in

Η Google συλλέγει ιδιωτικά δεδομένα εκατομμυρίων χρηστών νόμιμα!

Στήριξε το εργο του Κατοχικά Νέα

Μία συνεργασία μεταξύ της εταιρείας τεχνολογίας Google και της εταιρείας συστημάτων υγείας Ascension πρόκειται να ξεκινήσει σύντομα για την πραγματοποίηση του Project Nightingale.

Η Google θέλει με αυτό τον τρόπο, να ενισχύσει τις υπηρεσίες της στον τομέα της υγείας, αναπτύσσοντας ένα λογισμικό με τεχνολογία AI που θα βοηθήσει τους ασθενείς.

Ωστόσο μία έρευνα που πραγματοποιήθηκε από την WSJ, υποστηρίζει ότι η Ascension θα παρέχει στην Google δεδομένα ασθενών, τα οποία θα προέρχονται από τα αρχεία υγείας εκατομμυρίων Αμερικανών από 21 πολιτείες της χώρας. Περιλαμβάνουν διάφορες πληροφορίες όπως ημερομηνίες γέννησης, ονόματα ασθενών, διαγνώσεις, εργαστηριακά αποτελέσματα κλπ.

Όπως αποκαλύπτει η έρευνα, τα δεδομένα αυτά μοιράζονται μεταξύ των δύο εταιρειών χωρίς να το γνωρίζουν οι ασθενείς ή οι θεράποντες ιατροί τους. Ωστόσο οι εταιρείες δεν κάνουν κάτι παράνομο, αφού σύμφωνα με τον νόμο Health Insurance Portability and Accountability Act (HIPAA), μπορούν να χρησιμοποιήσουν αυτά τα δεδομένα.

Επιπλέον, η εν λόγω συνεργασία δεν είναι μυστική και ορισμένες λεπτομέρειες για το πώς ακριβώς θα λειτουργήσουν τα πράγματα αναφέρονται σε ένα δελτίο τύπου.

Φυσικά αυτό δεν αλλάζει το γεγονός ότι προσωπικά δεδομένα ασθενών μοιράζονται χωρίς οι ίδιοι να το γνωρίζουν, σε άλλες εταιρείες. Σίγουρα όταν ένας ασθενής μπαίνει στο νοσοκομείο για να κάνει εξετάσεις ή να νοσηλευτεί δεν επιθυμεί τα ιατρικά του δεδομένα να καταλήξουν εν αγνοία του και κάπου αλλού.

Επίσης υπάρχει ανησυχία και για την ορθή χρήση των δεδομένων αυτών από τις εν λόγω εταιρείες, αφού σύμφωνα με την έκθεση περίπου 150 υπάλληλοι της Google, έχουν πρόσβαση σε αυτά τα αρχεία υγείας.

Οι ανησυχίες αυτές οφείλονται κυρίως στο γεγονός, ότι κατά το παρελθόν υπήρξαν πολλές περιπτώσεις όπου η Google είτε δεν ενδιαφέρθηκε να ενημερώσει τους χρήστες μετά την έκθεση των δεδομένων τους στην περίπτωση του Google+, είτε προσπάθησε να αποποιηθεί των ευθυνών της, όταν ένας εργολάβος διέρρευσε τις ηχογραφήσεις του Google Assistant.

Πηγή: secnews.gr

id-ont.org

Report

What do you think?

Written by Κατοχικά Νέα

Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια!
Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα ! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

2 Comments

Leave a Reply
  1. Θελουν να μας ελεγχουν στο καθε τι..Στο τελος θα θελουν να ελεγχουν και τον αερα που αναπνεουμε και θα το κανουν παρανομιμα [παρανομια που θα ειναι νομιμη κατ αυτους].Μας θελουν μαντρωμενους και συνεχως αγχομενους και απελπισμενους για να μας ελεγχουν καλυτερα ..Ο Διαολος στην απελπισια,τη συγχηση και στο αγχος βρισκει γονιμο εδαφος για να μας παρασυρει οπως σωστα λεει και ο πνευματικος μου..Αυτοι αυτο κανουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Τσαβούσογλου: Θα εμποδίσουμε όποιον μπει στην υφαλοκρηπίδα μας

Τροχαίο με λεωφορείο που μετέφερε μαθητές κοντά στην Καλαμπάκα