Έκτακτα μέτρα ασφαλείας στη Ρώμη – Χίλιοι στόχοι προς φύλαξη – 2000 επιπλέον αστυνομικοί στους δρόμους

itali-police

Έκτακτα μέτρα ασφαλείας στη Ρώμη – Χίλιοι στόχοι προς φύλαξη – 2000 επιπλέον αστυνομικοί στους δρόμους

Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας φαίνεται ότι θα εφαρμόσουν στην Ρώμη οι αστυνομικές αρχές ακολουθώντας το παράδειγμα της Γαλλίας, του Βελγίου, και άλλων χωρών της Ευρώπης. Αποφασίστηκε λοιπόν η αύξηση της φύλαξης, περισσότερων των χιλίων ευαίσθητων στόχων, που βρίσκονται στην αιώνια πόλη και δυο χιλιάδες επιπλέον αστυνομικοί θα ενισχύσουν του συναδέλφους τους στους δρόμους.

Πέρα από την φύλαξη μνημείων, πρεσβειών και θεσμικών κέντρων, το σχέδιο προβλέπει έντονη αστυνομική παρουσία σε μετρό και λεωφορεία, αλλά και σε περιοχές όπου συχνάζουν οι νέοι, ιδίως σε μουσικές συναυλίες.

Όπως αναφέρουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης πρόκειται για μια «γενική πρόβα» ενόψει της τελετής εγκαινίων του Αγίου Έτους των καθολικών, η οποία θα οργανωθεί στην πλατεία του Αγίου Πέτρου, στις 8 Δεκεμβρίου.

Ο διευθυντής αστυνομίας της ιταλικής πρωτεύουσας Νικολό Ντ΄’Αντζελο, μιλώντας σε ιταλούς δημοσιογράφους δεν απέκλεισε και το ενδεχόμενο να πραγματοποιηθούν σωματικές έρευνες σε κεντρικές, πολυσύχναστες πλατείες, αν κάτι τέτοιο κριθεί αναγκαίο.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα La Repubblica, οι έλεγχοι και η αστυνομική παρουσία έχουν αυξηθεί εμφανώς στις περιοχές του Αγίου Πέτρου, του σταδίου «Ολίμπικο», στο αεροδρόμιο Φιουμιτσίνο και σε όλα τα κύρια μνημεία της Ρώμης, αρχίζοντας από το Κολοσσαίο και το συντριβάνι Φοντάνα Ντι Τρέβι.

Όπως έχει ανακοινωθεί, τέλος, από τις 8 Δεκεμβρίου η ζώνη απαγόρευσης πτήσεως θα επεκταθεί σε όλο τον ουρανό της ιταλικής πρωτεύουσας, ενώ τελειοποιείται σύστημα το οποίο δεν θα επιτρέπει σε τυχόν drones να πετούν, χάρη σε ισχυρές παρεμβολές στην εκπομπή του σήματος που τα κατευθύνει εξ αποστάσεως.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Loading...

One thought on “Έκτακτα μέτρα ασφαλείας στη Ρώμη – Χίλιοι στόχοι προς φύλαξη – 2000 επιπλέον αστυνομικοί στους δρόμους

  1. Κομματόσκυλο says:

    19 και 20 του μηνα που ήμουν εκεί, έξω απο κάθε σταθμό μετρό υπήρχε στρατιωτικό τζίπ με 2 υπαξιωματικούς που κρατούσαν αυτόματα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *