Η Google το παραδέχτηκε! Σαρώνουν τα email και μοιράζονται τα δεδομένα μας!

Σε λίγες ημέρες είναι προγραμματισμένη μια νέα ακρόαση των Google, Apple, Amazon, Twitter, AT&T και Charter Communications ενώπιων της εξεταστικής επιτροπής για θέματα εμπορίου στις ΗΠΑ, όπου και αναμένεται ότι θα ζητηθούν εξηγήσεις σχετικά με τη διαχείριση και την ασφάλεια των προσωπικών δεδομένων των χρηστών στις υπηρεσίες των προαναφερθέντων εταιρειών.

Ένα από τα θέματα που θα πέσουν σίγουρα στο τραπέζι θα είναι και η επιστολή που απέστειλε η Google τον περασμένο Ιούνιο σε Αμερικανούς Γερουσιαστές, με την οποία εξηγούσε ότι επιτρέπει στους δημιουργούς εφαρμογών να σαρώνουν τους λογαριασμούς των χρηστών στο Gmail και να μοιράζονται τις πληροφορίες με τρίτους. Το μόνο που ζητά η Google από τους developers είναι να αναγράφουν τη συγκεκριμένη πρακτική στους Όρους Χρήσης των εφαρμογών τους, καθώς και να είναι ξεκάθαροι απέναντι στους χρήστες σχετικά με τον διαμοιρασμό αυτών των πληροφοριών.

Αν αυτό σας θυμίζει την παλιά πολιτική της Google που αφορούσε την εκμετάλλευση των πληροφοριών που μοιράζονται οι χρήστες μέσω του Gmail για την παρουσίαση σχετικών διαφημίσεων, καλό θα είναι να γνωρίζετε ότι πρόκειται για κάτι εντελώς διαφορετικό.

Αφού, πλέον, η Google έχει καταργήσει τη συγκεκριμένη τακτική της, αλλά φαίνεται ότι δεν μπορεί να τραβήξει τα λουριά στους developers και ουσιαστικά τους επιτρέπει να βλέπουν και να εκμεταλλεύονται όλα αυτά τα δεδομένα των χρηστών από την υπηρεσία Gmail για τους δικούς τους σκοπούς και, το χειρότερο από όλα να τα μοιράζονται με τρίτους.

thesecretrealtruth

Loading...

3 thoughts on “Η Google το παραδέχτηκε! Σαρώνουν τα email και μοιράζονται τα δεδομένα μας!

  1. Πληροφορικός says:

    Η Microsoft να δείτε τι κάνει… Έχει ξεπεράσει έτη φωτός την Google. Αν έχετε τα windows 10, η παρακολούθηση βλέπει και τι ώρα κατουράει κανείς που λέει ο λόγος. Χαμός γίνεται, ως και ενσωματωμένο keylogger έχουν, που δήθεν κλέβει τα δεδομένα μας ανώνυμα… και τα μοιράζεται με την Microsoft και τους συνεργάτες της. Αίσχος δηλαδή… Ευτυχώς υπάρχει αυτό το δωρεάν πρόγραμμα της γνωστής εταιρίας Ashampoo, λέγεται AntiSpy for Windows 10, το τρέχετε και μετά επιλέγετε να κλείσετε όλες τις επιλογές που σας δίνει ως διαθέσιμες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *