ΗΠΑ: Τα media στενοχωρήθηκαν με το βίντεο του βασανισμού του λευκού από συμμορία αφροαμερικάνων γιατί επιβεβαιώνει τον ρατσισμό κατά των λευκών

Γνωρίζετε την ιστορία με την συμμορία τεσσάρων Αφροαμερικανών οι οποίοι κακοποιούσαν επί ώρες έναν 18χρονο λευκό με ειδικές ανάγκες, τον οποίο είχαν απαγάγει, ενώ ανέβασαν το σχετικό βίντεο στα κοινωνικά μέσα πανηγυρίζοντας για τα «κατορθώματά» τους. Η ιστορία έχει γίνει γνωστή στις ΗΠΑ εδώ και δύο με τρεις ημέρες. Τα δικά μας «ενημερωτικά» τηλεοπτικά και ηλεκτρονικά μέσα άργησαν λίγο. Και τώρα μιλάνε για «φρίκη» και «σοκ». Το «σοκ» τους θα κρατήσει μία ημέρα και μετά θα ξεχαστεί. Ο λόγος, φυσικά, είναι το χρώμα του δέρματος του θύματος και των δραστών. Ναι, όλοι αυτοί οι «αντιρατιστές» είναι οι πρώτοι που ζυγίζουν την είδηση ανάλογα με τι «ράτσα» είναι οι «καλοί» και οι «κακοί» της ιστορίας.  
Τέτοιες ειδήσεις ρατσιστικής βίας κατά λευκών έχουν παρουσιαστεί εδώ και χρόνια στον ΚΟ, μακριά βέβαια από τις ευαίσθητες κεραίες των εγχώριων φορέων της «ενημέρωσης» των μαζών. Δεν χρειάζεται να επανερχόμαστε κάθε τρεις και λίγο και να λέμε τα ίδια και τα ίδια.
Απλά στο πρόσφατο «σοκαριστικό» περιστατικό εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι συστημικά μέσα ξεστόμισαν για πρώτη φορά την φράση «ρατσιστικό κίνητρο», για θύμα που είναι λευκό. Γκρεμίστηκε κανένας φούρνος; Τους ξέφυγε; Είδαν το φως; Θα δείξει. ΗΠΑ: Τα media στενοχωρήθηκαν με το βίντεο του βασανισμού του λευκού από συμμορία αφροαμερικάνων γιατί επιβεβαιώνει τον ρατσισμό κατά των λευκών - Εικόνα1

Το άλλο, ας πούμε, άξιο λόγου είναι η συνήθης αντίδραση όταν το θύμα δεν ανήκει στις – κατά αυτούς – «ευπαθείς ομάδες». Χαλάει το παραμύθι και τα χάνουν.
Ο αρθρογράφος π.χ. της Washington Post, Callum Borchers, πιστεύει ότι η «χειρότερη πτυχή» του βιντεοσκοπημένου βασανισμού του διανοητικά καθυστερημένου λευκού άνδρα από την συμμορία των μαύρων είναι ότι επιβεβαιώνει την «αφήγηση των υποστηρικτών του Τραμπ» ότι οι διακρίσεις που αντιμετωπίζουν οι λευκοί στην Αμερική είναι ανεξέλεγκτες.
Σε άρθρο του ο Borchers – με αρκετή δόση ειρωνείας και δημοσιογραφικού ελιτισμού – υποστηρίζει: «Αν πιστεύετε ότι οι διακρίσεις ενάντια στους λευκούς ανθρώπους είναι ανεξέλεγκτες, ότι οι υποστηρικτές του Donald Trump αντιμετωπίζουν διώξεις, ότι το Σικάγο είναι μια εμπόλεμη ζώνη, και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης είναι ανέντιμα, τότε ολόκληρη η κοσμοθεωρία σας είναι πιθανό να επιβεβαιωθεί από μία φοβερή ιστορία».
Ο αρθρογράφος στη συνέχεια εκφράζει την ανησυχία του για τον τίτλο που επέλεξε η γνωστή ιστοσελίδα Infowars για την ιστορία – «Λευκός άνδρας απήχθη, φιμώθηκε, ξυλοκοπήθηκε από συμμορία μαύρων αντι-Trump ρατσιστών» – αλλά και την αντίδραση του πρώην ομιλητή της Βουλής των Αντιπροσώπων Newt Gingrich, ο οποίος στο Fox News την Πέμπτη, είπε ότι η οργή των μέσων ενημέρωσης θα ήταν πολύ μεγαλύτερη», αν αυτό είχε γίνει σε έναν αφροαμερικάνο από τέσσερις λευκούς».

ΚΟ
kokkinosouranos

Loading...

3 thoughts on “ΗΠΑ: Τα media στενοχωρήθηκαν με το βίντεο του βασανισμού του λευκού από συμμορία αφροαμερικάνων γιατί επιβεβαιώνει τον ρατσισμό κατά των λευκών

 1. vasoula2908 says:

  Ta media στεναχωρέθηκαν τόσο πολύ, που πρόβαλαν ξανά και ξαννά τον βασανισμό του θύματος για να διασκορπίζουν επίμονα τη σκοτεινιά ψυχής και την απανθρωπιά σαν τον ιό που θα μολύνει και άλλους… Τα media στεναχωρέθθηκαν τόσο πολύ που έτριβαν τα χέρια και γουργούριζαν σαν τις γάτες, μ’ένα γουργουριτό που επαναλάμβανε εμμονικά για ρατσισμό που τα ίδια (τα media) δημιουργούν και διασκορπίζουν σαν άλλον ΄έναν ιό… κι έτσι οι μολύνσεις εξαπλώνονται και η σκοτεινιά καλά κρατεί γιατι τα media μιλάνε και οι υπνωτισμένοι ακούνε…

 2. Ο άνθρωπος είναι το χειρότερο θηρίο! says:

  θηρία εχει σε κάθε φυλή κ <> απλά αλλου είναι πιο έντονη ανάλογα τον πολιτισμό!
  Αυτοι οι τέσσερις βασάνιζαν έναν κ καμιά τρακοσαριά βασανιζουν δεκα εκατομμύρια …..
  Στατιστικώς οι τρακόσιοι κερδίζουν
  Αν πάμε κ στην ΕΕ ένωση, ποσοι είναι τα κουμάντα της Ευρώπης κ πόσος είναι ο λαος..?

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *