Το διήμερο 5 με 7 Μαΐου διοργανώθηκε στο Τέξας το South by Southwest Interactive festival. Εκεί ο Andras Forgacs ένας επιχειρηματίας που ειδικεύεται στην μηχανική των ιστών, συν-ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της Modern Meadow, μιας επιχείρησης που αναπτύσσει νέες μεθόδους για να δημιουργήσει κρέας του εργαστηρίου , χωρίς την ανάγκη να σφαγιαστούν ζώα με πολύ χαμηλότερο κόστος ,με σεβασμό στη γη, του νερού και της ενέργειας.(Άλλος ένας οπαδός της πράσινης ανάπτυξης)
Ο Forgacs πριν την ομιλία του κάλεσε άτομα από την επιστημονική κοινότητα, να δοκιμάσουν μια νέα μορφή κρέατος. Με την βοήθεια της τεχνολογίας, από ιστό βοδινού κρέατος, δημιούργησε μικρά κομμάτια μπριζόλας. Ένα χρόνο μετά την δημιουργία μπιφτεκιού από ιστό, μια άλλη ομάδα επιστημόνων, κατάφερε και δημιούργησε ένα πιο ολοκληρωμένο κομμάτι κρέατος.
«Ήταν πολύ νόστιμο. Η γεύση είναι σαν ένα κανονικό κομμάτι από βόειο κρέας, ποτέ δεν θα πίστευα ότι δεν ήταν πραγματικό κρέας». Δήλωσε ο Michael Wang ένας εκ των παρευρισκόντων και δοκιμαστών του συγκεκριμένου ‘κρέατος’.
«Αν δούμε τα τρόφιμα ως παρακλάδι της τεχνολογίας, γιατί να μην τα κάνουμε καλύτερα; Αλλά υπάρχει ένα ερώτημα, τι είναι πραγματικό και τι ψεύτικο;» Δήλωσε ο Rob Rhinehart, Διευθύνων Σύμβουλος της Rosa Labs, μια νεοσύστατης εταιρείας μηχανικής των τροφίμων που έχει έδρα το Λος Άντζελες. «Για τους λόγους αυτούς, οι επιχειρηματίες της βιοτεχνολογίας τροφίμων έχουν δύσκολο δρόμο ακόμη μπροστά τους» συμπλήρωσε.
Δειλά δειλά το κρέας του εργαστηρίου ή κρεατόμαζα , κάνει την εμφάνιση του στη διεθνή κοινότητα. Με το πρόσχημα ότι αυτή η μέθοδος δεν επιβαρύνει το περιβάλλον όπως η κλασσική κτηνοτροφία ( σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη, παράγει περίπου υ το 14,5% των παγκόσμιων εκπομπών των αερίων του θερμοκηπίο), θα προσπαθήσουν να την φέρουν ως την απόλυτη λύση υπόσχοντας ΦΑΓΗΤΟ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ . Παρότι η ιδέα αντικατάστασης του κρέατος είναι ακόμη στα σπάργανα οι παγκοσμιοποιητές δημιουργώντας την κατάλληλη κρίση θα είναι σε θέση να μεταπείσουν και τον πλέον δύσπιστο.
Ο ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΩΝ ΤΡΟΦΩΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟ ΤΩΝ ΠΥΛΩΝ
Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice
ο Λιακοπουλος τα ελεγε πριν 15 χρονια αυτα,πριν ακομα κανει υπερβολες με την προωθηση των βιβλιων του…αν εξαιρεσεις αυτο,σε γενικες γραμμες δεν ελεγε χαζα πραγματα!
καλλιτερα να τρως μια μπριτζολα απο κρεατομαζα παρα να ξερεις οτι ειναι απο το πλευρο του οποιου ζωου
ακομη καλλιτερα να μην εχουν και σχημα τομεος σωματος ισως το κυκλικο ναναι πιο ευπαρουσιαστο
το θεμα ειναι τι διαβολο ουσιες θα μας βαζουν μεσα ωστε να μην μας προκαλουν ορμωνικες διαταραχες με οτι αυτες συνεπαγονται
και τελικα ετσι θα σταματησει και ο βασανιστικος τροπος μεγαλωματος των ζωων και ο ακομα βαναυσοτερος τροπος θανατωσης τους
ο ασχημος ομως αντικτυπος ειναι οτι θα χασουμε εμεις οι ΕΛΛΗΝΕΣ και οι ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ το φαγητο των Θεων μας που ειναι τα εντοσθια …το κοκορετσι…το σπληναντερο…η μαγειριτσα…
(εντος-θυα Ανθρωπων … και εκει που εδραζεται η Ψυχη του Ανθρωπου… και εκει που δημιουργουνται ολες οι ασθενειες στον Ανθρωπο…και εκει που εδραζεται η ψυχικη ισορροπια του Ανθρωπου…)
αλλα εχω εμπιστοσυνη στην ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΥΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ για να ανακαλυψουμε το υποκαταστατο του εθνικου εδεσματος μας…
Έλληνες καθηγητές δουλεύουν πάνω στη δημιουργία τεχνητού κοκορετσιού!
Μια χαρά, μακάρι να προχωρήσει και να πωλείται κανονικά που έχουμε μείνει στην εποχή των σπηλαίων με σφαγές και αίματα…
φιλε ανωνυμε 1:21 αυτο θα σας φαει η εξελιξη και μετα θα επελθει ο απολυτος ελεγχος στα παντα ….
ελα οι νεοταξιτες να αποκαλυπτωντε,μπραβο
ΒΑΛΤΕ ΤΗΝ ΚΡΕΑΤΟΜΑΖΑ ΣΤΟ ΚΩΛΙ ΤΩΝ ΜΥΘΟΜΑΝΩΝ ΡΕΕΕΕΕΕΕ!!!