Τρίτη, 29 Σεπτεμβρίου 2026
«Οι λαοί που
ξεχνούν την ιστορία τους
είναι καταδικασμένοι
να την ξαναζήσουν.»
Κ
ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΝΕΑΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ
«Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΕΛΘΟΝ.
ΕΙΝΑΙ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.»
⌂

Google εναντίον ΕΕ: Στα δικαστήρια για την πρόσβαση ανταγωνιστών σε δεδομένα αναζητήσεων

· Κατοχικά Νέα

Ψηφιακά δεδομένα και Ευρώπη

Η Google προσέφυγε στο Γενικό Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά αποφάσεων που την υποχρεώνουν να ανοίξει περισσότερα δεδομένα και υπηρεσίες σε ανταγωνιστικές μηχανές αναζήτησης και εταιρείες τεχνητής νοημοσύνης.

Σύμφωνα με το Reuters, οι επίμαχες αποφάσεις ελήφθησαν στο πλαίσιο του Digital Markets Act και προβλέπουν ευρύτερη πρόσβαση σε δεδομένα αναζήτησης και σε υπηρεσίες της Google.

Η Google επικαλείται την ιδιωτικότητα

Η εταιρεία υποστηρίζει ότι η εφαρμογή των εντολών μπορεί να εκθέσει ιδιαίτερα ευαίσθητα δεδομένα χρηστών, ακόμη και ιστορικό αναζητήσεων, αν δεν υπάρξουν επαρκείς δικλίδες ανωνυμοποίησης και προστασίας.

Η Κομισιόν διαφωνεί

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή απαντά ότι οι αποφάσεις περιλαμβάνουν safeguards και ότι θα υπερασπιστεί τη θέση της στο δικαστήριο. Η υπόθεση αναμένεται να αποτελέσει σημαντική δοκιμασία για τα όρια της ευρωπαϊκής ρύθμισης απέναντι στις Big Tech.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πηγή: Reuters, 29/09/2026.

ΔΙΑΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΗ ΓΝΩΣΗ • Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ
Facebook X WhatsApp Viber Telegram
ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ

ΜΗ ΦΥΓΕΙΣ ΑΚΟΜΑ

Τρία σχετικά θέματα που αξίζει να δεις

Τεχνητή νοημοσύνη και ψηφιακή τεχνολογίαΔΙΕΘΝΗ

Anthropic: Η προηγμένη AI μπορεί να προκαλέσει «καταστροφικούς ή υπαρξιακούς κινδύνους για την ανθρωπότητα»

Πετρελαϊκές εγκαταστάσεις στις ΗΠΑΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Βγάζουν έως 40 εκατ. βαρέλια από τα στρατηγικά αποθέματα – Στο χαμηλότερο επίπεδο από το 1982

Ψηφιακό μενού σε εστιατόριοΔΙΕΘΝΗ

McDonald’s: Η AI μπαίνει στις τιμές του Big Mac – Υπολογίζει πόσα είναι διατεθειμένος να πληρώσει ο πελάτης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *