Η επιβολή του νόμου μπορεί να χρησιμοποιήσει το Google για να παρακολουθεί κάθε σας κίνηση

timeline-google

Η επιβολή του νόμου μπορεί να χρησιμοποιήσει το Google για να παρακολουθεί κάθε σας κίνηση

Η πρόσφατη ανάπτυξη του χαρακτηριστικού Timeline της Google μπορεί να προσφέρει στους ερευνητές άνευ προηγουμένου πρόσβαση σε δεδομένα του ιστορικού τοποθεσίας των χρηστών, επιτρέποντάς τους σε πολλές περιπτώσεις να ακολουθήσουν κάθε κίνηση ενός ατόμου, σε διάρκεια ετών, σύμφωνα με μια έκθεση που κυκλοφόρησε πρόσφατα στις αστυνομικές αρχές.

«Οι προσωπικές επιπτώσεις στην ιδιωτική ζωή είναι αρκετά σαφής, αλλά έτσι είναι οι αιτήσεις επιβολής του νόμου,» σύμφωνα με το έγγραφο, που έχει τίτλο: «Google Timelines: Location Investigations Involving Android Devices»
«Χρονικό Google: Έρευνες Τοποθεσίας που αφορούν Android συσκευές», το οποίο περιγράφει το είδος των πληροφοριών, που οι ερευνητές μπορούν πλέον να λαμβάνουν.

Η έκθεση συντάχθηκε από έναν εκπαιδευτή επιβολής του νόμου, τον Aaron Edens, και παρέχει λεπτομερείς οδηγίες σχετικά με τον πλούτο του ιστορικού πληροφοριών που διατίθενται μέσω του Google Timeline και πώς να τις αναζητήσουν. Ένα αντίγραφο του εγγράφου ελήφθη από την εφημερίδα The Intercept


Προτασεις Προιοντων χρησιμων για το Αμεσο Μελλον σου :

Business Card Survival 100% ΔΩΡΕΑΝ!

Είναι το πιο ωραίο εργαλείο επιβίωσης που έχετε δει ποτέ ...Αυτό το έξυπνο εργαλείο είναι ένα ανεκτίμητο μικρό gadget που μπαινει στο πορτοφόλι σας που εξυπηρετεί 11 λειτουργίες. Είναι ένα:1. Ανοιχτήρι2. Άκρη μαχαιριού3. Κατσαβίδι με σχισμές / επίπεδη κεφαλή4. Χάρακας5. Ανοιχτήρι καπακιού6. 4 Θέσεις κλειδί7. Κλειδί Wingnut8. Λεπίδα πριονι9. Οδηγός βοηθητικού δείκτη10. 2 Θέσεις Wrench11. Τρύπα μπρελόκ / κορδόνιΠάρτε ένα σήμερα για να βεβαιωθείτε ότι δεν έχει σημασία πού βρίσκεστε για να είστε πάντα προετοιμασμένοι σε μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης.ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Πρέπει να είστε άνω των 18 ετών για να αγοράσετε αυτό το στοιχείο. Ο φορέας αυτού του εργαλείου αποδέχεται κάθε ευθύνη για τη χρήση ή την κακή χρήση του.

ΤΙΜΗ ΔΩΡΕΑΝ

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Το έγγραφο 15 σελίδων περιλαμβάνει πληροφορίες του συντάκτη του, που είναι ειδικός στις έρευνες σε κινητά τηλέφωνα και που βρέθηκαν αποθηκευμένες στο δικό του Χρονοδιάγραμμα, από τα ιστορικά δεδομένα τοποθεσίας. Πολύ συγκεκριμένα στοιχεία, που χρονολογούνται από το 2009, το πρώτο έτος που πήρε στην κατοχή του ένα τηλέφωνο με λειτουργικό σύστημα Android. Τα εν λόγω έξι έτη δεδομένων, γράφει, δείχνουν το είδος των πληροφοριών που οι ανακριτές των αστυνομικών αρχών μπορούν πλέον να λαμβάνουν από το Google.

Τα δεδομένα τοποθεσίας αποθηκεύονται μόνο σε λογαριασμούς χρηστών Google αν ενεργοποιήσετε τη λειτουργία. Οι μεμονωμένοι χρήστες Android μπορούν να την απενεργοποιήσουν, αλλά συχνά δεν το κάνουν.

Η έκθεση συμβουλεύει επίσης τους ερευνητές να θυμούνται ότι υπάρχει ένα σημαντικό ποσό κι άλλων πληροφοριών, που διατηρούνται από την Google.

«Σκεφτείτε ότι συμπεριλαμβάνεται το Gmail, φωτογραφίες και βίντεο, η ιστορία αναζήτησης, οι επαφές, οι εφαρμογές, άλλες συνδεδεμένες συσκευές, το Google Voice και το Google Wallet, εφόσον είναι σχετικές με την έρευνα,» προτείνει η έκθεση.

prisonplanet.gr

Loading...

One thought on “Η επιβολή του νόμου μπορεί να χρησιμοποιήσει το Google για να παρακολουθεί κάθε σας κίνηση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *