Η «ΑΡΙΣΤΕΡΗ» ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΜΑΤΩΝ!

Η «ΑΡΙΣΤΕΡΗ» ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΜΑΤΩΝ!

O AΣANT ΚΑΙ Ο «ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ» ΦΑΣΙΣΜΟΣ

Η «Μαρξιστική» αγυρτεία του Χρήστου Κεφαλή

Παγκοσμιοποιητική «Αριστερά» και λαϊκά εργατικά στρώματα

Ένα άθλιο φαινόμενο που αναπτύσσεται δραματικά τελευταία μετά την ανάπτυξη του μαζικού λαϊκού κινήματος ενάντια στην παγκοσμιοποίηση είναι ότι η παγκοσμιοποιητική «Αριστερά», είτε κυβερνά (όπως στο Ελληνικό προτεκτοράτο της Υπερεθνικής ελίτ) είτε όχι, συντάσσεται απόλυτα με τις ντόπιες ελίτ που λειτουργούν σαν τα όργανα της Υπερεθνικής ελίτ (Υ/Ε), η οποία διαχειρίζεται την Νέα Διεθνή Τάξη της νεοφιλελεύθερης παγκοσμιοποίησης.

Δηλαδή, η «Αριστερά» που παίρνει δεδομένη την παγκοσμιοποίηση και τους θεσμούς της (ΕΕ στην Ευρώπη, NAFTA στην Αμερική, ΔΝΤ και ΠΟΕ κλπ.) –που είναι και η μεγάλη πλειοψηφία της Αριστεράς, αφού σε αυτήν ανήκει και τμήμα τουλάχιστον της Μαρξιστικής Αριστεράς–απαρνιέται κατάφωρα τα εργατικά στρώματα που ήταν η παραδοσιακή πολιτική και εκλογική πελατεία της. Και αυτό, παρά το γεγονός ότι στο κίνημα αυτό κατά της παγκοσμιοποίησης πρωτοστατούν τα εργατικά λαϊκά στρώματα, τα κύρια θύματα της.

Η αναπόφευκτη συνέπεια είναι η μαζική μετακόμιση της εργατικής τάξης από τα κόμματα αυτά (σοσιαλδημοκρατικά και εργατικά κόμματα ή κόμματα της ριζοσπαστικής «αριστεράς», όπως η «πρώτη φορά Αριστερά» των πολιτικών απατεώνων του ΣΥΡΙΖΑ) προς άλλα κόμματα και κινήματα και κυρίως προς το ανερχόμενο παντού νεο-εθνικιστικό κίνημα.

Και όπου μεν υπήρχε παραδοσιακά μια ισχυρή Αριστερά, όπως στη Γαλλία, τα λαϊκά εργατικά στρώματα στράφηκαν προς κόμματα του ανερχόμενου νεο-εθνικιστικού κινήματος που έχουν και προοδευτικό κοινωνικό πρόγραμμα, όπως το Eθνικό Μέτωπο της Λε Πεν, που έχει υιοθετήσει σχεδόν όλη την παραδοσιακή ατζέντα της Αριστεράς, την οποία η τελευταία έχει εγκαταλείψει με την πλήρη ενσωμάτωσή της στη ΝΔΤ.

Δηλαδή την ατζέντα που περιλαμβάνει όχι μόνο μια γνήσια εναντίωση στις «4 ελευθερίες» –της ελεύθερης κίνησης κεφαλαίου, αγαθών, υπηρεσιών και εργασίας– αλλά και πολιτικές πλήρους απασχόλησης, ευρέων κρατικοποιήσεων και, προπαντός, πολιτικές ενάντια στους εγκληματικούς πολέμους της Υ/Ε στο Ιράκ, Λιβύη και Συρία που υπόσχεται ν’ αντικαταστήσει με πολιτικές μη επέμβασης σε άλλα κράτη και ειρηνικών σχέσεων με τη Ρωσία, την Κίνα κλπ..

Σε χώρες όμως σαν τη Βρετανία και τις ΗΠΑ όπου, μολονότι δεν υπήρχε αντίστοιχη ισχυρή πολιτική Αριστερά, υπήρχε όμως μια μακρά ιστορία μαζικών συνδικαλιστικών αγώνων της εργατικής τάξης, τα εργατικά λαϊκά στρώματα μετακόμισαν από το Εργατικό και το Δημοκρατικό κόμμα αντίστοιχα προς το κίνημα για Brexit στην πρώτη περίπτωση και κατά των εγκληματιών Ομπάμα και Κλίντον στις ΗΠΑ, δηλαδή σε μορφές του νεο-εθνικιστικού κινήματος με έμμεσο μόνο κοινωνικό πρόγραμμα, σε αντίθεση με το Γαλλικό κίνημα.

Τα στρώματα αυτά σήμερα έχουν συνειδητοποιήσει ότι οι βασικές αιτίες της οικονομικής καταστροφής τους (μαζική ανεργία και υποαπασχόληση, σημαντική επιδείνωση των εργασιακών συνθηκών για όσους έχουν ακόμη κάποια δουλειά, κατάρρευση του κοινωνικού κράτους σε χώρες όπως η Βρετανία) κλπ. είναι άμεσες συνέπειες του ανοίγματος και της απελευθέρωσης των αγορών και της μετατόπισης του κεφαλαίου σε «παραδείσους» φθηνής και εκπαιδευμένης εργασίας όπως η Κίνα και η Ινδία.

Τις συνέπειες τις είδαμε στους πολιτικούς σεισμούς πρώτα του Brexit και μετά των προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ –τη στιγμή που οι δικοί μας πολιτικοί απατεώνες της «Αριστεράς» δεν διανοούνται καν να ηγηθούν ενός λαϊκού αγώνα για την έξοδο από την ΕΕ και το Ευρώ, (ακόμη και όταν ο λαός τους έδωσε την ευκαιρία το καλοκαίρι του 2015!) και έχουν οδηγήσει τον Ελληνικό λαό στη φτωχοποίηση και την καταστροφή.

Και στις δύο όμως περιπτώσεις νεο-εθνικιστικών κινημάτων, τα κινήματα αυτά πλαισίωσαν απόλυτα τα λαϊκά εργατικά στρώματα ενάντια σε ολόκληρο το σύστημα, δηλαδή ενάντια στις πολιτικές, οικονομικές και πολιτιστικές ελίτ, (ντόπιες και ξένες), τα ΜΜΕ και φυσικά ενάντια στην άθλια παγκοσμιοποιητική «Αριστερά».

Δηλαδή την καρικατούρα Αριστεράς που έχει συνταχθεί απόλυτα με τις ελίτ τόσο στο θέμα της παγκοσμιοποίησης και των θεσμών της όσο και στο θέμα των εγκληματικών πολέμων της Υπερεθνικής και της Σιωνιστικής Ελίτ στη Γιουγκοσλαβία, τη Μέση Ανατολή και ακόμη και στα τυχοδιωκτικά σχέδια της κατά της Ρωσίας, η οποία βέβαια, αντίθετα με την προπαγάνδα κάποιων δήθεν «Μαρξιστών» (που υιοθετούν την αντίστοιχη προπαγάνδα της Υ/Ε), ποτέ δεν εξαπέλυσε «ιμπεριαλιστικούς» πολέμους ενάντια σε άλλους λαούς, αλλά αντιδρούσε πάντα σε άμυνα όταν απειλούνταν τα ίδια τα σύνορά της (Γεωργία, Ουκρανία) ή επενέβαινε κατόπιν πρόσκλησης της εκλεγείσας κυβέρνησης (Συρία).

Η άνοδος του νεο-εθνικισμού και ο ιστορικός εθνικισμός

Φυσικά, τα νεο-εθνικιστικά κινήματα δεν είναι κινήματα της Αριστεράς, αλλά δεν έχουν σχέση και με τον ιστορικό φασισμό, όπως τα συκοφαντούν οι άθλιοι αυτοί «αριστεροί», μαζί με τα συστημικά ΜΜΕ (Για μια περιγραφή των διαφορών εθνικισμού και νέο-εθνικισμού. Για εκτενή ανάλυση βλ. στα Αγγλικά βιβλίο “The New World Order in Action”).

Ο νεο-εθνικισμός είναι ένα εντελώς νέο κοινωνικό φαινόμενο αντίστοιχο με το νέο φαινόμενο που αποτελεί η σημερινή βαθμιαία εξαφάνιση της οικονομικής και εθνικής κυριαρχίας, (δηλαδή των κρατών-εθνών), που επέβαλλε η ανάδυση και μαζική εξάπλωση των πολυεθνικών επιχειρήσεων και η συνακόλουθη καθολική θεσμοποίηση των «4 ελευθεριών».

Αντίθετα, ο παλαιός (ιστορικός) εθνικισμός, στον οποίο στηριζόταν τόσο ο φασισμός όσο και ο εθνικοσοσιαλισμός, θεμελιώνονταν στα κράτη-έθνη που σήμερα είναι υπό εξαφάνιση και αντικαθίστανται με προτεκτοράτα σαν το Ελληνικό ή καθεστώτα που τελικά οδηγούν εκεί. Γι’ αυτό και ο φασισμός ήταν επιθετικός εθνικισμός, στρεφόταν δηλαδή και εναντίον άλλων κρατών-εθνών, πράγμα που οδήγησε και σε δύο παγκόσμιους πολέμους.

Αντίθετα, ο νεο-εθνικισμός είναι αμυντικός εθνικισμός και απλά στοχεύει στη αποκατάσταση της εθνικής και οικονομικής κυριαρχίας των λαών, ενώ δεν στρέφει τον ένα λαό εναντίον του άλλου. Γι’ αυτό και αποτελεί άθλια «αριστερή» προπαγάνδα η μυθολογία ότι η άνοδος των νεο-εθνικιστικών κινημάτων οδηγεί σε νέες παγκόσμιες συγκρούσεις.

Αντίθετα, ΟΛΕΣ οι πρόσφατες πολεμικές συγκρούσεις, από τη Γιουγκοσλαβία μέχρι το Ιράκ, το Αφγανιστάν, τη Λιβύη και τη Συρία αλλά και η επαπειλούμενη σύρραξη με τη Ρωσία, αν όχι και με τη Κίνα, δεν προκλήθηκαν από κάποιους εθνικισμούς (στην πραγματικότητα ο μόνος πραγματικός εθνικισμός σήμερα είναι ο εγκληματικός Σιωνισμός), αλλά από τη ΝΔΤ και την Υπερεθνική Ελίτ (Υ/Ε) που τη διαχειρίζεται (δηλαδή το πλέγμα των ελίτ που εδράζονται κυρίως στην Ομάδα των

7). Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό ότι σήμερα τα νεο-εθνικιστικά κινήματα σαν τα παραπάνω είναι αμυντικά ακόμη και στις σχέσεις τους με τους πολιτικούς αντιπάλους τους στο εσωτερικό κάθε χώρας (αντίθετα βέβαια με τον επιθετικό χαρακτήρα των φασιστών και εθνικοσοσιαλιστών) ενώ παράλληλα αναπτύσσεται σήμερα ένας «αριστερός» φασισμός ενάντια στους οπαδούς των κινημάτων αυτών στην Ευρώπη και την Αμερική (βλ. στα Αγγλικά βίντεο-ρεπορτάζ του RΤ).

Ένας άλλος μύθος που καλλιεργείται από τη μαζική προπαγάνδα της παγκοσμιοποιητικής «Αριστεράς» είναι αυτός που ταυτοποιεί τα λαϊκά εργατικά στρώματα που στήριξαν τα νεοεθνικιστικά κινήματα σε Βρετανία και ΗΠΑ με τις πολιτικές εκφράσεις του κινήματος αυτού (Φάρατζ, Τραμπ κλπ.), ώστε να μπορούν μετά εύκολα να ταυτίζουν τα λαϊκά αυτά στρώματα με τις πιθανές αποτυχίες αν όχι και προδοσίες των ηγεσιών αυτών. Φυσικά, ανεξάρτητα αν οι ηγεσίες αυτές ανταποκριθούν στις προεκλογικές υποσχέσεις τους κατά της παγκοσμιοποίησης και των εγκλημάτων της Υ/Ε ή όχι, τα λαϊκά αυτά κινήματα δεν πρόκειται να εξαφανιστούν όσο αναπαράγεται η ΝΔΤ, αλλά απλά θα βρουν νέες πολιτικές εκφράσεις που πραγματικά θα τα εκφράζουν, όπως το ΜΕΚΕΑ που προτείνουμε εμείς (Βλ. τους Στόχους του ΜΕΚΕΑ).

Η περίπτωση του δηλώνοντος «Μαρξιστή» Χρ. Κεφαλή…

Χαρακτηριστική περίπτωση του φαινομένου του «αριστερού» φασισμού που αναφέραμε είναι αυτή κάποιου δηλώνοντος «Μαρξιστή» ονόματι Χρήστος Κεφαλής, αν και στην πραγματικότητα, αν κρίνουμε από την αρθρογραφία του που συγκεντρώνεται στα δημοσιογραφικά όργανα του ΣΥΡΙΖΑ (Αυγή, Εποχή, Πολίτης κλπ) και κείμενα σαν αυτό, μάλλον (στην καλύτερη περίπτωση!) ανήκει στους πολιτικούς απατεώνες της «πρώτη φορά Αριστεράς».

Ως Μαρξιστής έγινε ευρύτερα γνωστός με τη διεύθυνση ενός λαθρόβιου αλλά πολυδάπανου περιοδικού με τον βαρύγδουπο τίτλο «Μαρξιστική Σκέψη», που στηρίζεται βασικά σε ξένες αναδημοσιεύσεις και κάποια πρωτότυπα Ελληνικά άρθρα. Το περίεργο όμως και αξιοσημείωτο γεγονός είναι ότι το περιοδικό αυτό όχι μόνο ανδρώθηκε μέσα στην καταστροφική κρίση των τελευταίων ετών, όταν περιοδικά (ακόμη και εφημερίδες!) έκλειναν μαζικά, σε μια εποχή που μόνο οι ‘βολεμένοι’ μπορούσαν καν να αγοράσουν παρόμοια έντυπα, αλλά και εξέδωσε πάνω από… 20 πολυσέλιδους τόμους!

Ο τύπος λοιπόν αυτός συνέγραψε έναν λίβελλο πάνω από 13.000 λέξεις, υπό τύπο σοβαροφανούς Μαρξιστικού άρθρου με τίτλο «Ο Άσαντ, οι νεοναζί και η Ίσκρα», αλλά με φανερό στόχο να κάνει λασπολογική επίθεση κατά του Τάκη Φωτόπουλου, μολονότι δεν παραλείπει να κάνει κριτική και σε οποιοδήποτε άλλον τάσσεται με τον «αιμοσταγή δικτάτορα Άσσαντ»: από την Ίσκρα, μέχρι την Κανέλλη, το Ρεσάλτο κλπ.! Και είναι βέβαια σοβαροφανές το άρθρο αυτό γιατί όχι μόνο δεν έχει την παραμικρή Μαρξιστική ανάλυση, αλλά και στηρίζεται βασικά σε… αξιόπιστες πηγές σαν τα Ιντιμίντια, τη wikipedia κλπ, πέρα βέβαια από τις πηγές των άρθρων που επικρίνει.

Πράγμα βέβαια καθόλου περίεργο όταν οι σπουδές του ήταν στη… Χημεία (και όχι, όπως συνήθως είναι οι σπουδές των Μαρξιστών διανοουμένων, στην πολιτική οικονομία, τη φιλοσοφία, την Ιστορία κλπ., πέρα βέβαια από τη βαθιά γνώση του Μαρξισμού.), ενώ ειδικεύεται, όπως μαθαίνουμε από το βιογραφικό του, και στο σκάκι! Εντούτοις, υιοθετεί πλήρως (τυχαία άραγε;;;) τη γραμμή της Υπερεθνικής Ελίτ και της Σιωνιστικής ελίτ –και σήμερα είναι πια γνωστό ότι μόνο εφημερίδες και περιοδικά που στηρίζουν τη γραμμή αυτή επιβιώνουν!– για τους πολέμους και τις «επαναστάσεις» στη Μέση Ανατολή, την έμμεση επίθεση στο καθεστώς του Άσαντ, για τη Ρωσία του Πούτιν κλπ.

Σήμερα όμως είναι πια φανερό και υπάρχουν όλα τα στοιχεία που στοιχειοθετούν την επίθεση της Υπερεθνικής Ελίτ και των Σιωνιστών στη Μέση Ανατολή (βλ. πχ σχετικό πρόσφατο αριστερό άρθρο στα Αγγλικά εδώ). Ο στόχος, όπως έδειξε και ο Τάκης Φωτόπουλος στην αρθρογραφία του, ήταν η ανατροπή του Μπααθικού καθεστώτος στο Ιράκ και Συρία (δηλαδή ενός λαοπρόβλητου εθνικο-απελευθερωτικού καθεστώτος που γεννήθηκε στον αγώνα κατά των αποικιοκρατών στην αρχή και, κατόπιν, κατά των δυτικών ελίτ και των Σιωνιστών) και βέβαια του Νασσερικού τύπου καθεστώτος του Καντάφι που είχε κάνει κοινωνικές κατακτήσεις στη Λιβύη, τις οποίες δεν είχε φθάσει καμία, όχι μόνο Αφρικανική χώρα, αλλά ούτε ακόμη και πολλές δυτικές χώρες! [βλ. αρθρογραφία του Τ.Φ. στην Ελευθεροτυπία και το διεθνές περιοδικό της Περιεκτικής Δημοκρατίας– για τις Αραβικές «επαναστάσεις», τη Λιβύη και τη Συρία: [1], [2], [3], [4], [5], [6], [7], [8], [9], [10], [11], [12], [13]]

Φυσικά, για την Ιστορία των καθεστώτων αυτών και τη σχέση τους με τα αντίστοιχα εθνικο-απελευθερωτικά κινήματα δεν έχει ιδέα ο αυτοδημιούργητος «Μαρξιστής» αυτός (εκτός βέβαια, ακόμη χειρότερα, αν έχει ακούσει την ιστορία τους και εσκεμμένα την αποσιωπά!).

… και «η αντιδραστική νίκη του στυγερού δικτάτορα Άσαντ που βοηθά τους νεοναζί»

Αντίθετα, κατά τον «Μαρξιστή» Κεφαλή, «η νίκη του δικτάτορα Άσαντ στο Χαλέπι είναι μια βαθιά αντιδραστική εξέλιξη» που σηματοδοτεί «την αναστροφή των προοδευτικών προοπτικών που άνοιξαν αυτές οι…..επαναστάσεις, αλλά και μια ενίσχυση της άκρας αντίδρασης σε τοπικό, ευρωπαϊκό και, σε συνδυασμό με την εκλογή του Τραμπ, σε παγκόσμιο επίπεδο».

Και φυσικά δεν διστάζει στην πορεία να καταδικάσει βέβαια και κάθε κομμουνιστικό κόμμα (που κατά τεκμήριο–σε αντίθεση με τον ύποπτο Μαρξισμό του– είναι πράγματι Μαρξιστικό), αν τυχόν παίρνει στάση κατά των Αραβικών «επαναστάσεων» και της κτηνώδους εισβολής της Υπερεθνικής Ελίτ στο Ιράκ και των αντίστοιχων επιθέσεων σε Λιβύη, και έμμεσα στη Συρία. Έμμεσα, διότι στην περίπτωση της Συρίας δεν έστειλαν την κτηνώδη ΝΑΤΟϊκή αεροπορία να διαλύσουν τη χώρα όπως στη Λιβύη, αλλά προτίμησαν να κάνουν το ίδιο μέσω των αντιπροσώπων τους καθώς και των πληρωμένων «ανταρτών» –με μισθό που πλήρωναν τα πιο αντιδραστικά Αραβικά καθεστώτα όπως η Σαουδική Αραβία και αυτά του Κόλπου (για τα οποία όμως δεν αρθρώνει επίσης λέξη ο «Μαρξιστής» μας).

Και αν κάνει κάποιος την εύλογη ερώτηση γιατί είναι αντιδραστική εξέλιξη η νίκη του Συριακού στρατού, η …αποστομωτική απάντηση του «Μαρξιστού» αυτού είναι γιατί «ο Λαϊκός Σύνδεσμος (δηλ. η Χρυσή Αυγή) έχει επανειλημμένα εκφράσει την συμπαράστασή του στον Συριακό λαό και την νόμιμη κυβέρνησή του, εντός του Ελληνικού Κοινοβουλίου»! Επίσης, γιατί «η ΜΚΟ “Ευρωπαϊκό Μέτωπο Αλληλεγγύης για τη Συρία” είναι η ομπρέλα των ευρωπαϊκών φασιστικών και ακροδεξιών οργανώσεων που συντονίζει την κινητοποίησή τους υπέρ του Άσαντ». Και συνεχίζει ακάθεκτος: «όλοι οι ακροδεξιοί και οι νεοφασίστες της Ευρώπης έχουν πάρει την ίδια ακριβώς θέση, αναπτύσσοντας μια έντονη δραστηριότητα σε όλα τα επίπεδα υπέρ της συριακής δικτατορίας».

Φυσικά, το ότι η ΧΑ και ακροδεξιές οργανώσεις μπορεί να υποστηρίζουν τον αγώνα του Συριακού λαού δεν αποτελεί καμιά «απόδειξη»–ιδιαίτερα από Μαρξιστική μεριά. Μια πραγματική Μαρξιστική ανάλυση θα έπρεπε να αναλύσει την πάλη των τάξεων σε διεθνές επίπεδο και στο εσωτερικό των χωρών αυτών για να εξηγήσει τις συγκρούσεις στη Μέση Ανατολή, τον ρόλο των καθεστώτων εκεί, καθώς και των Αραβικών «επαναστάσεων». Αντίθετα, με τη δική του λογική όποιος υποστηρίζει λαούς και καθεστώτα που υποστηρίζει και η ΧΑ είναι και αυτός φασίστας!

Φυσικά, δεν μπορεί να διανοηθεί ότι, με την ιδία λογική, είναι και αυτός πράκτορας της Υ/Ε και της Σιωνιστικής Χάσμπαρα προπαγάνδας, αφού ολόκληρη η «ανάλυση» του αναπαράγει ακριβώς τα επιχειρήματα αυτής της προπαγάνδας, όπως άλλωστε κάνουν και παρ’ημίν τα κανάλια των πολιτικών απατεώνων της «Αριστεράς» (ΕΡΤ κλπ.) και τα αντίστοιχα καπιταλιστικά κανάλια…Ούτε φυσικά διανοείται πως το γεγονός ότι η σημερινή «Αριστερά» καταπρόδωσε την παράδοση της των αγώνων κατά των αντίστοιχων πολέμων στο Βιετνάμ με τη σιωπή της στις σφαγές στο Αφγανιστάν, το Ιράκ, τη Λιβύη και τη Συρία είναι ακριβώς άλλη μια τρανή απόδειξη της χρεωκοπίας της που έσπρωξε παραδοσιακούς οπαδούς και ιδιαίτερα την εργατική τάξη της στα νεο-εθνικιστικά κινήματα…

Αλλά είναι πράγματι πρωτόγνωρο ιστορικό φαινόμενο πώς ένας λαός (δηλαδή ο Συριακός) να πολεμά σαν σκυλί για τόσα χρόνια για ν’ αντιμετωπίσει κάθε εγκληματικό στοιχείο που στρατολογούσαν οι γνωστοί εγκληματίες πολέμου Ομπάμα, Σαρκοζί, Ολάντ, Νετανιάχου κλπ., για να στηρίξει ένα «στυγερό δικτατορικό καθεστώς», ενώ θα μπορούσαν πολύ εύκολα βέβαια οι Σύροι φαντάροι που υποτίθεται στέναζαν κάτω από τον τυραννικό ζυγό να λιποτακτήσουν εδώ και χρόνια, όπως άλλωστε έκαναν κάποιοι φιλοδυτικοί αξιωματικοί που προσχώρησαν στο αντίστοιχο αντάρτικο ασκέρι (FSA).

Αντίθετα, πότε άραγε άρχισαν τα ομαδικά καραβάνια των «προσφύγων» για την Ευρώπη; Μήπως το καραβάνι των προσφύγων ξεκίνησε μόνο όταν άρχισε ο Συριακός λαός να κερδίζει τον πόλεμο, μετά την Ρώσικη επέμβαση (που ζήτησε η νόμιμη κυβέρνηση της χώρας), οπότε οι οπαδοί του δυτικού «θαύματος» αποφάσισαν να γίνουν μετανάστες και, προσποιούμενοι ότι ήταν πρόσφυγες πολέμου, ξεκίνησαν το μακρύ ταξίδι για τη Γερμανία—τον παράδεισό τους;

Άλλο βέβαια αν τελικά, όταν έκλεισαν τα σύνορα μας οι βόρειοι «εταίροι» μας στην ΕΕ, δόθηκε εντολή στο Ελληνικό προτεκτοράτο να παίξει τον ρόλο του «χρήσιμου ηλίθιου», με τη βοήθεια μάλιστα μιας πολυδάπανης διαφημιστικής εκστρατείας –πληρωμένη βέβαια από Σόρος αλλά και την αλητεία Γιούνκερ κλπ.—για να πεισθεί ο πεινασμένος Ελληνικός λαός να περιμαζέψει και τους δήθεν αυτούς πρόσφυγες, ακόμη και από το υστέρημα του!

Και αλήθεια από πότε οι πρόσφυγες πολέμου αντί να βρουν καταφύγιο στις γειτονικές χώρες, όπως γινόταν πάντα στην Ιστορία (οι «εκκαθαρισθέντες» από τους Σιωνιστές Παλαιστίνιοι είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα), απαιτούν να μεταφερθούν σε πλούσιες δυτικές χώρες, όπως είχαν το θράσος να κάνουν ακόμη και με διαδηλώσεις στην Ελλάδα που τους περιμάζεψε (αντί να τους στείλει «πακέτο» στη Γερμανία) για να αποφύγει την τιμωρία από την Μέρκελ και τον Σουλτς –τον οποίο εύστοχα χαρακτήρισε ο Φάρατζ δεσμοφύλακα ναζιστικού στρατοπέδου συγκέντρωσης– η κυβέρνηση των απατεώνων της «Αριστεράς»;

Στη συνέχεια ο τύπος αυτός έχει το θράσος να δυσφημεί τα εκατοντάδες εκατομμύρια στα λαϊκά στρώματα στην Ευρώπη και την Αμερική που ψήφισαν και υποστηρίζουν τα νέο-εθνικιστικά κινήματα και επιχειρεί την άθλια παραπλάνηση (όπως έμαθε βέβαια από τους «αριστερούς» δασκάλους του στην απάτη, τον ΣΥΡΙΖΑ) να μπλέκει μερικά από αυτά τα κινήματα που πράγματι έχουν και ναζιστικές καταβολές (όπως η ΧΑ αφού τμήμα της ηγεσίας της εγκωμιάζει ακόμη και τους Γερμανοτσολιάδες) με τα εκατομμύρια εργατών στην Βρετανία που ψήφισαν Brexit, στην Αμερική που ψήφισαν Τραμπ, στη Γαλλία που ετοιμάζονται να ψηφίσουν Λε Πεν κλπ., ενώ η «αριστερά» καταρρέει παντού.

Έτσι γράφει, αφού χαρακτηρίζει τις Αραβικές «επαναστάσεις» «μεγάλα, πραγματικά λαϊκά επαναστατικά κινήματα, που όμως, λόγω της παγκόσμιας υποχώρησης του σοσιαλισμού μετά το 1990, περιορίστηκαν σε δημοκρατικά αιτήματα»(sic!) ότι οι «νεοφασίστες και οι ακροδεξιοί» με μεγάλη διορατικότητα αντιλήφθηκαν ότι κάτι τέτοιο θα ήταν καταστροφικό γιατί τα κινήματα αυτά θα άνοιγαν τον δρόμο για «σοσιαλιστικές, κοινωνικές ανατροπές που αποτρέπει τώρα η υπερίσχυση του Άσαντ» και καταλήγει με ένα εξίσου μεγαλειώδες συμπέρασμα που θα μπορούσε άνετα να διεκδικήσει Νόμπελ ηλιθιότητας (ευτυχώς όχι από Μαρξιστή, αλλά από καθαρό παραχαράκτη του Μαρξισμού που πιθανό να είχε και στόχο να εξευτελίσει με αυτό τον τρόπο ακόμη και τη πολύ σημαντική ιστορική αυτή επαναστατική παράδοση στα μάτια των ημιμαθών):

«Η υπερίσχυση του Άσαντ είναι ο παράγοντας που αποτρέπει και απομακρύνει άμεσα αυτή την προοπτική. Δίνει έτσι τη δυνατότητα στην άκρα αντίδραση, όχι μόνο στη Συρία αλλά και στις χώρες της Ευρώπης, να περάσει στην αντεπίθεση και να προσπαθήσει να επιβάλει δικτατορικές εκτροπές, πριν ωριμάσουν οι επαναστατικές εξελίξεις που κυοφορούσαν οι αραβικές επαναστάσεις, πριν γίνει το πέρασμα από το δημοκρατικό στο σοσιαλιστικό τους στάδιο, και πριν ανάλογες διαδικασίες αναπτυχθούν στην Ευρώπη.

Αυτό είναι το νόημα της συμμαχίας ανάμεσα στον Άσαντ, τον Πούτιν, τον Τραμπ και τη λεπενική ευρωπαϊκή ακροδεξιά που βρίσκεται στα σκαριά: μια συμμαχία για να εμποδιστεί η επαναστατική εξέλιξη δημιουργώντας και άλλες Συρίες. Και αυτός είναι ο λόγος που την υποστηρίζουν οι νεοναζί, γνωρίζοντας ότι αν αυτή η κατεύθυνση επιβληθεί και η αντίσταση των λαών δεν μπορέσει να τη ματαιώσει, στην πορεία της και στη συνέχεια θα έχουν πολύ καλές τύχες να έρθουν οι ίδιοι στον αφρό.»

Έτσι, χαρακτηρίζει ακροδεξιά, αν όχι νεοναζιστική, την άτυπη συμμαχία των λαϊκών εργατικών στρωμάτων ενάντια την νεοφιλελεύθερη παγκοσμιοποίηση και τους διαχειριστές της, και υπέρ της οικονομικής και εθνικής κυριαρχίας που θα τους επέτρεπε πάλι να λύσουν μερικά σημαντικά κοινωνικά προβλήματα, όπως έγινε στην περίοδο των σοσιαλδημοκρατικών κρατών-εθνών! Και φυσικά, μέσα από την εξέλιξη της Κοινωνικής Πάλης σε κάθε χώρα, που προϋποθέτει βέβαια την εθνική και οικονομική κυριαρχία, θα μπορούσαν ν’ αναπτυχθούν πραγματικά επαναστατικά κινήματα για συστημική αλλαγή, είτε αυτή είναι σοσιαλιστική, είτε μια Περιεκτική Δημοκρατία.

Αντίθετα, όταν οι λαοί χάνουν την οικονομική και εθνική κυριαρχία τους, με τρανό παράδειγμα την Ελλάδα, μετατρέπονται σε καθαρά προτεκτοράτα των οικονομικών και πολιτικών ελίτ, που απλά αγωνίζονται να επιβιώσουν στις Κινέζικες συνθήκες εργασίας που τώρα παγκοσμιοποιούνται…Βέβαια, η «απάντηση» που μπορεί να έδινε σε αυτό ο «Μαρξιστής» αυτός θα ήταν μια παγκόσμια σοσιαλιστική επανάσταση, που φυσικά ούτε έγινε ποτέ στην Ιστορία ούτε πρόκειται να γίνει ποτέ, παρόλο που παρόμοιες αποπροσανατολιστικές ηλιθιότητες υποστηρίζουν και κάποιοι πρωτόγονοι Τροτσκιστές που, σαν τους χιλιαστές, περιμένουν κάθε χρόνο την επανάσταση, ενώ οι ελίτ ακόμη και χρηματοδοτούν ή τουλάχιστον τους προβάλλουν, για ευνοήτους λόγους!

7 thoughts on “Η «ΑΡΙΣΤΕΡΗ» ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΜΑΤΩΝ!

 1. Ανώνυμος says:

  Η αριστερά στα δυτικά κράτη… ουδέποτε είχε σχέση με τον κράτη του υπαρκτού σοσιαλισμού της ανατολικής Ευρώπης! Αυτό οφείλεται στον Ι. Στάλιν, μιας και ο Στάλιν κυνήγησε τους ιδεολογικά διεθνιστές στον φυλετικό τομέα μπολσεβίκους, και εισήγαγε τον εθνικομπολσεβικισμό ως την νέα ιδεολογία των Σοβιέτ. Για αυτό τον λόγο και όχι μόνο ο Ου. Τσόρτσιλ προσδιόρισε την άλλοτε Ε.Σ.Σ.Δ. ως το “Σιδηρούν παραπέτασμα”, ενώ ταυτόχρονα αμέσως μετά από τον Β΄Π.Π. κάλεσε τις Η.Π.Α. να χρησιμοποιείσουν την πυρηνική τεχνολογία σε ένα νέο πόλεμο με την Ε.Σ.Σ.Δ. κάτι το οποίο δεν έγινε για πολλούς και διάφορους λόγους! Βεβαίως μπορεί τα σχέδια των διεθνιστών φυλετικά ιουδαιοχαζάρων να απέτυχαν στην άλλοτε Ε.Σ.Σ.Δ. αλλά δεν απέτυχαν στην δήθεν ελεύθερο δυτικό καπιταλιστικό κόσμο… μιας και η φύση του καπιταλισμού είναι ο διεθνισμός κάτι που γνώριζε ο Κ. Μαρξ και για αυτό τον λόγο ήθελε οι ιδέες του, να εφαρμοστούν στις… Η.Π.Α. σε μια κατ’εξοχήν, μετά την σφαγή των γηγενών ινδιάνων, πολυφυλετική χώρα, σε ένα μωσαϊκό λαών. Οπωσδήποτε η Ευρωπαϊκή αριστερά που δεν έχει ουδεμία ουσιαστική σχέση, παρά μόνο συμβολική, με τον κομουνισμό, η με τον σοσιαλισμό δεν θα μπορούσε να εφαρμόσει καν το μανιφέστο του Κ. Μαρξ, μιας και το πολιτικό μοντέλο του Μαρξ όσο αφορά τον εργατικό τομέα και τα δικαίωμα του, φαντάζει εθνικιστικό!!!! Δεν υπάρχει ούτε χωράει κανένα σχέδιο “Καλέργκι” στο μαρξιστικό εργατικό μανιφέστο, και αυτό δεν μπορεί να το αντέξει η νέου τύπου δυτική αριστερά, που είναι βαθύτατα διεθνιστικά φιλελεύθερη στα εργατικά δικαιώματα! Η αριστερά την οποία εμείς ζούμε είναι το αριστερό χέρι στην κωλότσεπη του Rothschild και τίποτα άλλο… η πολιτική διαφορά της, με την δήθεν δεξιά είναι ότι, η βασική διαφορά της με την δήθεν δεξιά είναι ότι η δεξιά ευαγγελίζεται ότι δεν είναι διεθνιστική, απλά το λέει… τίποτα άλλο! Το € είναι ένα διεθνιστικό νόμισμα ως πρόταση των ιουδαιοχζάρων για την Ευρώπη κάτω από την Γερμανία. Το μνημόνιο είναι ο τρόπος και η επιβολή αυτής της διεθνιστικής οικονομικής πρότασης… όσοι θέλουν το €, και κατά επέκταση το μνημόνιο αποτελούν ουσιαστικά την 5η φάλαγγα του νεοφιλελεύθερου διεθνισμού που αποτελεί το πολιτικό σύστημα της παγκόσμιας κυβέρνησης που θέλουν να επιβάλλουν. Αυτά.

 2. ΣΤΑΛΙΝ Ο ΕΒΡΑΙΟΦΑΓΟΣ says:

  Η ιδεολογία της Νέας Τάξης έχει δύο βασικούς πυλώνες: 1) ΤΟΝ ΔΕΞΙΟ (ΝΕΟ)ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΙΣΜΟ + 2) ΕΝΑΝ ΑΡΙΣΤΕΡΙΣΤΙΚΟ “ΚΟΣΜΟΠΟΛΙΤΙΣΜΟ”. Και τα δύο είναι τέκνα του Διαφωτισμού και του Ιστορικού Υλισμού συμπληρώνοντας το ένα το άλλο στην διαλεκτική του Χέγκελ: ΘΕΣΗ + ΑΝΤΙΘΕΣΗ= ΣΥΝΘΕΣΗ. Είναι αλήθεια πως ο Μαρξ και ο Ένγκελς ουδέποτε διανοήθηκαν να εφαρμοστεί ο Υπαρκτός Σοσιαλισμός στην τσαρική Ρωσία, μια αγροτική, ημι-φεουδαρχική χώρα σε εμβρυακό στάδιο εκβιομηχάνισης. Οι δυο πατέρες του Κομμουνισμού είχαν στο μυαλό τους δυτικά κράτη με ανεπτυγμένη την βαριά βιομηχανία και πολυπληθή εργατική τάξη: την Βρετανία, την Πρωσσία, την Γαλλία, τις ΗΠΑ. Ο διεθνιστικός Κομμουνισμός (που δεν έχει καμμία σχέση με τον αριστερίστικο Κοσμοπολιτισμό) εφαρμόστηκε στην ΕΣΣΔ από το 1917 μέχρι το 1927 (δηλαδή μέχρι την άνοδο του Στάλιν). Με την πολιτική της “ιθαγενοποιήσης” (коренизация) ενθάρρυναν όλες τις εθνότητες να καλλιεργήσουν την ιδιαίτερη γλώσσα και πολιτισμική τους ταυτότητα, εννοείται πάντα στα πλαίσια της σοβιετικής προπαγάνδας. Όταν ο Στάλιν εξοβέλισε τον Τρότσκυ και επικράτησε η ιδέα του “Κομμουνισμού σε ένα κράτος” απέναντι στην ιδέα της “Παγκόσμιας Επανάστασης”, ο Στάλιν κατήργησε την πολιτική του διεθνισμού εφαρμόζωντας την παλιά πολιτική του τσαρικού μεγαλο-ρωσικού εθνικισμού απλώς με “κόκκινο” μανδύα. ΜΕ ΤΟΝ ΣΤΑΛΙΝ, Η ΡΩΣΙΑ/ΕΣΣΔ ΕΠΕΣΤΡΕΨΕ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΝΑ ΣΥΝΤΟΜΟ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΟ ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ ΣΤΟΝ ΠΑΛΙΟ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΕΑΥΤΟ. Ειδικά όταν ο Στάλιν εκκαθάρισε το κόμμα σχεδόν από όλα τα εβραϊκής καταγωγής ηγετικά στελέχη. Την λεγόμενη “Παλιά Μπολσεβικική Φρουρά”. ΟΙ ΥΠΕΡΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΦΑΓΟΙ ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΟΥΝ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΤΑΛΙΝ. ΚΑΝΕΙΣ ΑΛΛΟΣ ΔΕΝ ΚΑΘΑΡΙΣΕ ΤΟΣΟΥΣ ΠΟΛΛΟΥΣ ΥΨΗΛΑ ΙΣΤΑΜΕΝΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΕΣΑΙΩΝΑ. Ο ΧΙΤΛΕΡ ΕΦΑΓΕ ΑΠΛΟ (ΚΙ ΕΝ ΠΟΛΛΟΙΣ) ΑΘΩΟ ΛΑΟΥΤΖΙΚΟ. Ο ΣΤΑΛΙΝ ΕΦΑΓΕ ΤΟΥΣ ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ. ΑΣ ΑΝΑΡΩΤΗΘΟΥΝ ΤΑ “ΥΠΕΡΕΘΝΙΚΙΑ” ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΟΙ “ΕΘΝΟΠΑΤΕΡΕΣ” ΜΕΤΑΞΑΣ ΚΑΙ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ (που αμφότεροι ήσαν πιόνια των Αγγλοσαξώνων-Σιωνιστών) ΚΥΝΗΓΗΣΑΝ ΚΑΝΕΝΑΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΟ;;; (εκκωφαντική σιωπή…). Όσον αφορά την Αριστερά της Δύσης το μεγαλύτερο μέρος της είχε αποκηρύξει τον Σταλινισμό ήδη πριν τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Οι σχέσεις διερράγησαν οριστικά μετά τις σοβιετικές επεμβάσεις σε Ουγγαρία (1956) και Τσεχοσλοβακία (1968). Η Αριστερά της Δύσης μεταπολεμικά αμερικανοποιήθηκε πλήρως κι απέδειξε ότι είναι συμπλήρωμα του δεξιού καπιταλιστικού κατεστημένου, όντας απλά μια δύναμη ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ η οποία σε καμμία περίπτωση δεν κινείται εκτός του υπάρχοντος δυτικού συστήματος. Νομίζω η διαστρέβλωση του δημοψηφίσματος στις 5/7/2015 είναι η απόλυτη επιβεβαίωση αυτού που προανέφερα.

  • ΝΕΜΕΣΙΚΟΣ says:

   Ο ΙΩΣΗΦ ΣΤΑΛΙΝ ΚΑΤΕΣΦΑΞΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΗΝ ΕΣΣΔ ΕΑΝ ΔΕΙΣ ΔΕ ΤΑ ΠΡΩΤΟΠΑΛΛΙΚΑΡΑ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΑΙΜΟΒΟΡΙΚΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΑΣΧΗΜΟΜΟΥΡΙΚΑ ΤΡΟΛΣ. ΑΡΑ Ο ΙΩΣΗΦ ΣΤΑΛΙΝ ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ ΕΞΕΤΕΛΕΣΕ ΣΧΕΔΙΟ ΑΦΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ. ΤΩΡΑ ΕΑΝ ΕΦΑΓΕ ΚΑΙ ΚΑΝΘΑ ΧΙΛΙΑΔΑ ΙΟΥΔΑΙΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΑΙΡΕΙ ΤΟΝ ΚΑΝΟΝΑ.

   • ΣΤΑΛΙΝ Ο ΕΒΡΑΙΟΦΑΓΟΣ says:

    Στον ρωσικό εμφύλιο πόλεμο 1917-1922 Έλληνες (είτε Ελληνοπόντιοι, είτε εθελοντές που έφυγαν από την Ελλάδα) πολέμησαν με τους Μπολσεβίκους, με τους Τσαρικούς, με τους Αναρχικούς του Νέστωρ Μαχνό και με διάφορους τοπικούς οπλαρχηγούς. Σίγουρα ο Στάλιν έστειλε στα γκούλαγκ πολλούς Έλληνες ανάμεσα και σε πολλές άλλες εθνότητες, ΑΛΛΑ, ο κύριος υπεύθυνος για τις διώξεις των Ελλήνων στην ΕΣΣΔ είναι ο “εθνάρχης” Ελευθέριος Βενιζέλος. Αυτός έστειλε ελληνικό στρατό μαζί με την Αντάντ να πολεμήσουν στην Κριμαία και την Ουκρανία το 1917. ΜΙΑ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΕΠΕΙΔΗ ΟΙ ΓΑΛΛΟΙ ΗΘΕΛΑΝ ΝΑ ΕΚΒΙΑΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΟΥΣ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΑ ΧΡΕΗ ΤΟΥ ΤΣΑΡΟΥ. Η ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΚΑΤΕΛΗΞΕ ΣΕ ΑΠΟΛΥΤΟ ΦΙΑΣΚΟ, Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΗΣΕ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΑΙ ΣΤΙΓΜΑΤΙΣΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥΣ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥΣ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΩΝ ΣΟΒΙΕΤΙΚΩΝ ΩΣ ΠΡΟΔΟΤΙΚΗ ΠΕΜΠΤΗ ΦΑΛΑΓΓΑ. Ο Βενιζέλος διέταξε την πλήρη αποχώρηση του ελληνικού στρατού ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΠΟΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΤΥΧΗ ΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΗΣ ΕΣΣΔ (όπως εγινε και με τους Έλληνες της Μικράς Ασίας και του Πόντου). Η αποτυχημένη επέμβαση στην Κριμαία-Ουκρανία ήταν η αιτία που οι Μπολσεβίκοι βοήθησαν τον Κεμάλ Ατατούρκ. Στην διάρκεια των εκκαθαρίσεων, ο Στάλιν καθάρισε πολλούς Έλληνες Κομμουνιστές (Τροτσκυστές) που είχαν καταφύγει εκεί μετά την εγκαθίδρυση του καθεστώτος. Ωστόσο, ο Στάλιν σκότωσε πολύ λιγότερους Έλληνες από ότι οι Ιταλοί, οι Γερμανοί και οι Βούλγαροι το 1941-1944. Στην διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου επανηλειμμένως επαίνεσε την Ελλάδα για την συνεισφορά της στην τελική συμμαχική νίκη. https://olympia.gr/2013/10/27/%CF%8C%CF%84%CE%B1%CE%BD-%CE%BF-%CF%83%CF%84%CE%AC%CE%BB%CE%B9%CE%BD-%CF%85%CF%80%CE%BF%CE%BA%CE%BB%CE%B9%CE%BD%CF%8C%CF%84%CE%B1%CE%BD-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B1/

 3. Ανώνυμος says:

  Το “Συγχαρητήρια!” στα Κατοχικά Νέα, για την αναδημοσίευση του παρόντος άρθρου, είναι λίγο.
  ΜΠΡΑΒΟ και πάλι ΜΠΡΑΒΟ!!! Επίσης…επιτρέψτε μου να δώσω και δυο άλλους τίτλους που θα ταίριαζαν στο άρθρο: 1. “Εδώ φασίστας, εκεί φασίστας,..ποιος είναι ο φασίστας;” 2. “Το άρθρο που ο Αλέξης θα ήθελε να εξαφανιστεί αμέσως από το διαδίκτυο!” χαχαχαχα…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *