Διαφημίσεις

Η τεχνολογία έχει εισβάλλει για τα καλά στις ζωές μας και πλέον η καθημερινότητά μας βασίζεται στις μαγνητικές και ηλεκτρονικές διαδράσεις συσκευών και κυκλωμάτων που χρησιμοποιούμε για να αποκτήσουμε πρόσβαση στις εργασίες και στις ασχολίες μας.

Wi-Fi, Bluetooth, NFC, όλα τα πρωτόκολλα χρησιμοποιούνται για τη διευκόλυνση του χρήστη, διαβιβάζοντας ψηφιακά τα καθημερινά του “μικρο-αιτήματα”. Για παράδειγμα, το NFC (Near Field Communication – Επικοινωνία Κοντινού Πεδίου) που πλέον υποστηρίζουν όλα τα σύγχρονα smartphones σάς επιτρέπει να πληρώνετε με το κινητό σας ή να ελέγχετε τις γύρω σας συμβατές συσκευές. Ως γνωστόν, το smartphone πλέον χρησιμοποιείται για αμέτρητες χρήσεις τέτοιου είδους. Τώρα, σκεφθείτε μια υλοποίηση, όπου δεν χρειάζεται καν να χρησιμοποιείτε το κινητό σας…

Σουηδοί, οι φίλοι της τεχνολογίας

Στη Σουηδία, παραπάνω από 3.000 πολίτες έχουν εμβολιαστεί με… μικροτσίπ. Έχει το μέγεθος ενός κόκκου ρυζιού και μπορεί να είναι το κλειδί για δεκάδες εφαρμογές της καθημερινότητάς σας. Ένα μικροτσίπ κάτω από το δέρμα μπορεί να αντικαταστήσει τη χρήση κλειδιών, πιστωτικής κάρτας, αλλά και εισιτηρίων για το τρένο.

Μπορεί να μοιάζει με οργουελικός εφιάλτης, όμως στη Σουηδία αποτελεί πραγματικότητα για το ολοένα και αυξανόμενο κοινό, που προτιμά να ζει με μεγαλύτερες ανέσεις, παρά να ανησυχεί για πιθανές παραβιάσεις της ιδιωτικότητάς του.

Τα πρώτα εμφυτεύματα χρησιμοποιήθηκαν το 2015 στη Σουηδία, αλλά και σε άλλες χώρες. Οι Σουηδοί πλέον δραστηριοποιούνται ιδιαίτερα στον συγκεκριμένο τομέα, με τους πολίτες να ενδιαφέρονται περισσότερο για τις νέες τεχνολογίες και να διατίθενται να μοιράζονται τις προσωπικές τους πληροφορίες, ως μέρος μιας κοινωνίας που λειτουργεί με διαφάνεια.

Μια γυναίκα από τη Σουηδία, η Ulrika Celsing έχει ένα μικροτσίπ στο χέρι της , το οποίο έχει αντικαταστήσει την κάρτα της για το γυμναστήριο, αλλά και το κλειδί για το γραφείο της. Η 28χρονη περνά το χέρι της κοντά σε ένα μικρό κουτί και πληκτρολογεί τον κωδικό της για να εισέλθει στον χώρο εργασίας της.

Η κρατική σιδηροδρομική υπηρεσία SJ ξεκίνησε να σκανάρει τα βιομετρικά τσιπ στα χέρια των επιβατών πριν από περίπου έναν χρόνο. Γύρω στους 130 ανθρώπους χρησιμοποιούν αυτόν τον τρόπο για να πληρώνουν το εισιτήριό τους.

Η χώρα, που έχει πληθυσμό 10 εκατομμύρια, δείχνει ιδιαίτερα “άνετη” με τον διαμοιρασμό προσωπικών πληροφοριών, το οποίο σίγουρα βοήθησε στην ευρύτερη διείσδυση του μικροτσίπ.

Οι πολίτες της Σουηδίας έχουν αποδεχτεί εδώ και καιρό τον διαμοιρασμό των προσωπικών τους πληροφοριών, οι οποίες έχουν καταχωρηθεί στο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης. Άξιο αναφοράς είναι το γεγονός ότι οι πολίτες μπορούν να μάθουν, για παράδειγμα, τον μισθό που λαμβάνει κάποιος συμπολίτης τους με ένα απλό τηλεφώνημα στην αρμόδια υπηρεσία.

Η τεχνολογία των εμφυτευμάτων

Τα εμφυτεύματα που χρησιμοποιούν και αυτά την τεχνολογία NFC και χρησιμοποιούνται όπως αναφέραμε σε κινητά και πιστωτικές κάρτες, είναι “παθητικής” φύσης, που σημαίνει ότι κρατούν πληροφορίες, οι οποίες μπορούν να διαβαστούν από άλλες συσκευές, αλλά δεν μπορούν να διαβάσουν πληροφορίες.

Μπορούν να αποθηκεύσουν εισιτήρια τρένων, διάφορους κωδικούς εισόδου, πληροφορίες για αυτόματους πωλητές και άλλα.

Η εμφύτευση

Μια εταιρεία που δραστηριοποιείται στον χώρο των media οργάνωσε ένα event, στο οποίο προέτρεψε τους εργαζομένους της να δοκιμάσουν τα εμφυτεύματα. Η Ulrika Celsing αναφέρει ότι ένιωσε ένα απλό τσίμπημα όταν μπήκε το τσιπ στο χέρι της με μια ένεση. Πλέον το χρησιμοποιεί καθημερινά και δεν φοβάται για την παραβίαση της ιδιωτικότητάς της.

“Δεν πιστεύω ότι η υπάρχουσα τεχνολογία μπορεί να καταφέρει να χακάρει το τσιπ μου. Ίσως στο μέλλον γίνει κάτι τέτοιο, αλλά μπορώ να το αφαιρέσω ανά πάσα στιγμή.”, αναφέρει η Ulrika.

Τα προβλήματα

Ένας μικροβιολόγος, ο Ben Libberton, που εργάζεται στα Εργαστήρια MAX IV αναφέρει ότι υπάρχει κίνδυνος με την συγκεκριμένη μέθοδο. “Τα εμφυτεύματα θα μπορούσαν να προκαλέσουν μολύνσεις ή αντιδράσεις του ανοσοποιητικού συστήματος”, προειδοποιεί.

“Το μεγάλο ρίσκο είναι, όμως, τα δεδομένα που περιλαμβάνει το τσιπ. Αυτή τη στιγμή ο όγκος δεδομένων είναι μικρός, όμως στο μέλλον μπορεί να μεγαλώσει. Το ερώτημα είναι: τι δεδομένα συλλέγονται και ποιος τα διαμοιράζεται. Αν, για παράδειγμα, έχετε κάποιο ιατρικό πρόβλημα που εντοπίζεται από το τσιπ, τότε ποιος μπορεί να το μάθει και πότε;”, αναφέρει ο ερευνητής.

zougla.gr



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • 1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Κατοχικά Νέα

"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

2 σχόλια στο “Εμφυτεύουν μικροτσίπ για όλες τις δουλειές”
  1. Μικροτσιπ για να κανονιζουν ποτε και ποσοι θα πεθανουμε μεσα σε μια μερα κατα τις ορεξεις τους …

  2. Αν είσαι “σκλάβος”… το μόνο που επιδιώκεις να κάνεις, είναι να “βελτιώσεις” τις συνθήκες διαβίωσης της φυλακής σου……………..

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elGreek