ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Τετάρτη, 02 Σεπτεμβρίου 2026
«Οι λαοί που
ξεχνούν την ιστορία τους
είναι καταδικασμένοι
να την ξαναζήσουν.»
Κ
ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΝΕΑΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ
«Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΕΛΘΟΝ.
ΕΙΝΑΙ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.»

Ανήκουστο! Κόβουν αγρυπνίες λόγω της ενεργειακής κρίσης!

· Κατοχικά Νέα

Φώτα και σώματα θέρμανσης θα σβήνουν και στις εκκλησίες το επόμενο διάστημα, σύμφωνα με απόφαση της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης

Μόνο η λέξη «ντροπή» ταιριάζει απόλυτα στις πληροφορίες που κυκλοφόρησαν στη Θεσσαλονίκη, αλλά έχουν και βάση, ότι υπάρχει περίπτωση να ακυρώνονται από εδώ και πέρα οι αγρυπνίες στις εκκλησίες της πόλης, στο πλαίσιο της αντιμετώπισης της ενεργειακής κρίσης!

Δηλαδή από την Εκκλησία θα αρχίσουν τα μέτρα για να σωθεί η Ελλάδα από την αύξηση τιμής του ρεύματος και του φυσικού αερίου, και αυτό θα γίνει με την απαγόρευση ή την αναβολή των αγρυπνιών στις εκκλησίες, ή μήπως υπάρχει κάποιος άλλος λόγος, που τον κρύβουν στους χριστιανούς;

Φώτα και σώματα θέρμανσης, λοιπόν, θα σβήνουν και στις εκκλησίες το επόμενο διάστημα, με απόφαση της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλονίκης, λόγω της ενεργειακής κρίσης. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει ο πρωτοσύγκελος της Μητρόπολης, πατέρας Ιάκωβος, θα σταλεί άμεσα εγκύκλιος στις ενορίες με οδηγίες για μείωση του ενεργειακού κόστους.
«Θα περιοριστούν οι πολυέλαιοι που θα ανάβουν, ενώ θα μειώσουμε και τη θέρμανση», αναφέρει ο πατέρας Ιάκωβος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η σημαντικότερη απόφαση που λαμβάνει, όμως, η Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης είναι αυτή που αναφέραμε παραπάνω, να σταματήσουν τις αγρυπνίες, διότι υπολόγισαν ότι έχουν το μεγαλύτερο κόστος. «Θα σταματήσουμε τις αγρυπνίες στις ενορίες μας, διότι τις βραδινές ώρες καταναλώνεται περισσότερη ενέργεια και κοστίζει πάρα πολύ», λέει χαρακτηριστικά ο πρωτοσύγκελος της Μητρόπολης.

«Για να καταλάβετε, μόνο στην ενορία μου, του Αγίου Θεράποντα, χρειαζόμαστε 12.000 ευρώ τον μήνα για τα λειτουργικά έξοδα», δίνει ως παράδειγμα ο πατέρας Ιάκωβος, προφανώς αγνοώντας ότι το «νυχτερινό ρεύμα» είναι πάντοτε φθηνότερο από το ημερήσιο και υπάρχουν ειδικά προγράμματα σε όλες τις εταιρίες παροχής ηλεκτρικού ρεύματος.

Σύντομα και σε όλη την Ελλάδα;

Η απόφαση αυτή, που ακόμη δεν έχει ανακοινωθεί επισήμως, αλλά ετοιμάζεται να γίνει γνωστή σε όλες τις εκκλησίες της Θεσσαλονίκης, πιθανότατα θα ακολουθηθεί και από άλλες ενορίες, σε όλη την Ελλάδα, κάτι που αναμένεται να προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων από τους πιστούς όλης της χώρας, οι οποίοι σαφώς και θέλουν να συμμετέχουν στις αγρυπνίες.

Το ερωτηματικό είναι ένα και σαφές: Γιατί, πάντοτε, θα πρέπει να ξεκινούν τα μέτρα από τις εκκλησίες; Θυμίζουμε και την απόφαση για τους ελάχιστους πιστούς εντός των ναών στη διάρκεια της πανδημίας και τα επεισόδια με ιερείς μέσα και έξω από τις εκκλησίες, τη στιγμή που στα λεωφορεία έμπαιναν οι επιβάτες ο ένας πάνω στον άλλον.

newsbreak.gr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΗ ΓΝΩΣΗ • Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ
Facebook X WhatsApp Viber Telegram
ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ

ΜΗ ΦΥΓΕΙΣ ΑΚΟΜΑ

Τρία σχετικά θέματα που αξίζει να δεις

Γερμανία: Η Ρωσία πίσω από απόπειρα επίθεσης με drone στο αεροδρόμιο της ΛειψίαςΔΙΕΘΝΗ

Βρετανικά MQ-9B Protector πάνω από την Κύπρο: Πτήσεις επιτήρησης από το Ακρωτήρι μετά τα πλήγματα με drones

Πολεμικό πλοίο στη θάλασσα - φωτογραφία αρχείουΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ

Νέα εποχή εξοπλισμών στην Ευρώπη: Η Γερμανία δοκίμασε επιτυχώς ισραηλινό βαλλιστικό πύραυλο εμβέλειας 500 χλμ.

Νυχτερινή εικόνα δρόμου και υποδομών - φωτογραφία αρχείουΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ

Η Γερμανία κατηγορεί επίσημα τη Ρωσία για drone με εκρηκτικά σε αεροδρόμιο – Στόχος ουκρανικό μεταγωγικό αεροσκάφος

5 απαντήσεις στο “Ανήκουστο! Κόβουν αγρυπνίες λόγω της ενεργειακής κρίσης!”

  1. ας αφορίσουν τον Νέας Ιωνίας μπας και μας πείσουν ότι δεν λατρεύουν το Μπαφομέτ μέσα στις εκκλησίες

  2. ισως ολη η αληθεια/ψέμα που ζει ο κοσμάκις..

    πολυ-έλαιος εκκλησιας που λειτουγει με ηλεκτρισμό…. και εδώ ισχύει το “σιγα τον πολυέλαιο”..

    υπαρχει όμως και Ο ΠολυΕλεος..

  3. Σιγά το πράγμα, δεν χάσαμε και τίποτα. Έτσι κι αλλιώς άκυρα ήταν όλα τα Μυστήρια και όλες οι λειτουργίες που γίνονται από την επίσημη Εκκλησία, αφού έχει πέσει σε αίρεση και έχει προσκυνήσει τον μαμμωνά-Αντίχριστο. Πλέον δεν λατρεύεται ο Θεός εκεί μέσα, ειδικά με τους μεταλλαγμένους-μπολιασμένους ιερείς, και καλά θα κάνει ο κόσμος να το συνειδητοποιήσει.

  4. 1.Να υπάρχει αποδεικτικό, ότι όταν πάς στην αγρυπνία δεν λειτουργεί θέρμανση και φώτα στο σπίτι.Ετσι γίνεται περισσότερη οικονομία.

    2.Να γκρεμισθούν οι ναοί & να γίνουν πολυόροφα parking με φωτοβολταικά

    3.Να υπηρετούν οι γυναίκες σεξουαλική θητεία.Π.χ.166 συνευρέσεις δωρεάν.Και η ευνομούμενη Πολιτεία να χορηγεί π.χ.στον άξιο υπάλληλο,τον τίμιο φορολογούμενο κλπ.10 κουπόνια ως αμοιβή Ετσι θα κλείσουν όλα τα κακόφημα κλπ. Ο κόσμος χορτάτος.Τμήματα ζώων & διαφορετικου σεξ προσ/σμου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elΕλληνικά