13:05 - 07/08/2017

Εμφυτεύσιμο τσιπάκι για να οδηγείς το αυτοκίνητό σου! Πως προωθούν το χάραγμα

Εμφυτεύσιμο τσιπάκι για να οδηγείς το αυτοκίνητό σου! Πως προωθούν το χάραγμα

Η βρετανική BioTeq έχει έτοιμο ένα τσιπάκι που εμφυτεύεται στο χέρι σου και καταργεί τα κλειδιά του αυτοκινήτου. Ο ιδρυτής της το «φοράει» ήδη!

Πολλά σημερινά αυτοκίνητα έχουν σύστημα εισόδου και εκκίνησης χωρίς κλειδί, το οποίο όμως προϋποθέτει το κλειδί να βρίσκεται στην τσέπη του οδηγού, όχι να μην υπάρχει.

Φαίνεται όμως πως είναι ήδη έτοιμη η τεχνολογία που θα μας επιτρέψει να κάνουμε το επόμενο βήμα και θα κλείσει τα κλειδιά του αυτοκινήτου στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας. Τι θα λέγατε για ένα τσιπ που εμφυτεύεται στο χέρι του οδηγού και του επιτρέπει να ξεκλειδώσει την πόρτα και να ενεργοποιήσει τη μίζα με ένα νεύμα ή ένα άγγιγμα; Η βρετανική εταιρία BioTeq έχει ήδη έτοιμη μια τέτοια λύση.

Χρησιμοποιεί τεχνολογίες RFID και NFC, γνωστές σε αρκετό κόσμο από τις ανέπαφες χρηματικές συναλλαγές με κάρτες και smartphones. Η επικοινωνία του τσιπ με τις κλειδαριές και τον διακόπτη της ανάφλεξης επιτρέπει στο αυτοκίνητο να αναγνωρίζει τον ιδιοκτήτη του, χωρίς την ανάγκη ύπαρξης κανενός κλειδιού. Η χρήση του δεν περιορίζεται στο αυτοκίνητο, αφού το τσιπ μπορεί να συντονιστεί και με οποιαδήποτε άλλη κλειδαριά, και να αντικαταστήσει τελικά όλα τα κλειδιά του ατόμου που το «φοράει».

Πριν ακόμη διατεθεί ως τελικό προϊόν στην αγορά, ο πρώτος άνθρωπος που εμφύτευσε το συγκεκριμένο τσιπ στο χέρι του, πριν από έξι μήνες, δεν είναι άλλος από τον ιδιοκτήτη της Bioteq, Steven Northam. Ο οποίος πλέον δεν χρησιμοποιεί κλειδιά ούτε για να οδηγήσει την BMW Z4 που κατέχει αλλά ούτε και για να μπει στο σπίτι του. Η σύζυγός του αρνήθηκε να κάνει το ίδιο, όμως ο ίδιος δεν θα έχει πρόβλημα αν στο μέλλον τοποθετήσει ένα τσιπ στο χέρι της η κόρη του. Ο Northam θα περιμένει βέβαια να μεγαλώσει αρκετά και να το αποφασίσει η ίδια, αφού τώρα είναι μόλις 10 μηνών.
Η BioTeq αναμένεται να προσφέρει το τσιπ σε τιμή κάτω των £300, μαζί με την τοποθέτηση, η οποία θα γίνεται από εξειδικευμένο γιατρό. Η διαδικασία δεν πονάει καθόλου, διαρκεί 30ʺ και θυμίζει την τοποθέτηση τσιπ σε κατοικίδιο. Από την άλλη, £300 θα είναι και το κόστος μετατροπής μιας συμβατικής κλειδαριάς, για να μπορεί να αναγνωρίζει το τσιπ. Ενώ για να αποκτήσει την κατάλληλη υποδομή μια ολόκληρη εταιρία, το κόστος ξεκινάει από τις £5.000.

Ο Northam παραδέχεται βέβαια ότι είναι πολύ νωρίς για να βρει ευρεία αποδοχή αυτή η τεχνολογία. «Υπάρχουν δύο κατηγορίες ανθρώπων: αυτοί που θεωρούν το τσιπ μια εξαιρετική ιδέα και εκείνοι που πιστεύουν ότι με αυτό θα τους ελέγχει η κυβέρνηση». Στη δεύτερη ανήκουν κυρίως τα μεγαλύτερης ηλικίας άτομα, αλλά σε 10-20 χρόνια τέτοια τσιπ θα είναι μέρος της καθημερινότητάς μας, «όπως συνέβη και με τις κάρτες με τσιπ, με τις κάμερες ασφαλείας κ.λπ.».

Ακόμα και το θέμα της ασφάλειας με τη χρήση του τσιπ, ο Northam το αντιμετωπίζει αρκετά χαλαρά: «Αν κάποιοι θέλουν να διαρρήξουν το σπίτι μου δεν χρειάζονται το χέρι μου, μπορούν απλώς να παραβιάσουν ένα παράθυρο. Και αν έχουν βάλει στο μάτι το αυτοκίνητό μου, δεν χρειάζεται να μου κόψουν το χέρι». Πέρα από το ξεκλείδωμα σπιτιών και αυτοκινήτων βέβαια, ο ίδιος αναφέρει ότι το τσιπ μπορεί να αποθηκεύσει πληροφορίες ζωτικής σημασίας για την υγεία ηλικιωμένων, στοιχεία ταυτότητας ατόμων που πάσχουν από άνοια κ.ά.

drivegr

el.gr

Σταμάτησα επιτέλους το κάπνισμα, χωρίς άγχος, οργή και καμία ενόχληση!!! Πλέον κάνω έναν υγιή ύπνο και δεν έχω εξάρτηση στη νικοτίνη!!! Θέλεις κι εσύ να το κόψεις;

Loading...
Σχετικά με Κατοχικά Νέα

Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε …αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια!
Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα ! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Σχόλια Αναγνωστών (5)

 1. 0
  0
  Θυμάμαι πριν αρκετά χρονιά….που είχα μπει σε ταξι και το είχα δει κολλημένο στη πάνω γωνιά του παρμπρίζ,και τον ρώτησα αν ξέρει τι είναι αυτό ….και ξεκινήσαμε μια ωραία κουβέντα.
 2. 3
  0
  Σε λιγο καιρο το βλεπω να παιζει σε διαφημιση στην τηλεοραση μεταξυ μασαζοκαλτσων και λοιπων κυλοτων,ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΑΠΟ 5000 ΕΥΡΩ ΜΟΟΟΝΟΟΟΟ ΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ 5 ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΜΑΖΙ ΤΟΥ ΠΑΙΡΝΕΤΕ ΚΑΙ ΕΝΑ ΣΚΟΥΦΑΚΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΡΥΕΣ ΜΕΡΕΣ ΤΟΥ ΧΕΙΜΩΝΑ.ΤΡΕΞΤΕ,ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ!!!ΑΝΑΤΙΜΗΣΤΕ ΤΟ ΥΠΟΤΙΜΗΜΕΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥ ΔΩΣΕΤΕ ΑΞΙΑ ΩΣΤΕ Ο ΚΑΤΟΧΟΣ ΤΟΥ ΝΑ ΚΑΜΑΡΩΝΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΡΕΝΤΥ ΚΑΙ ΕΙΣΑΓΕΙ ΝΕΑ ΜΟΔΑ.ΜΙΑ Μ@ΛΑΚΟΜΟΔΑ ΘΑ ΕΙΣΑΓΟΥΝ ΟΠΩΣ ΜΕ ΤΑ ΤΑΤΟΥ,ΠΟΥ ΕΧΕΙ Ο ΚΑΘΕ ΚΑΓΚΟΥΡΑΣ ΣΗΜΕΡΑ,ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΑΠΟ ΕΝΑ.
 3. 2
  0
  Τι θα λέγατε για ένα τσιπ που εμφυτεύεται στο χέρι του οδηγού και του επιτρέπει να ξεκλειδώσει την πόρτα, θα έλεγα go fuck your self στα ελληνικα σαλτα και γαμήσου
 4. ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ ΛΟΓΟ ΡΕ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΜΕΝΟΙ HOMO ERECTUS;;; 7 Αυγούστου 2017 @ 22:23
  6
  0
  Για ποιον λόγο να βάλεις για να κινείς το αυτοκίνητό σου έτσι; Με ποια λογική; ”Είναι και καλά high tech; Φαίνεται Futurιστικό; Είναι, σούπερ ουάου;;; Χαχαχα” Με ποια λογική ρε χαζοβλαμμένα βούρλα; Τι σ…α κουβαλάτε στο κεφάλι σας;;; Χαχαχαααααααααα…Γελάω και κλαίω ταυτόχρονα ρε, δεν γίνεται αυτό το πράγμα, δεν πάει καλά ο κόσμος.
 5. Χοιρονακτης 8 Αυγούστου 2017 @ 00:50
  1
  0
  Παιδιά είναι φοβερή εφεύρεση. Μόνο που αναγκάστηκα να την πελεκαω με το αριστερό. Στα 33 λεπτά βραχυκύκλωνε και έβγαζε σπίθες

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί