Διαφημίσεις

Τι είναι στ’ αλήθεια το χρήμα; Γιατί όλοι ασχολούνται μ’ αυτό; Γιατί το ποθούν όλοι οι άνθρωποι απ’ αιώνων τώρα και γιατί ονομάστηκε «άδικος μαμμωνάς»; Τι «κρύβεται» στ’ αλήθεια πίσω του και γιατί όλο το σύγχρονο οικοδόμημα των κοινωνιών και κρατών στηρίζεται σ’ αυτό, αν θα υπάρχει, αν θα στερέψει, αν θα τελειώσει, αν θα εξαφανιστεί; «Γιατί» τρέμουν τα χρηματιστήρια και ανεβοκατεβαίνουν οι τιμές σε κάθε τράνταγμα, φήμη, πληροφορία, θεομηνία, μείωση τιμών καυσίμων κλπ; Γιατί όλοι αναφέρονται στις τράπεζες, ιδιαίτερα δε στις Κεντρικές Τράπεζες, ως οι θεμέλιοι λίθοι όλης της οικονομίας;

Το χρήμα είναι από εκείνα τα πράγματα στη ζωή που κρατά τον εγκέφαλο των περισσοτέρων ανθρώπων απασχολημένο, όσο τίποτ’ άλλο στον κόσμο! Πολύ λίγα πράγματα έχουν εξίσου ανάλογη επιρροή όπως το χρήμα, εκτός ίσως από τις ανθρώπινες σχέσεις, τη γνήσια αγάπη και τη φυσική εκδήλωση -μέσω του σώματος- κάποιων από αυτών των σχέσεων . Αν ρωτήσετε τυχαία κάποιον ή κάποια, ποια θα ήταν η μεγαλύτερη επιθυμία του/της, οι πιθανότητες να απαντήσει: «Την κατοχή ενός τεράστιου ποσού χρημάτων» είναι πολύ αυξημένες.

Το χρήμα αποτελεί ευαίσθητο σημείο για πολλούς, θέμα που αγγίζει ευαίσθητες χορδές στην ψυχή εκατομμυρίων ανθρώπων. Όταν οι συζητήσεις περιστρέφονται γύρω απ’ αυτό, πολλοί αλλάζουν θέμα, άλλοι κοκκινίζουν, μερικοί νιώθουν άβολα, κάποιοι «αρρωσταίνουν» ενώ άλλοι εξιτάρονται, κάποιοι το ονειρεύονται και σχεδιάζουν πάνω σ’ αυτό, κάποιοι άλλοι το κυνηγούν ανελέητα δίχως οίκτο στους συνανθρώπους τους!

[sc:stranger]

Άλλοι το μίσησαν, άλλοι το αγάπησαν, κάποιοι το έλκυσαν πάνω τους χωρίς δυσκολίες, κάποιοι άλλοι το κυνηγούν μια ζωή αλλά αυτό φεύγει απ’ αυτούς. Στην πραγματικότητα, σχεδόν όλοι οι άνθρωποι δε γνωρίζουν τι είναι το χρήμα, συνεπώς, σχεδόν όλοι έχουν περί τούτου περιορισμένη αντίληψη. Νομίζουν ότι υπάρχει συγκεκριμένος αριθμός χρημάτων παγκοσμίως ή στη χώρα τους… Αυτή η αντίληψη όμως πηγάζει από περιορισμένες και λανθασμένες θεωρίες, σε ένα φαινόμενο αυτοεκπληρούμενο ή τρόπον τινά, «φαύλο κύκλο»!

Κατ’ ουσίαν, η έλλειψη χρημάτων είναι σκέτη ουτοπία, που προέρχεται από την περιορισμένη αντίληψη της πραγματικότητας και της ελλιπούς γνώσης του οικονομικού συστήματος. Εν ολίγοις, δεν μπορεί να υπάρξει περιορισμός χρημάτων, το χρήμα υποχρεούται από τη φύση του να είναι απεριόριστο και ατελείωτο! Το θέμα είναι σοβαρό και χρήζει ενδελεχούς και πλήρους κατανόησης για ν’ αποφεύγονται παρερμηνείες και παρεξηγήσεις, ειδικά στον «χρηματοκρατούμενο» αιώνα μας. Θα πρέπει όμως, πρωτίστως, ο καθένας να προσπαθήσει να αλλάξει τις αντιλήψεις του, να ανοίξει τους ορίζοντές του και να αποδεχτεί κάποιες αρχές.

Επειδή η συνειδητοποίηση του φαινομένου του χρήματος είναι υψίστης σημασίας, θα πρέπει όλοι να προβούμε ΤΩΡΑ σε αναψηλάφηση των δεδομένων που είχαμε μέχρι σήμερα, να γκρεμίσουμε παλιές αντιλήψεις και να κατανοήσουμε με ανοιχτό πνεύμα τα νέα δεδομένα, που, δυστυχώς ή ευτυχώς, επηρεάζουν σε μέγιστο βαθμό και την οικονομική μας κατάσταση! Όταν πιστεύεις και νιώθεις ότι «κάτι δεν είναι αρκετό», τότε αυτή θα είναι η πραγματικότητά σου! Θα δημιουργήσεις μια πραγματικότητα όπου τίποτα δε θα είναι αρκετό.

Αν συνειδητοποιούσες ότι τίποτα δεν είναι περιορισμένο αλλά άφθονο, αν συνειδητοποιούσες ότι τα πάντα στη Δημιουργία αυτή είναι άφθονα, θα βουτούσες στην πηγή (!) ναι ή όχι; Για το λόγο αυτό, θα πρέπει να είμαστε όλοι προετοιμασμένοι για την αλήθεια, όταν αυτή καταδειχθεί με αποδείξεις και πειθώ.

Ήδη υπάρχουν στον κόσμο αρκετές ιστορίες και ανακρίβειες που δε βοηθούν αλλά παραπλανούν. Αυτές οι ιστορίες, ή θεωρίες κατ’ άλλους (οικονομικής φύσης πρωτίστως και δευτερευόντως κοινωνικής), ίσως φαντάζουν αληθινές και δελεαστικές σε πολλούς από εμάς.

Αν, για παράδειγμα, «ειδικός» οικονομολόγος αναπτύξει οικονομικές θεωρίες στα βραδινά δελτία ειδήσεων περί της κρίσης που μαστίζει τη χώρα, πάρα πολλοί από εμάς θα τον πιστέψουμε χωρίς αμφιβολία! Εφόσον είναι «ειδικός», θα ξέρει. Κι επειδή είναι «ειδικός», θα τον πιστέψουμε σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό απ’ ό,τι θα καταδειχθεί με το παρόν!

Αλλά, πρέπει να καταλάβουμε όλοι ότι η αλήθεια δεν είναι πάντα ευχάριστη στην αρχή και τούτο επιτυγχάνεται με την πλήρη «διάνοιξη» του νου μας, κατά τη γνωστή ρήση: «Το ανθρώπινο μυαλό είναι σαν το αλεξίπτωτο, για να λειτουργήσει πρέπει να ανοίξει». Πάντως, όταν μπει το «φως», το παιχνίδι του χρήματος θ’ αρχίσει να φαίνεται πιο διασκεδαστικό, θα παίζετε κι εσείς ίσως με τους δικούς σας όρους.

Οι κατέχοντες όμως τα μυστικά του χρήματος και του, σε ισχύ, οικονομικού συστήματος, γνωρίζουν άριστα τις κοινωνικές τάσεις και επιθυμίες, τις χειρίζονται ακόμη καλύτερα και τις χρησιμοποιούν αν αγνοία μας, πριν από μας για μας!

Έτσι, περιβάλλουν το όλο θέμα με βαρετές αριθμολογίες, ανούσιες οικονομικές εξισώσεις, διαγράμματα, αέρινες θεωρίες στατιστικών κ.ο.κ. για να τους αφήνουμε ήσυχους. Κι εμείς τους αφήνουμε ήσυχους … αλλά αυτοί κυβερνούν ουσιαστικά όλη τη γη!

Business Life



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • 1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Κατοχικά Νέα

"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

5 σχόλια στο “Το Χρήμα Μιλάει”
  1. Με αφορμή το οχι και έναυσμα τον τίτλο του άρθρου.

    Οι ιλουμινατοι η οπως αλλιώς λένε αυτα τα σκουπίδια όπου προσκυνεουν χρήμα χρυσό πλούτο εξουσία βιτσια πιστεύω που μηλουν  για ψεύτικες αγάπες που οδηγούν σε εξουσία και διακίνηση χρήματος ψυχικής ψευτικης  δύναμης που τζογαρουν πάνω σε πνεύματα που δεν τους ανοίκουν που παλέβουν με κάθε τροπό να πίνουν στην κυριολεξία αίμα με την ψεύτικη ελπίδα πως θα πάρουν ψυχική δύναμη που θα τους βοηθήσουν να τα βάλλουν στην σκέψη ΤΩΝ ΚΑΘΑΡΙΩΝ ΕΛΛΗΝ. όλα αυτα και αλλα πολλα είναι τα φυδηα. Φίδια όπου είναι ένα τίποτα αφου τραβματιστικαν και τώρα είναι καταδικασμενα να πεθάνουν απο κάτι μικρότερο τους. Αργά βασανιστικά ανεξέλεγκτα και με ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ ΟΔΥΝΕΙ. ΑΠΟ ΤΑ ΜΙΚΡΑ ΜΙΡΜΙΓΚΑΚΙΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΟΣΟ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥΣ ΛΙΠΗ ΤΌΣΑ ΚΙΛΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΟΥΒΑΛΗΣΟΥΝ. απο αυτα, και απο του ίδιου με του φυδηου μικρόβια πάνω στην ΓΑΙΑ. Ήρθε η ωρα λοιπόν οι ΕΛΛΗΝ αλλα ακόμη και αυτοι που είναι ενάντια σε αυτήν την εξουσία αυτών των σκουπιδαριων να κάνουν το φυδη να ΚΛΑΨΕΙ. Ρίχτερ ρε στον τοίχο που τα άψυχα αυτα απογαμηδια σας καρφωσαν. 

    Και οπως θα έλεγε ο Φυλακας Άγγελος Των ΕΛΛΗΝ. 

    ΡΕ ΟΥΥΥΣΤ.

  2. Τ ο ΧΡΗΜΑ ειναι ο χειροτερος θεσμος μεσα στους ανθρωπους.Γκρεμιζει πολιτειες γυριζει το μυαλο του ανθρωπου στο κακο τον σπρωχνει στην απατη στο εγκλημα και χανεται καθε ντροπη και σεβασμος και ξεπλανευει τιμιες συνειδησεις..
    ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ
    Εαν ο ανθρωπος κυνηγαει τα λεφτα ειναι απληστος εαν τα φυλαει ειναι τσιγκουνης εαν τα ξοδευει ειναι σπαταλος εαν δεν θελει να τα εχει ειναι αβουλος εαν τα εχει απο κληρονομια ειναι χαραμοφαης και εαν τα μαζεψε δουλευοντας σκληρα ολη του την ζωη οι ανθρωποι τον χαρακτηριζουν ως βλακα ο οποιος τιποτα δεν ειδε στην ζωη του εκτος απο την δουλεια..

    ΟΛΙΒΕΡ Β.

  3. Α ολα κι ολα χωρις χρημα δε κανουμε δουλεια το χρημα ειδικα το ευρω ειναι οτι καλυτερο εχει βγει και με πολλες χρησεις εκτος του οτι χρησιμοποιειται στα ψωνια
    Μπορεις να παιξεις και μονοπολη με αυτα τα χρωματιστα χαρτακια αν εχεις ελλειψη χαρτιων λεφτων στη μονοπολη.

    Μπορεις ν αναψεις τη σομπα ή το τζακι εαν δεν εχεις ευχαιρο χαρτι γι αυτο το σκοπο.

    Εαν πας τουαλεττα και ξεχασεις να παρεις χαρτι υγειας αρκει να εχεις πορτοφολι μαζι με τα μαγικα χαρτακια.

    Μπορεις να γραψεις διευθηνσεις κινητα τηλ εαν δεν εχεις μπλοκακι μαζι σου.

    Μπορεις εαν περιεμνεις καπου πολλη ωρα να πεταξεις ενα χαρτακι καπου εκει διπλα κι αμεσως εξαφανιζεται η ουρα.

    Και τωρα στα μεταλλα δε βαραινουν μονο το πορτοφολι.

    Εαν πας για ψαρεμα και η πετονια δεν εχει αρκετο βαρος βαζεις ενα κερμα πανω και να που βυθιστηκε αμεσα η πετονια βαρυδι το κερμα

    Εαν εισαι καπου στην εξοχη και εισαι αποκλεισμενος απο συγκεινωνιες και δεν εχεις να φας κι εχεις μονο μια σφεντονα μαζι σου και σου λειπουν τα βολια βαζεις κερματα για βολια και αρχισεις να κηνηγας πουλια οτιδηποτε που να τρωγεται τεσπα.

    Εαν θες ν αναψεις φωτια και δεν εχεις σπιρτα βαζεις ενα κερμα που να γυαλιζει σε μια μερια κι αφηνεις τον ηλιο να πεσει σα καθρεφτης πανω στα ξεροχορτα.

    Τα χρηματα εχουν τοσες πολλες χρησεις κι αλλα τοσα που μπορει κανεις να κανει με τα χρηματα αρκει να βλεπει τα χρηματα σαν ενα απλο χαρτι ΄μεταλλο για ολες τις χρησεις και σιγουρα να μη το θεοποιει..

  4. Χρήμα= μέσω ψυχικής εχμαλοσιας.

    Ένας τέλειος τρόπος για να μπορει να κρατάει τον ΗΛΊΘΙΟ λαο σε ύπνο βασικός παράγοντας του ύπνου αυτου είναι πολυ και ακούν στο γενικό όνομα “τρόποι απόκτησης”.

    Βλεπεις όταν δουλεύεις δεν υπάρχει χρόνος για σκέψη.

    Βλεπεις όταν είσαι φτωχός με πολλα οικογενειακά προβλήματα [ολα ξεκινάνε απο το αν έχεις χρήμα η οχι. Γκρίνια, μιζέρια κτλ. “ζωντανό” παράδειγμα η ανθρωπότητα του σήμερα.] μετα την δουλειά η σκέψη σου είναι πάλι πως να βγαλεις παραπάνω χρήμα αφου αυτο που “περνεις” απο την πρώτη δουλεία και αν εχεις έστω και μια δουλεία, είναι ίσα ίσα για να σε κρατά στην ζωη ώστε να συνεχίσουν να σε εκμεταλλεύονται.

    Το χρήμα είναι το πρόβλημα. Γι αυτο τώρα θέλουν τα πάντα ψηφιακά. Γι αυτο σου λένε πως το πιξελ χρήμα είναι ευκολο στο “φαρμινγκ” του. Έτσι θα σε κάνουν αμερικλανια και θα σε ελέγχουν ΌΤΙ ΈΧΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΈΧΕΙΣ ΜΈΣΑ ΑΠΟ ΈΝΑ ΓΑΜΟΚΟΥΜΠΟ. ΓΙΑΤΙ ΕΆΝ ΣΉΜΕΡΑ ΣΚΑΣΩ ΜΎΤΗ ΣΕ ΈΝΑΝ ΠΑΜΠΛΟΥΤΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΡΩ ΤΟ IPHONE ΤΟΥ ΤΙ ΘΑ ΠΑΘΕΙ ΞΕΡΕΤΕ;

  5. Θεωρω οτι το χρημα ειναι ΜΙΑ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ που δηλωνει οτι εργαστικα !!
    ΑΥΤΗ Η ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ , επιδεικνυομενη ΜΟΥ ΔΙΝΕΙ ΤΟ ΕΠΑΡΚΕΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ..
    ΝΑ ΕΧΩ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΤΡΟΦΗ … ΣΤΗΝ ΕΝΔΥΣΗ …ΣΤΗΝ ΜΟΡΦΩΣΗ …ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ…ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΑΥΣΗ ΣΤΗΝ ΨΥΧΑΓΩΓΗΣΗ…ΣΤΗΝ ΣΤΕΓΑΣΗ …ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΤΩΝ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΩΝ ΜΕΛΛΩΝ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΜΟΥ !!!!!!!!!!
    ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΧΡΗΜΑ !!!
    ΤΩΡΑ …ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ Ο ΕΝΑΣ ΣΚΛΗΡΑ μαλιστα ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΝΑ ΠΕΡΝΕΙ ΜΙΑ ΑΠΟΔΕΙΞΗ περιορισμενου δικαιωματος…
    ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ ΝΑ ΠΕΡΝΕΙ 1000 ΤΕΤΟΙΕΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ υψηλης επαρκειας…ας μου το εξηγησει καποιος αλλος !!
    Και επειδη συχνα πυκνα ακουγεται το ΕΜΕΙΣ που λιωσαμε στα πανεπιστημια…ΤΟΥΣ ΛΕΩ ΟΤΙ ΑΛΛΟΙ ΛΙΩΝΟΥΝ ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ ΣΤΟ ΛΙΟΠΥΡΙ ..ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΔΟΜΗ..ΣΤΑ ΝΑΥΠΗΓΙΑ …ΣΤΑ ΟΡΥΧΙΑ…ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ…ΣΤΗΝ ΘΑΛΑΣΣΑ …ΣΤΟ ΧΩΜΑ…κλπ !!!!!
    Και μαλιστα ο του πανεπιστημιου ξεκινα να λιωνει απο τα 25 χρονια τουλαχιστον …ενω οι πιο πολλοι απο τους πιο πανω απο τα 13 χρονια τους !!
    Και γνωριζω ΜΕ ΑΠΟΛΥΤΟ ΤΡΟΠΟ και καποιους να κοιμοντουσαν στα βαγονια και να εργαζονταν τα βραδια …για να σπουδαζουν την ημερα !!!! ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑ ΚΑΘΟΛΟΥ ΕΥΚΟΛΟ ΑΥΤΟ οταν συμβαινει χρονια !!
    και δεν εννοω τον ΓΑΠ (αστειο) .

    ΑΥΤΟ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΓΙΑ ΜΕΝΑ τουλαχιστον ΟΤΙ …..
    “Ο ΜΟΡΦΩΜΕΝΟΣ” ΑΥΤΟΣ ΤΥΠΑΚΟΣ … ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΖΗΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΤΗΣ ΜΙΑΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ !!!!! γιατι στο φιναλε φιναλε….επελεξε και κανει και την εργασια που γουσταρει !!!!
    ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΛΛΟΙ ΙΣΩΣ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΤΥΧΗ !!!!

    ΑΡΑ ΚΑΤΑΛΗΓΟΝΤΑΣ … ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΑΠΟ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ..
    ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ
    ΜΕΣΟΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ !!!
    ΚΑΙ ΜΗ ΜΟΥ ΠΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΒΙΩΝΕΙ !!!!! γιατι δεν θα τον πιστεψω !!!!

    Υ.Γ. Ενα πολυαγαπημενο μελος της οικογενειας μου , ειναι …..ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ…και κανουμε ομηρικες αντιπαραθεσεις επι του θεματος …μιας και εγω κανω αλλη εργασια επιπονη (επιλογη μου)….και αυτος στα 25χρονια του ειναι διευθυντικο στελεχος στο εξωτερικο !!!
    ΤΟΥ ΤΑ ΧΩΝΩ ΟΜΩΣ ΧΟΝΤΡΑ , ΠΟΛΥ ΧΟΝΤΡΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΦΩΝΑΖΩ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΙ ΠΟΤΕ
    ΟΤΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΖΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΧΡΗΜΑ …..ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΖΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΗΜΑ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elGreek