Από την αρχή της πανδημίας, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο έχει παράσχει στα κράτη EIGHTZIG οικονομική βοήθεια συνολικού ύψους 87,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων – δηλωμένη ρητά ως “COVID-19 Financial Assistance and Debt Service Relief” – εν μέρει ως δάνεια, εν μέρει με τη μορφή ελάφρυνσης του χρέους.
Μόνο η Χιλή έλαβε 23,9 δισεκατομμύρια δολάρια, το Περού 11 δισεκατομμύρια, η Κολομβία 10,8, η Αίγυπτος 8, η Ουκρανία 5, η Νότια Αφρική 4,3, η Νιγηρία 3,4, η Ιορδανία 1,7, το Πακιστάν 1,4.
Το ΔΝΤ δικαιολογεί τα γενναιόδωρα δώρα του με τη μέγιστη προσοχή:
Οι φτωχές χώρες πρέπει να είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν καλύτερα τις τρομερές οικονομικές συνέπειες της πανδημίας. Μόνο οι ”συνωμοσιολόγοι” ενοχλούνται από το γεγονός ότι το ΔΝΤ ξεχνά να αναφέρει:
Οτι η οικονομική συνολική απώλεια δεν προκλήθηκε από την «οργή» μιας αποκαλυπτικής συμμορίας δολοφόνων, αλλά από μια υπερδραστήρια διαχείριση κρίσεων που δεν είναι κατάλληλη για τον πραγματικό κίνδυνο και που έχει ξεχάσει πότε πρέπει να σταματήσει.
Στην πραγματικότητα, τα κεφάλαια του ΔΝΤ σε καμία περίπτωση δεν ρέουν άνευ όρων, αποκλειστικά προσανατολισμένα στις ανάγκες εκείνων που πρέπει να γίνουν ευτυχείς.Το δώρο είναι δηλητηριασμένο, δηλαδή συνδέεται με μία προϋπόθεση: όποιος θέλει να το πάρει πρέπει να καταπολεμήσει την επιδημία όπως το ορίζει ο ΠΟΥ.
Για το ΔΝΤ συγκαταλέγεται κάποια χώρα μεταξύ των «συνθηκών υποστήριξης» όταν «υπάρχει κατάλληλη πολιτική για την αντιμετώπιση της κρίσης» (12). Τα χρήματα του ΔΝΤ είναι διαθέσιμα μόνο μετά από μια θετική «εκτίμηση της αιτιώδους επίδρασης των μέτρων περιορισμού στις λοιμώξεις».
Αρα με την κρίση της πανδημίας όλες οι χώρες μπαίνουν στο ΔΝΤ Εμείς ξέρουμε πολύ καλά τι σημαίνει αυτό.
Πάμε να δούμε τι σχεδιάζει η κυβέρνηση του ΗΒ.
Χρηματοδότηση της ατζέντας του 2030 μέσω του Covid-19 και μετά
”Η πανδημία έχει εκθέσει οδυνηρά τις ευπάθειές μας. Ενώ παραμένουμε δεσμευμένοι να αντιμετωπίσουμε τις άμεσες επιπτώσεις της, πρέπει επίσης να αδράξουμε αυτήν την ευκαιρία για να δημιουργήσουμε πιο πράσινες, υγιέστερες, πιο περιεκτικές και ανθεκτικές οικονομίες και κοινωνίες και να επιταχύνουμε την πρόοδο προς τους στόχους της αειφόρου ανάπτυξης και τη συμφωνία του Παρισιού.
Το Ηνωμένο Βασίλειο ήταν υπερήφανο που ηγείται της ομάδας συζήτησης Recovering Better for Sustainability. Από τις κυβερνήσεις στον ιδιωτικό τομέα έως την κοινωνία των πολιτών, είμαστε όλοι υπεύθυνοι και πρέπει να συνεργαστούμε στο πνεύμα της παγκόσμιας αλληλεγγύης, για να οδηγήσουμε τις αλλαγές που θέλουμε να δούμε.
Από τις εκατοντάδες ιδέες πολιτικής που μας προτείνονται, έχουμε δώσει προτεραιότητα σε πραγματικά μετασχηματιστικές δράσεις. Θα ήθελα να χρησιμοποιήσω αυτήν την ευκαιρία για να προσδιορίσω μερικές από τις βασικές προτεραιότητές μας.
Χρειαζόμαστε μια ανάκαμψη που επιτρέπει την ανθεκτική στο κλίμα ανάπτυξη, (προσέξτε την λέξη ανθεκτική)προστατεύει τη βιοποικιλότητα μας και προωθεί βιώσιμους τρόπους ζωής. Ως εκ τούτου, είναι κρίσιμο τα κράτη μέλη να παρέχουν ενημερωμένες και βελτιωμένες εθνικά καθορισμένες συνεισφορές, να τις ενσωματώνουν στα σχέδια ανάκτησης και να δεσμεύονται να ευθυγραμμίσουν τις δαπάνες τους με τους στόχους της συμφωνίας του Παρισιού. Το Ηνωμένο Βασίλειο έχει δεσμευτεί να προωθήσει όλες αυτές τις ενέργειες.
Είναι πιο σημαντικό τώρα από ποτέ ότι δίνουμε προτεραιότητα στη δημιουργία ισχυρών και ανθεκτικών συστημάτων υγείας, υποστηριζόμενα από την καθολική κάλυψη υγείας, που προσφέρουν καλύτερη υγεία για όλους και αντέχουν στις απειλές. Το ΗΒ υποστηρίζει τις χώρες να το κάνουν αυτό αντιμετωπίζοντας τόσο τις άμεσες όσο και τις έμμεσες επιπτώσεις της πανδημίας, έχοντας ήδη δεσμεύσει 774 εκατομμύρια λίρες για την αντιμετώπιση του COVID-19.”
Ενώ η παγκόσμια ελίτ, για το καλό του κλίματος, πιέζει τις μάζες του πληθυσμού για τη βρώση εντόμων και την παραμονή τους στο σπίτι ώστε να σωθεί η Γη , αξίζει να θέσουμε το ερώτημα:
Τι θα είναι αρκετό ;
Με το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός να πλησιάζει τον Απρίλιο, θα αρχίσουμε να ακούμε όρους όπως «Κλίματική Δικαιοσύνη» (Climate Equity) και «Επαναφορά του Κλίματος» (Climate Reset) – μια ερμηνεία της Μεγάλης Επαναφοράς (Great Reset) του Παγκοσμίου Οικονομικού Φόρουμ (WEF) – ακόμα πιο συχνά.
Πιθανότατα θα αρχίσουμε επίσης να ακούμε εκκλήσεις για κλιματικά lockdowns. Ξέρω, αυτή τη στιγμή ακούγεται εντελώς παράλογο, αλλά δεν βρίσκουν πάντα αυτές οι τρελές ιδέες έναν τρόπο για να κυκλοφορήσουν και να επικρατήσουν; Δεκαπέντε ημέρες για να επιβραδύνουμε τον ήλιο! ( σ.ι. όπως ακοκούγαμε «Δεκαπέντε ημέρες για να επιβραδύνουμε τον Covid-19» , αλλά πέρασε ένας χρόνος).
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ενας αγορασμένος πλανήτης
Η πιθανότητα για κλιματικά lockdowns έχει ήδη εκφραστεί από μερικούς από τους μεγαλύτερους στοχαστές μας. Βλέπουν τη συρροή των παγκόσμιων κρίσεων ως ευκαιρία. Η τέλεια καταιγίδα που προκαλείται από τον COVID-19 και η παγκόσμια οικονομική κατάρρευση που προκύπτει ,τους προσφέρουν την ευκαιρία να πράξουν αυτό που θεωρούν ( τα κλιματικά lockdowns ) ως μια τολμηρή και δραματική πράξη για να σώσουν τον πλανήτη.
«Με ένα «κλιματικό lockdown», οι κυβερνήσεις θα περιορίσουν τη χρήση ιδιωτικών οχημάτων, θα απαγορεύσουν την κατανάλωση κόκκινου κρέατος, και θα επιβάλλουν ακραία μέτρα εξοικονόμησης ενέργειας, ενώ οι εταιρείες ορυκτών καυσίμων θα πρέπει να σταματήσουν τις γεωτρήσεις. Για να αποφύγουμε ένα τέτοιο σενάριο, πρέπει να αναθεωρήσουμε τις οικονομικές μας δομές και να κάνουμε τον καπιταλισμό διαφορετικά.
Η ιδέα του «να κάνουμε τον καπιταλισμό διαφορετικά» είναι η ρητορική της εκστρατείας πίσω από το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ για ενθάρυνση του Great Reset (ένας άλλος όρος για την εφαρμογή του παγκόσμιου μαρξισμού).
Η συνέχεια στο άρθρο,
Είστε έτοιμοι για τα κλιματικά locdowns ;
Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice
https://rumble.com/vcucx5-21571817.html
ΓΙ ΑΥΤΟ Ο ΜΠΙΛΥ ΓΚΕΙΤΣ ΜΙΛΗΣΕ ΓΙΑ ΚΛΙΜΑΤΙΚΟΥΣ ΚΙΝΔΥΝΟΥΣ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ?