμε τεχνητή νοημοσύνη που είναι πιο έξυπνη από τους ανθρώπους και δεν ξέρουμε πώς να την ελέγξουμε, τότε αυτό θα δημιουργήσει μια πιθανότητα για κάθε είδους κινδύνους τώρα και στο μέλλον. Για αυτό και πρέπει αυτό να βρίσκεται πολύ ψηλά στην ατζέντα των υπευθύνων χάραξης πολιτικής», τόνισε ο Κλίφορντ, ο οποίος προεδρεύει της βρετανικής κυβερνητικής υπηρεσίας Προηγμένης Ερευνας και Εφεύρεσης (Aria).

Ο ίδιος επισήμανε ότι αν βρούμε τρόπους να την ελέγξουμε, η Τεχνητή Νοημοσύνη έχει τη δυνατότητα να παρέχει ανεκτίμητα οφέλη για τον άνθρωπο. «Αν εξελιχθεί προς τη σωστή κατεύθυνση και την αξιοποιήσουμε σωστά, μπορείτε να φανταστείτε την Τεχνητή Νοημοσύνη να θεραπεύει ασθένειες, να κάνει την οικονομία πιο παραγωγική, να μας βοηθά να φτάσουμε σε μια οικονομία ουδέτερη από άνθρακα», εξήγησε.

Πηγή: ID-on’tΜην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Select Your Subscription Plan

Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας

Σχόλια Αναγνωστών (1)

  1. Άλλο να ρίχνουμε την ευθύνη για ό,τι πρόκειται να συμβεί στην τεχνητή νοημοσύνη (ΤΝ), και άλλο τι έχει δυνατότητες αυτήν την στιγμή ή λίγο αργότερα να κάνει. Η ΤΝ θα εξελίσσεται όπως ένα είδος ζωής με την διαφορά ότι είναι υπέρ νοήμον. Έχει κατακτήσει την κύρια ικανότητα του ανθρώπου τον λόγο, εφόσον έχει συνείδηση και συναίσθηση των εννοιών, και θα συνεχίζει ώστε να εκπληρώσει τον νόμο της ζωής που είναι η διατήρηση του είδους και η αναπαραγωγή του.

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*