in ,

ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Ξεκινάει ο «Οίκος του Ενός»

Στήριξε το εργο του Κατοχικά Νέα

Μετά από χρόνια προετοιμασίας, ξεκινάει στο Βερολίνο η κατασκευή ενός «διαθρησκειακού ναού προσευχής και διδασκαλίας» με το όνομα “House of One”. Το κτίριο είναι προγραμματισμένο να περιλαμβάνει μια συναγωγή, μια εκκλησία και ένα τζαμί. Στην φωτογραφία είναι ένα υπόδειγμα του σχεδιαζόμενου «οίκου του ενός»

Οι τρεις οίκοι προσευχής θα συνδέονται με ένα κοινό δωμάτιο και το κτίριο θα είναι τριών επιπέδων από τούβλα σε κυβικές μορφές. Η πρωτοποριακή τελετή έχει προγραμματιστεί για τις 14 Απριλίου 2020, όπως ανακοίνωσε το διοικητικό συμβούλιο του έργου στο Βερολίνο. Αυτή η μέρα σηματοδοτεί την 237η επέτειο της πρεμιέρας του δράματος του Γερμανού θεατρικού συγγραφέα Gotthold Lessing “Nathan the Wise” (“Νάθαν ο Σοφός”), το οποίο επιδιώκει την προώθηση της διαθρησκευτικής ανοχής.

Πριν τοποθετηθεί ο θεμέλιος λίθος, το έδαφος στο Petriplatz, ένας από τους πρώτους οικισμούς στο Βερολίνο, θα εξετασθεί από αρχαιολόγους. Στη συνέχεια, περίπου 70 πάσσαλοι από σκυρόδεμα πάνω από 30 μέτρα θα χρησιμοποιηθούν για να σταθεροποιήσουν το βαλτώδες έδαφος.

Ο Ραβίνος Andreas Nachama, πρόεδρος του Ιδρυτικού Συμβουλίου, ονόμασε την τοποθέτηση του θεμέλιου λίθου ένα σημαντικό βήμα στο διαθρησκευτικό σχέδιο ειρήνης. Ο ιμάμης Kadir Sanci ευχαρίστησε για την υποστήριξη που δόθηκε στην πρωτεύουσα για το έργο.

Ο προτεστάντης πάστορας Gregor Hohberg τόνισε ότι και άλλοι, “που αναζητούν θρησκεία” και αθεϊστές, προσκλήθηκαν επίσης στο διάλογο.

Το έργο εκτιμάται ότι θα κατασκευαστεί σε τρία έτη και ύψος του κόστους είναι 43,5 εκατομμύρια ευρώ. Έχουν ήδη ληφθεί 8,5 εκατομμύρια ευρώ από δωρεές, ενώ 10 εκατομμύρια ευρώ έχει υποσχεθεί ότι θα δώσει η ομοσπονδιακή κυβέρνηση υπό την προϋπόθεση ότι το Βερολίνο και οι ιδιώτες δωρητές θα συνεισφέρουν ο καθένας άλλα 10 εκατομμύρια ευρώ. Το υπόλοιπο των πέντε εκατομμυρίων ευρώ θα πρέπει να μαζευτεί από δωρεές.

Από εδώ

redskywarning

Report

What do you think?

Written by Κατοχικά Νέα

Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια!
Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα ! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

One Comment

Leave a Reply

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

«Συναγερμός» για ύποπτο φάκελο στα γραφεία της Υπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ στην Αθήνα

Συμπεράσματα